דרוש מתכון מאפינס בריאות

איילת מטיילת

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון מוצלח למאפינס שיכולים לתפקד כארוחת בוקר,
עדיף מקמח מלא, קוואקר ודומיהם
ניסיתי כמה מתכונים מהרשת והם פשוט יצאו לא טעימים... :(
אפשרי גם מתכון של בחושה בריאה שתצא טעימה גם בתצורה של מאפינס (ניסיתי פעם והם ממש התכווצו אחרי האפיה... כנראה העיסה היתה דלילה מידי)
תודה!
 

הנני

משתמש צעיר
מאפינס פיצה- אפשר להתווכח כמה הם בריאים אבל אני חושבת שהם בהחלט עונים על ההגדרה.
3 כוסות קמח כוסמין מלא
3/4 כוס חלב+ 1/4 כוס מים רותחים (לחילופין 1 כוס מים רותחים)
2 כפות גבינה לבנה
1 כף א. אפיה
1/2 כפית מלח
כף שמן
2 כפות גדושות רסק
חצי כוס גבינה צהובה
זיתים או פטריות לבחירה.

מערבבים הכל, יוצקים לתבניות מאפינס ואופים כ20-30 דקות על 200 מעלות
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
מחפשת מתכון מוצלח למאפינס שיכולים לתפקד כארוחת בוקר,
עדיף מקמח מלא, קוואקר ודומיהם
ניסיתי כמה מתכונים מהרשת והם פשוט יצאו לא טעימים... :(
אפשרי גם מתכון של בחושה בריאה שתצא טעימה גם בתצורה של מאפינס (ניסיתי פעם והם ממש התכווצו אחרי האפיה... כנראה העיסה היתה דלילה מידי)
תודה!
גמאני אשמח!
כנל עם האכזבה מהרשת...
 

teacher

משתמש מקצוען
מאפינס פיצה- אפשר להתווכח כמה הם בריאים אבל אני חושבת שהם בהחלט עונים על ההגדרה.
3 כוסות קמח כוסמין מלא
3/4 כוס חלב+ 1/4 כוס מים רותחים (לחילופין 1 כוס מים רותחים)
2 כפות גבינה לבנה
1 כף א. אפיה
1/2 כפית מלח
כף שמן
2 כפות גדושות רסק
חצי כוס גבינה צהובה
זיתים או פטריות לבחירה.

מערבבים הכל, יוצקים לתבניות מאפינס ואופים כ20-30 דקות על 200 מעלות
מערבבים גם את הגבינה הצהובה עם שאר החומרים או מפזרים מלמעלה?
 

Excel

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוד מתכונים?
יש למשהי?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מאפינס מנומרים/התפרסם בהמודיע [מתכון שלי]

עוגת בוקר בשילוב קמח מלא ושוקולד ...
טעם שגם הילדים חובבי הקמח הלבן לא יעמדו בפניו....

מתכון לכ-15 מאפינס בינוניים, 25 קטנים

רכיבים:
6 ביצים
1 כוס קוואקר
1 ו-1/2 כוסות סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן
4 כוסות קמח מלא
1 ו 1/4 כוסות חלב סויה, מים או מיץ
3/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן
3/4 כוס שוקולד צ'יפס חום
2 סוכר וניל

הקציפי ביצים שלימות עם סוכר חום וסוכר לבן במהירות גבוהה במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. הורידי את מהירות ההקצפה והוסיפי את השמן בזרם דק.
ערבבי את הקמח עם אבקת האפיה, קואקר והסוכר וניל. הוסיפי לביצים לסירוגין עם חלב הסויה או תחליפו.
הוסיפי את השוקולד צ'יפס.

מלאי תבניות מאפינס עד לגובה 2/3.
אפי ב 180 מעלות כ-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכז המאפינס.
אחסני בחוץ, בקופסא אטומה ליומיים או בהקפאה לזמן ממושך יותר.

IMG_2188.jpg


IMG_2189.jpg
 

teacher

משתמש מקצוען
מאפינס מנומרים/התפרסם בהמודיע [מתכון שלי]

עוגת בוקר בשילוב קמח מלא ושוקולד ...
טעם שגם הילדים חובבי הקמח הלבן לא יעמדו בפניו....

מתכון לכ-15 מאפינס בינוניים, 25 קטנים

רכיבים:
6 ביצים
1 כוס קוואקר
1 ו-1/2 כוסות סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן
4 כוסות קמח מלא
1 ו 1/4 כוסות חלב סויה, מים או מיץ
3/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן
3/4 כוס שוקולד צ'יפס חום
2 סוכר וניל

הקציפי ביצים שלימות עם סוכר חום וסוכר לבן במהירות גבוהה במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. הורידי את מהירות ההקצפה והוסיפי את השמן בזרם דק.
ערבבי את הקמח עם אבקת האפיה והסוכר וניל. הוסיפי לביצים לסירוגין עם חלב הסויה או תחליפו.
הוסיפי את השוקולד צ'יפס.

מלאי תבניות מאפינס עד לגובה 2/3.
אפי ב 180 מעלות כ-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכז המאפינס.
אחסני בחוץ, בקופסא אטומה ליומיים או בהקפאה לזמן ממושך יותר.

צפה בקובץ המצורף 647288

צפה בקובץ המצורף 647289
מגררררה!!!
תודה על השיתוף!!
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש את אלה (מאתר עשר דקות), אלופים!

מאפינס בננה

כ- 25 מאפינס
  • 2 ביצים גדולות
  • 160 מ"ל (כמעט כוס ח"פ מלאה) סוכר
  • 160 מ"ל (כמעט כוס ח"פ מלאה) שמן
  • 4 בננות קטנות
  • 8 כפות מים
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח כוסמין
  • 2/3 כוס קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 120 מ"ל (2/3 כוס ח"פ) שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת תערובת אחידה (מומלץ להשאיר מעט מכמות השוקולד צ'יפס לפיזור מעל המאפינס לאחר שיוצקים אותה לתבנית).

-יוצקים לתבנית מאפינס משומנת ואופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
 

קרוסלה

משתמש פעיל
מאפינס מנומרים/התפרסם בהמודיע [מתכון שלי]

עוגת בוקר בשילוב קמח מלא ושוקולד ...
טעם שגם הילדים חובבי הקמח הלבן לא יעמדו בפניו....

מתכון לכ-15 מאפינס בינוניים, 25 קטנים

רכיבים:
6 ביצים
1 כוס קוואקר
1 ו-1/2 כוסות סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן
4 כוסות קמח מלא
1 ו 1/4 כוסות חלב סויה, מים או מיץ
3/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן
3/4 כוס שוקולד צ'יפס חום
2 סוכר וניל

הקציפי ביצים שלימות עם סוכר חום וסוכר לבן במהירות גבוהה במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. הורידי את מהירות ההקצפה והוסיפי את השמן בזרם דק.
ערבבי את הקמח עם אבקת האפיה והסוכר וניל. הוסיפי לביצים לסירוגין עם חלב הסויה או תחליפו.
הוסיפי את השוקולד צ'יפס.

מלאי תבניות מאפינס עד לגובה 2/3.
אפי ב 180 מעלות כ-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכז המאפינס.
אחסני בחוץ, בקופסא אטומה ליומיים או בהקפאה לזמן ממושך יותר.

צפה בקובץ המצורף 647288

צפה בקובץ המצורף 647289
תודה על המתכון!
קווקר גס או דק?
ואפשר להוריד קצת סוכר? נראה לי מדי הרבה..
 

קרוסלה

משתמש פעיל
מאפינס מנומרים/התפרסם בהמודיע [מתכון שלי]

עוגת בוקר בשילוב קמח מלא ושוקולד ...
טעם שגם הילדים חובבי הקמח הלבן לא יעמדו בפניו....

מתכון לכ-15 מאפינס בינוניים, 25 קטנים

רכיבים:
6 ביצים
1 כוס קוואקר
1 ו-1/2 כוסות סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן
4 כוסות קמח מלא
1 ו 1/4 כוסות חלב סויה, מים או מיץ
3/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן
3/4 כוס שוקולד צ'יפס חום
2 סוכר וניל

הקציפי ביצים שלימות עם סוכר חום וסוכר לבן במהירות גבוהה במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. הורידי את מהירות ההקצפה והוסיפי את השמן בזרם דק.
ערבבי את הקמח עם אבקת האפיה והסוכר וניל. הוסיפי לביצים לסירוגין עם חלב הסויה או תחליפו.
הוסיפי את השוקולד צ'יפס.

מלאי תבניות מאפינס עד לגובה 2/3.
אפי ב 180 מעלות כ-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכז המאפינס.
אחסני בחוץ, בקופסא אטומה ליומיים או בהקפאה לזמן ממושך יותר.

צפה בקובץ המצורף 647288

צפה בקובץ המצורף 647289
עשיתי!!
מתכון מעולה!!!
רק שאלה אחת:
את יודעת למה השוקולד ציפס שקעו למטה?
(עדיין טעים, אבל מעצבן...)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עשיתי!!
מתכון מעולה!!!
רק שאלה אחת:
את יודעת למה השוקולד ציפס שקעו למטה?
(עדיין טעים, אבל מעצבן...)
לפעמים הקמח [רמת הטחינ של החברה] והקוואקר משפיעים על סמיכות הבלילה.
אולי יצא לך קצת יותר דליל
פעם הבאה את יכולה לפזר אותם כמה דקות אחרי תחילה האפיה [בערך 7 דקות]
 

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
שבוע טוב!
הכנתי השבוע מאפינס יחסית בריאים:
2 כוסות קוואקר
כוס קמח (*אישית - רציתי שיהיה ללא גלוטן, ולכן טחנתי כוס קוואקר).
חצי כוס סירופ מייפל טבעי
חצי כוס שמן
כף אבקת אפיה
חצי כפית קינמון
2/3 כוס נוזלים (אני שמתי מים).
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, אני קצצתי בערך 70 גרם שוקולד מריר 90%.

מערבבים הכל, שופכים למנג'טים, אופים על 190 מעלות ל15-20 דקות.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לפעמים הקמח [רמת הטחינ של החברה] והקוואקר משפיעים על סמיכות הבלילה.
אולי יצא לך קצת יותר דליל
פעם הבאה את יכולה לפזר אותם כמה דקות אחרי תחילה האפיה [בערך 7 דקות]
סתם ככה אני שנים מחפשת פתרון לשקיעת השוקולד צ'יפס בעוגות, ושאלתי שפיות וסתם נשים מנוסות, כולל באשכולות פרוג, ואף אחת לא נתנה עיצה מועילה. (כמו לקמח/לקרר/לחמם את הש. צ'יפס ועוד)
גם את מה שהצעת כאן עלה בדעתי מזמן ולא הועיל, מפני שכמה דקות לאחר תחילת האפיה כבר נוצר קרום דקיק אפוי ואז השוקולד צ'יפס נשאר מעל העוגה ולא נטמע.
רק בעוגות סמיכות יחסית, זה פחות שוקע.
בקיצור, כמו שלמדתי ממך המון בנושאי הקולינריה השונים - פרקטיקות, מתכונים ומה לא, אולי תצליחי להמציא משהו שיפתור את הנושא. הילדים שלי מכריחים אותי כמעט בכל מאפה לדחוף שוקולד צ'יפס, ושום טורט לא שווה בלעדיו, והשקיעה שלהם מציקה ...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סתם ככה אני שנים מחפשת פתרון לשקיעת השוקולד צ'יפס בעוגות, ושאלתי שפיות וסתם נשים מנוסות, כולל באשכולות פרוג, ואף אחת לא נתנה עיצה מועילה. (כמו לקמח/לקרר/לחמם את הש. צ'יפס ועוד)
גם את מה שהצעת כאן עלה בדעתי מזמן ולא הועיל, מפני שכמה דקות לאחר תחילת האפיה כבר נוצר קרום דקיק אפוי ואז השוקולד צ'יפס נשאר מעל העוגה ולא נטמע.
רק בעוגות סמיכות יחסית, זה פחות שוקע.
בקיצור, כמו שלמדתי ממך המון בנושאי הקולינריה השונים - פרקטיקות, מתכונים ומה לא, אולי תצליחי להמציא משהו שיפתור את הנושא. הילדים שלי מכריחים אותי כמעט בכל מאפה לדחוף שוקולד צ'יפס, ושום טורט לא שווה בלעדיו, והשקיעה שלהם מציקה ...
תנסי לפזר אותם 3 דקות אחרי תחילת האפיה.
לי זה כן עובד
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה