דרוש מתכון לבחורות סמינר שלא רוצות להתבשר

מהממתתת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
כי אני חושבת שזה צריך להיות


ולהכין דברים סטייליסטים לארוח״צ
על בסיס קבוע! לא פעם בשבוע נניח -
״כדי שזה יתפוס״
ז״א, כדי לגרום לילדות לאכול,
נשמע לי מעבר לגבול.
בכל מקרה, זה לא דיון לפורום הזה.
אני רוצה שהילדות יאכלו ויהנו!!
לא אמרתי כל יום לפתוח שולחן אבל להשתדל...
 
הפתרון הכי טוב, הוא לאכול משהו קל ( סוג של ארוחת ערב, טוסטים , סלט ירקות, חביתה, שקשוקה, וכו) כשהן חוזרות , ובערב לאכול את הבשרי.
הרי אי אפשר כל יום לאכול צהריים חלבי או פרוה, קשה מאוד להתבסס על זה, ומצד שני אני מבינה שהן לא רוצות "להיתקע" לכל היום...
דרך אגב , עד לפני 8 שנים גם הייתי בחורת סמינר, עם אותם בעיות..
היום כשאני אמא לילדים קטנים שהגדולה בת 6 התחלתי לעשות אותו דבר, משהו קל בצהריים , עכשיו בחורף אפשר גם מרקים, ובשרי בערב ,
היה לי פחדים , כמו כל האמהות כנראה, שאיך לא יהיה אוכל חם באחד בצהריים וכו וכו,
אבל בעלי חוזר אחר הצהריים והרבה יותר כיף לנו לאכול איתו ביחד ארוחת ערב בשרית, וגם הילדים , הרבה יותר מרוצים, אני גם יכולה לשאול אותם כשהם חוזרים מה בא להם היום לאכול,ואפילו שיעזרו לי בהכנה, ולא , שהם חוזרים באחד ועושים לי פרצוף על משהו שטרחתי כל הבוקר.
נקודה למחשבה להרבה אמהות שלחוצות מהדד ליין בצהריים...
 

צוציקית:-)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
להכין סנדוויץ' טוב לארוחת בוקר. בעיניי זה יותר חשוב מארוחת צהריים.....
במיוחד לבחורות שאת הסנדוויץ' הן אוכלות באיזה 12 בצהריים
ואז שבעות עד שמונה בערב שאז זה ממילא ג'אנק פוד
 

אפונה וגזר

משתמש פעיל
באתרים של צמחונים/טבעונים אפשר למצוא הרבה רעיונות. הם הרי מתמודדים עם הבעיה של לקבל מספיק חלבון/ברזל בלי לאכול בשרי, אז אפשר למצוא די הרבה רעיונות עם קטניות.

נ"ב- חייבת למחות על ההכללות!
גם אני הייתי בחורת סמינר, וכבר אז אהבתי דגים ובשרי. מוקרמים לגמרי לא היה המאכל הכי אהוב... אז נכון שאצל הרוב יש את חוסר הרצון להתבשר, אבל יש גם מיעוט שפוי שלא בקיצור תגידו "רוב" לא "כל".
 

HIGHLIGHT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עיגולי נקניקיות ברוטב פיקנטי

מטגנים קוביות קטנות של בצל.
לאותה מחבת להוסיף עיגולי נקניקיות ברוחב חצי ס"מ.
כאשר הנקניקיות מטוגנות מספיק, להוסיף למחבת - רסק עגבניות, פלפל, מלח, סוכר, וגבישי שום.
לטגן ביחד עוד כמה דקות.
מעדן!!!
תהנו......!
 

סוכריה חלבית

משתמש פעיל
כבחורת סמינר לשעבר:) שלא אהבה להתבשר בכלל, ופשוט חיה על ציפס בטעם טבעי ושוקולד תות (אמיתי!)
היום אני מצטערת על זה מאד, ומרגישה את ההשלכות, חוסר ההרגלים... עובדים קשה לשנות את זה!
אז שאפו לאמא של הבחורות שמתאמצת וחושבת ומוכנה לצאת מהקופסא כדי שיאכלו אוכל נורמלי...
ועוד משהו קטן-לא מוקרמים, לא פיצה. זה תמיד אפשר לאכול.
לכי לכיוון של אוכל בריא וטעים, הן כל כך יודו לך על זה אחר כך!
 

רבקה רייזל

משתמש פעיל
אני מאוד אהבתי לקחת שניצל תירס
היו אצלנו בנות שהביאו סלטים לצהריים
או שימורים של תירס גמדי,לבבות דקל
לנו גם היה לוקרים
היו בנות שהביאו להן כריות, שוגי ,צ"ריוס מניחות בלוקר וכל יום היו לוקחות לעצמן קצת-והיו שמות חלב במקרר של המורות
היה גם מנות חמות/מרק נמס בכוס
לא בטוח שהן צריכות דווקא מבושל
אולי זה יספיק להן
 

רוז גרין

משתמש רשום
אשמח למתכונים של קציצות מקטניות,
אין לי מתכונים מדויקים, לפי העין יותר

לביבות עדשים
בערך כוס עדשים שחורות ששרו במים לפחות לילה
1 ביצה
1 גזר קטן
1 בצל קטן
גבעול סלרי - לבחירה
מלח, פלפל שחור, כמון וכו לפי הטעם
שיבול שועל (עדיף עבה ולא קוואקר) - אפשר כמובן להמיר בפירורי לחם
לטחון בבלנדר מוט לעיסה אחידה להוסיף שבולת שועל/ביצים לפי המרקם
לחמם שמן במחבת
לטגן על אש בינונית עד שמשחים (לא רק מזהיב כי אחרת נשאר לא אפוי מבתוכו)
להוציא על נייר סופג
לאכול טרי
אפשר להקפיא בשקיות אטומות ואז להפשיר כמה שעות לפני הארוחה לחמם תנור על מקסימום, כשהוא רותח לכבות אותו ואז להכניס את הלביבות המופשרות לכמה דקות וזהו. חם וטעים ללא זכר להקפאה

קינואה טעימה נורא
לגרד גזר, קישוא ובטטה גס
לאדות במחבת רחבה בצל עד שמזהיב
להוסיף את הירקות המגורדים לפי הסדר (לתת קצת זמן לפני שמוספים את הבא)
לבזוק קצת מלח בשביל לשמור על הצבע של הירקות ולשפר את האידוי
לאדות כ5 דקות עם מכסה סגור
להוסיף קינואה שטופה
לאדות כ10-15דק במכסה סגור תוך ערבוב מידי פעם
להוסיף תבלינים לפי הטעם (עוד מלח, פלפל וכו)
להוסיף מים רותחים ולהמשיך לבשל עם מכסה סגור עד שהמים נגמרים
הקינואה מוכנה כשהיא נהיית במרקם ג'לי שקוף כזה ורואים רק את הנבט הלבן
אם היא עדיין לבנה להוסיף עוד מים רותחים ולתת להתבשל עד המראה השקפקף

שעועית מאש
לאדות בצל עד שמזהיב
להוסיף שעועית מאש מושרית מונבטת
להמשיך לאדות על אש נמוכה עם מכסה סגור תוך ערבוב מידי פעם עד שהשעועית מתרככת טיפה
להוסיף תבלינים לפי הטעם ולטגן עוד קצת עד שהתבלינים יפתחו
להוסיף מים רותחים עד גובה השעועית ולהמשיך לבשל עם מכסה סגור על אש נמוכה עד שהשעועית מתרככת
להוסיף רסק עגבניות וקצת סוכר
לבשל עוד כמה דקות
והשעועית מוכנה
יאמייי
 

רחליז

משתמש פעיל
טורטית חביתה מגולגלת
טורטית פיצה משולשים
טורטיה במילוי נקניק
בקיצור בסיס טורטיה
מזונות כמובן
 

אמא לשלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מרק בטטה מוקרם.
מרק בצל.
שקשוקה, לחמניות שום.
סלטים עם חסה , דבינה וכו' זה הכי ירוץ
תעשו דברים בסטייל.
זה הכי יתפוס.
תעמוד האימא שתכין כל יום ארוחה מפוארת לבנות שלה
מה זה פה קייטרינג?
וכל הכבוד לפותחת האשכול שככה משקיעה
את יכולה להגיד להם:זה מה ש לאכול היום, רוצות משהו אחר תכינו לבד...והן יכולות להכין לבד בגיל הזה
 

מהממתתת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
תעמוד האימא שתכין כל יום ארוחה מפוארת לבנות שלה
מה זה פה קייטרינג?
וכל הכבוד לפותחת האשכול שככה משקיעה
את יכולה להגיד להם:זה מה ש לאכול היום, רוצות משהו אחר תכינו לבד...והן יכולות להכין לבד בגיל הזה
אני לא חושבת שלהכין שקשוקה זה להשקיע, וכנ"ל מוקרם (פסטה ושמנת ובהשקעה זה רוטב וכו')
כל הדברים שכתבי הם קלים ומהירים מאד.
זה פשוט דברים שבנות אוהבות.
 

פיין תמרי

משתמש פעיל
איכפת לי שיאכלו טוב וחלבון בעיקר, ולא פחימות ריקות וסוכרים
את יכולה להגיד להם:זה מה ש לאכול היום, רוצות משהו אחר תכינו לבד...והן יכולות להכין לבד בגיל הזה
אין להן שום בעיה לאכול שטויות, לי כן יש בעיה...
תודה על כל הרעיונות...
 

אמיליה

משתמש מקצוען
יש מתכון לקציצות עדשים כתומות של יונית צוקרמן, הכנתי היום ויצא מוצלח ב"ה. ניסיתי לפני זה שני מתכונים אחרים (לא זוכרת כבר של מי) ולא הצליח - התפרק או סתם לא היה טעים. מוסיפה גם שקציצות מקטניות אפשר להגיש עם טחינה או יוגורט כמטבל (למרות שאומרים שחלב מפריע לספיגת הברזל שגם ככה פחות נספג מהקטניות. ויטמין סי לעומת זאת כן מסייע בספיגת ברזל - אפשר נגיד כמה פרוסות עגבניה/פלפל ליד או משהו)
מעתיקה לכאן את המתכון, אני עשיתי חצי - זה יוצא די הרבה:
חומרים:

שקית קטנה של עדשים כתומות(חצי קילו או 2 כוסות ו3/4 עדשים כתומות )

2 בצלים גדולים.

2 גזרים

קישוא גדול.

חצי צרור פטרוזליה

כוס פירורי לחם

3 ביצים

מלח ,פלפל,פפריקה,כורכום,תבלין לקציצות.

אופן ההכנה:
(אני כותבת במילים שלי כדי לקצר:)
מבשלים את העדשים עד ריכוך כ-20 דק (פחות אם משרים אותן לפני זה), מסננים, שוטפים ומניחים בקערה.
בצל אחד מהשניים קוצצים ומטגנים עם מעט שמן עד להזהבה.
מרסקים במעבד מזון את הירקות עד למרקם יחסית חלק. סוחטים היטב (זה חשוב. אפשר עם מסננת) ומוסיפים לקערה עם העדשים.
מוסיפים את הבצל המטוגן, ביצים, פירורי לחם ותבלינים (הערה שלי: לא חייב תבלין לקציצות, יצא טעים בלי). מערבבים/לשים לעיסה אחידה.
מניחים מכוסה במקרר למשך כשעה (גם זה חשוב, מונע התפרקות של הקציצות במחבת). אחר כך אפשר ליצור קציצות בידיים, או עם שתי כפות, ולטגן במחבת. היא כותבת שם שאפשר גם לאפות בתנור על 180 מעלות עד להזהבה.
עם מה את מגישה את זה?
לא חסר רוטב? לא יוצא יבש?
 

בקבוק מים

משתמש פעיל
עובדת איתי בעבודה בחורה רווקה. והיא אוכלת מהבוקר עד 4 איזה 5 חטיפים לא פירות לא ירקות לא סנדביץ
טוב מאוד שאת מרגילה אותן לאכול אוכל נורמלי
 

אמא לשלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איכפת לי שיאכלו טוב וחלבון בעיקר, ולא פחימות ריקות וסוכרים

אין להן שום בעיה לאכול שטויות, לי כן יש בעיה...
תודה על כל הרעיונות...
אולי תנסי לרתום אותן להכנת האוכל
לדוג' כל יום מישהי אחרת מכינה לכולם וכו'
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יַעַנְךָ יְהוָה בְּיוֹם צָרָה יְשַׂגֶּבְךָ שֵׁם אֱלֹהֵי יַעֲקֹב:ג יִשְׁלַח עֶזְרְךָ מִקֹּדֶשׁ וּמִצִּיּוֹן יִסְעָדֶךָּ:ד יִזְכֹּר כָּל מִנְחֹתֶךָ וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה:ה יִתֶּן לְךָ כִלְבָבֶךָ וְכָל עֲצָתְךָ יְמַלֵּא:ו נְרַנְּנָה בִּישׁוּעָתֶךָ וּבְשֵׁם אֱלֹהֵינוּ נִדְגֹּל יְמַלֵּא יְהוָה כָּל מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ:ז עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי הוֹשִׁיעַ יְהוָה מְשִׁיחוֹ יַעֲנֵהוּ מִשְּׁמֵי קָדְשׁוֹ בִּגְבֻרוֹת יֵשַׁע יְמִינוֹ:ח אֵלֶּה בָרֶכֶב וְאֵלֶּה בַסּוּסִים וַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם יְהוָה אֱלֹהֵינוּ נַזְכִּיר:ט הֵמָּה כָּרְעוּ וְנָפָלוּ וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ וַנִּתְעוֹדָד:י יְהוָה הוֹשִׁיעָה הַמֶּלֶךְ יַעֲנֵנוּ בְיוֹם קָרְאֵנוּ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

אשליה אופטית • אתגר 48

לוח מודעות

למעלה