דרוש מתכון למי יש - עוגת גבינה מפנקת, ללא אפייה וללא שמנת?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לצערי גומרת כל כמה חודשים קופסה גדולה של קילו...
לצערי - בגלל הבריאות.
אבל מה את שמה במקום להסמכת מרקם של גבינה/שמנת, בקינוחים ועוגות ללא אפיה?
לצערי גומרת כל כמה חודשים קופסה גדולה של קילו...
לצערי - בגלל הבריאות.
אבל מה את שמה במקום להסמכת מרקם של גבינה/שמנת, בקינוחים ועוגות ללא אפיה?
לקינוחי פרווה שלא מכינים כל יום אני משתמשת בקרם פטיסייר ורק בקצפת פרווה אני מוסיפה פודינג.
לא יוצא לי להכין עוגות חלביות עם קצפת חלבית נטו. יותר בכיוון של גנאשים ואחרים אז הפודינג לא ממש נדרש.
לא בהכרח שמה שאני עושה יותר בריא אני פשוט לא אוהבת טעם של קצפת פרווה וגם לא טעם של פודינג.
 

אסתי קלוגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חייב דווקא עוגה? כי יש לי מתכון מעולה לכדורי גבינה טעימים בטירוף ללא שמנת וללא אפיה
2 כוסות עוגיות מרוסקות(הכי טוב בפוד)
לערבב עם 50 גר' חמאה מומסת
להוסיף 2 סוכר וניל וחצי כוס סוכר ולערבב
להוסיף 250 גר' גבינה פשוטה
לערבב הכל טוב לכדרד כדורים
אפשר לקשט בקוקוס/סוכריות וכן על זה הדרך
עם את מעונינת לשדרג אז תקפיאי את העיגולים
כשהם מספיק קפואים נועצים קיסמים
ממיסים חב' שוקולד אקסטרה עם קרם וניל ועוגיות(של עלית) חתיכות העוגיות נותנות לו מראה מענין
טובלים כל כדור בשוקולד כך שהשוקולד מכסה לגמרי
מומלץ לתקוע את הקיסמים על חתיכת קלקר העיגולים נשמרים יפה ברגע שמתייבש (5 דק')
אפשר להוריד אותם לשים במנז'טים(לאירוע יש מנז'טים שהפנים שלהם מוזהב זה משדרג את המראה)

ואוו זה נראה ארוך אבל בלי הסיפור עם השוקולד זה 5 דק' בול ממליצה בחום
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
אני מחפשת מתכון טוב לעוגה חלבית ומפנקת, ללא אפיה (או אפייה של תחתית פרווה בלבד - כי אין לי תנור חלבי)
והעיקר - ללא שמנת מתוקה עם 27% שומן חס וחלילה...

למישהו יש?
כן!
אם היא ללא אפיה וללא שמנת
היא לא יכולה להיות מפנקת
היא יכולה!
עוגת ביסקויטים או טירמיסו הן ללא אפיה אבל הן לא תיתכנה בלי שמנת מתוקה.
תופתעי....

אז ככה מתכון שהכנתי יחד עם חברה שלי במטבח של העבודה
עוגת גבינה ביסקויטים- ללא מצרכים בסיסיים (שמנות לסוגיהן, פודינג, ושוקולד) וללא תנאים (אין תנור, אין איך להקציף)

זה היה אתגר, אין מה לומר ועמדנו בו בכבוד
העוגה התחסלה תוך דקות ספורות....

מה שכן, גילינו שאפשר להכין את העוגה הרגילה בגירסה הרבה יותר בריאה...

החומרים שעמדו לרשותינו [חוץ מהגבינה הכל לקחנו מפינת הקפה.....] :
ביסקויטים
גבינה לבנה 5%
סוכר
חלב
אבקת שוקו
קפה נמס
ומים רותחים
עוגיות עגולות בטעם חמאה

בנוסף היתה כירה חשמלית
ותבניות אלומניום

אופן ההכנה
לתערובת גבינה בהירה שמנו כוס סוכר+רבע כוס חלב בתבנית על הכירה החשמלית
ערבבנו עד שהסוכר נמס והנוזל החליף צבע לקרמלי
שפכנו קופסאת גבינה גדולה וערבבנו.
לתערובת גבינה חומה- ערבבנו עם קופסאת גבינה אבקת שוקו ומעט מאד קפה שהומס במים רותחים עם סוכר.
ועכשיו להרכבה:
שכבת ביסקויטים (לא לטבול בשום נוזל!!)
שכבת גבינה בהירה,
שכבת ביסקויטים
שכבת גבינה חומה
מעל הכל פיזרנו פירורי עוגיות בטעם חמאה (די הרבה, שלא יראו את הגבינה בכלל)
ושלחנו לנוח במקרר למשך 3 שעות
[לא לוותר על השלב הזה! כאן הביסקויטים 'שותים' את כל הנוזלים מהגבינה אחרת העוגה נוזלית מידי]

אח"כ הזמנו את החבריה לטעום (כולן נשים נשואות)
א. התחסל במהירות
ב. היה ממש דומה למתכון עם שמנת ופודינג
ג. ההערה היחידה שהיתה לשיפור היא להכין כמות יותר גדולה :)

אז יאלה
תנסו ותדווחו איך יצא
ואל תפחדו לנסות להכין מתכונים עם מה שזמין כי ה-כ-ל אפשרי
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אח"כ הזמנו את החבריה לטעום (כולן נשים נשואות)
א. התחסל במהירות
ב. היה ממש דומה למתכון עם שמנת ופודינג
ג. ההערה היחידה שהיתה לשיפור היא להכין כמות יותר גדולה :)
א. שמחה בשבילך.
ב. תסכימי איתי שזה עניין של טעם אישי מאד?
ישנם אנשים שכן חשים בהבדלים דקים מאד וההבדל בין גבינה לבנה עם סוכר לשמנת מתוקה הוא שמים וארץ מבחינתם.
ג. כוונתי היתה למתכונים קלאסיים וידועים ובהם אכן השמנת המתוקה היא רכיב בסיסי.
בכל מקרה מצוין תודה ששיתפת במתכון מקורי ובעל מעוף לטובת מי שנמנעים ממוצרים מסוימים. :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כן!

היא יכולה!

תופתעי....

אז ככה מתכון שהכנתי יחד עם חברה שלי במטבח של העבודה
עוגת גבינה ביסקויטים- ללא מצרכים בסיסיים (שמנות לסוגיהן, פודינג, ושוקולד) וללא תנאים (אין תנור, אין איך להקציף)

זה היה אתגר, אין מה לומר ועמדנו בו בכבוד
העוגה התחסלה תוך דקות ספורות....

מה שכן, גילינו שאפשר להכין את העוגה הרגילה בגירסה הרבה יותר בריאה...

החומרים שעמדו לרשותינו [חוץ מהגבינה הכל לקחנו מפינת הקפה.....] :
ביסקויטים
גבינה לבנה 5%
סוכר
חלב
אבקת שוקו
קפה נמס
ומים רותחים
עוגיות עגולות בטעם חמאה

בנוסף היתה כירה חשמלית
ותבניות אלומניום

אופן ההכנה
לתערובת גבינה בהירה שמנו כוס סוכר+רבע כוס חלב בתבנית על הכירה החשמלית
ערבבנו עד שהסוכר נמס והנוזל החליף צבע לקרמלי
שפכנו קופסאת גבינה גדולה וערבבנו.
לתערובת גבינה חומה- ערבבנו עם קופסאת גבינה אבקת שוקו ומעט מאד קפה שהומס במים רותחים עם סוכר.
ועכשיו להרכבה:
שכבת ביסקויטים (לא לטבול בשום נוזל!!)
שכבת גבינה בהירה,
שכבת ביסקויטים
שכבת גבינה חומה
מעל הכל פיזרנו פירורי עוגיות בטעם חמאה (די הרבה, שלא יראו את הגבינה בכלל)
ושלחנו לנוח במקרר למשך 3 שעות
[לא לוותר על השלב הזה! כאן הביסקויטים 'שותים' את כל הנוזלים מהגבינה אחרת העוגה נוזלית מידי]

אח"כ הזמנו את החבריה לטעום (כולן נשים נשואות)
א. התחסל במהירות
ב. היה ממש דומה למתכון עם שמנת ופודינג
ג. ההערה היחידה שהיתה לשיפור היא להכין כמות יותר גדולה :)

אז יאלה
תנסו ותדווחו איך יצא
ואל תפחדו לנסות להכין מתכונים עם מה שזמין כי ה-כ-ל אפשרי
אגב אני לא בטוחה שזה יותר בריא בהכרח כי את השמנת המתוקה והפודינג המרת בעוגיות קנויות שמכילות תועפות שומן מוקשה וסוכר וגם שוקולית שלא קיימת בעוגת ביסקויטים קלאסית מכילה הרבה מאד סוכר.
לגבי הטעם - אין טעם להתווכח. העיקר שהיה לכן טעים.
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
אגב אני לא בטוחה שזה יותר בריא בהכרח כי את השמנת המתוקה והפודינג המרת בעוגיות קנויות שמכילות תועפות שומן מוקשה וסוכר וגם שוקולית שלא קיימת בעוגת ביסקויטים קלאסית מכילה הרבה מאד סוכר.
לגבי הטעם - אין טעם להתווכח. העיקר שהיה לכן טעים.
אפשר כמובן לשים למעלה פירורי ביסקויטים (לממהרים - ביסקויטים שלמים, פשוט עוד שכבה...) ולא עוגיות חמאה
וכן - מי שלא אוהב גבינה חומה בעוגה שלו
לשים פעמיים גבינה עם קרמל - התערובת הלבנה
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון שאני מכינה הרבה, גם יחסית דיאטטי. מחלי ממן.
אם רוצים לשדרג אותה (ולהוסיף קלוריות) אפשר לשמור מעט מתערובת הגבינה, לצפות את העוגנ בשכבה דקה ועליה לפזר שוקולד חלב מגורר.

  • חבילה פתי בר שוקולד/וניל (24 יח’) )
    1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
    500 גרם גבינה לבנה 5%
    3 כפות סוכר
    2 כוסות חלב 1%
אופן הכנה:
מערבבים
את אבקת הפודינג עם 2 כוסות חלב ושמים בצד לכמה דקות עד שנהיה
סמיך.מוסיפים את הגבינה והסוכר ומערבבים היטב. (מי שאוהב מאוד מתוק ניתן
להוסיף ממתיק מלאכותי). ניתן להוסיף תמצית וניל.

בצלחת
עם חלב טובלים את הביסקוויטים ומסדרים אותם בתבנית. שופכים על הביסקוויטים
חצי מכמות הגבינה, מסדרים שכבת ביסקוויטים נוספת ומעליה את כמות הגבינה
הנותרת.שמים במקרר לפחות לשלוש שעות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כן!

היא יכולה!

תופתעי....

אז ככה מתכון שהכנתי יחד עם חברה שלי במטבח של העבודה
עוגת גבינה ביסקויטים- ללא מצרכים בסיסיים (שמנות לסוגיהן, פודינג, ושוקולד) וללא תנאים (אין תנור, אין איך להקציף)

זה היה אתגר, אין מה לומר ועמדנו בו בכבוד
העוגה התחסלה תוך דקות ספורות....

מה שכן, גילינו שאפשר להכין את העוגה הרגילה בגירסה הרבה יותר בריאה...

החומרים שעמדו לרשותינו [חוץ מהגבינה הכל לקחנו מפינת הקפה.....] :
ביסקויטים
גבינה לבנה 5%
סוכר
חלב
אבקת שוקו
קפה נמס
ומים רותחים
עוגיות עגולות בטעם חמאה

בנוסף היתה כירה חשמלית
ותבניות אלומניום

אופן ההכנה
לתערובת גבינה בהירה שמנו כוס סוכר+רבע כוס חלב בתבנית על הכירה החשמלית
ערבבנו עד שהסוכר נמס והנוזל החליף צבע לקרמלי
שפכנו קופסאת גבינה גדולה וערבבנו.
לתערובת גבינה חומה- ערבבנו עם קופסאת גבינה אבקת שוקו ומעט מאד קפה שהומס במים רותחים עם סוכר.
ועכשיו להרכבה:
שכבת ביסקויטים (לא לטבול בשום נוזל!!)
שכבת גבינה בהירה,
שכבת ביסקויטים
שכבת גבינה חומה
מעל הכל פיזרנו פירורי עוגיות בטעם חמאה (די הרבה, שלא יראו את הגבינה בכלל)
ושלחנו לנוח במקרר למשך 3 שעות
[לא לוותר על השלב הזה! כאן הביסקויטים 'שותים' את כל הנוזלים מהגבינה אחרת העוגה נוזלית מידי]

אח"כ הזמנו את החבריה לטעום (כולן נשים נשואות)
א. התחסל במהירות
ב. היה ממש דומה למתכון עם שמנת ופודינג
ג. ההערה היחידה שהיתה לשיפור היא להכין כמות יותר גדולה :)

אז יאלה
תנסו ותדווחו איך יצא
ואל תפחדו לנסות להכין מתכונים עם מה שזמין כי ה-כ-ל אפשרי
לדעתי, חלק גדול מכך שזה היה לכן טעים היה הגימיק בעניין.
עוגת גבינה בתנאי שדה שנוצרה במהלך יום עבודה.
זה כמו שאם תאפי תפו"א מלוכלכים בתנור לעולם לא יהיה לזה אותו טעם של תפו"א בעל האש שאת עושה בפארק.

זה מזכיר לי שבעבודה הקודמת היינו מבשלות פסטה במקרוגל עם רוטב שמנת פטריות סינטטי של יטבתה.
בבית ביום רגיל זה לא היה עובר. (אלא אם כן היה גם אז אתגר, כמו גז לא עובד וכו')
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
הכנתי פעם עוגה טעימההה טעימה מפנקת ונימוחה כמו (כן. ממש כמו!) העוגות עם השמנת...
אבל זה היה בארה"ב עם היוגורט שלהם שניקרא Greek yogurt ולא מצאתי בארץ תחליף כשר...
זה-היה-טעים!!!
בכל מקרה זה היה בסקוויטים טבולים בקפה
שכבה מפנקת של תערובת יוגורט, גבינה לבנה, סוכר, וניל וכו
שוב בסקוויטים ושוב מלית ומעל פיזרתי מה שהיה בסביבה.
נחטף.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כשר לא חלב נוכרי?
רצהההה
אכן.
ראיתי פעם בסופר.
יוגורט greek של דנונה בהכשר רובין.
לא טעמתי אותו ולא את המקורי אז לא יודעת להגיד לך על הטיב.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כשר לא חלב נוכרי?
רצהההה
א. אל תבני על זה שזה מוצר זהה.
ב. מוצרי החלב בארץ נחשבים לבין הטובים והטעימים בעולם בטח בהשוואה לארה"ב בטח בהשוואה למוצרי החלב הכשרים למהדרין שם.
ג. בהרבה בלוגים נתקלתי בקוראים אמריקאים שתהו במה להחליף גבינה לבנה ונענו בכך שיוגורט יווני יהיה התחליף הקרוב ביותר למקור.
ד. סביר להניח שהיוגורט הלז הכיל אחוזי שומן גבוהים וחמיצות מאוזנת ולכן הוא היה קרמי וטעים דיו בשבילך ואז ממה נפשך יוגורט שומני או מועשר במייצבים או שמנת מתוקה.
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
א. אל תבני על זה שזה מוצר זהה.
ב. מוצרי החלב בארץ נחשבים לבין הטובים והטעימים בעולם בטח בהשוואה לארה"ב בטח בהשוואה למוצרי החלב הכשרים למהדרין שם
ג. בהרבה בלוגים נתקלתי בקוראים אמריקאים שתהו במה להחליף גבינה לבנה ונענו בכך שיוגורט יווני יהיה התחליף הקרוב ביותר למקור.
ד. סביר להניח שהיוגורט הלז הכיל אחוזי שומן גבוהים וחמיצות מאוזנת ולכן הוא היה קרמי וטעים דיו בשבילך ואז ממה נפשך יוגורט שומני או מועשר במייצבים או שמנת מתוקה.
האמת שלא התעמקתי. היה טעים טעים ועד היום אני מתגעגעת לטעם ההוא...(ולעוגות גבינה בכלל. הפסקתי איתן בגלל רגישות ללקטוז ולא-מוצאת-תחליף!!)
מה שכן אם יש לו באמת מרקם טוב והוא פחות מ27 אחוזי שומן...אולי תסכים פותחת האשכול לאכול אותו....
 

שיינדי 10

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
זה קצף בלי גוף. הוא נופל לאחר מספר דקות.
ולכן אני תוהה איך הוא משתלב בעוגה ולא הופך נוזלי לאחר מספר שעות.


זה לא הופך נוזלי וזה לא קצף.
יש פה בסה"כ חצי כוס חלב - והיא שמה חבילת פודינג- זה פשוט נהיה פודינג סמיך מאד- כמו מעדן, וזה מה שמייצב את העוגה ונותן סמיכות לגבינה.
כשאנחנו היינו ילדים ואמא שלי רצתה לפנק אותנו, היא הקציפה לנו פודינג עם חלב- (ביחס קצת יותר הגיוני, נניח 3 כוסות חלב על חבילה) שמים 10 דקות במקרר ונהיה כמו מעדן וניל.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה לא הופך נוזלי וזה לא קצף.
יש פה בסה"כ חצי כוס חלב - והיא שמה חבילת פודינג- זה פשוט נהיה פודינג סמיך מאד- כמו מעדן, וזה מה שמייצב את העוגה ונותן סמיכות לגבינה.
כשאנחנו היינו ילדים ואמא שלי רצתה לפנק אותנו, היא הקציפה לנו פודינג עם חלב- (ביחס קצת יותר הגיוני, נניח 3 כוסות חלב על חבילה) שמים 10 דקות במקרר ונהיה כמו מעדן וניל.
תודה.
שימי לב שכבר ענו :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה