התייעצות מיקסר - האם הוא מצרך חשוב כ"כ במטבח?

מלכי אייזנבך

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
השאלה שהיא היא כזו:
אני שנים שנים בלי מיקסר.
אופה הרבה ומסתדרת יפה בלי.
משום מה מיקסר נראה לי סחבת / ענק תופס מקום במטבח / לנקות אח"כ וכו'.
מה שקורה זה שלאחרונה התחלתי לאפות לחניות ללא גלוטן לבן שלי - והבצק הנ"ל קצת קשה לעיבוד בידיים.
(אציין שחלות שאני אופה לכ' שבת ממש מסתדר לי בלישה - 3 דק' לישה ויש בצק טוב ב"ה)
השאלה היא אם שווה לי לקנות את המיקסר רק בשביל הבצק המדובר? או שזה גם סתם נותן חשק יותר לאפות.
ז"א קל יותר ולכן אופים יותר -
חלק מהנשים ששוחחתי איתן על ההתלבטות שלי - אמרו לי" תפתחי ת'עיניים ולא תביני איפה היית עד עכשיו"

כתבתי כאן את כל השיקולים שלי לכאן ולכאן - בשביל הרקע
אשמח לשמוע מה דעתכן בעניין?
 

שמחה זה אנחנו

משתמש רשום
השאלה שהיא היא כזו:
אני שנים שנים בלי מיקסר.
אופה הרבה ומסתדרת יפה בלי.
משום מה מיקסר נראה לי סחבת / ענק תופס מקום במטבח / לנקות אח"כ וכו'.
מה שקורה זה שלאחרונה התחלתי לאפות לחניות ללא גלוטן לבן שלי - והבצק הנ"ל קצת קשה לעיבוד בידיים.
(אציין שחלות שאני אופה לכ' שבת ממש מסתדר לי בלישה - 3 דק' לישה ויש בצק טוב ב"ה)
השאלה היא אם שווה לי לקנות את המיקסר רק בשביל הבצק המדובר? או שזה גם סתם נותן חשק יותר לאפות.
ז"א קל יותר ולכן אופים יותר -
חלק מהנשים ששוחחתי איתן על ההתלבטות שלי - אמרו לי" תפתחי ת'עיניים ולא תביני איפה היית עד עכשיו"

כתבתי כאן את כל השיקולים שלי לכאן ולכאן - בשביל הרקע
אשמח לשמוע מה דעתכן בעניין?
למה לא מיקסר ידני איכותי?
הרבה פחות מקום...
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
מאמינה שרוב האנשים פה (כמוני) לא מבינים איך הסתדרת עד עכשיו.
ואת צריכה תשובות מאנשים שכן מבינים ויכולים ליעץ לפי התנאים שלך...
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
זה מאד תלוי מה ואיך אופים.
לאפיה עם הרבה ביצים וללא גלוטן, כמו שצפוי לך מן הסתם מעכשיו, שווה להשקיע במיקסר.
 

מלכי אייזנבך

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לגבי מיקסר ידני לאחרונה ממש נח לי להוציא אותו להקציף או להכין עוגות במקום להוציא את המיקסר הגדול


אז הנה פה השאלה שלי.
האם הבלגן/המקום/הנקיון אח"כ מצדיק את הכמה דק' שהוא עובד במקומי?
כי גם בבצקים אני יחסית ממש מסתדרת - 3 דק' לישה וביי.

מה אומרות?
אהה וכמובן תודה לכל המגיבות.
 

oritdi

משתמש פעיל
לא מבינה איך אפשר בלי, בלי מיקסר ניראה לי שלא הייתי אופה..
ואגב הבצק תמיד יוצא יותר טוב במיקסר..
 

brachi :)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
לנו אין מיקסר שנים (לא היה לנו בכלל)
ויש לנו שני צליאקים
מסתדרים יופי
 

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
זה מסוג הדברים שעד שאין אותם אי אפשר להבין איך הסתדרת בלעדיהם....
שווה שווה
והלכלוך לא כזה גדול ולא מסורבל - זו דעתי.
אני משתמשת בו הרבה כל שבוע לחלות ועוגות ולא הייתי מוותרת עליו אפילו לא פעם אחת
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
שנים אפיתי בלי מיקסר, ואפיתי הרבה :)
עם מיקסר זה פשוט יותר קל.
אגב, ניקיון, קערה ומקצפים את שוטפת בכל מקרה. אז מה ההבדל? הדבר היחיד זה האחסון והלהוציא- להחזיר כל פעם.
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יש אופי לחם.
בזה שהיה לנו לא היה נדבק בצק ולא היה צריך כמעט לנקות אחריו.
 

יודיתרי

משתמש פעיל
לי אין מיקסר....
איזה מעניין לגלות פה עוד כאלה כי חשבתי שאני היחידה.
התחתנתי לפני 5 שנים ולא קנינו מיד, ואחרי זמן הבנתי שאני מסתדרת מצוין.
כאחת שקודם כל חשוב לה תזונה בריאה ראיתי שבלי מיקסר=פחות קצפות, עוגות,
מתוקים ריצ' וכו', תסכימו איתי:)
לגבי חלות, לחמניות, פיתות, כלומר בצקים, התרגלתי ללוש ביד, תוך 10-15 דקות יש בצק
והכל יוצא נהדר, ואגב גם מחזקת את שרירי כף היד...
כמובן מכינה עוגות, יש מגוון של עוגות בחושות ועוגיות שלא צריך מיקסר,
ומבחינתי הכלי הזה מיותר לחלוטין...
 

TE 10

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
אני ממש בעד מיקסר.
לגבי בצק, בדר''כ הוא דורש לישה של 10 דק'
ככה שהוא עושה את העבודה יופי במקום הידיים שלי וזה מאד נוח
ולגבי הנקיון- מבחינתי זה לגמרי לא סיפור,
שוטפים ישר את הקערה והמקצפים\ וו לישה
אותו דבר כמו לשטוף קערה רגילה וכף.....
אבל כל אחת מה שהיא רגילה...
 

On control

משתמש פעיל
לא מובן לי איך את מקציפה ביצים?
פעם נתקעתי בלי מיקסר ישבתי שעה עם הקערה ביד והקצפתי עם מקצף ידני, (לא חשמלי) הלכה לי היד בלשון עדינה.
בדיוק קראתי טיפ במרווה שאפשר להקציף ריץ או כל דבר, ע"י ערבוב הנוזל בתוך קופסה אטומה- מישהי אכן ניסתה?
 

HILALI

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ואגב הבצק תמיד יוצא יותר טוב במיקסר..
מותר לחלוק?
הלישה-חלק חשוב מאד בהכנת הבצק, ולכן צריך להקדיש לה זמן.
במיקסר-עניין של נוחות בלבד.
מפעילים את המיקסר, הבצק מסתובב עם עצמו ותוך כדי ניתן לעשות דברים נוספים.
אישית, אני אוהבת ללוש באופן ידני, להרגיש את הבצק ולהכניס את 'כל כולי' לתוכו (ולא במשמעות הפשוטה של המשפט;))
אבל זה לא סותר את העובדה שאני משתמשת גם במיקסר.
:)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  52  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה