דגים מחפשת גיוון לדג סלמון

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
יש כאן המון מתכונים,
אבל אחרי שיטוט ארוך עדיין לא מצאתי את מה שאני מחפשת.
דרוש לי מתכון מעניין,
בטעם עדין,
בלי רטבים למיניהם (טריאקי/ צ'ילי/ קטשופ/ חרדל וכדומה) שמשתלטים על הדג ומטשטשים את הטעם המקורי שלו...,
בלי אגוזים (לכן מורידה מהפרק את המתכון המדהים של @shira bira לסלמון בקראסט פיצוחים, למי שכן נוהג לאכול- מומלץ בחום רב!)
ובלי חומץ או מיץ לימון.
את המתכונים של שמן זית ותיבול מינימלי אני מכירה,
עכשיו מחפשת משהו מעניין יותר כדי לגוון לכבוד החג.
אגב, אם מעניין מישהו אצרף את המתכון הקבוע אצלנו מדי שבת,
מתכון מושלם מעיתון מרווה לצמא מלפני שנתיים, של סלמון אפוי בפטריות ודבש.
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
אני אוהבת לשים שמן זית, מיץ לימון, מלח, קצת גבישי שום, אפשר גם יין לבן ומעל בצל מטוגן שמכסה את כל הדג
יוצא שלמותתת
 

תמרוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
יש כאן המון מתכונים,
אבל אחרי שיטוט ארוך עדיין לא מצאתי את מה שאני מחפשת.
דרוש לי מתכון מעניין,
בטעם עדין,
בלי רטבים למיניהם (טריאקי/ צ'ילי/ קטשופ/ חרדל וכדומה) שמשתלטים על הדג ומטשטשים את הטעם המקורי שלו...,
בלי אגוזים (לכן מורידה מהפרק את המתכון המדהים של @shira bira לסלמון בקראסט פיצוחים, למי שכן נוהג לאכול- מומלץ בחום רב!)
ובלי חומץ או מיץ לימון.
את המתכונים של שמן זית ותיבול מינימלי אני מכירה,
עכשיו מחפשת משהו מעניין יותר כדי לגוון לכבוד החג.
אגב, אם מעניין מישהו אצרף את המתכון הקבוע אצלנו מדי שבת,
מתכון מושלם מעיתון מרווה לצמא מלפני שנתיים, של סלמון אפוי בפטריות ודבש.
יש ל ה. בקר בחוברת שהיא פרסמה פה לחגים, כמה מתכונים שנשמעים טוב.
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
שמן זית ותיבול מינימלי אני מכירה
אולי לא עונה על הדרישה הזו, אבל הכל זאת...
שמ"ז, מעט דבש, שום כתוש, שמיר, מלח גס ופלפל שחור.
הטעם עדין ולא משתלט, השילוב מושלם.
 

פשוש

משתמש מקצוען
אני עשיתי את זה לחג
ממש טעים וטעם עדין (למרות הרוטב סויה)
במקום שומשום פזרתי על הדג שקדים מולבנים פרוסים בחמש דקות האחרונות של האפיה. יצא מדהים!
 
נערך לאחרונה ב:

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מתכון מושלם מעיתון מרווה לצמא מלפני שנתיים, של סלמון אפוי בפטריות ודבש.
אותי מעניין

קבלי מתכון מושלם שעונה על הדרישות

אחרי השריה של הסלמון בלימון אני שוטפת ושמה מלח,

כשהמלח נספג בדג אני מורחת חרדל רגיל על הסלמון,
מחכה שגם זה יספג.

מכינה בצלחת המון שום כתוש (נניח 2 שיניים לכל פרוסה)
פטרוזיליה קצוצה\ כוסברה\סלרי\ שמיר בקיצור אפשר לשחק עם זה
אני הכי אוהבת פטרוזיליה,
כמובן שאפשר גם לשלב..
מוסיפה לתערובת שמן זית איכותי בשפע ומעט מים
מערבבת ושופכת על הדגים
אני אישית אוהבת לאפות 15 דק' על 200 מעלות

עדין, עסיסי ומושלם!!!
 

איזה מאמי

משתמש פעיל
יש כאן המון מתכונים,
אבל אחרי שיטוט ארוך עדיין לא מצאתי את מה שאני מחפשת.
דרוש לי מתכון מעניין,
בטעם עדין,
בלי רטבים למיניהם (טריאקי/ צ'ילי/ קטשופ/ חרדל וכדומה) שמשתלטים על הדג ומטשטשים את הטעם המקורי שלו...,
בלי אגוזים (לכן מורידה מהפרק את המתכון המדהים של @shira bira לסלמון בקראסט פיצוחים, למי שכן נוהג לאכול- מומלץ בחום רב!)
ובלי חומץ או מיץ לימון.
את המתכונים של שמן זית ותיבול מינימלי אני מכירה,
עכשיו מחפשת משהו מעניין יותר כדי לגוון לכבוד החג.
אגב, אם מעניין מישהו אצרף את המתכון הקבוע אצלנו מדי שבת,
מתכון מושלם מעיתון מרווה לצמא מלפני שנתיים, של סלמון אפוי בפטריות ודבש.
מתכון הדגל שלנו- מעדן!!!!!
סלמון בשום שמיר
הצבע הירוק והטעם המעודן... יאמ!!! בדיוק בשביל סוכות:)


בבלנדר-
מיונז
צרור שמיר
שיני שום
(אופצ' בצל)- מוסיף חריפות
מלח
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סלמון בדבש וחרדל
לחתוך פילה סלמון ללא העור לנתחים בעובי 3 ס"מ
להשרות 5 דק' בקערה עם מיץ לימון מים ומלח.
לשטוף היטב.

מערבבים בקערה קטנה את רכיבי המשרה:
3 כפות חרדל (דיז'ון)
2 כפות דבש
4-5 שיני שום כתושות
4\1 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

למרוח את הדג מכל צדדיו ולהשרות למספר שעות.
אופים ב200 מעלות בשליש עליון של התנור למשך 10-15 דק'.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סלמון בפנקו וקרם פלפלים קלויים:
מרכיבים:
קרם פלפלים:
קולים בתנור 2 פלפלים אדומים, מנקזים מנוזלים ומניחים בכוס בלנדר
מוסיפים 2 פלפלים אדומים יבשים מתוקים
4-5 שיני שום
רבע פלפל חריף ירוק (ניתן לקלות גם אותו) הגודל תלוי ברמת חריפות..
מלח, פלפל שחור
(מיץ לימון מעט אפשרי)
בערך שליש כוס שמן זית (או פחות)
טוחנים בבלנדר מוט תוך כדי זילוף של שמן הזית, עד שמתקבל קרם כתמתם וטעים.

לדג:
קילו ורבע דג סלמון טרי איכותי פרוס לפרוסות עבות
צרור פטרוזיליה
כוס או 2 של פנקו איכותי (יפני)
שמן זית
מעט יין לבן

הכנה:
מסדרים בתבנית את פרוסות הדג
בין הפרוסות תוחבים פטרוזיליה קצוצה
על כל פרוסה מורחים מלמעלה קרם פלפלים
ומכסים את הקרם בשכבה יפה של פנקו.
מטפטפים מעט יין לבן מסביב
ומזלפים שמן זית שיכסה בשכבה דקה את התחתית של התבנית.
אופים לא מכוסה בתנור בגוף חימום תחתון על 200 מעלות למשך כעשר דקות
חשוב לא לשרוף את הפנקו מלמעלה.
פנקו איכותי יוצא קריספי גם אם הוא לא מקבל חום עליון בכלל.
בפנקו ישראלי זה לא כל כך משנה, והוא יצטרך איזה ריסוס של שמן מלמעלה כדי להיות פריך.

ניתן גם לבשל על הפלטה - ללא מכסה, המכסה גורם לאדים שפוגעים בקראסט.
ניתן לצרוב בגריל את הקראסט לזמן קצר ממש.

ניתן להמיר את קרם הפלפלים ברוטב פסטו
 

שרי רוז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סלמון חמוץ - מתוק.
לשים מתכון?

אנחנו קונים בחנות תבלינים תערובת תיבול מושלמת, בוזקים על הדג קצת גריל דג, מעל זה תערובת בשפע, טיפה שמן - יוצא טעים ועסיסי!
IMG_7230.jpg
 

קוסקוס דק

משתמש רשום
יש סלמון מצופה בבצק עלים שיוצא ממש מוצלח
וגם סלמון עם עשבי תיבול ושקדים מעל - מעדן
אם מעניין אצרף קישורים
 

פ. גינזבורג

זוצית ירושלמית לשעבר...
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אני הכנתי לר''ה יצא מהמם!
שמתי את הפרוסות משובללות בתוך תבנית אישית עגולה (קאפקייקס)
גרדתי בפומפיה עגבניה ובצל שמתי בקערה יחד עם שום כתוש, שמן ומלח
וזהו. שפכתי על הדג
 

משתמש משודרג

משתמש מקצוען
נראה לי שיש פה יותר מידי מתכונים...,
אבל, איך אפשר לא להשאיר פה את המתכון שלנו???
מ"כל רגע" יוצא מושלם,
אם מתחשק לך להשקיע לכבוד החג- אפשר לשדרג ולהכין טבעות בצק עלים כמו שהביאה @תמנון רב זרועות כאן:

1695929256406.png
 

חילזון

משתמש מקצוען
לטחון בבלנדר שום עגבניה גמבה כוסברה שמן מלח פלפל פפריקה אפשר גם פלפל חריף.
למרוח על הדגים ולאפות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה