ראיית שהיא כותבת לרדד למלבן לא דק... אני לא רוצה בצק עבה או שמרגיש לחם עם שוקולד משהו יותר עוגתי...
אחרי כזה תיאור את חייבת להעלות...יש לי את המתכון לעודת השמרים הנדירה בהסטוריה
באמת הכי טעימה שטעמתי,
אבל אבל לא יודעת אם זה נכנס להגדרה של בצק דק,
תגידי לי אם את רוצה ואני יעלה בהמשך מתכון
את עדיין יכולה לקחת את המתכון הזה, ולהוסיף לכמות של המתכון 25%, ואז לרדד דק, ולמרוח פשוט יותר מלית.ראיית שהיא כותבת לרדד למלבן לא דק... אני לא רוצה בצק עבה או שמרגיש לחם עם שוקולד משהו יותר עוגתי...
זו השיטה!הרעיון בבצק דק הוא לחזור על הפעולות:
לרדד, למרוח, לקפל, להמתין מעט
ושוב לרדד את אותו העלה המקופל, למרוח שוב ולקפל שוב
אחכ לעשות את הצורה (עוגת דמרים/רוגעלך), להתפיח וכו
אני מכינה אותה והיא מושלמתעם בצק ממש דק ומלא שוקולד (לא מילוי של ממרח שוקולד...) שיצא טעים ונימוח כזה.
יש לכן אולי מתכון מומלץ?
חומרים:אחרי כזה תיאור את חייבת להעלות...
לא מתפיחים בכלל? לא לפני הקליעה ולא אחרי?@saralulu יכולה לומר ללא גוזמה שיש לי המתכון המושלם
מכל המתכונים שעשיתי הוא נשאר ונשאר ב”ה
בצק *ללא התפחה* דקיק ולא נקרע
נח לעבודה במיוחד
כשאני מכינה אני צריכה לנשום עמוק ולהשלים עם המשקל שיעלה
ממליצה להכין כפול ולהקפיא
לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוסות מים חמימים
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות שמן
לעבד לבצק שמרים רגיל (להתחיל עם חומרים יבשים ולהוסיף בהדרגה את הרטובים).
ללוש במיקסר 10 דקות לבצק חמים ורך.
בינתיים להכין את המילוי
המצרכים למילוי: (ממליצה להכין כמות וחצי למי שאוהב הרבהה מילוי)
3 כפות פודינג וניל
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1 כוס מים (להתחיל עם חצי כוס לאט לאט חשוב שיהיה יציב משחתי ולא נוזלי אפשר לחכות כמה דקות שיתייצב)
1 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה (חשוב מאד! לא מרגישים בטעם)
לערבב הכל למלית אחידה.
לחמם תנור ל-50 מעלות.
לחלק את הבצק לשמונה חלקים שווים.
לרדד חלק אחד לעלה די גדול. למרוח שמינית מהמילוי ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה.
להכין בצורה זו את כל שאר החלקים. בכל תבנית להכניס ארבע פסים.
ליצור חתכים לאורך הגליל לא מידי צרים.(בערך עובי של 1.5 ס"מ)
להשאיר מחובר בבסיס(לא לחתוך עד הסוף).
להכניס לתנור על 50 מעלות 20 דקות ולהעלות ל180 מעלות עד שמשחים.
מיד בסיום האפיה לשפוך בנדיבות סירופ העשוי מ-
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
2 סוכר וניל
ניתן להכין את הסירופ במהלך האפיה ושיתקרר אך למרוח מיד שהעוגות יוצאות מהתנור.
בהצלחה ולבריאות!
לא!לא מתפיחים בכלל? לא לפני הקליעה ולא אחרי?
אחדד המתכונים השווים הכנתי ונכוותי זהירות הורס דיאטות!!!!@saralulu יכולה לומר ללא גוזמה שיש לי המתכון המושלם
מכל המתכונים שעשיתי הוא נשאר ונשאר ב”ה
בצק *ללא התפחה* דקיק ולא נקרע
נח לעבודה במיוחד
כשאני מכינה אני צריכה לנשום עמוק ולהשלים עם המשקל שיעלה
ממליצה להכין כפול ולהקפיא
לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוסות מים חמימים
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות שמן
לעבד לבצק שמרים רגיל (להתחיל עם חומרים יבשים ולהוסיף בהדרגה את הרטובים).
ללוש במיקסר 10 דקות לבצק חמים ורך.
בינתיים להכין את המילוי
המצרכים למילוי: (ממליצה להכין כמות וחצי למי שאוהב הרבהה מילוי)
3 כפות פודינג וניל
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1 כוס מים (להתחיל עם חצי כוס לאט לאט חשוב שיהיה יציב משחתי ולא נוזלי אפשר לחכות כמה דקות שיתייצב)
1 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה (חשוב מאד! לא מרגישים בטעם)
לערבב הכל למלית אחידה.
לחמם תנור ל-50 מעלות.
לחלק את הבצק לשמונה חלקים שווים.
לרדד חלק אחד לעלה די גדול. למרוח שמינית מהמילוי ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה.
להכין בצורה זו את כל שאר החלקים. בכל תבנית להכניס ארבע פסים.
ליצור חתכים לאורך הגליל לא מידי צרים.(בערך עובי של 1.5 ס"מ)
להשאיר מחובר בבסיס(לא לחתוך עד הסוף).
להכניס לתנור על 50 מעלות 20 דקות ולהעלות ל180 מעלות עד שמשחים.
מיד בסיום האפיה לשפוך בנדיבות סירופ העשוי מ-
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
2 סוכר וניל
ניתן להכין את הסירופ במהלך האפיה ושיתקרר אך למרוח מיד שהעוגות יוצאות מהתנור.
בהצלחה ולבריאות!
יש לך תמונה?@saralulu יכולה לומר ללא גוזמה שיש לי המתכון המושלם
מכל המתכונים שעשיתי הוא נשאר ונשאר ב”ה
בצק *ללא התפחה* דקיק ולא נקרע
נח לעבודה במיוחד
כשאני מכינה אני צריכה לנשום עמוק ולהשלים עם המשקל שיעלה
ממליצה להכין כפול ולהקפיא
לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוסות מים חמימים
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות שמן
לעבד לבצק שמרים רגיל (להתחיל עם חומרים יבשים ולהוסיף בהדרגה את הרטובים).
ללוש במיקסר 10 דקות לבצק חמים ורך.
בינתיים להכין את המילוי
המצרכים למילוי: (ממליצה להכין כמות וחצי למי שאוהב הרבהה מילוי)
3 כפות פודינג וניל
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1 כוס מים (להתחיל עם חצי כוס לאט לאט חשוב שיהיה יציב משחתי ולא נוזלי אפשר לחכות כמה דקות שיתייצב)
1 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה (חשוב מאד! לא מרגישים בטעם)
לערבב הכל למלית אחידה.
לחמם תנור ל-50 מעלות.
לחלק את הבצק לשמונה חלקים שווים.
לרדד חלק אחד לעלה די גדול. למרוח שמינית מהמילוי ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה.
להכין בצורה זו את כל שאר החלקים. בכל תבנית להכניס ארבע פסים.
ליצור חתכים לאורך הגליל לא מידי צרים.(בערך עובי של 1.5 ס"מ)
להשאיר מחובר בבסיס(לא לחתוך עד הסוף).
להכניס לתנור על 50 מעלות 20 דקות ולהעלות ל180 מעלות עד שמשחים.
מיד בסיום האפיה לשפוך בנדיבות סירופ העשוי מ-
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
2 סוכר וניל
ניתן להכין את הסירופ במהלך האפיה ושיתקרר אך למרוח מיד שהעוגות יוצאות מהתנור.
בהצלחה ולבריאות!
ראה עוגה קלאסית, מה מיוחד בה?יש לך תמונה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
21.05
י"ג אייר
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
דיגיטל בגובה העיניים
עם מנדי נאבול
כל האפשרויות הטמונות בעולם הדיגיטל שיגרמו לך להרוויח יותר!
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קלז
א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע: