קינוחים מוס שוקולד-קפה----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני, מדהים! תודה
ןמה הכוונה לזה-
%D7%AA%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA_%D7%90%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%A9_%D7%A4%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA_%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9A.jpg
 

זזזז

משתמש פעיל
התבקשתי להכין 50 מנות קינוח לשבע ברכות שעור הכולל של בעלי לביתו של ראש הכולל שנישאה בשבוע שעבר.
אז נגיד לא?
לא.

הלכתי לקנות מה שהיה חסר לי בבית.
או-
הלכתי לקנות כל מה שצריך כדי להכין את המוסים האלו כי לא היה לי כלום בבית.
סוג של התרוקנות ארונות שמתרחשת מדי פעם.

בדרך,
עלה לי רעיון לראש.
מהמוס הזה אני מכינה שדרוג ושולחת לחברה יקרה מאוד לליבי שכבר הרבה זמן אני רוצה לפנק אותה.

את המוס המשודרג אני נותנת כאן מתנה.

צפה בקובץ המצורף 1041325

איך מכינים?
האמת הכי קל שבעולם.
מסוג המנות שנראות וואו.
כאלו שהאורחים שואלים "איך עשית את זהההההההההההה?"
ואת,
הולכת למטבח והצחוק שלך....
איך עשית את זה?
ב-15 דקות עבודה סה"כ.


לתבנית אינגליש אחת ארוכה [ממליצה על תבנית מניר שבפנים יש ציפוי פלסטיק, חד פעמי]:

למוס:
1 ריצ' 250 מ"ל
200 גרם שוקולד מריר איכותי
3 כפות שמן
1/2 כוס סירופ שוקולד איכותי
מעט מים, לפי הצורך
2 כפיות קפה נמס מומסים ב- 2 כפות מים
150 גרם שוקולד לבן- פרווה איכותי
חבילת גליליות במלית שוקולד או אגוזים- פרווה
1 כוס ביסקויטים כהים טחונים

לקישוט:
150 גרם שוקולד מריר
4 כפות קרם קפוצי'נו [אפשר חמאת בוטנים ואז יש טעם של חמאת בוטנים וזה משתלב מצוין!]
3/4 כוס ביסקויטים טחונים


הכנה:
מקציפים ריצ' לקצף יציב.

בסיר קטן ממיסים שוקולד מריר עם שמן.

מחלקים את הריצ' ל-1/3 ו 2/3.
ל-2/3 מוסיפים שוקולד מומס וסירופ שוקולד.
מוסיפים מעט מים לפי הצורך כדי שהמוס יהיה במרקם לא נוקשה אלא כזה שאפשר להעביר בקלות לתבנית אינגליש.
יוצקים בתבנית אינגליש ומשטחים.

ממיסים אבקת קפה נמס במים רותחים ומוסיפים ל1/3 הנותר.
ממיסים שוקולד לבן ומוסיפים.
משטחים 3/4 מהכמות מעל לשכבה הכהה. בעדינות.
מסדרים גליליות לאורך.
מכסים ביתרת המוס

מעבירים להקפאה של לפחות לילה

ממיסים שוקולד עם חמאת בוטנים או קרם קפוצ'ינו.
מפרישים ממנו 3 כפות ומערבבים עם הביסקויטים הטחונים ליצירת פירורים.

מחלצים מהתבנית ומניחים על משטח עבודה כשהחלק העליון כלפי מטה. מה שהיה בתחתית התבנית כלפי מעלה

יוצקים את מה שנשאר על המוס. ממתינים כחצי דרה שלא יהיה ממש נוזלי ומפזרים פירורים

מחזירים להקפאה
מוציאים כמה דקות לפני ההגשה. פורסים לפרוסות

צפה בקובץ המצורף 1041367

צפה בקובץ המצורף 1041369
נראה טוב!!
תגידי הגליליות לא מתרככות ואז יש טעם מסטיק כזה
 

אילה ג

משתמש פעיל
מקפיאים לפחות לילה לפני הציפוי

ארי הציפוי מחזירים להקפאה.
מוציאים מהמקפיא רק כמה דקות לפני ההגשה כדי שיהיה אפשר לפרוס. אבל מוגש קפוא

זה לא היה ברור?
ברור במיוחד, אני שואלת על הכוסיות האישיות, אם אוציא מהמקפיק כמה שעות קודם בשביל ארוע זה לא טוב?
זה חייב להיות רק כמה דקות קודם?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ברור במיוחד, אני שואלת על הכוסיות האישיות, אם אוציא מהמקפיק כמה שעות קודם בשביל ארוע זה לא טוב?
זה חייב להיות רק כמה דקות קודם?
יהיה מצוין
בעלי לקח 50 כוסות שהכנתי לשבע ברכות. יצא מהבית ב 9 בבוקר והשבע ברכות היה בצהריים. לקח אותם קפואים והפשירו וזה בסדר גמור. אם יש מקרר בשטח עדיף להעביר מקרר. אבל בחורף לא נורא שיהיה בחוץ כמה שעות
 

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
וואו נראה טעים ומגרה...
תמיד אבל תמיד אני אפתח את ההודעות שלך אפילו רק בשביל להסתכל על היצירה....
 

Hbendi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
טוב, מושלם
חייבת לרדת לפרטים הקטנים...
מה זה השוקולדים/קקאו או וואטאבר שמפוזרים שם למעלה?
 

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

טוליפ לבן

משתמש מקצוען
מזכיר לי את 'גלידת המצלמה',
מכינים גלידת וניל, צובעים שליש בקפה, ושליש בכמה טיפות 'בורשט'.
משטחים את השליש הוורוד בתבנית אינגליש,
את השליש המוקה ממלאים בתוך הגליליות הגדולות ומניחים לאורך מרכז התבנית
ואת השליש הלבן שופכים מעל, לכיסוי.

כשחותכים לפרוסות, מתקבל מלבן שבמרכזו עיגול גדול,
הוא נראה כמו עדשה של מצלמה.

כמו שהעני כתבה - גלידה בעשר דקות, שנראית וואו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה