חלבי מאפה פסטה "הכל כלול".

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מזתומרת הכל כלול?
חנוכה הגיע ואיתו ארוחות חלביות מושקעות, חומרי גלם איכותיים וגם... שאריות.
המקרר מלא בשיירי גבינות מארוחות קודמות, בממרחים והגיע הזמן להצילם מהליכה אלי פי פחת :)
ולכן נכין מאפה ריחני ושחום של פסטה עם גבינות ועגבניות בניחוח איטלקי של שום, אורגנו ובזיליקום שיזמין את כולם לשולחן לארוחה חמה ומנחמת
ההשראה הגיעה מהמתכון הזה
אך הרשיתי לעצמי לערוך שינויים בכמויות היות שסך הגבינות היה נשמע לי לא כל כך שפוי וגם לא מאד זמין.
ולכן העקרון הוא מיכל שמנת לבישול + מיכל גבינת קוטג'+ 480-500 גבינות מכל מה שיש בבית.

אז נתחיל

תבנית חסינת חום בגודל 25X30

מצרכים:
1 חב' פסטה קצרה מכל סוג שהוא.

מיכל שמנת לבישול/מתוקה.
-200-250 גר' ריקוטה/קוטג'/טוב טעם/כנען.
150 גר' גבינה צהובה מגורדת דק.
100 גר' גבינה בולגרית/צפתית מגורדת דק.
100 גר' רסק עגבניות
פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם).
2 שיני שום כתושות/כפית אבקת שום.
1.5 כפית אורגנו/ 5-6 עלי בזיליקום
1 כפית פפריקה -לטעמי לא חובה.
1 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח

לסיום המנה:
100 גר' מוצרלה/גבנ"צ מגורדת דק. (לא חובה)
7-8 עלי בזיליקום שטופים ובדוקים/ ממרח פסטו.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
3. מניחים בקערה גדולה את השמנת והגבינות ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לקערה את הרסק, העגבניות, השום והתבלינים ומערבבים עד לאיחוד.
5. מוסיפים פנימה את כל הפסטה בהדרגה ומערבבים.
6. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת.
7. אופים כ25 דקות ואז מפזרים את המוצרלה וממשיכים לאפות כ10 דקות לפחות עד שהיא נמסה.
8. מקשטים בעלי בזיליקום/תלוליות רוטב פסטו ומגישים.

הערות הארות ושאר ירקות:
1. כן. גם לי ברור שלא בכל יום יש גבינות יקרות במקרר. כאמור זה מאפה שאריות ממאכלים קודמים שהכנתי (ויפורסמו פה בעז"ה) ואפשר בהחלט ליעד אותו לזמנים אלו.
2. אפשר לשחק עם היחסים שבמתכון. לדעתי לא כדאי להפריז בכמות הגבינה הצהובה כי יותר מדי ממנה יגרום לתחושה שומנית וטעם פלסטיקי.
3. התבנית שבה השתמשתי היא בגודל 20X20 בלבד ולכן נותרה לי עוד כמות לתבנית קטנה (חצי מA4).
4. הטעם הוא די עדין, אם יש את נפשכם להעיז, נסו להוסיף פפריקה חריפה/ פתיתי צ'ילי גרוס.
5. אני השתמשתי בבייבי מוצרלה כי זה מה שהיה לי אבל גם מוצרלה מגורדת או בקוביות תתאים.
6. המאפה שלי יצא לא מאד פוטוגני כי השתמשתי בפסטה פנה מקמח מלא. שימוש בפסטה מקמח לבן יניב תוצאה בהירה יותר.
7. אם יש לכם פרמזן (כיף לכם) החליפו מחצית מכמות הגבנ"צ בפרמזן.
20201214_211901 (1).jpg
 

אשכולית

משתמש סופר מקצוען
שירה, זה נראה מדהים!
יצירתית, אלופה ומפתיעה בכל טעם מחדש:).

שאלת 'בררני מזון' (הם מפסידים, אבל הרוב קובע): בזיליקום/פסטו חובה?
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
האמת שהרבה זמן אני תרה אחר מתכון שכזה.
ניראה מושלם ממש! אהבתי את השילוב של הפסטו עם העגבניות.
שירה, אין עלייך!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
האמת שהרבה זמן אני תרה אחר מתכון שכזה.
ניראה מושלם ממש! אהבתי את השילוב של הפסטו עם העגבניות.
שירה, אין עלייך!
תודה יקרה. מעריכה את הפרגון והפידבק התמידי שלך.
ותודה לכולכן על המילים הטובות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רק מציינת שעל הסטיילינג אחראית הבכורה שלי. :)
הלכתי להביא את המצלמה וגיליתי להפתעתי שהיא עיצבה רקע משלה וביוזמתה.
 

עולם קטן

משתמש פעיל
מזתומרת הכל כלול?
חנוכה הגיע ואיתו ארוחות חלביות מושקעות, חומרי גלם איכותיים וגם... שאריות.
המקרר מלא בשיירי גבינות מארוחות קודמות, בממרחים והגיע הזמן להצילם מהליכה אלי פי פחת :)
ולכן נכין מאפה ריחני ושחום של פסטה עם גבינות ועגבניות בניחוח איטלקי של שום, אורגנו ובזיליקום שיזמין את כולם לשולחן לארוחה חמה ומנחמת
ההשראה הגיעה מהמתכון הזה
אך הרשיתי לעצמי לערוך שינויים בכמויות היות שסך הגבינות היה נשמע לי לא כל כך שפוי וגם לא מאד זמין.
ולכן העקרון הוא מיכל שמנת לבישול + מיכל גבינת קוטג'+ 480-500 גבינות מכל מה שיש בבית.

אז נתחיל

תבנית חסינת חום בגודל 25X30

מצרכים:
1 חב' פסטה קצרה מכל סוג שהוא.

מיכל שמנת לבישול/מתוקה.
-200-250 גר' ריקוטה/קוטג'/טוב טעם/כנען.
150 גר' גבינה צהובה מגורדת דק.
100 גר' גבינה בולגרית/צפתית מגורדת דק.
100 גר' רסק עגבניות
פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם).
2 שיני שום כתושות/כפית אבקת שום.
1.5 כפית אורגנו/ 5-6 עלי בזיליקום
1 כפית פפריקה -לטעמי לא חובה.
1 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח

לסיום המנה:
100 גר' מוצרלה/גבנ"צ מגורדת דק. (לא חובה)
7-8 עלי בזיליקום שטופים ובדוקים/ ממרח פסטו.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
3. מניחים בקערה גדולה את השמנת והגבינות ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לקערה את הרסק, העגבניות, השום והתבלינים ומערבבים עד לאיחוד.
5. מוסיפים פנימה את כל הפסטה בהדרגה ומערבבים.
6. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת.
7. אופים כ25 דקות ואז מפזרים את המוצרלה וממשיכים לאפות כ10 דקות לפחות עד שהיא נמסה.
8. מקשטים בעלי בזיליקום/תלוליות רוטב פסטו ומגישים.

הערות הארות ושאר ירקות:
1. כן. גם לי ברור שלא בכל יום יש גבינות יקרות במקרר. כאמור זה מאפה שאריות ממאכלים קודמים שהכנתי (ויפורסמו פה בעז"ה) ואפשר בהחלט ליעד אותו לזמנים אלו.
2. אפשר לשחק עם היחסים שבמתכון. לדעתי לא כדאי להפריז בכמות הגבינה הצהובה כי יותר מדי ממנה יגרום לתחושה שומנית וטעם פלסטיקי.
3. התבנית שבה השתמשתי היא בגודל 20X20 בלבד ולכן נותרה לי עוד כמות לתבנית קטנה (חצי מA4).
4. הטעם הוא די עדין, אם יש את נפשכם להעיז, נסו להוסיף פפריקה חריפה/ פתיתי צ'ילי גרוס.
5. אני השתמשתי בבייבי מוצרלה כי זה מה שהיה לי אבל גם מוצרלה מגורדת או בקוביות תתאים.
6. המאפה שלי יצא לא מאד פוטוגני כי השתמשתי בפסטה פנה מקמח מלא. שימוש בפסטה מקמח לבן יניב תוצאה בהירה יותר.
7. אם יש לכם פרמזן (כיף לכם) החליפו מחצית מכמות הגבנ"צ בפרמזן.
צפה בקובץ המצורף 783999
המאפה שלך יצא מאד פוטוגני .... ונראה ממש טוב !!!!!!!!
אלופה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  24  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה