דגים מחפשת מתכון לדג טונה עסיסי ברוטב אדום

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא משימורים, כן?
משהו לטבול בו את החלה
 

אלינור הרוש

משתמש פעיל
דג טונה דורש כמה השריות לפני ההכנה:
משרים במים , מלח ולימון למשך 20 דקות
שופכים את המים שוטפים את הדגים היטב ומשרים שוב עם מים ולימון
כך כמה פעמים עד שהמים של ההשריה שקופים (כך נדע שהדג נקי)

לרוטב:
עגבניות
גמבה אדומה
ניתן להוסיף פלפל חריף
כמעט ראש שום- מקולף ולא חתוך
שמן חצי כוס ח"פ מעורבב עם פפריקה מעט כורכום ומלח
לבחירה- גרגרי חומוס מבושלים
אם יש ממש צורך מוסיפים רבע עד חצי כוס מים

מבשלים את הרוטב-
מניחים את הדגים (לסחוט היטב מהמים)
מכסים עם הרוטב
מבשלים כ20 דק

לפזר מעל פטרוזיליה/ כוסברא טריה

שבת שלום
 

אלחנן.ג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
לטגן קוביות גמבה בשמן, שמתחיל להישרף להוסיף קוביות עגבניה, 1/2 כפות רסק עגבניות,
וכמה שיני שום שלמות, לשפוך על זה כוס מים ומעט מיץ לימון ולתבל בסוכר, מלח, גריל דג וכד'(לפי הטעם, אפשר להוסיף פפריקה חריפה פלפל חריף מעט יין לבישול וכד' )
לשים את פרוסות הדג על הרוטב, להביא לרתיחה, להנמיך מעט את האש ל20 דקות, לא יותר!
להוסיף פטרוזילה/ כוסברה.
יוצא מצוין!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
דג טונה דורש כמה השריות לפני ההכנה:
משרים במים , מלח ולימון למשך 20 דקות
שופכים את המים שוטפים את הדגים היטב ומשרים שוב עם מים ולימון
כך כמה פעמים עד שהמים של ההשריה שקופים (כך נדע שהדג נקי)

לרוטב:
עגבניות
גמבה אדומה
ניתן להוסיף פלפל חריף
כמעט ראש שום- מקולף ולא חתוך
שמן חצי כוס ח"פ מעורבב עם פפריקה מעט כורכום ומלח
לבחירה- גרגרי חומוס מבושלים
אם יש ממש צורך מוסיפים רבע עד חצי כוס מים

מבשלים את הרוטב-
מניחים את הדגים (לסחוט היטב מהמים)
מכסים עם הרוטב
מבשלים כ20 דק

לפזר מעל פטרוזיליה/ כוסברא טריה

שבת שלום

תודה על הפירוט!
איך זה אם שמים על פלטה?
מתיבש? חנק?
חשוב לי
לטגן קוביות גמבה בשמן, שמתחיל להישרף להוסיף קוביות עגבניה, 1/2 כפות רסק עגבניות,
וכמה שיני שום שלמות, לשפוך על זה כוס מים ומעט מיץ לימון ולתבל בסוכר, מלח, גריל דג וכד'(לפי הטעם, אפשר להוסיף פפריקה חריפה פלפל חריף מעט יין לבישול וכד' )
לשים את פרוסות הדג על הרוטב, להביא לרתיחה, להנמיך מעט את האש ל20 דקות, לא יותר!
להוסיף פטרוזילה/ כוסברה.
יוצא מצוין!

תודה רבה
ואיך זה על פלטה?
יש את המתכון הפצצתי של @צריח לחריימה
הולך טוב מאוד עם טונה
להשרות את הדג במי מלח שעה
לשטוף
לכבוש בלימון או במיץ לימון ללילה או לפחות לשעה
ואז לבשל כמו ההוראות של @צריח
חלום ליל קיץ

יש לך קישור אולי?
ואני מבינה שזה כבר מאוחר מידי בשביל השבת הזו, נשמור להכין בשבת הבאה...
אני טוחנת ומכינה כמו קציצות עוף ברוטב אדום.
הטעם שמתקבל ממש קרוב לטעם של בשרי.

תודה
אבל לא חיפשתי קציצות, רוצה יותר לבשל פילה
 

גילגולונת

משתמש מקצוען
ש לך קישור אולי?
ואני מבינה שזה כבר מאוחר מידי בשביל השבת הזו, נשמור להכין בשבת הבאה...

אם את רוצה להכין להיום בערב
תשרי שעתיים במי מלח ושעתיים בלימון
 

זהבית87

משתמש מקצוען
דג טונה מפריש בבישול נוזל לבן שנדבק לדג והוא לא אסתטי.
לכן מומלץ קודם להרתיח מים עם מלח, ואז לבשל מעט את הדג.
אחכ להוציא ולנקות אותו מהלבן הזה.
בינתיים מכינים רוטב בסיר סוטאז' אחר (עגבניות מגורדות, שום, פלפל חריף, מלח, שמן, פפריקה), ואז מכניסים אליו את הדג הנקי להמשך בישול.
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
הטונה שלי:

לפני ההכנה - מרתיחים מים בסיר רחב + מלח ומבשלים את הטונה כמה דקות עד שמפריש את ה"ג'לי" שלו.
שוטפים תוך כדי שפשוף עדין (אפשר "לגרד" בעדינות עם סכין) ומניחים בצד.

לרוטב:
מחממים שמן (כחצי+ ס"מ)
4-5 שיני שום פרוסות
רצועות גמבה / פלפל חריף - לא חובה.
מטגנים מעט, להזהר שהשום לא ישרף!!!

מנמיכים את האש ומוסיפה כף פפריקה, כרכום, כמון ומעט פלפל שחור, מטגנים מעט את התבלינים שהטעם שלהם יפתח.
מוסיפים מעט מים, מלח ומניחים את פרוסות הטונה,
בשלב הזה אפשר להוסיף חומוס גרגירים מבושל (אפשר משימורים) / טבעות גזר

מפזרים כוסברה ופטרוזילה קצוצים בנדיבות, עוד "סיבוב" שמן, ומנמיכים את האש. מבשלים כחצי שעה, עד שהטונה רכה וכמות הנוזלים מצמצמת.

חשוב לא לייבש את הטונה ולהשאיר כמות נוזלים מספיקה כדי שהטונה לא תתייבש על הפלטה.

בהצלחה!
 

שירה:)

משתמש מקצוען
הדג שאמא שלי מכינה, טעים ממש.
גם שונאי הדגים אוהבים.
משרים את הדג במלח ולימון לפחות שעתיים עדיף לילה
לשטוף את הדג
לחתוך ירקות לרצועות : בצל גדול, גמבה, גזר-לעיגולים, אפשר גם פלפל חריף- לא חייב.
לערבב את כל הירקות, לשים חצי מכמות הירקות על הסיר מעל את הדגים ומעל הדגים את שאר הירקות. ואפשר לשים מעל גם כוסברה ( לא חייב).
מעל מפזרים רוטב: לערבב- מים, שמן, לימון, שום כתוש, ותבלינים: פלפל, פפריקה, כמון וכורכום.
לערבב, לפזר מעל הדגים והירקות מוסיפה עוד מים בצדדים כדי שיהיה רוטב עד גובה הדגים.
לשים על אש גבוהה לרתיחה ואחרי שזה רותח להמשיך לבשל לפחות שעה וחצי על אש נמוכה-בינונית.
 

אלינור הרוש

משתמש פעיל
תודה על הפירוט!
איך זה אם שמים על פלטה?
מתיבש? חנק?
חשוב לי

סורי שאני מגיבה רק עכשיו, אולי יעזור לפעמים הבאות,
אני בדר"כ מכינה שכבה אחת של דגים כך ששזה לא דורש הרבה זמן לחימום,
אני מניחה על הפלטה ושמתחמם מורידה ומגישה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב חַלְּצֵנִי יְהוָה מֵאָדָם רָע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי:ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב כָּל יוֹם יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת:ד שָׁנֲנוּ לְשׁוֹנָם כְּמוֹ נָחָשׁ חֲמַת עַכְשׁוּב תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה:ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה מִידֵי רָשָׁע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי אֲשֶׁר חָשְׁבוּ לִדְחוֹת פְּעָמָי:ו טָמְנוּ גֵאִים פַּח לִי וַחֲבָלִים פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד מַעְגָּל מֹקְשִׁים שָׁתוּ לִי סֶלָה:ז אָמַרְתִּי לַיהוָה אֵלִי אָתָּה הַאֲזִינָה יְהוָה קוֹל תַּחֲנוּנָי:ח יְהוִֹה אֲדֹנָי עֹז יְשׁוּעָתִי סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי בְּיוֹם נָשֶׁק:ט אַל תִּתֵּן יְהוָה מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה:י רֹאשׁ מְסִבָּי עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ (יכסומו) יְכַסֵּמוֹ:יא (ימיטו) יִמּוֹטוּ עֲלֵיהֶם גֶּחָלִים בָּאֵשׁ יַפִּלֵם בְּמַהֲמֹרוֹת בַּל יָקוּמוּ:יב אִישׁ לָשׁוֹן בַּל יִכּוֹן בָּאָרֶץ אִישׁ חָמָס רָע יְצוּדֶנּוּ לְמַדְחֵפֹת:יג (ידעת) יָדַעְתִּי כִּי יַעֲשֶׂה יְהוָה דִּין עָנִי מִשְׁפַּט אֶבְיֹנִים:יד אַךְ צַדִּיקִים יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים אֶת פָּנֶיךָ:
נקרא  19  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה