דרוש מתכון מה לעשות עם צנצנת של ליפתן דובדבנים?

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מחפשת לשדרג את לפתן דובדבנים חמוצים שנמכר בצנצנת זכוכית, אשמח לרעיונות.
תודה רבה!
 
נערך לאחרונה ב:

מעין בר

משתמש פעיל
אני משתמשת בהם לעוגת דובדבנים, מתכון מהספר מהמטבח היהודי.
רק המלצה
לפתוח כ - 3 מהם, ולבדוק שלא נגועים
קרה שמצאתי תולעים לבנות.
אם חלילה יש, רואים אותן בבירור
אין צורך לבדוק את כולם
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מחפשת לשדרג את לפתן דובדבנים חמוצים שנמכר בצנצנת זכוכית, אשמח לרעיונות.
תודה רבה!
עוגה או קינוח בסגנון היער השחור, רוטב לגלידה ביתית, מוסיפים לבלילה של בחושה פיסטוק או שקדים.
 

רחל בלס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מחפשת לשדרג את לפתן דובדבנים חמוצים שנמכר בצנצנת זכוכית, אשמח לרעיונות.
תודה רבה!
תודה שהזכרת לי שהשגתי את הצנצנת המיוחלת הזו בשערי רווחה בירושלים.. ושמרתי אותה לשמחת תורה (בבני ברק לא מוצאת !! אשמח אם תאמרי לי היכן השגת...)

אני מכינה לפתן דובדבנים על כדור גלידת לימון, מעולה ממש!

לפתן דובדבנים:
3 צנצנות דובדבנים
1/4 כוס סוכר
4 סוכר וניל
1 ליטר מיים
1 גלי תות / דובדבן - אחרי שמכבים את האש.

לצנן היטב.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אפשר מתכון או הסבר?
בטח אפשר.



בקערה מערבבים 2 ביצים, כוס קואקר, כוס קמח, 3/4 כוס שמן, 1/2 כוס סוכר חום ומעט קינמון.
משטחים 3/4 מהעיסה בתבנית בינונית [קטנה מ A4] ומעל מפזרים את הדובדבנים, או כל תפו"ע או אגס [לפי ההערות למטה]
מפוררים את יתרת העיסה מעל ואופים ב 180 מעלות כחצי שעה.
נפרס קצת מבולגן אבל טעים בטירוף

הערה: אם משתמשים בתפו"ע או אגסים, צריך לבשל אותם קודם שיהיו חצי רכים כשהם חתוכים לקוביות. מבשלים במעט מים, סוכר חום וקינמון
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
תודה שהזכרת לי שהשגתי את הצנצנת המיוחלת הזו בשערי רווחה בירושלים.. ושמרתי אותה לשמחת תורה (בבני ברק לא מוצאת !! אשמח אם תאמרי לי היכן השגת...)
זה הגיע במשלוח לעצמאים מתנת יינות ביתן, אי אז בימי הסגר. פתאום נתקלתי בצנצנת והחלטתי להוציאה מאפילה לאורה.
 

ממממממ

משתמש מקצוען
קערה מערבבים 2 ביצים, כוס קואקר, כוס קמח, 3/4 כוס שמן, 1/2 כוס סוכר חום ומעט קינמון.
משטחים 3/4 מהעיסה בתבנית בינונית [קטנה מ A4] ומעל מפזרים את הדובדבנים, או כל תפו"ע או אגס [לפי ההערות למטה]
מפוררים את יתרת העיסה מעל ואופים ב 180 מעלות כחצי שעה.
נפרס קצת מבולגן אבל טעים בטירוף

הערה: אם משתמשים בתפו"ע או אגסים, צריך לבשל אותם קודם שיהיו חצי רכים כשהם חתוכים לקוביות. מבשלים במעט מים, סוכר חום וקינמון
שופכים את הדובדבנים עם הסירופ מהצנצנת או לסנן את הנוזל?
 

hadas9

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עושה עם דובדבנים פשטידת אטריות מתוקה עם דובדבנים ואפרסקים משימורים
אחד הדברים הטעימים שאנחנו לא מוותרים עליו בסעודות חג ליד הבשר
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
נשמע מעולה
אפשר מתכון?
גם אני אשמח מאד למתכון

ורחל בלס, איך בדיוק את מגישה את הלפתן על הגלידה? איך זה נראה בהגשה, כמו מעט רוטב שפוך על כדור הגלידה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  45  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה