דרוש מתכון מחפשת מתכון לעוגת שמרים מסוימת.

saralulu

משתמש מקצוען
עם בצק ממש דק ומלא שוקולד (לא מילוי של ממרח שוקולד...) שיצא טעים ונימוח כזה.
יש לכן אולי מתכון מומלץ?
 

Yes it's me

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי את המתכון לעודת השמרים הנדירה בהסטוריה
באמת הכי טעימה שטעמתי,
אבל אבל לא יודעת אם זה נכנס להגדרה של בצק דק,
תגידי לי אם את רוצה ואני יעלה בהמשך מתכון
 

saralulu

משתמש מקצוען
יש לי את המתכון לעודת השמרים הנדירה בהסטוריה
באמת הכי טעימה שטעמתי,
אבל אבל לא יודעת אם זה נכנס להגדרה של בצק דק,
תגידי לי אם את רוצה ואני יעלה בהמשך מתכון
אחרי כזה תיאור את חייבת להעלות...
 

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
שמרים-קרין גורן.
למילוי-מכינה כמות שווה קקאו וסוכר.
מוסיפה קצת פודינג ותמצית וניל-לפי הטעם, מזלפת שמן-רק עד שיוצא משחתי. לא יותר!
(אפשר מעל שוקולד קצוץ-לדעתי מיותר...)
צורת קליעה כמו של קרין גורן-במתכון.
יוצא מלא שוקולד-כשביניהם-שכבות דקיקות של בצק...
יוצא נדיר!!!
(אפשר לקחת את הקליעה לכל מתכון אחר של בצק...)
 

זהבית87

משתמש מקצוען
הרעיון בבצק דק הוא לחזור על הפעולות:
לרדד, למרוח, לקפל, להמתין מעט
ושוב לרדד את אותו העלה המקופל, למרוח שוב ולקפל שוב
אחכ לעשות את הצורה (עוגת דמרים/רוגעלך), להתפיח וכו
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הרעיון בבצק דק הוא לחזור על הפעולות:
לרדד, למרוח, לקפל, להמתין מעט
ושוב לרדד את אותו העלה המקופל, למרוח שוב ולקפל שוב
אחכ לעשות את הצורה (עוגת דמרים/רוגעלך), להתפיח וכו
זו השיטה!
מרדדים עלה
מורחים על חצי, מקפלים
מורחים על רבע (מה שעכשיו, אחרי הקיפול הוא חצי) ומרדדים
מורחים על הכל ומגלגלים כרגיל
אפשר לגלגל כל 2 רולדות יחד בהברגה
ואז זה עוד יותר שוקולדי (במובן שאם עושים כך מחלקים את בצק ל-2 בתחילה או לפני הגלגול האחרון
או שרוצים פס כפול..
בהצלה
 

Brachad

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עם בצק ממש דק ומלא שוקולד (לא מילוי של ממרח שוקולד...) שיצא טעים ונימוח כזה.
יש לכן אולי מתכון מומלץ?
אני מכינה אותה והיא מושלמת
ואת יכולה לעשות אותה כמו שכתבו מעלי לרדד למרוח שכבה של שוקולד ואז לקפל ולרדד ושוב...

מציינת שאני אוהבת להכין עם חמאה ואם אני רוצה פרווה אז עם נטורינה, לא ניסיתי עם מרגרינה

את המילוי אני עושה גם לפי המלצה מהשרשור שהעליתי
1 כוס שמן
פודינג שוקולד
ביצה
0.5 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
לערבב הכל ולמרוח
טעים ממש
 

מנהטן

משתמש פעיל
@saralulu יכולה לומר ללא גוזמה שיש לי המתכון המושלם
מכל המתכונים שעשיתי הוא נשאר ונשאר ב”ה
בצק *ללא התפחה* דקיק ולא נקרע
נח לעבודה במיוחד
כשאני מכינה אני צריכה לנשום עמוק ולהשלים עם המשקל שיעלה ;)
ממליצה להכין כפול ולהקפיא

לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוסות מים חמימים
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות שמן

לעבד לבצק שמרים רגיל (להתחיל עם חומרים יבשים ולהוסיף בהדרגה את הרטובים).
ללוש במיקסר 10 דקות לבצק חמים ורך.
בינתיים להכין את המילוי

המצרכים למילוי: (ממליצה להכין כמות וחצי למי שאוהב הרבהה מילוי)
3 כפות פודינג וניל
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1 כוס מים (להתחיל עם חצי כוס לאט לאט חשוב שיהיה יציב משחתי ולא נוזלי אפשר לחכות כמה דקות שיתייצב)
1 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה (חשוב מאד! לא מרגישים בטעם)
לערבב הכל למלית אחידה.
לחמם תנור ל-50 מעלות.

לחלק את הבצק לשמונה חלקים שווים.
לרדד חלק אחד לעלה די גדול. למרוח שמינית מהמילוי ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה.
להכין בצורה זו את כל שאר החלקים. בכל תבנית להכניס ארבע פסים.
ליצור חתכים לאורך הגליל לא מידי צרים.(בערך עובי של 1.5 ס"מ)
להשאיר מחובר בבסיס(לא לחתוך עד הסוף).
להכניס לתנור על 50 מעלות 20 דקות ולהעלות ל180 מעלות עד שמשחים.
מיד בסיום האפיה לשפוך בנדיבות סירופ העשוי מ-
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
2 סוכר וניל
ניתן להכין את הסירופ במהלך האפיה ושיתקרר אך למרוח מיד שהעוגות יוצאות מהתנור.

בהצלחה ולבריאות!
 

Yes it's me

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אחרי כזה תיאור את חייבת להעלות...
חומרים:
כפית שטוחה מלח
7 וחצי כוסות קמח
2 וחצי כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 ו-3/4 כוסות מים פושרים
3 ביצים

לערבב במיקסר ולהוסיף בהדרגה 1.5 כוסות שמן
ללוש במשך 10 דקות במהירות בינונית-נמוכה ולהתפיח שעה וחצי
יוצא בצק רך ברמה!!

למלית:
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
חצי כוס מים
1 כוס שמן
8 כפות פודינג וניל
1 ביצה
להמיס בסיר חם על האש.

לחלק את הבצק לחמישה חלקים- חמישה פסי שמרים
כל חלק לחלק לשתיים לרדד למלבן לא דק מדי ולא גדול מדי, בערך 10 ס"מ על 20-25 ס"מ
למרוח שוקולד בנדיבות ולגלגל
לחזור על זה עם החצי השני
את שתי הגלילים להניח על יד השני ולהדק בקצה ללפף ולהדק בקצה השני
להתפיח 12-15 דקות נוספות
למרוח שמן או ביצה לבחירתכם ולפזר פרורים מהמתכון הבא- אפשר ביד ואפשר במיקסר
רבע מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח
טיפה שמן

יש לי במקפיא את העוגה אולי אני יוציא ויצלם
נשאר לכם שוקולד ופרורים? שימו בקופסא במקפיא לפעם הבאה!
אם לשוקולד קשה להמרח על העוגה להחזיר לאש לעוד דקה שיהיה יותר נוזלי
בהצלחה!!
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
שדרוג לכל המילויים שהעלו כאן
אני מניחה בקערה 100 גרם שוקולד מריר בקוביות -שופכת כוס מים רותחים מחכה להמסה טובה של השוקולד ומערבבת עם שאר החומרים
וכן מוסיפה חצי עד בקבוקון שלם של רום.
 

פיצית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@saralulu יכולה לומר ללא גוזמה שיש לי המתכון המושלם
מכל המתכונים שעשיתי הוא נשאר ונשאר ב”ה
בצק *ללא התפחה* דקיק ולא נקרע
נח לעבודה במיוחד
כשאני מכינה אני צריכה לנשום עמוק ולהשלים עם המשקל שיעלה ;)
ממליצה להכין כפול ולהקפיא

לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוסות מים חמימים
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות שמן

לעבד לבצק שמרים רגיל (להתחיל עם חומרים יבשים ולהוסיף בהדרגה את הרטובים).
ללוש במיקסר 10 דקות לבצק חמים ורך.
בינתיים להכין את המילוי

המצרכים למילוי: (ממליצה להכין כמות וחצי למי שאוהב הרבהה מילוי)
3 כפות פודינג וניל
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1 כוס מים (להתחיל עם חצי כוס לאט לאט חשוב שיהיה יציב משחתי ולא נוזלי אפשר לחכות כמה דקות שיתייצב)
1 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה (חשוב מאד! לא מרגישים בטעם)
לערבב הכל למלית אחידה.
לחמם תנור ל-50 מעלות.

לחלק את הבצק לשמונה חלקים שווים.
לרדד חלק אחד לעלה די גדול. למרוח שמינית מהמילוי ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה.
להכין בצורה זו את כל שאר החלקים. בכל תבנית להכניס ארבע פסים.
ליצור חתכים לאורך הגליל לא מידי צרים.(בערך עובי של 1.5 ס"מ)
להשאיר מחובר בבסיס(לא לחתוך עד הסוף).
להכניס לתנור על 50 מעלות 20 דקות ולהעלות ל180 מעלות עד שמשחים.
מיד בסיום האפיה לשפוך בנדיבות סירופ העשוי מ-
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
2 סוכר וניל
ניתן להכין את הסירופ במהלך האפיה ושיתקרר אך למרוח מיד שהעוגות יוצאות מהתנור.

בהצלחה ולבריאות!
לא מתפיחים בכלל? לא לפני הקליעה ולא אחרי?
 

דני לוי

משתמש רשום
@saralulu יכולה לומר ללא גוזמה שיש לי המתכון המושלם
מכל המתכונים שעשיתי הוא נשאר ונשאר ב”ה
בצק *ללא התפחה* דקיק ולא נקרע
נח לעבודה במיוחד
כשאני מכינה אני צריכה לנשום עמוק ולהשלים עם המשקל שיעלה ;)
ממליצה להכין כפול ולהקפיא

לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוסות מים חמימים
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות שמן

לעבד לבצק שמרים רגיל (להתחיל עם חומרים יבשים ולהוסיף בהדרגה את הרטובים).
ללוש במיקסר 10 דקות לבצק חמים ורך.
בינתיים להכין את המילוי

המצרכים למילוי: (ממליצה להכין כמות וחצי למי שאוהב הרבהה מילוי)
3 כפות פודינג וניל
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1 כוס מים (להתחיל עם חצי כוס לאט לאט חשוב שיהיה יציב משחתי ולא נוזלי אפשר לחכות כמה דקות שיתייצב)
1 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה (חשוב מאד! לא מרגישים בטעם)
לערבב הכל למלית אחידה.
לחמם תנור ל-50 מעלות.

לחלק את הבצק לשמונה חלקים שווים.
לרדד חלק אחד לעלה די גדול. למרוח שמינית מהמילוי ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה.
להכין בצורה זו את כל שאר החלקים. בכל תבנית להכניס ארבע פסים.
ליצור חתכים לאורך הגליל לא מידי צרים.(בערך עובי של 1.5 ס"מ)
להשאיר מחובר בבסיס(לא לחתוך עד הסוף).
להכניס לתנור על 50 מעלות 20 דקות ולהעלות ל180 מעלות עד שמשחים.
מיד בסיום האפיה לשפוך בנדיבות סירופ העשוי מ-
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
2 סוכר וניל
ניתן להכין את הסירופ במהלך האפיה ושיתקרר אך למרוח מיד שהעוגות יוצאות מהתנור.

בהצלחה ולבריאות!
אחדד המתכונים השווים הכנתי ונכוותי :) זהירות הורס דיאטות!!!!
תודה רבה!
 

ביחד ננצח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
@saralulu יכולה לומר ללא גוזמה שיש לי המתכון המושלם
מכל המתכונים שעשיתי הוא נשאר ונשאר ב”ה
בצק *ללא התפחה* דקיק ולא נקרע
נח לעבודה במיוחד
כשאני מכינה אני צריכה לנשום עמוק ולהשלים עם המשקל שיעלה ;)
ממליצה להכין כפול ולהקפיא

לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוסות מים חמימים
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות שמן

לעבד לבצק שמרים רגיל (להתחיל עם חומרים יבשים ולהוסיף בהדרגה את הרטובים).
ללוש במיקסר 10 דקות לבצק חמים ורך.
בינתיים להכין את המילוי

המצרכים למילוי: (ממליצה להכין כמות וחצי למי שאוהב הרבהה מילוי)
3 כפות פודינג וניל
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1 כוס מים (להתחיל עם חצי כוס לאט לאט חשוב שיהיה יציב משחתי ולא נוזלי אפשר לחכות כמה דקות שיתייצב)
1 כוס שמן
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה (חשוב מאד! לא מרגישים בטעם)
לערבב הכל למלית אחידה.
לחמם תנור ל-50 מעלות.

לחלק את הבצק לשמונה חלקים שווים.
לרדד חלק אחד לעלה די גדול. למרוח שמינית מהמילוי ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה.
להכין בצורה זו את כל שאר החלקים. בכל תבנית להכניס ארבע פסים.
ליצור חתכים לאורך הגליל לא מידי צרים.(בערך עובי של 1.5 ס"מ)
להשאיר מחובר בבסיס(לא לחתוך עד הסוף).
להכניס לתנור על 50 מעלות 20 דקות ולהעלות ל180 מעלות עד שמשחים.
מיד בסיום האפיה לשפוך בנדיבות סירופ העשוי מ-
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
2 סוכר וניל
ניתן להכין את הסירופ במהלך האפיה ושיתקרר אך למרוח מיד שהעוגות יוצאות מהתנור.

בהצלחה ולבריאות!
יש לך תמונה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה