• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

דיון מאמר שפורסם ע"י גמ"ח יד שמשון בנוגע להשקעות

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@s976 תוכל להביא נתונים על השקעה במדד בתקופת מכפילים גבוהים?
באמת מעניין. אולי בהזדמנות...
צריך לבדוק איפה להשיג נתונים היסטוריים על זה
אני רק לא בטוח שזה ישקף משהו. כי באמת הזמנים השתנו. ועם לפני 20 שנה מכפיל 40 זה היה משהו לא מוצדק, היום החברות הטכנולוגיה מתפתחות בקצב גבוה מאוד, אולי הכל השתנה. מיכה סטוקס חוזר על הטענה הזו הרבה. ואולי הוא צודק. לא יודע.

הפיני

משתמש פעיל
אגב יש בלוגר מפורסם שמראה שתמיד שיש שיא של כל הזמנים (All-Time Highs) זה גורר עוד (לא שבסוף זה לא יפול אבל זה לא תמיד תמרור עצור ולמכור את האחזקות ודאי לא למשקיעים ארוכי טווח)

מבחינת השיא שנת 2024 ה s&P500 לא שבר את התקרה הכי הרבה פעמים (זה מקום חמישי)

SP-aths-12-18-1.png

קל זכות

קל זכות כאן בשבילך 02-642-80-80
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מעניין שאף אחד לא העלה את זה כאן
אריה ליבוביץ שלח השבוע קובץ תגובות שיקבל על המאמר
מצורף

קבצים מצורפים

• תגובות על מאמר - האם מתאים לי להשקיע בs&p.pdf
    KB 130.3 · צפיות: 16

שונות

משתמש רשום
ערב טוב.
אשמח להחכים ביחס לאחת הטענות שעלו (לפי הבנתי) במאמר.
במניה "נורמלית" הביקוש נגזר מרמת האמון של הצבור בחברה שעומדת מאחורי המניה. לצורך הדוגמא אם אנשים חושבים שלחברת אסם יש ביצועים טובים הם ישקיעו במניה.
שאלתי היא אם לצורך העניין שוויה של חברת אסם מליארד ש"ח והמניה תהיה במגמת עליה ולצורך העניין מליוני משקיעים ישקיעו בה מכיון שהם רואים שהיא בעליה ללא פרופורציה לשוויה או לביצועים שלה האם יש כאן עיוות של הערך האמיתי או שבסוף זה כח השוק.
ולעניין זה שאלתי האם המצב של עשרות קרנות מחקות של מדד 500 ברחבי העולם בשווי עצום שמתודלקים במצטרפים חדשים שהתרשמו מהתשואה החיובית, האם יש מצב שזה כבר לא משקף עליה של אמון המשקיעים בחברות עצמם אלא עליה שמתדלקת את עצמה ממצטרפים חדשים שרוצים להצטרף להצלחה?.
חייב לציין שאני באמת לא מבין בתחום אבל אשמח לתשובה שמניחה את הדעת.

אמת מארץ תצמח

משתמש סופר מקצוען
ערב טוב.
במניה "נורמלית" הביקוש נגזר מרמת האמון של הצבור בחברה שעומדת מאחורי המניה. לצורך הדוגמא אם אנשים חושבים שלחברת אסם יש ביצועים טובים הם ישקיעו במניה.
שאלתי היא אם לצורך העניין שוויה של חברת אסם מליארד ש"ח והמניה תהיה במגמת עליה ולצורך העניין מליוני משקיעים ישקיעו בה מכיון שהם רואים שהיא בעליה ללא פרופורציה לשוויה או לביצועים שלה האם יש כאן עיוות של הערך האמיתי או שבסוף זה כח השוק.
ולעניין זה שאלתי האם המצב של עשרות קרנות מחקות של מדד 500 ברחבי העולם בשווי עצום שמתודלקים במצטרפים חדשים שהתרשמו מהתשואה החיובית, האם יש מצב שזה כבר לא משקף עליה של אמון המשקיעים בחברות עצמם אלא עליה שמתדלקת את עצמה ממצטרפים חדשים שרוצים להצטרף להצלחה?.
חלק ענק מהשוק הוא בכלל סוואפים ואופציות - ולא משפיע כלל על המדד.

ה. שלמה

פשוט להשקיע
מנוי פרימיום
חלק ענק מהשוק הוא בכלל סוואפים ואופציות - ולא משפיע כלל על המדד.
סוואפים משפיעים על השוק בדיוק כמו אחזקות פיזיות.
גם אופציות, חלקם הגדול מכוסות [מהשערה, לא מידיעה].
אתה מכיר ETFים שמשקיעים באמצעות אופציות?

ה. שלמה

פשוט להשקיע
מנוי פרימיום
מי אמר?
בכל מקרה, הוא ממש לא מחוייב להחזיק.
הוא 'אקטיבי', כך שאם יווצר בועה, הוא הראשון שפשוט ימכור את המניות, ויקנה מניות אחרות - וירויח כסף.
בגדול אתה צודק.
יש לי הבנה מסויימת שהבנק כן נצמד למקור, אך היא לא מבוססת מספיק.

חוזה הסוואפ מחייב את הבנק לתת את התשואה הכוללת ברוטו של המדד, וזה מתאפשר בזכות פירצת המס הידועה, אם הבנק מסוגל לתת את התחייבויותיו אף ללא החזקת המניות, אז מדוע צריך את פירצת המס הזו? הוא הרי מחזיק במילא נכסים אחרים ואולי מניבים אף יותר?

אמת מארץ תצמח

משתמש סופר מקצוען
בגדול אתה צודק.
יש לי הבנה מסויימת שהבנק כן נצמד למקור, אך היא לא מבוססת מספיק.

חוזה הסוואפ מחייב את הבנק לתת את התשואה הכוללת ברוטו של המדד, וזה מתאפשר בזכות פירצת המס הידועה, אם הבנק מסוגל לתת את התחייבויותיו אף ללא החזקת המניות, אז מדוע צריך את פירצת המס הזו? הוא הרי מחזיק במילא נכסים אחרים ואולי מניבים אף יותר?
החוזה פוטר את הקרן מלשלם על זה מס (ליתר דיוק: 'לחלק' את זה כדיבידנד).
מה זה משנה הבנק?
(הבנק מקבל פטור ממס על הסל שאצל הקרן, כנ"ל)

ה. שלמה

פשוט להשקיע
מנוי פרימיום

אמת מארץ תצמח

משתמש סופר מקצוען
הוא זה שמתקשר בחוזה עם הקרן, ומתחייב לשלם את ה מדד הINDEX TR.
ונראה שללא פירצת המס הזאת, החוזה לא היה יוצא לפועל.
תודה.
אני יודע.
אבל הפטור רלוונטי עבורו לגבי כל סל מניות שיחזיק.
לו היה חייב במס על הדיב על הסל שלו, זה היה 'מסנדל' אותו, גם כשמדובר בסל מניות שונה.
(נניח שמהמר על מניות אקטיביות, לו יצטרך לשלם מס דיב, זה יגדיל את הסיכון ההימור שלו)

ה. שלמה

פשוט להשקיע
מנוי פרימיום
תודה.
אני יודע.
אבל הפטור רלוונטי עבורו לגבי כל סל מניות שיחזיק.
לו היה חייב במס על הדיב על הסל שלו, זה היה 'מסנדל' אותו, גם כשמדובר בסל מניות שונה.
(נניח שמהמר על מניות אקטיביות, לו יצטרך לשלם מס דיב, זה יגדיל את הסיכון ההימור שלו)
אה"נ.
לכן כתבתי שההבנה שלי היא מסויימת.

לגופו של עניין, בל נשכח שגם הקרן וגם הבנק עשויים להחזיק מניות, ומניות המדד הם מניות די נפוצות, וזה מעלה את הסבירות שייוצר בועה.
הקרן גם מתחייב להחזיק מניות דומות למניות של המדד.

אמת מארץ תצמח

משתמש סופר מקצוען
לגופו של עניין, בל נשכח שגם הקרן וגם הבנק עשויים להחזיק מניות, ומניות המדד הם מניות די נפוצות, וזה מעלה את הסבירות שייוצר בועה.
כל מניה נפוצה היא בועה?
ברגע שהבנק והקרן לא 'עיוורים' - ירד החשש העיקרי (קניה בכל מחיר).
הקרן גם מתחייב להחזיק מניות דומות למניות של המדד.
מקור?
זה ממש לא המצב
אינווסקו סנופי למשל מחזיקה לא מעט מניות ישראליות.
היא בין הקרנות הזרות שמחזיקות הכי הרבה מניות ישראליות!

ה. שלמה

פשוט להשקיע
מנוי פרימיום
נערך לאחרונה ב:

תודה לד'!!

משתמש פעיל
ערב טוב.
מלבד הטענה שנטענה כאן שחלק גדול מההשקעות במדדים לא נכנס לשוק בפועל.
גם לגבי הכסף שכן נכנס זו שאלה מדוברת שהתשובה עליה היא שיש מספיק הון אקטיבי שמתקן את ההון הפסיבי.
כלומר אם המשקיעים האקטיביים יראו מניה או מניות שערכם לא משקף את שווים האמיתי הם ישנו את השקעותיהם בהתאם ויאזנו את השוק,
איך שאני מבין זה הדעה הרווחת שיש לה הוכחות בשטח.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה