2, 7 ו-10 מתאימים מאד לטחינה.איזה חלק של הבקר מתאים לטחינה?
והאם יש מה לעשות עם מספרים 2, 3, 4, 7 ?
אני משתמשת תמיד בצלי כתף - 5, שריר - 8, או ראש. (לפרוסות / לחמין וכו')
החלקים האחרים - שהם זולים משמעותית - נראים לי כ'חפץ חשוד' ואף פעם לא קונה אותם.
אני טועה?
אשמח לעזרה..
אפשר הוראות מדוייקות יותר? זמן אפיה, חום התנור, פתוח/ מכוסה, עם/ בלי רוטב...אני הכנתי מס' 2 השנה, אפיתי בתנור כמו שהוא עם תיבול בסיסי אבל מושלם.
יצא טעים ביותר, וקיבלתי המון מחמאות גם מאנשים שמאוד מבינים בבשר!
(וזה גם יותר זול )
אפיתי על 120 מעלות, למשך כ9 שעות, מכוסה.אפשר הוראות מדוייקות יותר? זמן אפיה, חום התנור, פתוח/ מכוסה, עם/ בלי רוטב...
כמה עולה?אני קניתי מספר 7 אפיתי אותו 6 שעות בתנור- היה מעדן
כתף זה 4כתף (נראה לי 8)
הכי אהוב, מתאים להכול.
בישול. אפיה. חמין. טחינה.
מעניין אותי למה חשוב יין? על מה הוא משפיע? על הטעם או על הריכוך? או על שניהם יחד?מי שיודע איך לבשל
רב החלקים טובים
צריך להפשיר ולהשרות לילה בתוך משרה שמכיל יין עם תיבול והרבה שום
לבשל 6 שעות לפחות בתוך רוטב מתובל היטב עם יין יבש.
להפוך מידי פעם שכל הצדדים יתבשלו כמו שצריך
לצנן לאחר הבישול.
לחתוך לפרוסות נגד כיוון הסיבים.
לתבל שוב ולבשל את הפרוסות עוד כחצי שעה לפני הבישול.
לגבי טחינה- בד"כ לוקחים את החלקים הפחות טובים.
לא מומלץ להתעסק עם מטחנה ביתית. זה מתכון לצרות.
הסיבים נתקעים וכו'.
אבל בשר טחון צריך טיפול מעניין (למדתי אחרי המון נסיונות וחקירות)
והוא-
להטיח את הבשר הטחון בחזקה בדפנות הקערה.
כך שהשומן ישתחרר ויתפרק.
זאת תנועה ספציפית מאוד, שמיד משנה משהו במרקם של העיסה.
וגורמת לכל מה שתכינו מהבשר הטחון להיות רך וקל לאכילה,
בניגוד לעיסה זהה שלא עברה את התהליך הזה.
אם מבשלים בסיר לחץ לכמה זמן מתקצר הבישול?מי שיודע איך לבשל
רב החלקים טובים
צריך להפשיר ולהשרות לילה בתוך משרה שמכיל יין עם תיבול והרבה שום
לבשל 6 שעות לפחות בתוך רוטב מתובל היטב עם יין יבש.
להפוך מידי פעם שכל הצדדים יתבשלו כמו שצריך
לצנן לאחר הבישול.
לחתוך לפרוסות נגד כיוון הסיבים.
לתבל שוב ולבשל את הפרוסות עוד כחצי שעה לפני הבישול.
לגבי טחינה- בד"כ לוקחים את החלקים הפחות טובים.
לא מומלץ להתעסק עם מטחנה ביתית. זה מתכון לצרות.
הסיבים נתקעים וכו'.
אבל בשר טחון צריך טיפול מעניין (למדתי אחרי המון נסיונות וחקירות)
והוא-
להטיח את הבשר הטחון בחזקה בדפנות הקערה.
כך שהשומן ישתחרר ויתפרק.
זאת תנועה ספציפית מאוד, שמיד משנה משהו במרקם של העיסה.
וגורמת לכל מה שתכינו מהבשר הטחון להיות רך וקל לאכילה,
בניגוד לעיסה זהה שלא עברה את התהליך הזה.
3 - חזה, מיוחד למילוי, יש מתכונים של מייזליק מדהימים.איזה חלק של הבקר מתאים לטחינה?
והאם יש מה לעשות עם מספרים 2, 3, 4, 7 ?
אני משתמשת תמיד בצלי כתף - 5, שריר - 8, או ראש. (לפרוסות / לחמין וכו')
החלקים האחרים - שהם זולים משמעותית - נראים לי כ'חפץ חשוד' ואף פעם לא קונה אותם.
אני טועה?
אשמח לעזרה..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
הנחת ענק!
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
24.06
י"ח סיוון
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
7.05
כ"ט ניסן
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
מלחמה מבעד לעדשה
עם אילן לורנצי
שיתוף מטלטל ומיוחד על צילומים בזמן מלחמה ותיעודים יותאי דופן זווית יוצאת דופן מתוך עזה והעוטף ועד הצפון
לתלמידים ובוגרים בלבד!
תהילים פרק קלב
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ: