את כולם, אלא מה?השאלה הראשונה היא האם אנחנו מבינים מה בדיוק אנחנו עושים וממילא איזה סיכונים אנחנו מנהלים.
השאלה השניה איזה סיכון אנו רוצים לגדר כגון מטבע, סקטור, גיאוגרפי (זה קצת חופף למטבע) וכו
ואז רק נוכל להבין איך מגדרים
את כולם, אלא מה?השאלה הראשונה היא האם אנחנו מבינים מה בדיוק אנחנו עושים וממילא איזה סיכונים אנחנו מנהלים.
השאלה השניה איזה סיכון אנו רוצים לגדר כגון מטבע, סקטור, גיאוגרפי (זה קצת חופף למטבע) וכו
ואז רק נוכל להבין איך מגדרים
אם לא ניטול סיכון לא נוכל להרוויח.את כולם, אלא מה?
כמובן.אם לא ניטול סיכון לא נוכל להרוויח.
זה חלק מהמודל
לדוג' יש קרנות מנוטרלות מט"ח והגידור עולה בין אחוז לשניים
על הגידור משלמים...
לרוב המשקיעים הפתרון נמצא באחוז מסוים סולידי יותר כמו אג"ח מדינה או קונצרני גדולכמובן.
התכוונתי לגדר את הסיכון לכל הכסף, כך שגם אם המניות יפלו עדיין לא יצא נקי מנכסיו.
ברור שעדיין ישנו סיכון להפסיד חלק מהכסף.
הדברים אולי נכונים במהותם אבל לא בתוכנם המאמר מלא דברים לא נכונים בעליל.מעתיקה לכם מייל שכתב לי באישי יועץ השקעות שאני מכירה מקרוב
כתגובה למאמר של האברך שפרסם יד שמשון
"הדברים נכונים במהותם,
כל השקעה דורשת הבנה וידע מקצועי. אין אף פעם לחם חינם.
לדעתי יש עוול גדול שנעשה לציבור "התמיכה הרבנית על גבי העיתון" בהשקעה במניות או הפניה לגמ"ח כפיתרון לחתונת ילדים כהמלצה גורפת.
כל בר דעת צריך לשקול את הסוגיה מה טוב לו, למשפחתו, לכיסו ולנפשו וגם מה ביכולתו להתחייב. אין נוסח שווה לכולם
אינני נכנס לפרטי הניתוח הכלכלי של כותב המאמר על מכפיל רווח וכו' (את זה אפשר לדון בהרווחה בפורום מקצועי בהזדמנות אחרת ) אבל ברור שאין רווח ללא סיכון
אני מדגיש ועל זה אני גם מתעקש שכל זוג בתחילת דרכו יעשה תוכנית פיננסי מקצועית ורצינית אצל בעל רישיון ולא יחפש קיצורי דרך או פתרונות קסם כי אינם בנמצא
היות ומדובר על החלטות חשובות ודרוש בזה הרבה ידע וניסיון החוק אוסרת ממי שאינו בעל רישיון להתעסק בנושא , הציבור שלנו עיוור לסכנה הנ"ל .
כחלק מהמחויבות שלי כבעל רישיון היא בדיוק לשאול את השאלות הנכונות ולהביא את הלקוח להחלטות הנכונות המתאימות לו (מה שנקרא בשפה המקצועית בירור צרכים והנמקה).
למותר לציין שכל הארגונים הנ"ל אינם בעלי רישיון .
היה לי שיחה בנושא לפני כמה ימים עם מר .... מנהל חיסכון ארוך טווח ב......., לדעתי החברה שותפה לפשע וחסרת אחריות על חלקה במיזם ......
הרי ברור שבהצטרפות דיגיטלית אין שיח רציני על בירור צרכים והתאמה ללקוח . זאת מתכונת להפסד כמעט בטוח. (לדעתי זאת גם הפרה רגולטרית ועבירת פיקוח אפילו ברמת של שלילת רישיון מהסוכן שעומד מאחרי האתר הנ"ל וקנסות כבדים לחברה )
שליחות גדולה תהיה מי שיצליח לחסום את העיסוק בדברים הנ"ל ממי שאינו מוסמך על כך !
וגם יפתח את עיני הציבור שכל מקרה לגופו וכשם שלא עושים ניתוח אך ורק מרופא מומחה ולא בונים בית עם מהדס לא מורשה אותו דבר בדיוק בחיסכון ארוך טווח "
בידידות
וכי החברות אין להם אתרים?מעתיקה לכם מייל שכתב לי באישי יועץ השקעות שאני מכירה מקרוב
כתגובה למאמר של האברך שפרסם יד שמשון
"הדברים נכונים במהותם,
כל השקעה דורשת הבנה וידע מקצועי. אין אף פעם לחם חינם.
לדעתי יש עוול גדול שנעשה לציבור "התמיכה הרבנית על גבי העיתון" בהשקעה במניות או הפניה לגמ"ח כפיתרון לחתונת ילדים כהמלצה גורפת.
כל בר דעת צריך לשקול את הסוגיה מה טוב לו, למשפחתו, לכיסו ולנפשו וגם מה ביכולתו להתחייב. אין נוסח שווה לכולם
אינני נכנס לפרטי הניתוח הכלכלי של כותב המאמר על מכפיל רווח וכו' (את זה אפשר לדון בהרווחה בפורום מקצועי בהזדמנות אחרת ) אבל ברור שאין רווח ללא סיכון
אני מדגיש ועל זה אני גם מתעקש שכל זוג בתחילת דרכו יעשה תוכנית פיננסי מקצועית ורצינית אצל בעל רישיון ולא יחפש קיצורי דרך או פתרונות קסם כי אינם בנמצא
היות ומדובר על החלטות חשובות ודרוש בזה הרבה ידע וניסיון החוק אוסרת ממי שאינו בעל רישיון להתעסק בנושא , הציבור שלנו עיוור לסכנה הנ"ל .
כחלק מהמחויבות שלי כבעל רישיון היא בדיוק לשאול את השאלות הנכונות ולהביא את הלקוח להחלטות הנכונות המתאימות לו (מה שנקרא בשפה המקצועית בירור צרכים והנמקה).
למותר לציין שכל הארגונים הנ"ל אינם בעלי רישיון .
היה לי שיחה בנושא לפני כמה ימים עם מר .... מנהל חיסכון ארוך טווח ב......., לדעתי החברה שותפה לפשע וחסרת אחריות על חלקה במיזם ......
הרי ברור שבהצטרפות דיגיטלית אין שיח רציני על בירור צרכים והתאמה ללקוח . זאת מתכונת להפסד כמעט בטוח. (לדעתי זאת גם הפרה רגולטרית ועבירת פיקוח אפילו ברמת של שלילת רישיון מהסוכן שעומד מאחרי האתר הנ"ל וקנסות כבדים לחברה )
שליחות גדולה תהיה מי שיצליח לחסום את העיסוק בדברים הנ"ל ממי שאינו מוסמך על כך !
וגם יפתח את עיני הציבור שכל מקרה לגופו וכשם שלא עושים ניתוח אך ורק מרופא מומחה ולא בונים בית עם מהדס לא מורשה אותו דבר בדיוק בחיסכון ארוך טווח "
בידידות
למען הסר ספק לא כתבתי שישראל גוטמן נגד השקעה בשוק ההון, ההפך גם בציטוט שהבאתי הוא בעד, לדעתי גם אריה ליבוביץ לא נגד השקעה בשוק ההון, הוא פשוט העלה עוד צדדים.שלא יהיה אי הבנות, בשונה מכותב המאמר, ישראל גוטמן לא כתב את זה כהבהרה למאמר מוטה ומעוות נגד שוק ההון.
הוא כתב את זה כחלק מפרסום לכנס שבו הוא מסביר את המעלות של הנדל"ן על פני שוק ההון.
כותב המאמר עשה את כל מה שהוא יכול כדי שאנשים יפחדו ויבהלו משוק ההון.
ישראל גוטמן לעומתו כותב:
"מצד אחד אני שמח. מאוד שמח. ובכל פעם שניגשים אלי אברכים ושאולים אותי איזה מסלול עדיף לדעתי אני קורן מאושר.
סוף סוף זה קורה. הציבור מתחיל להשקיע לשים כסף בשוק ההון ולהרוויח את הריבית דריבית. מדהים!..." ע"כ
ורק כנ.ב. הוא כתב את מה שמצוטט.
אם כותב המאמר היה כל כך נטרלי הוא היה כותב מאמר שבו הוא היה מביא את שני הצדדים.
ולפחות היה כותב רק את החסרונות האמיתיים בשוק ההון ולא כל מיני הטעיות למיניהם.
טענה אווילית של יועץ מורשה שחרד מפני חוסר בלקוחות............הרי ברור שבהצטרפות דיגיטלית אין שיח רציני על בירור צרכים והתאמה ללקוח
מאמר מחכים.מצורף מאמר חשוב שהתגלגל לידי
כמובן אין אחריות לתוכן הדברים!!!
בחברת אינפיניטי מסלול שנקרא "הלכה".מישהוא יודע על קופת גמל להשקעה מחקה מדד MSCI ACWI - מחקה מדד עולמי - כשרה
אשמח לדעת על אופי המדדבחברת אינפיניטי מסלול שנקרא "הלכה".
MSCI ACWIאשמח לדעת על אופי המדד
האם זה MSCI Emerging Markets
או MSCI ACWI או MSCI World
כן.וכן האם התכוונתם לקוג"ל אינפניטי מספר 12540
כנראה לא חישבת את הדיבידנדיםיש בלינק הזה פה את כל התנועות של מדד הSP500 מיום הקמתה - יותר מ100 שנה.
כמה נתונים מעניינים מהחישוב שלי:
1. הממוצע הוא 6 אחוז לשנה. לא 8 ולא 10 ובטח לא מספרים מדומיינים כמו 12%.
2. בהשקעה ל20 שנה [לא בכל חודש, אלא שקל שנכנס היום, מה איתו עוד 20 שנה], ב20 אחוז מהמקרים הביאה להפסד של חלק מהקרן.
3. רק ב10 אחוז מהמקרים הכסף עשה פי 3.
4. כרבע מהמקרים הכסף עשה יותר מפי 2.
[מכיון ואיני איש הון, יכול להיות שטעיתי לחלוטין, אשמח לתיקונים, או שאנשי /נשות מספרים כאן יחלצו מפה נתונים יותר מדוייקים, או יותר אמינים. תודה]
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
14.05
ט"ז אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל
המסלול המקיף!
18.05
כ' אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עימוד תורני
מותאם לאברכים!
22.05
כ"ד אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב ואדריכלות פנים
המסלול המקיף ותכנים
24.06
ל' סיוון
הטבת ענק לירושלמים!
קורס בוטים ואוטומציות למתכנתים
מתכנתים וגם ירושלמים? פרוג בשיתוף פעולה עם מרכז כיוון ירושלים בהנחות ענק בלעדיות - ולמספר מקומות מוגבל!
קורס מקוצר ומפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום אירועים וסטודיו
המסלול לגברים
תהילים פרק צה
א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי: