מרקם מהמם בין פריך כתוצאה מהסוכר ונימוח מהחמאה.
ארומה חמאתית וטעם.....איך אמר מי שאמר [אחרי שטעם] "יואו יואו..."
משהו שראיתי רעיון שלו ברשת אי פעם
עכשיו החלטתי לנסות. בשינויים משלי
נקפיא למוצאי יו"כ
המתכון כאן שלי.
מדידה כרגיל בכוסות חד פעמיים לשתיה קרה
בצק:
4.5 כוסות קמח
1 כף שמרים
2 סוכר וניל
1 ביצה
1.5 כוסות חלב לא קר, עדיף חמים
3 כפות שמן
1/3 כוס סוכר
מלוי:
200 גרם חמאה רכה שמצב שניתן למרוח, אבל לא נוזלית [חשוב!]
כ-2/3 כוס סוכר
לציפוי:
ביצה טרופה
אבקת סוכר לזריה
לשים את כל הרכיבים לבצק נעים וגמיש במשך כ-5 דקות.
מכסים ומתפיחים כשעה.
מחלקים ל-12 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק למלבן בגודל של כ 30X20 ס"מ. העלה יהיה דק יחסית
מורחים חמאה בנדיבות.
מפזרים מעט מהסוכר
מגלגלים לגליל מהצד הצר יותר, במהודק
חותכים את הגליל ל-2 לאורכו ומתקבלים 2 חצאי גלילים שעשויים מעלים של בצק עם מילוי.
סוגרים על חצי גליל לטבעת, כשהחיתוך של הגליל כלפי מעלה ו"עלי הבצק" נראים". מהדקים את החיבור היטב ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
מתפיחים כ-15-20 דקות
מורחים בביצה טרופה
אופים ב 180 מעלות כ-18 דקות להשחמה נאה.
מוציאים מהתנור ומניחים על משטח עבודה.
זורים אבקת סוכר.
למי שאין בצורה הזו מספיק היכר שהמאפה חלבי, אפשר לרשום על השקית במקפיא "חלבי" או כל סימן היכר לפי פסיקת הרב האישי. אין כא המקום לדון בכך. נא לא להכנס לנושא.
ארומה חמאתית וטעם.....איך אמר מי שאמר [אחרי שטעם] "יואו יואו..."
משהו שראיתי רעיון שלו ברשת אי פעם
עכשיו החלטתי לנסות. בשינויים משלי
נקפיא למוצאי יו"כ
המתכון כאן שלי.
מדידה כרגיל בכוסות חד פעמיים לשתיה קרה
בצק:
4.5 כוסות קמח
1 כף שמרים
2 סוכר וניל
1 ביצה
1.5 כוסות חלב לא קר, עדיף חמים
3 כפות שמן
1/3 כוס סוכר
מלוי:
200 גרם חמאה רכה שמצב שניתן למרוח, אבל לא נוזלית [חשוב!]
כ-2/3 כוס סוכר
לציפוי:
ביצה טרופה
אבקת סוכר לזריה
לשים את כל הרכיבים לבצק נעים וגמיש במשך כ-5 דקות.
מכסים ומתפיחים כשעה.
מחלקים ל-12 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק למלבן בגודל של כ 30X20 ס"מ. העלה יהיה דק יחסית
מורחים חמאה בנדיבות.
מפזרים מעט מהסוכר
מגלגלים לגליל מהצד הצר יותר, במהודק
חותכים את הגליל ל-2 לאורכו ומתקבלים 2 חצאי גלילים שעשויים מעלים של בצק עם מילוי.
סוגרים על חצי גליל לטבעת, כשהחיתוך של הגליל כלפי מעלה ו"עלי הבצק" נראים". מהדקים את החיבור היטב ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
מתפיחים כ-15-20 דקות
מורחים בביצה טרופה
אופים ב 180 מעלות כ-18 דקות להשחמה נאה.
מוציאים מהתנור ומניחים על משטח עבודה.
זורים אבקת סוכר.
למי שאין בצורה הזו מספיק היכר שהמאפה חלבי, אפשר לרשום על השקית במקפיא "חלבי" או כל סימן היכר לפי פסיקת הרב האישי. אין כא המקום לדון בכך. נא לא להכנס לנושא.