מאפים למה תמיד הפחזניות יוצאות לי פיתות?

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
הילדים שלי מאוד אוהבים פחזניות
כמה פעמים הכנתי, הם דווקא מאוד אהבו
אבל הם יצאו לי רחוק מהצורה המסורתית של הפחזניות הגבוהות
הם מאוד השתטחו באפיה, וניסיתי כמה מתכונים שמובטח עליהם שהם תמיד מצליחים
מה יכולה להיות הסיבה?
 

מקל קסמים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני אופה אותם בחום בינוני- 160 מעלות בערך 45 דקות. {ולא כמו ברוב המתכונים שאופים בחום גבוה ופחות זמן}
בלי לפתוח את התנור
זה מה שעובד אצלי.. והן יוצאות תפוחות ויפות ולא נופלות
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
לי אישית הם יוצאות יחסית יפה ושומרות על צורת הזילוף, אבל ליתר ביטחון תמיד אני מעדיפה לעשות אותם בצורת אקרלים, יפה טעים ונראה מעולה.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20220729_162859.jpg
    IMG_20220729_162859.jpg
    1.7 MB · צפיות: 63
  • IMG_20220729_162931.jpg
    IMG_20220729_162931.jpg
    2.6 MB · צפיות: 51
  • IMG_20220729_162936.jpg
    IMG_20220729_162936.jpg
    2.9 MB · צפיות: 57

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
פחזניות שתמיד מצליחות!



החומרים:

לבצק:


50 גרם חמאה או מרגרינה

120 מ"ל מים (חצי כוס)

1 כף סוכר

קורט מלח

110 גרם קמח לבן (3/4 כוס)

2 ביצים (בגודל M) בטמפ' החדר

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (250 גרם)

1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס חלב רגיל או חלב סויה (פרווה)

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:


מחממים את התנור ל- 200 מעלות.

מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה והתערובת מבעבעת.

מיד לאחר שהחמאה נמסה, מכבים את האש, מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לכדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.

מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבבים במשך כדקה עד שהבצק מתקרר ונח למגע.

מוסיפים ביצה אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק). רק במידה שהעיסה עדיין מעט מוצקה– מוסיפים מיד את הביצה השנייה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. בכל מקרה אחר- יש להסתפק בביצה אחת בלבד. (העיסה לא צריכה להיות דלילה מידי ולא מוצקה מידי).

ממלאים שקית זילוף עם צנתר כוכב גדול ומזלפים פחזניות קטנות או צורת אקלרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. (הפחזניות תופחות מעט במהלך האפיה)

מכניסים לתנור כחצי שעה עד שהפחזניות מזהיבות. לאחר מכן, הוציאו אותן והניחו להן להתקרר בחוץ על מנת שיהיו קריספיות.

מכינים את הקרם למילוי:

שמים את כל חומרי המילוי בקערה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. וממלאים שקית זילוף עם צנטר כוכב.

לאחר שהפחזניות התקררו, יוצרים חור קטן בתחתית הפחזניות בעזרת סכין וממלאים אותן בנדיבות בקרם.

אם זילפתם לצורת אקלרים, חתכו אותם לאורך ומלאו פס מהקרם לאורך האקלר.

מפזרים אבקת סוכר לקישוט.ניתן לזלף מעל שוקולד מריר מומס.



*במידה והבצק יוצא דליל מידי- נסו להבא לשים ביצה אחת בלבד.

(ייתכן והביצים שהשתמשתם בהן גדולות מידי או בעלות מרקם דליל ונוזלי מידי).
 

צ

משתמש פעיל
בכדי שהפחזניות ישארו תפוחות ולא ישתטחו, צריך לשמור שלא יכנס אויר קר לתנור ולתת להן להתקרר לאט בתנור. זאת אומרת, לא לפתוח את התנור תוך כדי אפיה ולתת להן להתקרר בתנור סגור ולא לפתוח עד התקררות סופית.
 

beedebi

משתמש פעיל
לי זה קרה פעם, ומצאתי שהסיבה היתה שהביצים לא התאחדו היטב בתערובת. צריך להוסיף את הביצים אחת אחת, ולא מכניסים ביצה נוספת לפני שהראשונה נטמעה בפנים. אני עושה כך: שוברת ביצה בכוס, מערבבת אותה היטב, מכניסה לעיסה, מפעילה את המיקסר על המהירות הכי נמוכה, עד שהביצה נבלעת. עוצרת את המיקסר מרימה עם מרית את התערובת מלמטה (לפעמים נשאר שאריות ביצה בתחתית, ומערבבת שוב. וכך עם כל ביצה. זה נשמע אולי ארוך, אבל זה לא.
 

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
ליתר ביטחון תמיד אני מעדיפה לעשות אותם בצורת אקרלים
גם אקלרים יכולים לצנוח.
האקלרים שלך מהממים.
ניסית פעם עם צנתר חלק וקראמבל?
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

שולחן וכיסא

משתמש פעיל
הילדים שלי מאוד אוהבים פחזניות
כמה פעמים הכנתי, הם דווקא מאוד אהבו
אבל הם יצאו לי רחוק מהצורה המסורתית של הפחזניות הגבוהות
הם מאוד השתטחו באפיה, וניסיתי כמה מתכונים שמובטח עליהם שהם תמיד מצליחים
מה יכולה להיות הסיבה?
בעקבות הניסיון הגדול שלי עם פחזניות- הכנתי הרבההה(!) פעמים וגיליתי את הסודות של הפחזניות
זה המתכון שיש לי הוא יוצא פצצה כל פעם מחדש.. ובחיים לא צונח, אני יכתוב את כל הדברים בהכנה:

המדידה בכוס חד פעמית פשוטה
כוס שמן
2 כוסות מים
כף סוכר
קורט מלח
-שמים הכל בסיר מרתיחים ומערבבים קצת עד שמבעבע, מכבים את האש, מוסיפים:
2 כוסות קמח
-מערבבים היטב עד שנהיה בצק אחיד
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים לשתי דקות שיתקרר מעט
המיקסר צריך לעבוד כל הזמן על מהירות בינונית.
מתחילים להוסיף ביצים- מוסיפים סה"כ
5 ביצים
שמים ביצה בכוס, משקשקים עם מזלג ושופכים למיקסר
כשהביצה נטמעת מוסיפים עוד ביצה כמו הראשונה ככה 5 ביצים

איך יודעים שהבצק טוב ושהפחזנוית לא יצנחו?
לפעמים צריך להוסיף 4-4.5 ביצים, עוצרים את המיקסר ולוקחים קצת עיסה
בין האגודל לאצבע ומותחים, אם העיסה נמתחת כמו חוט ולא נקרעת העיסה טובה
אם לא- צריך להוסיף עוד ביצה
כמובן שהעיסה נקרעת מתישהוא... לא באמת כמו חוט אבל היא צריכה להימתח לפחות 4 סנטימטר בערך...

מעבירים לשקית זילוף מזלפים ואופים עד שזה נראה מוכן בערך 20 דקות
אם רוצים שהפחזניות יצאו פריכות מאוד- אחרי האפיה מכבים את התנור ושמים סמרטוט קטן או משהו
בין התנור לדלת ומשאירים ככה בערך חצי שעה
אני מוציאה מיד את הפחזניות- לדעתי יותר טעים
אם עושים בשיטה הראשונה צריך לדעת שאח"כ א"א לחתוך באמצע את הפחזניה ולהשאיר קצת..
אפשר לחתוך רק עד הסוף
מחכים שהפחזניות יתקררו- זה חשוב מאוד! מקציפים ריצ' מוסיפים 2 כפות פודינג
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים

מתכון מעולה שתמיד עובד!
בהצלחה!!!
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הילדים שלי מאוד אוהבים פחזניות
כמה פעמים הכנתי, הם דווקא מאוד אהבו
אבל הם יצאו לי רחוק מהצורה המסורתית של הפחזניות הגבוהות
הם מאוד השתטחו באפיה, וניסיתי כמה מתכונים שמובטח עליהם שהם תמיד מצליחים
מה יכולה להיות הסיבה?
סיבות אפשריות: כמות ביצים לא מתאימה, פתיחת התנור באמצע האפיה, הוצאת הפחזניות לפני שהן באמת מוכנות לחלוטין.
 

חיפושיתוש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תקשיבו לא קראתי הכל, אבל אני אופה בחום יחסית גבוה 25 דקות, אני תמיד מכינה אקליירים
 

ורד בגליל

משתמש מקצוען
בעקבות הניסיון הגדול שלי עם פחזניות- הכנתי הרבההה(!) פעמים וגיליתי את הסודות של הפחזניות
זה המתכון שיש לי הוא יוצא פצצה כל פעם מחדש.. ובחיים לא צונח, אני יכתוב את כל הדברים בהכנה:

המדידה בכוס חד פעמית פשוטה
כוס שמן
2 כוסות מים
כף סוכר
קורט מלח
-שמים הכל בסיר מרתיחים ומערבבים קצת עד שמבעבע, מכבים את האש, מוסיפים:
2 כוסות קמח
-מערבבים היטב עד שנהיה בצק אחיד
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים לשתי דקות שיתקרר מעט
המיקסר צריך לעבוד כל הזמן על מהירות בינונית.
מתחילים להוסיף ביצים- מוסיפים סה"כ
5 ביצים
שמים ביצה בכוס, משקשקים עם מזלג ושופכים למיקסר
כשהביצה נטמעת מוסיפים עוד ביצה כמו הראשונה ככה 5 ביצים

איך יודעים שהבצק טוב ושהפחזנוית לא יצנחו?
לפעמים צריך להוסיף 4-4.5 ביצים, עוצרים את המיקסר ולוקחים קצת עיסה
בין האגודל לאצבע ומותחים, אם העיסה נמתחת כמו חוט ולא נקרעת העיסה טובה
אם לא- צריך להוסיף עוד ביצה
כמובן שהעיסה נקרעת מתישהוא... לא באמת כמו חוט אבל היא צריכה להימתח לפחות 4 סנטימטר בערך...

מעבירים לשקית זילוף מזלפים ואופים עד שזה נראה מוכן בערך 20 דקות
אם רוצים שהפחזניות יצאו פריכות מאוד- אחרי האפיה מכבים את התנור ושמים סמרטוט קטן או משהו
בין התנור לדלת ומשאירים ככה בערך חצי שעה
אני מוציאה מיד את הפחזניות- לדעתי יותר טעים
אם עושים בשיטה הראשונה צריך לדעת שאח"כ א"א לחתוך באמצע את הפחזניה ולהשאיר קצת..
אפשר לחתוך רק עד הסוף
מחכים שהפחזניות יתקררו- זה חשוב מאוד! מקציפים ריצ' מוסיפים 2 כפות פודינג
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים

מתכון מעולה שתמיד עובד!
בהצלחה!!!
באיזו חום את אופה ??
 

קוי דמיון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
@תתתתת
איפה את גרה?
אני חייבת לעמוד על ידך פעם אחת
ולראות איך עושים
משתוקקת בכל מאודי להכין פחזניות
ופשוט יש לי פחד מפאשלות
 

veredb

עיצוב ועריכה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
בהיותי צעירה חובבת בישול ניסיתי כמה וכמה פעמים להכין פחזניות
ותמיד באופן קבוע הייתי מקבלת פיתות בטעם פחזניות
עד ששכנה מבוגרת תיארה לי בדיוק שהבצק חייב להיות רבוך (במתכון שלי הפרט הקטן הזה היה חסר)
כלומר את חייבת לבשל את הקמח עם השמן/ חמאה והמים עד שהבצק הופך לשקוף - עדיף לייבש מנוזלים על אש קטנה דקה שתיים נוספות
אח"כ מצננת מעט ומתחילה בהדרגה להוסיף ביצים וכ'
הרביכה היא זאת שמנפחת את הבצק באפיה
הרבה סייעתא דשמיא ובתאבון
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
המתכון של @אום מעולה! ומפתיע!
ללא מרגרינה.
חפשו אותו בפורום, הכנתי אותו לראש השנה ויצאו פחזניות יפיפיות, גבוהות וטעימות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה