חלבי מחפשת מתכון לפשטידת בטטה חלבית

בתיה G

איור פרסומי . איורים לילדים . קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
משהו טעים :)
אשמח למתכון מנסיון,
ואם יהיה גם תמונה עוד יותר טוב!
(חסום לי כל אתרי המתכונים למיניהם)
 

רחל בלס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פשטידה מרשימה, קלה והעיקר טעימהההה

פשטידת בטטות ושמנת

שכבה א' - בצק:

1 ביצה
200 גר' מרגרינה
2.5 כוסות קמח
חצי כפית מלח
כפית סוכר

שכבה ב':
בצל גדול מטוגן

שכבה ג':
3 בטטות גדולות + מלח

שכבה ד':
שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה:
להכין את הבצק, לשטוח בתבנית עגולה, גם על דפנות התבנית וליישר את השוליים מלמעלה
לטגן בצל גדול ולשטוח מעל לבצק
לבשל בטטות שלמות במיים עם מלח, להוציא ולפרוס לפרוסות דקות ולזרות מעט מלח
לערבב בצלחת את החומרים של שכבה ד' ולשפוך מעל לבטטות.

לאפות עד שהשמנת מתחילה מעט להשחים

טעיםםםם!!
 

דג

משתמש פעיל
קיש פטריות ובטטה
מעדן!!
מאתר מתכונים ב10 דקות

תבנית עגולה 20

מצרכים:

תחתית הבצק:

כוס ושליש קמח לבן

רבע כוס שמן

שליש כפית מלח

חלמון ביצה (הצהוב)

3-6 כפות מים קרים

לתערובת המילוי:

חצי בצל בינוני קצוץ

חצי בטטה בינונית מגורדת

חצי סלסלת פטריות טריות קצוצות

חצי כף קמח לבן

כף מלאה שמנת חמוצה (ניתן להמיר בגבינה לבנה או קוטג')

1 ביצה

2 כפות גבינה בולגרית מגורדת

2 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

רבע כפית מלח

*גבינה צהובה לפיזור מעל ומתחת.

אופן הכנה:

הכנת התחתית:

-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.

-מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן וחלמון הביצה. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד.

-מניחים את הבצק על נייר אפיה ומרדדים בעזרת מערוך. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בתחתית ובדפנות. בעזרת סכין חותכים את עודפי הבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג במספר מקומות ואופים בתנור במשך 12 דקות. מוצאים ומצננים. (משאירים את התנור דולק ומנמיכים ל180 מעלות).
בצק קיש משמן

הכנת המילוי:

-מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בטטה ופטריות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

-מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי (תערובת הפטריות והבטטה, ביצה, קמח, גבינות, שמנת, מלח).

-מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים גבינה צהובה מעל התחתית (לשמירה על הבצק שלא יירטב מהתערובת). מעל יוצקים את תערובת המילוי. מפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגורדת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שהמלית נעשית יציבה וזהובה.

הכנת קיש



וזה מה שיצא לי

IMG_2447.JPG
IMG_2443.JPG
IMG_2446.JPG
 

בתיה G

איור פרסומי . איורים לילדים . קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
תודה לכל מי שהעלתה מתכונים
הייתי רוצה משהו פשוט לא עם שכבות, בתוך תבניות אישיות
 

פקמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני עושה פשטידת פטריות עם בטטה פרווה
ולפני ההגשה מוסיפה גבינה צהיבה מגורדת ומכניסה לתנור להמסה
 

בתיה G

איור פרסומי . איורים לילדים . קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי

נ.ו.ה

משתמש צעיר
לפרוס בטטה לפרוסות עגולות דקות- במעבד מזון
לטגן רצועות בצל
להוסיף ביצים קצת קמח, מלח ופלפל
(לחלבי אפשר להוסיף אולי גבינה צהובה או שמנת?)
לשים בתבניות אישיות אפשר לקשט מלמעלה עם פרורי לחם או שומשום שחור /לבן.
כמויות-(מאד בערך...)
8 בטטות
2-3 בצל מטוגן
3 ביצים
2-3 כפות קמח
ואם אין שמן מהבצל מטוגן אז להוסיף גם שמן...
בתאבון
 

אמיתית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
פשטידה מרשימה, קלה והעיקר טעימהההה

פשטידת בטטות ושמנת

שכבה א' - בצק:

1 ביצה
200 גר' מרגרינה
2.5 כוסות קמח
חצי כפית מלח
כפית סוכר

שכבה ב':
בצל גדול מטוגן

שכבה ג':
3 בטטות גדולות + מלח

שכבה ד':
שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה:
להכין את הבצק, לשטוח בתבנית עגולה, גם על דפנות התבנית וליישר את השוליים מלמעלה
לטגן בצל גדול ולשטוח מעל לבצק
לבשל בטטות שלמות במיים עם מלח, להוציא ולפרוס לפרוסות דקות ולזרות מעט מלח
לערבב בצלחת את החומרים של שכבה ד' ולשפוך מעל לבטטות.

לאפות עד שהשמנת מתחילה מעט להשחים

טעיםםםם!!
אפשר להמיר לפרווה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד הִנֵּה מַה טּוֹב וּמַה נָּעִים שֶׁבֶת אַחִים גַּם יָחַד:ב כַּשֶּׁמֶן הַטּוֹב עַל הָרֹאשׁ יֹרֵד עַל הַזָּקָן זְקַן אַהֲרֹן שֶׁיֹּרֵד עַל פִּי מִדּוֹתָיו:ג כְּטַל חֶרְמוֹן שֶׁיֹּרֵד עַל הַרְרֵי צִיּוֹן כִּי שָׁם צִוָּה יְהוָה אֶת הַבְּרָכָה חַיִּים עַד הָעוֹלָם:
נקרא  47  פעמים

אתגר AI

חיבורים • אתגר 18

לוח מודעות

למעלה