מוס פרווה טעיםםםם-יש לך?

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למי יש מתכון טוב וקל למוס פרווה?
עדיף ללא ביצים, שיחזיק מעמד בנסיעה ויהיה עמיד על שולחן של קידוש בשמחה.
אני מעונינת להכין בשני צבעים (לא לבן)

אשמח לרעיונותיכם!
 

tttsarattt

משתמש רשום
אפשר להכין מפודינג של אוסם, במקום חלב, לשים קצפת ריץ'. לא נראה לי שיש צורך להקציף... אלא פשוט לערבב טוב טוב, עד שכל האבקה נמסה.
ובשביל 2 צבעים, להשתמש בשני סוגים של פודינג (המלצה שלי: שוקולד מריר בלגי וריבת חלב)
לא נראה לי אני צריכה להגיד כמה זה קל :)
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
7 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
200 ג"ר שוקולד מריר
1 כפית קפה
1 כפית שרי ברנדי

ממיסים שוקולד, קפה, שמן וברנדי, מקררים 5 דקות, טורפים פנימה את החלמונים - כך זה לא ביצים חיות.
מקציפים חלבונים + סוכר לקצף יציב ומערבים את 2 התערובות.

אפשר להגיש בכוסיות קטנות, לקשט בפקאן/ גליליות/ עיטור שוקולד

לפעמים אני מכניסה לתוך פאי מוכן ושופכת מלמעלה גנאש ומקשטת בברס בוטנים
בהצלחה!
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
פורסם ב"פנינים" של "בקהילה" - קל, טעים מאוד, מרשים ומומלץ.

מוס שוקולד חלב בכוסות עם קרמבל
החומרים:

למוס:
150 מ"ל שמנת מתוקה (להרתחה)
150 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות
150 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)
לקרמבל:
90 גר' קמח10 גר' קקאו איכותי
100 גר' סוכר
50 גר' חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
מכינים את המוס:
מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד.
ממתינים במשך כדקה ומערבבים לתערובת אחידה.
מקררים לטמפרטורת החדר.
מקציפים את השמנת מתוקה ומקפלים לתערובת.
ממלאים את הכוסות.
מכינים את הקרמבל:
מעבדים את החומרים במעבד מזון לתערובת פירורית.
שוטחים על מגש ואופים במשך כ-20 דק'.
מפוררים ומפזרים על המוס.

בהמרה של שמנת מתוקה לקצפת צמחית ושל שוקולד חלב לשוקולד מריר - מתקבל מוס פרווה טעים מאוד!!!
 

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י גולדס;1480638:
7 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
200 ג"ר שוקולד מריר
1 כפית קפה
1 כפית שרי ברנדי

ממיסים שוקולד, קפה, שמן וברנדי, מקררים 5 דקות, טורפים פנימה את החלמונים - כך זה לא ביצים חיות.
מקציפים חלבונים + סוכר לקצף יציב ומערבים את 2 התערובות.

אפשר להגיש בכוסיות קטנות, לקשט בפקאן/ גליליות/ עיטור שוקולד

לפעמים אני מכניסה לתוך פאי מוכן ושופכת מלמעלה גנאש ומקשטת בברס בוטנים
בהצלחה!

אין לי בעיה של ביצים חיות, יש לי בעיה שזה יהיה יציב ויחזיק לי את הנסיעה ואח"כ יהיה מספיק יציב בארוע.
מה את אומרת? עונה על הדרישות?
והאם אפשר לאחד את התערובות ע"י ששופכים את החומר המבושל לתוך הקצף כשכבר יציב במיקסר ובערבול איטי? או עדיף לאחד ביד?
 

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י דבורי צלמת;1480639:
מוס לוטוס,הכי טעים והכי קל,מקציפים ריץ עם חצי חבילת פודינג וניל וכף ממרח לוטוס.יוצא מעדן,מרגיש חלבי...

האם במקום ממרח לוטוס אפשר להמיר במלית קרמל? (כי אני לא בטוחה שהקהל שאמור להנות מהמוס משתמש בכשרות חת"ס)
 

גפ"ן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י eden7115;1480682:
לקרמבל:
90 גר' קמח10 גר' קקאו איכותי
100 גר' סוכר
50 גר' חמאה חתוכה לקוביות

[/B]

איך מודדים ללא משקל
10 גר' קקאו
90 גר' קמח
100 גר' סוכר?
 

שירי12

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י גפ"ן;1480751:
איך מודדים ללא משקל
10 גר' קקאו
90 גר' קמח
100 גר' סוכר?

לכאורה כפית אמורה להיות 5 גר' וכף 15 גרם.
אבל מסתבר שהמשקל משתנה בין החומרים השונים.
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י דבורי צלמת;1480639:
מוס לוטוס,הכי טעים והכי קל,מקציפים ריץ עם חצי חבילת פודינג וניל וכף ממרח לוטוס.יוצא מעדן,מרגיש חלבי...

כף לוטוס זה לא מעט?
מרגישים את הטעם?
 

Rachel27

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סוג נוסף של "מוס" טעים מאוד ויציב:
ממיסים 100 גר' שוקולד מריר פרווה בסיר כפול
מקציפים 1 קצפת 250 מ"ל ביחד עם 2 סוכר וניל
כשהקצפת יציבה מוסיפים את השוקולד המומס כפית אחר כפית (תוך כדי הקצפה) וזהו!
מוזגים לכוסיות קטנות ומניחים במקרר להתקשות (בערך שעה)
וזה יציב מאוד, מנסיון:
נתתי לבן שלי להחזיק את השקית ובה התבנית עם הכוסות המוכנות ובהוראה ברורה שישים לב איך הוא מחזיק. בני, שיהיה בריא, כנראה לא שמע את המילים האחרונות וכשהתרחק ראיתי שהוא אינו תופס בשתי ידיים אלא מחזיק בידיות של השקית. מה שאומר שכל כוסות המוס שוכבים על צידם. הלב צנח לי ובדמיוני כבר ראיתי את ה'אסון' אך להפתעתי לא קרה דבר. המוס היה יציב ביותר (הוא היה במקרר לפחות שעתיים).
אני גם משדרגת את זה עם בסיס פרורים קליל ומהיר הכנה.
 

ימד

משתמש מקצוען
מוס תותים קליל טעים וקל הכנה
להקציף 4 ביצים שלמות + 2/3 כוס סוכר
עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
להנמיך מהירות ולהוסיף 1 ריצ'
להוסיף 1 כוס תותים מרוסקים (ניתן להשיג תותים קפואים)
אפשרות הגשה:
לקחת כוס מחית תותים עם מעט סוכר לערבב היטב
לשים עם כף בתחתית הכוס ומעל את המוס תותים ומלמעלה לפזר קרוקנט לוז או בוטנים
מוצלח ביותר גם בקידושים גם בנסיעות וגם סתם לאכול....
 

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוס מעולה
מי שטעם- לקח את המתכון

7 ביצים
300 גר' שוקולד מריר
6 כפות סוכר
2 כפות ליקר בננה
3/4 מרגרינה

להקציף חלבונים עם סוכר
להמיס שוקולד ומרגרינה במיקרוגל (קודם שוקולד ואח"כ להוסיף מרגרינה)
להוסיף לשוקולד את החלמונים והליקר
לאחד תערובות
למזוג לכוסיות
להקציף ריצ'+1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל ולהזליף שושונה מלמעלה.
אפשר לקשט בפרי/שוקולד צ'יפס, ברס וכל העולה על רוחכם.
בהצלחה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה