דרוש מתכון מחפשת את המתכון המושלם לארבעס

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
הכנתי .
השריתי 24 שעות
עשיתי חצי קילו של יבש חומוס מקסיקני
נכנס לי נורמלי בתבנית R31
מילאתי 9 כוסות מים רותחים
שמתי לשעה וחצי על 200 בתנור כשזה עטוף וסגור בנייר כסף
ויצא מצוין ממש
את התבלון הפחתתי בחצי
כף מלח וסוכר
חצי כפית פלפל שחור ואפילו קצת יותר
ו3/4 כפית של אבקת סודה לשתיה

יצא לי 3 קופסאות עגולות של חצי ליטר
וזה אומר שאם הייתי קונה את זה בחנות זה היה עולה לי 90 שח ובזכות המתכון גמרתי ב:
10 ש"ח החומוס,
1 הרתחת קומוקום מים
2 שעות של תנור אפיה על 200
ו3 קופסאות
 

יוו

משתמש פעיל
בפעם הבאה לך על קילו שלם
בכלל תחסוך
זמן וכסף..
 

saralulu

משתמש מקצוען
אני רוצה להכין להשבוע, קניתי חומוס גדול בגרעיני עפולה בכהנמן בבני ברק למי שמכיר...
בבקשה הוראות מדויקות כי לא הבנתי
האפיה בתבנית הכי גדולה כמו בגודל של תבנית תנור או בינונית?
ההשריה רק במים?
התיבול יצא לכם טוב?
מלח דק או גס?
גודל הכוסות?
כמכסים לכסות ממש סגור היטב מכל הכיוונים?
לא בא לי להתאכזב אשמח למידע מדויק ובעז״ה אשתף איך יצא.
 

saralulu

משתמש מקצוען
עוד שאלה...
שקלתי את החומוס ויש לי 900 גר׳ ולא קילו
לשים קצת פחות מכל דבר או שזה לא משמעותי?
ואחרי הניסיונות של כולם, אשמח לדעת מה המתכון שהכי הצליח וכן האם כדאי סוכר חום מסוכר לבן?
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
האפיה בתבנית הכי גדולה כמו בגודל של תבנית תנור או בינונית?
גדולה , כי R31 מספיק לי רק לחצי קילו
ההשריה רק במים?
כן , להחליף מידי פעם
התיבול יצא לכם טוב?
מצוין , תשפוך את הטיבול מראש , שים את הגרגירים ועליהם מים. זה יתערבב לבד
מלח דק או גס?
אני שם דק , כמדומני שזה לא משנה
גודל הכוסות?
לא משנה, העיקר שיהיה מכוסה במים
כמכסים לכסות ממש סגור היטב מכל הכיוונים?
כן, שלא יתאדו המים
לא בא לי להתאכזב אשמח למידע מדויק ובעז״ה אשתף איך יצא.
שים על תבנית תנור, כי אם תסחוב את התבנית בידיים יישפך לך המים כי זה משקל רציני על התבנית
תעשה שעתיים ותבדוק איך הרכות
תיזהר עם הסודה לשתיה, לא יותר מידי כי זה יעשה לך רסק
 

AVIG1000

משתמש פעיל
יש למישהו מתכון לבובעס? או שזה כמו מתכוני הארבעס?
 

saralulu

משתמש מקצוען
אחרי הרבה שנים של בישול מוצלח ב"ה בתקופה האחרונה קבלתי מתכון בתנור והוא הרבה יותר מוצלח, ויוצא הרבה יותר טעים ורך.
קילו חומוס [עדיף ענק] מושרה 12/24 שעות
בתבנית חד פעמית גדולה
כפית סודה לשתיה
כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
מים [בערך 9 כוסות, אפשר יותר]
לכסות בניר כסף ולאפות על 200/220 מעלות בערך שעתיים וחצי
מוציאה עם הרשת של התנור שמה על הכיור, עושה חורים בתבנית ואז המים יוצאים לכיור,
תזהרו זה מתחסל....
בתאבון.
חוזרת לעדכן שיצא ארבעס מטורף מטורף בלי כאבי ראש של סירים בלי להסתבך עם התיבול ולהוריד את הקצף..., אם תקנו את הארבעס הגדול בחנות פיצוחים טובה תקבלו בעז״ה תוצאה מושלמת!
אני שמתי 900 גר׳ כי זה מה שהיה לי אז שמתי טיפה פחות מהמלח שבמתכון וטיפה פחות מהתיבול, כוסות מים שמתי 10 קרטון בתבנית חד״פ הענקית, ערבבתי את התיבול בתבנית ומעל שמתי את הארבעס המושרים והשטופים והמים.
בקיצור יצא מושלםםםםם רך ועסיסי!!!
אם אתם חובבי ארבעס כמונו, ממליצה בחום להכין!
אפיתי בחום 220 מעלות מכוסה היטב מכל הכיוונים כי זה בעצם יוצר את האפקט של בישול בסיר לחץ.
תודה על השיתוף!
יישר כח!!!
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
חוזרת לעדכן שיצא ארבעס מטורף מטורף בלי כאבי ראש של סירים בלי להסתבך עם התיבול ולהוריד את הקצף..., אם תקנו את הארבעס הגדול בחנות פיצוחים טובה תקבלו בעז״ה תוצאה מושלמת!
אני שמתי 900 גר׳ כי זה מה שהיה לי אז שמתי טיפה פחות מהמלח שבמתכון וטיפה פחות מהתיבול, כוסות מים שמתי 10 קרטון בתבנית חד״פ הענקית, ערבבתי את התיבול בתבנית ומעל שמתי את הארבעס המושרים והשטופים והמים.
בקיצור יצא מושלםםםםם רך ועסיסי!!!
אם אתם חובבי ארבעס כמונו, ממליצה בחום להכין!
אפיתי בחום 220 מעלות מכוסה היטב מכל הכיוונים כי זה בעצם יוצר את האפקט של בישול בסיר לחץ.
תודה על השיתוף!
יישר כח!!!
כמה זמן אפיה?
אם אפשר במדויק איזה גודל תבנית (שנדע לקנות בחנות)
 

הילה ט

משתמש רשום
אני משרה לילה שלם, ואז מרתיחה חצי שעה עם סודה לשתייה, שוטפת ורק אח"כ מבשלת במשך שעה וחצי, חוץ ממלח ופלפל שמה גם כמון, אבל ממש מעט... מעדן
 

saralulu

משתמש מקצוען
אחרי הרבה שנים של בישול מוצלח ב"ה בתקופה האחרונה קבלתי מתכון בתנור והוא הרבה יותר מוצלח, ויוצא הרבה יותר טעים ורך.
קילו חומוס [עדיף ענק] מושרה 12/24 שעות
בתבנית חד פעמית גדולה
כפית סודה לשתיה
כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
מים [בערך 9 כוסות, אפשר יותר]
לכסות בניר כסף ולאפות על 200/220 מעלות בערך שעתיים וחצי
מוציאה עם הרשת של התנור שמה על הכיור, עושה חורים בתבנית ואז המים יוצאים לכיור,
תזהרו זה מתחסל....
בתאבון.
לגבי המתכון, איך את עושה חורים בתבנית מבלי שהארבעס יהרסו?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב חַלְּצֵנִי יְהוָה מֵאָדָם רָע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי:ג אֲשֶׁר חָשְׁבוּ רָעוֹת בְּלֵב כָּל יוֹם יָגוּרוּ מִלְחָמוֹת:ד שָׁנֲנוּ לְשׁוֹנָם כְּמוֹ נָחָשׁ חֲמַת עַכְשׁוּב תַּחַת שְׂפָתֵימוֹ סֶלָה:ה שָׁמְרֵנִי יְהוָה מִידֵי רָשָׁע מֵאִישׁ חֲמָסִים תִּנְצְרֵנִי אֲשֶׁר חָשְׁבוּ לִדְחוֹת פְּעָמָי:ו טָמְנוּ גֵאִים פַּח לִי וַחֲבָלִים פָּרְשׂוּ רֶשֶׁת לְיַד מַעְגָּל מֹקְשִׁים שָׁתוּ לִי סֶלָה:ז אָמַרְתִּי לַיהוָה אֵלִי אָתָּה הַאֲזִינָה יְהוָה קוֹל תַּחֲנוּנָי:ח יְהוִֹה אֲדֹנָי עֹז יְשׁוּעָתִי סַכֹּתָה לְרֹאשִׁי בְּיוֹם נָשֶׁק:ט אַל תִּתֵּן יְהוָה מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה:י רֹאשׁ מְסִבָּי עֲמַל שְׂפָתֵימוֹ (יכסומו) יְכַסֵּמוֹ:יא (ימיטו) יִמּוֹטוּ עֲלֵיהֶם גֶּחָלִים בָּאֵשׁ יַפִּלֵם בְּמַהֲמֹרוֹת בַּל יָקוּמוּ:יב אִישׁ לָשׁוֹן בַּל יִכּוֹן בָּאָרֶץ אִישׁ חָמָס רָע יְצוּדֶנּוּ לְמַדְחֵפֹת:יג (ידעת) יָדַעְתִּי כִּי יַעֲשֶׂה יְהוָה דִּין עָנִי מִשְׁפַּט אֶבְיֹנִים:יד אַךְ צַדִּיקִים יוֹדוּ לִשְׁמֶךָ יֵשְׁבוּ יְשָׁרִים אֶת פָּנֶיךָ:
נקרא  15  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה