דיאטה לא בדיוק דיאטה. אשכול דל סוכר/ללא סוכר/דל פחמימה

saryk

משתמש מקצוען
כף גדושה אינסטנט פודינג (פה יש גם קורנפלור וגם סוכר, אבל לא מצאתי לו תחליף)

כשהיתה לי סכרת הריון הייתי מכינה קבוע- עוגת גבינה אפויה.
עם ממתיק במקום סוכר כמובן,
ובמקום פודינג = קורנפלור+עוד קצת ממתיק.
יצא מצוין!!
ויצאה לי עוגה שכל כולה (כמעט) חלבון. גבינה+ביצים+ממתיק+2 כפות קורנפלור לתבנית אינגליש.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נראה לי שריבה עצמה זה @אפכא מסתברא של דיאטה דלת סוכר... לא?
מדובר בסוכר פירות בריכוז גבוה מאוד, תבררו אם בכלל אפשרי להשתמש.
אנחנו צריכים ריבה לא כדי למרוח אותה על פרוסת לחם אלא לקישוט עוגיות דיאטטיות. נכון שלא מומלץ לאכול מהן בלי הגבלה, אבל הדיאטן אמר ששתיים-שלוש ביום זה בסדר. עדיף לנו עוגיות מאפה בית (המכילות שמן קנולה) מאשר קנויות, העתירות בשומן רווי.
מישהו מכיר מתכון לריבה דיאבטית?
 

דיצה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מתכון לשומשומיות יש?.
עדיף עם כמה שפחות ממתיק, או בכלל לא...
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אנחנו צריכים ריבה לא כדי למרוח אותה על פרוסת לחם אלא לקישוט עוגיות דיאטטיות. נכון שלא מומלץ לאכול מהן בלי הגבלה, אבל הדיאטן אמר ששתיים-שלוש ביום זה בסדר. עדיף לנו עוגיות מאפה בית (המכילות שמן קנולה) מאשר קנויות, העתירות בשומן רווי.
מישהו מכיר מתכון לריבה דיאבטית?
זה נראה מוצלח:
(לפי התגובות מטה- ניתן להחליף בפירות אחרים)
אהבתי את השימוש בצ'יה במקום בג'לטין.

ואפשר גם לקנות מוכן- יש ריבות ללא תוספת סוכר.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אהבתי את השימוש בצ'יה במקום בג'לטין.
ג'לטין? למה צריך ג'לטין בריבה? אולי הכוונה לפקטין? פקטין אפשר לקבל ע"י בישול תפוח עם שאר הפירות (ואפשר להוציא אותו בסוף הבישול אם לא רוצים אותו בתוך הריבה).
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ג'לטין? למה צריך ג'לטין בריבה? אולי הכוונה לפקטין? פקטין אפשר לקבל ע"י בישול תפוח עם שאר הפירות (ואפשר להוציא אותו בסוף הבישול אם לא רוצים אותו בתוך הריבה).
הרבה מתכונים משתמשים בג'לטין...
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
ללא סוכר

שוקו שרק יבקשו עוד!!!!
הכמות לליטר
3 כפיות קקאו
6-8 שקיות סוכרזית
לערבב אותם היטב עם מים חמים בכוס קרטון.
לשפוך לבקבוק חלב להוסיף את הקקאו.
לנער.
מחזיק כמה ימים במקרר.
ניתן להוסיף רבע שמנת מתוקה!!!
 

הכי בעולם

משתמש מקצוען
דל סוכר

פטיפורים תוך כמעט 5 דק !!!
2 שוקלד פרווה. ללא סוכר
1 חמאה עדיף טמפרטורת חדר.
3 כפות שמן קוקוס.
2 כפות חמאת בוטנים.
12 שקיות סוכרזית.
חצי שמנת מתוקה.
ניתן להוסיף שקדים, אגוזים.
להמיס הכל בתוך שקית או סיר.
לשפוך לתבנית ענקית+ תבנית צרה
להקפיא
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
ללא סוכר

לחמניות שום ל


2 ק"ג קמח כוסמין 80%
2 כוסות קוואקר אינסטנט
2 קוביות שמרים טריים או 4 כפות יבשים ( שמרים טריים יש לפורר) - להקפיד שהשמרים לא יגעו במלח!
2 ביצים
בין 5 ל-6.5 כוסות מים ( אני מתחילה 5, ואם אני רואה שהבצק מדי קשה ויבש אני מוסיפה עוד מים בהדרגה
2 כפות גדושות מלח
0.5 כוס שמן
ללוש 10 דקות
הבצק צריך להיות נעים למגע עד מעט דביק.
יש להתפיח , להוריד ולהתפיח שוב
כשהלחמניות זהובות להוציא מהתנות ומיד למרוח השום

לטעם שום:
לערבב בבלנדר יד
1 כוס שמן זית
חצי כף מלח
10 שיני שום
מיד כשמוציאים את הלחמניות מהתנור, בעודן חמות , למרוח מלמעלה את השום עם מברשת ביצים. ולהניח לייבוש


בתיאבון!!!
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נוסף על הפקטין? מה נותן הג'לטין?
אני לא מספיק מתמצאת בזה, אבל נראה לי שפקטין יתן מרקם פחות סמיך וג'לי, יותר סירופי.
ובטח אם אתה לא מוסיף פקטין חיצוני, אלא מסתמך על הכמות הטבעית שבפירות.

אבל שוב, אף פעם לא ניסיתי בעצמי, אז יכול להיות שיצא לך מצוין גם רק עם תוספת תפוחים.
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
דל סוכר

כדורי תמרים


25 תמרים (מג'הול) מגולענים ונקיים
כוס שקדים
כוס וחצי אגוזים
חצי כוס יין

לטחון הכל יחד בפוד.
לכדרר ואפשר לגלגל בקוקוס.

IMG_7286.JPG
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
יש לנו פירות המצפים להפוך לריבה במהרה, אבל יש לנו גם אישיות אחת מתוקה מעל המידה הנכונה.
מישהו יודע איך מכינים ריבה דיאבטית (ללא סוכר)? ככל הידוע לי, סוכר הוא החומר המשמר של הריבה...
אמא שלי מכינה ריבות עם סוכרהדיאט.
צריך לשמור בקרור
וזה נשמר פחות זמן מריבה עם סוכר
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
מוסיפה עוד מתכון, מכאן:
דל סוכר

ביסקוטי טחינה ושוקו צ'יפס:

חצי כוס טחינה גולמית
3 כפות מייפל טבעי או דבש
1 ביצה
חצי כפית וניל
רבע כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1/2 כוס שוקולד ציפס (שוב, קצצתי מריר 90 אחוז)
לערבב הכל מלבד השוקולד.
להוסיף את השוקולד בתנועות קיפול.
לשים על נייר אפייה לאורך התבנית (צר וארוך).
לאפות רבע שעה בחום בינוני.
לפרוס כשחם.
אחרי שמתקרר, אפשר להעביר מהתבנית.
ילך עם סילאן במקום הדבש?
 

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
דל פחמימה

פררו רושה דל פחמימה-
200 גר' אגוזי לוז טחונים גס
200 גר' שוקולד 85% מומס עם 125 מ"ל שמנת מתוקה
20 טיפות סוכרלוז
לאחד לעיסה,להקפיא את העיסה ל10 דק' ,לעבד כדורים בקוטר 3 ס"מ ולגלגל באגוזי מלך טחונים
(אפשר לשים בליבת הכדור אגוז לוז קלוף)
כל יחידה שווה בסביבות 1.8 גר' פחמימה -פינוק שווה לשעת חירום
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
פררו רושה דל פחמימה-
200 גר' אגוזי לוז טחונים גס
200 גר' שוקולד 85% מומס עם 125 מ"ל שמנת מתוקה
20 טיפות סוכרלוז
לאחד לעיסה,להקפיא את העיסה ל10 דק' ,לעבד כדורים בקוטר 3 ס"מ ולגלגל באגוזי מלך טחונים
(אפשר לשים בליבת הכדור אגוז לוז קלוף)
כל יחידה שווה בסביבות 1.8 גר' פחמימה -פינוק שווה לשעת חירום
במה אפשר להחליף את השמנת?
 

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
במה אפשר להחליף את השמנת?
אולי בקרם קוקוס/שמן קוקוס שלכאורה יש להם אותה תכונת התמצקות -לא ניסיתי-פחות מחבבת את הטעם הדומיננטי
חושבת שחמאת לוז טבעית גם תתאים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה