• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

דיון מאמר שפורסם ע"י גמ"ח יד שמשון בנוגע להשקעות

חיים גמזו

משתמש פעיל
השאלה הראשונה היא האם אנחנו מבינים מה בדיוק אנחנו עושים וממילא איזה סיכונים אנחנו מנהלים.
השאלה השניה איזה סיכון אנו רוצים לגדר כגון מטבע, סקטור, גיאוגרפי (זה קצת חופף למטבע) וכו
ואז רק נוכל להבין איך מגדרים
את כולם, אלא מה?

צרצר

משתמש רשום
מעתיקה לכם מייל שכתב לי באישי יועץ השקעות שאני מכירה מקרוב
כתגובה למאמר של האברך שפרסם יד שמשון

"הדברים נכונים במהותם,

כל השקעה דורשת הבנה וידע מקצועי. אין אף פעם לחם חינם.

לדעתי יש עוול גדול שנעשה לציבור "התמיכה הרבנית על גבי העיתון" בהשקעה במניות או הפניה לגמ"ח כפיתרון לחתונת ילדים כהמלצה גורפת.

כל בר דעת צריך לשקול את הסוגיה מה טוב לו, למשפחתו, לכיסו ולנפשו וגם מה ביכולתו להתחייב. אין נוסח שווה לכולם

אינני נכנס לפרטי הניתוח הכלכלי של כותב המאמר על מכפיל רווח וכו' (את זה אפשר לדון בהרווחה בפורום מקצועי בהזדמנות אחרת ) אבל ברור שאין רווח ללא סיכון

אני מדגיש ועל זה אני גם מתעקש שכל זוג בתחילת דרכו יעשה תוכנית פיננסי מקצועית ורצינית אצל בעל רישיון ולא יחפש קיצורי דרך או פתרונות קסם כי אינם בנמצא

היות ומדובר על החלטות חשובות ודרוש בזה הרבה ידע וניסיון החוק אוסרת ממי שאינו בעל רישיון להתעסק בנושא , הציבור שלנו עיוור לסכנה הנ"ל .

כחלק מהמחויבות שלי כבעל רישיון היא בדיוק לשאול את השאלות הנכונות ולהביא את הלקוח להחלטות הנכונות המתאימות לו (מה שנקרא בשפה המקצועית בירור צרכים והנמקה).

למותר לציין שכל הארגונים הנ"ל אינם בעלי רישיון .

היה לי שיחה בנושא לפני כמה ימים עם מר .... מנהל חיסכון ארוך טווח ב......., לדעתי החברה שותפה לפשע וחסרת אחריות על חלקה במיזם ......

הרי ברור שבהצטרפות דיגיטלית אין שיח רציני על בירור צרכים והתאמה ללקוח . זאת מתכונת להפסד כמעט בטוח. (לדעתי זאת גם הפרה רגולטרית ועבירת פיקוח אפילו ברמת של שלילת רישיון מהסוכן שעומד מאחרי האתר הנ"ל וקנסות כבדים לחברה )

שליחות גדולה תהיה מי שיצליח לחסום את העיסוק בדברים הנ"ל ממי שאינו מוסמך על כך !

וגם יפתח את עיני הציבור שכל מקרה לגופו וכשם שלא עושים ניתוח אך ורק מרופא מומחה ולא בונים בית עם מהדס לא מורשה אותו דבר בדיוק בחיסכון ארוך טווח "

בידידות

חיים גמזו

משתמש פעיל
אם לא ניטול סיכון לא נוכל להרוויח.
זה חלק מהמודל
לדוג' יש קרנות מנוטרלות מט"ח והגידור עולה בין אחוז לשניים
על הגידור משלמים...
כמובן.
התכוונתי לגדר את הסיכון לכל הכסף, כך שגם אם המניות יפלו עדיין לא יצא נקי מנכסיו.
ברור שעדיין ישנו סיכון להפסיד חלק מהכסף.

bmsz

משתמש פעיל
כמובן.
התכוונתי לגדר את הסיכון לכל הכסף, כך שגם אם המניות יפלו עדיין לא יצא נקי מנכסיו.
ברור שעדיין ישנו סיכון להפסיד חלק מהכסף.
לרוב המשקיעים הפתרון נמצא באחוז מסוים סולידי יותר כמו אג"ח מדינה או קונצרני גדול
ופיזור סקטוריאלי וגיאוגרפי רחב ככל הניתן.
לטעמי מדד עולמי (האיכות משתנה בין המדדים") הוא פתרון טוב

תודה לד'!!

משתמש פעיל

"הדברים נכונים במהותם,

לדעתי יש עוול גדול שנעשה לציבור "התמיכה הרבנית על גבי העיתון" בהשקעה במניות או הפניה לגמ"ח כפיתרון לחתונת ילדים כהמלצה גורפת.

כל בר דעת צריך לשקול את הסוגיה מה טוב לו, למשפחתו, לכיסו ולנפשו וגם מה ביכולתו להתחייב. אין נוסח שווה לכולם

אינני נכנס לפרטי הניתוח הכלכלי של כותב המאמר על מכפיל רווח וכו' (את זה אפשר לדון בהרווחה בפורום מקצועי בהזדמנות אחרת ) אבל ברור שאין רווח ללא סיכון

אני מדגיש ועל זה אני גם מתעקש שכל זוג בתחילת דרכו יעשה תוכנית פיננסי מקצועית ורצינית אצל בעל רישיון ולא יחפש קיצורי דרך או פתרונות קסם כי אינם בנמצא

היות ומדובר על החלטות חשובות ודרוש בזה הרבה ידע וניסיון החוק אוסרת ממי שאינו בעל רישיון להתעסק בנושא , הציבור שלנו עיוור לסכנה הנ"ל .

כחלק מהמחויבות שלי כבעל רישיון היא בדיוק לשאול את השאלות הנכונות ולהביא את הלקוח להחלטות הנכונות המתאימות לו (מה שנקרא בשפה המקצועית בירור צרכים והנמקה).

היה לי שיחה בנושא לפני כמה ימים עם מר .... מנהל חיסכון ארוך טווח ב......., לדעתי החברה שותפה לפשע וחסרת אחריות על חלקה במיזם ......

הרי ברור שבהצטרפות דיגיטלית אין שיח רציני על בירור צרכים והתאמה ללקוח . זאת מתכונת להפסד כמעט בטוח. (לדעתי זאת גם הפרה רגולטרית ועבירת פיקוח אפילו ברמת של שלילת רישיון מהסוכן שעומד מאחרי האתר הנ"ל וקנסות כבדים לחברה )

וגם יפתח את עיני הציבור שכל מקרה לגופו וכשם שלא עושים ניתוח אך ורק מרופא מומחה ולא בונים בית עם מהדס לא מורשה אותו דבר בדיוק בחיסכון ארוך טווח "

בידידות
הדברים אולי נכונים במהותם אבל לא בתוכנם המאמר מלא דברים לא נכונים בעליל.
כותב המאמר כלל לא מפנה את הקוראים לייעוץ אלא ללמוד את הנושא בעצמם.
כולנו יודעים מה קורה כשאנשים מנסים ללמוד לבד איפה להשקיע נכון.
אין במאמר הזה כמעט שום הדרכה על אופן ההשקעה אלא רק הסבר למה זה לא נכון להשקיע בזה מה שכמובן לא נכון.
תשאלו את אותו יועץ האם הוא ממליץ להשקיע בS&P או שהוא גם חושב שהמדד הוא בועה.
ועוד כל מיני גיבובי שטויות שנכתבו במאמר.
באמת מוטל על העוסקים בתחום להסביר לאנשים איך להתנהל עם המוצר הזה, יתכן שהם לא עושים מספיק.
הפתרון הוא להסביר לציבור איך להתנהל עם זה ולא להסביר להם למה זה לא נכון.
ממש ממש לא ראוי לפנות לציבור לדון ולבדוק האם נראה להם ברוחב דעתם שמייקל ברי צודק או שאולי מישהו אחר צודק.
וממש ממש לא ראוי לשכנע את הציבור שזה לא פתרון מה שיגרום להמשיך עם הגמ"חים שכידוע מומלצים על ידי כל יועץ מקצועי.
זה קצת נדוש למצוא בכל דבר את האינטרסים שעומדים מאחוריו אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שמי שכתב את התגובה הזאת למאמר הוא יועץ פנסיוני שברור מאוד למה הוא רוצה שייתיעצו עם יעוץ מומחה לפני שמשקיעים.
זה נכון שחשוב להתייעץ, אבל (כמו בכל נושא) צריך לקחת בערבון מוגבל אמירות אינטרסנטיות.

נערך לאחרונה ב:

אחד המגידים

משתמש צעיר
איזה שטויות.. מחילה על הביטוי.

"הדברים נכונים במהותם,

בידידות
וכי החברות אין להם אתרים?
מה הבעיה שמישהו הקים אתר לציבור החרדי לא הבנתי?
שה'יועצים' ירגעו..
זה בסדר לשווק דברים.
וזה בסדר לצנן את ההתלהבות.
אבל אין כאן שום תנועת עדר ועד דברים שהפכים אותנו מציבור משתף, לציבור עיוור וטיפש.
תקראו במאמר של הר' ליבוביץ ועוד איך מתייחסים ל'אברכים' שאם כבר מדברים על זה בכוללים אז אויייויי.
קצת כבוד לציבור ענק עם מוח בקודוקודו.
זה שנפתחה האפשרות לציבור החרדי להשקיע מסלולי סיכון מוגבר סו"ס, אחרי שנים רבות.
לא הופך את התנועה המבורכת לכיוון לטיפשות ואוילות. ועוד כהנה סכנות, שהחוק צריך לטפל במי שמוביל אותם.
די!
מותר להעמיד דברים על מקומם, בצורה מכובדת.
לא להפוך את כולנו לטיפשים.
ולגרום שוב לחלק ניכר מאיתנו מהציבור האיכותי שלנו, למוד הכשלונות והעקיצות, שוב לישון על שמריו, ולא לעשות כלום.
וחבל.

קל זכות

קל זכות כאן בשבילך 02-642-80-80
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
שלא יהיה אי הבנות, בשונה מכותב המאמר, ישראל גוטמן לא כתב את זה כהבהרה למאמר מוטה ומעוות נגד שוק ההון.
הוא כתב את זה כחלק מפרסום לכנס שבו הוא מסביר את המעלות של הנדל"ן על פני שוק ההון.
כותב המאמר עשה את כל מה שהוא יכול כדי שאנשים יפחדו ויבהלו משוק ההון.
ישראל גוטמן לעומתו כותב:
"מצד אחד אני שמח. מאוד שמח. ובכל פעם שניגשים אלי אברכים ושאולים אותי איזה מסלול עדיף לדעתי אני קורן מאושר.
סוף סוף זה קורה. הציבור מתחיל להשקיע לשים כסף בשוק ההון ולהרוויח את הריבית דריבית. מדהים!..." ע"כ
ורק כנ.ב. הוא כתב את מה שמצוטט.
אם כותב המאמר היה כל כך נטרלי הוא היה כותב מאמר שבו הוא היה מביא את שני הצדדים.
ולפחות היה כותב רק את החסרונות האמיתיים בשוק ההון ולא כל מיני הטעיות למיניהם.
למען הסר ספק לא כתבתי שישראל גוטמן נגד השקעה בשוק ההון, ההפך גם בציטוט שהבאתי הוא בעד, לדעתי גם אריה ליבוביץ לא נגד השקעה בשוק ההון, הוא פשוט העלה עוד צדדים.

לגבי הדיון במאמר לגופו ברור שיש מקום לחלוק על חלק מהנכתב, ולא על זה היה הדיון, אלא על עצם הצגת העמדה המתנגדת.

מישמשית

משתמש מקצוען
הרי ברור שבהצטרפות דיגיטלית אין שיח רציני על בירור צרכים והתאמה ללקוח
טענה אווילית של יועץ מורשה שחרד מפני חוסר בלקוחות............
הרי אין היום חברת השקעות ופנסיה שלא מאפשרת לנייד בין מסלולים בצורה דיגיטלית
אז איפה היעוץ מורשה שם????????

נתיי

משתמש פעיל
מישהוא יודע על קופת גמל להשקעה מחקה מדד MSCI ACWI - מחקה מדד עולמי - כשרה

ה. שלמה

פשוט להשקיע
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

מנהלת פורום "השקעות" ופורום "על המחיה"
מנהל
מנוי פרימיום

ה. שלמה

פשוט להשקיע
מנוי פרימיום
@s976 תוכל להביא נתונים על השקעה במדד בתקופת מכפילים גבוהים?

נתיי

משתמש פעיל
בחברת אינפיניטי מסלול שנקרא "הלכה".
אשמח לדעת על אופי המדד
האם זה MSCI Emerging Markets
או MSCI ACWI או MSCI World
וכן האם התכוונתם לקוג"ל אינפניטי מספר 12540
ושאלה אחרונה האם הם מתחייבים למדד או שהם יעשו כמו שעשו בחיסכון לכל ילד שפיתאום שינו את אפיקי ההשקעה?
תודה רבה

מקצועי בלבד

מנהלת פורום "השקעות" ופורום "על המחיה"
מנהל
מנוי פרימיום

אלי אלימלך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש בלינק הזה פה את כל התנועות של מדד הSP500 מיום הקמתה - יותר מ100 שנה.

כמה נתונים מעניינים מהחישוב שלי:

1. הממוצע הוא 6 אחוז לשנה. לא 8 ולא 10 ובטח לא מספרים מדומיינים כמו 12%.
2. בהשקעה ל20 שנה [לא בכל חודש, אלא שקל שנכנס היום, מה איתו עוד 20 שנה], ב20 אחוז מהמקרים הביאה להפסד של חלק מהקרן.
3. רק ב10 אחוז מהמקרים הכסף עשה פי 3.
4. כרבע מהמקרים הכסף עשה יותר מפי 2.

[מכיון ואיני איש הון, יכול להיות שטעיתי לחלוטין, אשמח לתיקונים, או שאנשי /נשות מספרים כאן יחלצו מפה נתונים יותר מדוייקים, או יותר אמינים. תודה]

חיים של שלום

משתמש פעיל
יש בלינק הזה פה את כל התנועות של מדד הSP500 מיום הקמתה - יותר מ100 שנה.

כמה נתונים מעניינים מהחישוב שלי:

1. הממוצע הוא 6 אחוז לשנה. לא 8 ולא 10 ובטח לא מספרים מדומיינים כמו 12%.
2. בהשקעה ל20 שנה [לא בכל חודש, אלא שקל שנכנס היום, מה איתו עוד 20 שנה], ב20 אחוז מהמקרים הביאה להפסד של חלק מהקרן.
3. רק ב10 אחוז מהמקרים הכסף עשה פי 3.
4. כרבע מהמקרים הכסף עשה יותר מפי 2.

[מכיון ואיני איש הון, יכול להיות שטעיתי לחלוטין, אשמח לתיקונים, או שאנשי /נשות מספרים כאן יחלצו מפה נתונים יותר מדוייקים, או יותר אמינים. תודה]
כנראה לא חישבת את הדיבידנדים

נתיי

משתמש פעיל
אתה יכול לראות פה שבממוצע בעשרים שנה המדד עשה בין 7 אחוז ל 17 אחוז לפני הפחתת אינפלציה

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה