לחמניות מעולות, אווריריות, עם טעם מעודן של שום.
1ק"ג קמח מלא (אני משתמשת ב 80%)
3 כוסות מים חמים - אם הקמח לא מלא, אז פחות.
2 כפות גדושות שמרים
כף מלח
כוס שמן
חצי כוס סוכר
4-5 שיני שום כתושות
דבר ראשון - התססה:
מוזגים לקערה מים חמים (לא רותחים - כדי שלא יהרגו את השמרים), שמרים וסוכר ומחכים כמה דקות עד שתוסס.
מוסיפים את הקמח, מתחילים לערבל ומוסיפים את המלח, ובהדרגה גם את השמן והשום הכתוש.
יוצא בצק נעים ונח מאד!
מחלקים את הבצק - אני מחלקת או ל-16 או ל-32, יותר אוהבת את המראה של ה-16 (גדולות ומרשימות יותר), והן מספיקות אחת לארוחה (אצלנו בכל אופן...).
לוקחים כדור בצק, מכדררים ומרדדים, ואז מגלגלים (כמו שיוצרים 'רוגעלך', רק לא בצורה משולשת) - אם לא ברור אצרף תמונה של ההכנה.
מכינים:
1/2 כוס שמן זית
5-6 שיני שום
טוחנים יחד. אפשר להוסיף תבלין שאוהבים, כגון זעתר, תבלין פיצה. אני אוהבת את הטבעי.
מושחים את הלחמניות, מחכים 5 דקות ומושחים שוב (לא חובה, הלחמניות סופגות את הטעמים).
אופים בחם של 180 מעלות עד להשחמה.
כמה דקות לפני שמוכן מוציאים, ומושחים שוב בשאריות.
בתאבון!!
1ק"ג קמח מלא (אני משתמשת ב 80%)
3 כוסות מים חמים - אם הקמח לא מלא, אז פחות.
2 כפות גדושות שמרים
כף מלח
כוס שמן
חצי כוס סוכר
4-5 שיני שום כתושות
דבר ראשון - התססה:
מוזגים לקערה מים חמים (לא רותחים - כדי שלא יהרגו את השמרים), שמרים וסוכר ומחכים כמה דקות עד שתוסס.
מוסיפים את הקמח, מתחילים לערבל ומוסיפים את המלח, ובהדרגה גם את השמן והשום הכתוש.
יוצא בצק נעים ונח מאד!
מחלקים את הבצק - אני מחלקת או ל-16 או ל-32, יותר אוהבת את המראה של ה-16 (גדולות ומרשימות יותר), והן מספיקות אחת לארוחה (אצלנו בכל אופן...).
לוקחים כדור בצק, מכדררים ומרדדים, ואז מגלגלים (כמו שיוצרים 'רוגעלך', רק לא בצורה משולשת) - אם לא ברור אצרף תמונה של ההכנה.
מכינים:
1/2 כוס שמן זית
5-6 שיני שום
טוחנים יחד. אפשר להוסיף תבלין שאוהבים, כגון זעתר, תבלין פיצה. אני אוהבת את הטבעי.
מושחים את הלחמניות, מחכים 5 דקות ומושחים שוב (לא חובה, הלחמניות סופגות את הטעמים).
אופים בחם של 180 מעלות עד להשחמה.
כמה דקות לפני שמוכן מוציאים, ומושחים שוב בשאריות.
בתאבון!!