תודה רבה לך על ההסבר!!מאוד עזרת לי.רק לא הבנתי מה הבעיה בפחמימה ריקה אם אין בה הרבה קלוריות,אשמח להסבר.את כ"כ מתאמצת!
קודם כל מעריכה את כל ההקרבות והנחישות שלך! מדהים!
לגבי האפונה: פחמימה היא פחמימה, נכון שיש 'מלאה' ו'ריקה' אבל מבחינה קלורית, היא נותנת אנרגיה הרי, נכון?
ולדלג על ארוחת בוקר בד"כ ממש לא מומלץ,
א. כי בצהרים אוכלים יותר
ב. הגוף נכנס למנגנון של הרעבה ומייחס יותר משמעות לכל פחמימה שנכנסת אליו!
ג. בין הארוחות - אם עברו פחות משעתיים מהארוחה עד ה'נשנוש' (טונה, פרי, יוגורט, חופן פיצוחים וכו') הגוף לא מספיק להוריד את הסוכרים (פחמימה) שנכנסו לו בארוחה הקודמת. יש זמן עיכול בסיסי של סוכר, משהו כמו 3 ש'.
ואז אין ירידה במשקל, כי הגוף לא הגיע לנקודת 0 שממנה מורידים.
יותר קל לי להסביר לך עם גרף (השרטוט קצת מעוות אבל מסביר):
צפה בקובץ המצורף 1425037
בנקודה A התחלת לאכול. הסוכר עלה עלה, הגיע לגובה כלשהו, תלוי ב'מה אכלת'.
אח"כ מתחיל לרדת לאיטו (מתפרק בעזרת אינסולין)
שימי לב לציר השוכב - כשהגרף מעליו, לא יורדים! כשהוא מתחתיו הגוף משתמש במאגרי האנרגיה שמאוחסנים אצלו ואז יורדים. תמיד אנחנו רוצים שבמהלך היום, בין הארוחות, תמיד נרד מתחת קו ה-0
מה קרה לך כשאכלת אחרי פחות מ3 ש', בנק' B, הגוף עוד לא הספיק לרדת מתחת קו ה-0 ולכן למרות שאת מתאמצת כ"כ ומשתדלת, היתה לו אנרגיה שהרבה יותר קל לו לפרק - מהאוכל שהכנסת לו עכשיו.
אם תקפידי לחכות לפחות 3 ש' בין ארוחה לארוחה זה יראה כך:
צפה בקובץ המצורף 1425038
האוכל הספיק לעלות מA שהתחלת לאכול, ירד את קו ה0 (מה שאומר שאת יורדת!) ורק שהוא הגיע לנק' B אכלת שוב והעלת את הסוכר. עכשיו הוא לא יעלה גבוה כמו קודם. כי אותו גובה שמתחיל ממקום נמוך ישאיר אותך בפירוק סוכרים במדדים נמוכים בגרף.
קיצור, כדאי לך ללכת לדיאטנית שתעשה לך סדר במונחים ותעזור לסדר נכון את מה שאת אוכלת עכשיו כדי לרדת!
חוץ מזה, לא הזכרת פעילות גופנית
בסוף אכלתי עכשיו ארוחת בוקר קלה.
פעילות גופנית לא מצליחה לעשות וגם קראתי (בפרוג)שזה לא כזה מרזה ובכלל לא שווה המאמץ בשביל לרדת אלא רק בשביל בריאות.