נכתב ע"י סטאזרית;1888197:בלי משפר אפיה ובלי קערת התפחה מיוחדת
המתכון של כוכב 103 פשוט מעולה!!!
אני מכינה כבר כמה שנים, ניסיתי קודם מתכונים אחרים וזה לגמרי לא דומה לחלות אחרת - החלות יוצאות שחומות בחוץ, רכות אוריריות ומדהימות מבפנים לא מתפוררות ורבים ביום ראשון על השאריות (אם נשאר)
ואצלי מפונקים...
נכתב ע"י KR;1889498:של בקר כאן, באשכול זה, באחד הדפים הראשונים.
חני!נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1889513:ומה עם שלי?
הרבה מאוכזבות ניסו לאפות חלות לפי ההוראות שלי, ומאז לא מפסיקות להודות ולאפות...
מורכב מהרבה טיפים שרכשתי במשך הזמן.
ראשית, אני משתמשת בקמח שמרים של אוסם ואם לא אז בשמרית + משפר אפיה ולא בשמרים יבשים.
(אותם אני שומרת לעוגות)
ועכשיו למתכון - או נכון יותר לסדר העבודה, כי זה מה שחשוב.
שמים בקערת המיקסר - חצי כוס סוכר, שמרית ומ
שפר אפיה כנ"ל (אם משתמשים בקמח שמרים לא צריך, כמובן, להוסיף שמרית ולא משפר אפיה), 500 מ"ל מים חמימים - (אני מודדת עם כוס מדידה שיהיה מדויק, והמים צריכים להיות בדרגת חום שנעימה ליד שלך כמו במקלחת) וחצי (!) ק"ג קמח.
מקציפים - כן, עם המקצף, במהירות גבוהה כחמש דקות, עד שרואים בועות בבצק.
כעת מוסיפים את יתרת הקמח + 3 כפיות מלח ומתחילים ללוש עם זרוע הלישה (אל תשכחו להחליף את הזרוע כי המקציף עלול להישבר עם כל הקמח) במהירות נמוכה ולא ובהדרגה, תוך כדי לישה מוסיפים חצי כוס שמן.
כאשר מתגבש בצק נותנים עוד שנים שלושה סיבובים וזהו. אם לשים יותר מדי הבצק נהיה דביק וקשה לקליעה.
מכסים את הבצק בנילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שמכפיל את נפחו.
קולעים את החלות - ככל שהחלה עשויה מיותר חלקים, היא יותר אוורירית.
מרדדים כל חלק לעלה ומגלגלים לכרוכית - כך יוצרים את הנקניקים.
מתפיחים את החלות הקלועות הרב זמן - ההתפחה הזו חשובה יותר מההתפחה הראשונה. (אני מחממת את התנור קודם ומכניסה את החלות לתנור חמים אבל לא דולק!)
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום קלוי במחבת יבשה.
אופים בחום גבוה - 200 מעלות כעשרים דקות.
שבת שלום
(מקווה לצלם לכם היום את החלות ולהעלות תמונות)
חני
נכתב ע"י חדוי כנרת;1889524:חני!
איך אני אוהבת את המתכונים שלך!
עם טעם של פעם!
מתכונים של האידישע מאמע!
כמה סבלנות, וכמה השקעה!
לא זכור לי שראיתי אי פעם את המתכון שלך לחלות!
אני די מקובעת עם המתכון שלי כבר שנים! כל זמן שהילדים, והשכנים מרוצים, אז אני לא רואה שום סיבה לשנות, (הגם שהמתכון שלי זהה כמעט לגמרי לשל גב' בעקער)
אבל מדי פעם שאני שומעת טיפ, אני מנסה וחוזרת לשלי...
שלך נשמע לי משהו!
בל''נ אנסה שבוע הבא!
תודה
ותמשיכי להעלות לנו עוד דברים טובים
שבת שלום
חדוי
נכתב ע"י ביקי;1889658:בקר, אפשר להפחית מכמות הסוכר?
ולכולן שאלה כללית, מה אם אני רוצה חלות בלי הרבה סוכר? (וגם בלי תחליף..) יש לי סיכוי לחלות טעימות? (כמובן כמה כפות, אני יודעת שחייבים בשביל השמרים. אבל מה יהא על הדיאטה?)
אני שמה קמח 70% מלא
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
21.05
י"ג אייר
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
דיגיטל בגובה העיניים
עם מנדי נאבול
כל האפשרויות הטמונות בעולם הדיגיטל שיגרמו לך להרוויח יותר!
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קמא
א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה קְרָאתִיךָ חוּשָׁה לִּי הַאֲזִינָה קוֹלִי בְּקָרְאִי לָךְ:ב תִּכּוֹן תְּפִלָּתִי קְטֹרֶת לְפָנֶיךָ מַשְׂאַת כַּפַּי מִנְחַת עָרֶב:ג שִׁיתָה יְהוָה שָׁמְרָה לְפִי נִצְּרָה עַל דַּל שְׂפָתָי:ד אַל תַּט לִבִּי לְדָבָר רָע לְהִתְעוֹלֵל עֲלִלוֹת בְּרֶשַׁע אֶת אִישִׁים פֹּעֲלֵי אָוֶן וּבַל אֶלְחַם בְּמַנְעַמֵּיהֶם:ה יֶהֶלְמֵנִי צַדִּיק חֶסֶד וְיוֹכִיחֵנִי שֶׁמֶן רֹאשׁ אַל יָנִי רֹאשִׁי כִּי עוֹד וּתְפִלָּתִי בְּרָעוֹתֵיהֶם:ו נִשְׁמְטוּ בִידֵי סֶלַע שֹׁפְטֵיהֶם וְשָׁמְעוּ אֲמָרַי כִּי נָעֵמוּ:ז כְּמוֹ פֹלֵחַ וּבֹקֵעַ בָּאָרֶץ נִפְזְרוּ עֲצָמֵינוּ לְפִי שְׁאוֹל:ח כִּי אֵלֶיךָ יְהוִה אֲדֹנָי עֵינָי בְּכָה חָסִיתִי אַל תְּעַר נַפְשִׁי:ט שָׁמְרֵנִי מִידֵי פַח יָקְשׁוּ לִי וּמֹקְשׁוֹת פֹּעֲלֵי אָוֶן:י יִפְּלוּ בְמַכְמֹרָיו רְשָׁעִים יַחַד אָנֹכִי עַד אֶעֱבוֹר: