חגים מיונז ביתי בקלי קלות, מדהים!!!

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
שימו לב שנדובר בביצה לא מפוסטרת!
נשים במצב מיוחד וכן אנשים רגישים צריכים להזהר. ככלל לא מומלץ להשתמש כלל בביצים לא מפוסטרות, עם כל ההנאה ממיונז ביתי משובח - הייתם מעדיפים לותר עליו מלגלות שהיתה סלמונלה על אחת הביצים.
ואחרי שמילאתי את תפקיד הדודה המרגיזה והמעצבנת הנה השנקל שלי:
כל מיונז שתרצו לעשות אותו משובח יותר, תוסיפו לו כמה שיותר חומצים משובחים. חומץ בן יין, חומץ הדרים וכו'
אתם יכולים להגיע ככה לטעם של מיונז טומי! למי שמכירה
יש לי סייר תפוחים-חומץ תפוחים, נראה לך ילך?
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
רק מעירה שיש שימוש למיונז גם למתכוני בישול. למשל-על הדג (עם מיץ תפוזים.. או תבלינים אחרים). למתכונים אלו ודאי שימושי להשתמש במיונז המכיל ביצה, שתעבור את הבישול יחד עם התבשיל
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
לא חובה שקדים קלופים, אם מקלפים המראה נראה ממש כמו מיונז
כמה שמן? לא זוכרת להגיד, כתוב לי במתכונים של ערב פסח אבל זה לא זמין, פשוט לשפוך בזרם דק עד שנוצר המרקם הרצוי.
וסתם ככה - שנה שעברה ישראל דודק בבתוך המשפחה פרסם מתכון של מיונז מפירה, אין דברים כאלה!
אמנם אין לי את המתכון מדוייק (כנ"ל - במתכונים של פסח), אבל הבסיס היה פירה מעוך היטב ואז עם בלנדר מוט מעבדים ומוסיפים בזרזוף דק שמן מתבלים במלח ופלפל. משמין זוועות (לכן טמנתי את המתכון במתכונים של פסח בלבד...) אבל טעים ברמות!
יש לך אותו זמין? אשמח לקבל!
 

משה מנחם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
זו גם הסיבה שהאנשור (תרכובת הזנה לחולים שניתנת דרך הפה או בזונדה) מוגשת קרה בלבד ומקפידים על כך מאד.
אבי ניזון מאנשור. חמי ז"ל ניזון מאנשור. מעולם לא ראיתי ולא שמעתי ששמים אנשור במקרר. אולי בשביל טעם.
 

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
עשיתי, שמן אגוזחם, ביצה, קצת מלח, וחומץ תפוחים, יצא מצויין בטעם, אבל המרקם נוזלי מידי לטעמי-את המיונז של אמא שלי ממש צריך למרוח, שלי יצא כמו מעדן, מה ניתן לעשות?
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עשיתי, שמן אגוזחם, ביצה, קצת מלח, וחומץ תפוחים, יצא מצויין בטעם, אבל המרקם נוזלי מידי לטעמי-את המיונז של אמא שלי ממש צריך למרוח, שלי יצא כמו מעדן, מה ניתן לעשות?
שמת את השמן בהדרגה?
אצלי זה מה שפישל
פעם שניה הוספתי בזרם דק-ויצא פצצה!
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
יש לך אותו זמין? אשמח לקבל!
בשמחה!
אתמול הכנתי והבת שלי שטעמה אמרה שיצא מעולה,

טוחנים כ-2 תפו"א בינוניים במוט בלנדר, ותוך כדי העלאה והורדה של המוט מזלפים בזרם דק שמן (רק לא שמן דקלים!)
מעבדים מס' דקות ומתבלים לפי הטעם (מלח, פלפל)
בהצלחה, אשמח לשמוע איך יצא
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
בשמחה!
אתמול הכנתי והבת שלי שטעמה אמרה שיצא מעולה,

טוחנים כ-2 תפו"א בינוניים במוט בלנדר, ותוך כדי העלאה והורדה של המוט מזלפים בזרם דק שמן (רק לא שמן דקלים!)
מעבדים מס' דקות ומתבלים לפי הטעם (מלח, פלפל)
בהצלחה, אשמח לשמוע איך יצא
פירה מ2 תפוא, נכון?

תודה רבה!!
 

קליין

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
עיצוב ואדריכלות פנים
בשמחה!
אתמול הכנתי והבת שלי שטעמה אמרה שיצא מעולה,

טוחנים כ-2 תפו"א בינוניים במוט בלנדר, ותוך כדי העלאה והורדה של המוט מזלפים בזרם דק שמן (רק לא שמן דקלים!)
מעבדים מס' דקות ומתבלים לפי הטעם (מלח, פלפל)
בהצלחה, אשמח לשמוע איך יצא
תודה על המתכון. כתוב לך אולי כמה שמן?
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש מתכון למיונז בלי בלנדר?
 

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הכנתי לפי ההוראות (להקציף קודם את הביצה ואח"כ שמתי כוס חד פעמית עם שמן שעשיתי בתחתיתה חור קטנטן והשמן נזל ממש באיטיות) ויצא לי נוזלי :(
יש מה לעשות? הקצפתי את זה די הרבה והוספתי עוד בערך חצי כוס שמן (אגוזים) אבל חבל לי על השמן כי לא נראה לי שמשהו זז...
 

נחמי ווייס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
הכנתי לפי ההוראות (להקציף קודם את הביצה ואח"כ שמתי כוס חד פעמית עם שמן שעשיתי בתחתיתה חור קטנטן והשמן נזל ממש באיטיות) ויצא לי נוזלי :(
יש מה לעשות? הקצפתי את זה די הרבה והוספתי עוד בערך חצי כוס שמן (אגוזים) אבל חבל לי על השמן כי לא נראה לי שמשהו זז...

תקציפי שוב ביצה ותוסיפי את הנוזל שנאשר לך מהנסיון הקודם. (משמש במקום שמן חדש)
 

נחמי ווייס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
במקום השמן? ולהוסיף עוד שמן חדש? כי זה כבר יכיל 2 ביצים על כוס וחצי שמן
על ביצה אחת אני שמה חצי בקבוק
אז תוסיפי עוד
מקסימום תעשי מזה אח"כ רוטב שום או משהו בסגנון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ו

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יְהוָה אַל בְּאַפְּךָ תוֹכִיחֵנִי וְאַל בַּחֲמָתְךָ תְיַסְּרֵנִי:ג חָנֵּנִי יְהוָה כִּי אֻמְלַל אָנִי רְפָאֵנִי יְהוָה כִּי נִבְהֲלוּ עֲצָמָי:ד וְנַפְשִׁי נִבְהֲלָה מְאֹד (ואת) וְאַתָּה יְהוָה עַד מָתָי:ה שׁוּבָה יְהוָה חַלְּצָה נַפְשִׁי הוֹשִׁיעֵנִי לְמַעַן חַסְדֶּךָ:ו כִּי אֵין בַּמָּוֶת זִכְרֶךָ בִּשְׁאוֹל מִי יוֹדֶה לָּךְ:ז יָגַעְתִּי בְּאַנְחָתִי אַשְׂחֶה בְכָל לַיְלָה מִטָּתִי בְּדִמְעָתִי עַרְשִׂי אַמְסֶה:ח עָשְׁשָׁה מִכַּעַס עֵינִי עָתְקָה בְּכָל צוֹרְרָי:ט סוּרוּ מִמֶּנִּי כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן כִּי שָׁמַע יְהוָה קוֹל בִּכְיִי:י שָׁמַע יְהוָה תְּחִנָּתִי יְהוָה תְּפִלָּתִי יִקָּח:יא יֵבֹשׁוּ וְיִבָּהֲלוּ מְאֹד כָּל אֹיְבָי יָשֻׁבוּ יֵבֹשׁוּ רָגַע:
נקרא  38  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה