מאפים לחמניות שום מושלמווות

א-ת

משתמש פעיל
צילום מקצועי
לחמניות מעולות, אווריריות, עם טעם מעודן של שום.


IMG_9342.JPG
IMG_9343.JPG

1ק"ג קמח מלא (אני משתמשת ב 80%)
3 כוסות מים חמים - אם הקמח לא מלא, אז פחות.
2 כפות גדושות שמרים
כף מלח
כוס שמן
חצי כוס סוכר
4-5 שיני שום כתושות

דבר ראשון - התססה:
מוזגים לקערה מים חמים (לא רותחים - כדי שלא יהרגו את השמרים), שמרים וסוכר ומחכים כמה דקות עד שתוסס.
מוסיפים את הקמח, מתחילים לערבל ומוסיפים את המלח, ובהדרגה גם את השמן והשום הכתוש.
יוצא בצק נעים ונח מאד!

מחלקים את הבצק - אני מחלקת או ל-16 או ל-32, יותר אוהבת את המראה של ה-16 (גדולות ומרשימות יותר), והן מספיקות אחת לארוחה (אצלנו בכל אופן...).
לוקחים כדור בצק, מכדררים ומרדדים, ואז מגלגלים (כמו שיוצרים 'רוגעלך', רק לא בצורה משולשת) - אם לא ברור אצרף תמונה של ההכנה.

מכינים:
1/2 כוס שמן זית
5-6 שיני שום
טוחנים יחד. אפשר להוסיף תבלין שאוהבים, כגון זעתר, תבלין פיצה. אני אוהבת את הטבעי.
מושחים את הלחמניות, מחכים 5 דקות ומושחים שוב (לא חובה, הלחמניות סופגות את הטעמים).
אופים בחם של 180 מעלות עד להשחמה.
כמה דקות לפני שמוכן מוציאים, ומושחים שוב בשאריות.

בתאבון!!
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
לחמניות מעולות, אווריריות, עם טעם מעודן של שום.


צפה בקובץ המצורף 873304צפה בקובץ המצורף 873305
1ק"ג קמח מלא (אני משתמשת ב 80%)
3 כוסות מים חמים - אם הקמח לא מלא, אז פחות.
2 כפות גדושות שמרים
כף מלח
כוס שמן
חצי כוס סוכר
4-5 שיני שום כתושות

דבר ראשון - התססה:
מוזגים לקערה מים חמים (לא רותחים - כדי שלא יהרגו את השמרים), שמרים וסוכר ומחכים כמה דקות עד שתוסס.
מוסיפים את הקמח, מתחילים לערבל ומוסיפים את המלח, ובהדרגה גם את השמן והשום הכתוש.
יוצא בצק נעים ונח מאד!

מחלקים את הבצק - אני מחלקת או ל-16 או ל-32, יותר אוהבת את המראה של ה-16 (גדולות ומרשימות יותר), והן מספיקות אחת לארוחה (אצלנו בכל אופן...).
לוקחים כדור בצק, מכדררים ומרדדים, ואז מגלגלים (כמו שיוצרים 'רוגעלך', רק לא בצורה משולשת) - אם לא ברור אצרף תמונה של ההכנה.

מכינים:
1/2 כוס שמן זית
5-6 שיני שום
טוחנים יחד. אפשר להוסיף תבלין שאוהבים, כגון זעתר, תבלין פיצה. אני אוהבת את הטבעי.
מושחים את הלחמניות, מחכים 5 דקות ומושחים שוב (לא חובה, הלחמניות סופגות את הטעמים).
אופים בחם של 180 מעלות עד להשחמה.
כמה דקות לפני שמוכן מוציאים, ומושחים שוב בשאריות.

בתאבון!!
מה לגבי התפחה של הבצק?
 

א-ת

משתמש פעיל
צילום מקצועי
שכחתי לציין...
לכסות ולהתפיח 40-45 דקות,
אחרי חצי שעה מתחילת ההתפחה להוריד קצת נפח ולחכות עוד כרבע שעה.
 
  • תודה
Reactions: srp

א-ת

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אחרי שאת צרה את הצורות את לא מתפיחה שוב?
לא ממש.
את התבנית הראשונה אני מכניסה לתנור לא מחומם מראש, כל שיש לו כמה דקות בחום נמוך, והתבנית השניה מחכה להכנס..
הן יוצאות אווריריות ורכות במיוחד!
 

צליל קסום

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
הכנתי השבת
יצא מושלם ממש כמו בתמונה ובתאורים!!!
עשיתי חצי כמות עם שום -ערבבתי שום גבישי עם שמן זית
וחצי עם זעתר מעורבב בשמן זית
יצא מעדן
תודה רבה רבה!
 

חמחם

משתמש מקצוען
הכנתי אתמול
הטעם פצצה
אבל צורת הלחמניה קצת התפקששה...
לא נורא
ננסה שוב.
תודה על השיתוף :)
 

א-ת

משתמש פעיל
צילום מקצועי
הפעם לא צילמתי, בפעם הבאה בעז"ה (מקווה שבקרוב מאד...)
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
3 שמתי 3 כוסות זכוכית רגילות
והאמת שאולי זה יה קצת מידי הרבה - הוספתי אח"כ עוד קצת קמח
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  16  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה