מאפים לחמניות כוסמין מושלמות

מרניניג

משתמש מקצוען
קילו קמח כוסמין 80%
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
5 כפות שמן
2 ביצים L
3 כוסות מים (כוס ח"פ ש. קרה)
כף גדושה מלח

לציפוי:
ביצה
שומשום/ קוואקר/ תערובת זרעונים

לערבב את הקמח עם השמרים
להוסיף את יתר החומרים פרט למלח
ללוש מס' דקות
להוסיף את המלח וללוש עוד 10 דק בערך עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
לכסות ולהתפיח עד הכפלת הנפח
לחלק את הבצק ל3 חלקים
כל חלק לחתוך ל10 חתיכות
לקחת חתיכה ביד, להכניס את הקצוות למרכז, להפוך על המשטח ולכדרר (מקווה שמובן)
לעשות כנ"ל עם כל חתיכות הבצק
למרוח ביצה ולזרות שומשום/קוואקר/תערובת זרעונים
להשאיר לתפיחה חוזרת
לאפות על 180 מעלות 20-30 דק', תלוי בתנור ובגודל הלחמניות, עד לקבלת צבע מעט שחום משני הצדדים

אני אופה פעם בשבוע ומקפיאה לכל השבוע
הלחמניות משביעות מאד מאד, אוכלת 2 לחמניות בארוחה
20221106_222456.jpg
 

ישי.כ

משתמש פעיל
ישר כוח!
אנו
עושים חלות כוסמין גם בלי ביצים, לפעמים שם שמן (כרבע כוס) ולפעמים בלי.
אפשר לעשות צורות כמו של לחמנייה, כדי שזה יצא אוורירי לוקחים חתיכת בצק פותחים אותה ואז מגלגלים (מהרוחב לאורך) ככה זה יוצא יותר אוורירי וטעים.
סוג הקמח גם משפיע על המרקם והטעם - קמח כוסמין של נפלאות הוא קמח מעולה!!
לא לשכוח להוסיף לבצק קצת צייה או פשתן טחונים בשביל אומגה 3. אפשר גם קצח בשביל הטעם.
אנו גם מתפיחים את השמרים לבד בכלי, שמים בצנצנת כף או שתים של שמרים - עם שלוש כפות סוכר וכוס מים חמימים, ואז אחרי כרבע שעה זה מעלה קצף, (אם זה לא תופח סימן שהשמרים לא טובים) ואז מוסיפים לקמח עם שאר המצרכים.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  38  פעמים

לוח מודעות

למעלה