דיאטה לא בדיוק דיאטה. אשכול דל סוכר/ללא סוכר/דל פחמימה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כאן באשכול נעלה מתכונים שעונים לאחת מההדרות שבכותרת.

דל סוכר- מכיל סוכר אבל מופחת. כאן נכלול מתכונים שמכילים מקורות בוכר מכל סוג- דבש, סילאן, מייפל וכדומיהם

ללא סוכר- ללא סוכר בלבד, אפשר ממתיק. מתייחס למתכונים שלא מכילים סכר כמו שהוא. הם יכולים להכיל פחמימה למרות שפחמימה הופכת בסופו של דבר לסוכר בגוף, אבל בכל זאת מתכון כזה עדיף על מתכון שיש בו גם וגם. מתכונים עם שיבולת שועל למשל טובים יותר ממתכונים עם קמח לב כי לשיבולת שועל יש ערך גליקמי נמוך.

דל פחמימה- כאלו שיש בהם פחמימה אבל בכמות מופחתת.

בכוונה אני לא כותבת ללא פחמימה מכיון שמתכונים כאלו יש המון באשכולות של חלבונים, סלטים וכו' ולא זו המטרה כאן באשכול.

גם מתכוני צליאק לא יכללו כאן כי הם לא נטולי פחמימה/דלי פחמימה או נטולי/דלי סוכר.

על מנת לשמור על אשכול מסוגר- בבקשה ציינו את סוג המתכון שאתן מעלות בתחילת המתכון.
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ללא סוכר

עוגיות קוואקר פריכות

4 כוסות קואקר
1.5 כוסות קמח [אפשר מלא/כוסמין]
1 כוס שמן קוקוס
3 ביצים
תחליף סוכר בכמות ששווה ל3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 כוס חמוציות ללא סוכר

מערבבים בקערה את כל הרכיבים.

בעזרת ידיים לחות, יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. לוחצים קלות על כל עוגיה כדי לשטח אותה קצת
אופים ב 180 מעלות כ-18-20 דקות, עד להשחמה נאה.
העוגיות פריכות מאוד.

שומרים בהקפאה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
דל סוכר

מעתיקה לכאן כדי שתהיה גם באשכול הזה שבה היא מתאימה

עוגת גבינה נימוחה

רכיבים:
לבסיס:
1.5 כוסות שקדים טחונים
1/2 כוס שמן קוקוס
2 שקיות ספלנדה

לעוגה:
750 גרם גבינה 5%
2 גביעי יוגורט מולר במתיקות מעודנת 1.5% שומן [אפשר גם של יופלה]
3 ביצים
4 כפות קמח
3 כפות מיץ לימון
ממתיק כתחליף לסוכר. אני שמתי 10 שקיות ספלנדה.


הכנה:
מערבבים בקערה עם כף את רכיבי הבסיס.
משטחים בתבנית חד פעמית קטנה 19X26 מרופדת בניר אפיה

1596138697393.png

אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות

בינתיים מערבבים רכיבי העוגה בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק
יוצקים מעל לבסיס האפוי חלקית ואופים עוד שעה בערך ב 180 מעלות.


מקררים לפני פריסה.

אני פרסתי בסכין חד פעמית אז הפרוסות נראות בהתאם.
שווה להכין. באמת

IMG_5631.JPG


IMG_5632.JPG
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
דל סוכר

מעתיקה לכאן כדי שתהיה גם באשכול הזה שבה היא מתאימה

עוגת גבינה נימוחה

רכיבים:
לבסיס:
1.5 כוסות שקדים טחונים
1/2 כוס שמן קוקוס
2 שקיות ספלנדה

לעוגה:
750 גרם גבינה 5%
2 גביעי יוגורט מולר במתיקות מעודנת 1.5% שומן [אפשר גם של יופלה]
3 ביצים
4 כפות קמח
3 כפות מיץ לימון
ממתיק כתחליף לסוכר. אני שמתי 10 שקיות ספלנדה.


הכנה:
מערבבים בקערה עם כף את רכיבי הבסיס.
משטחים בתבנית חד פעמית קטנה 19X26 מרופדת בניר אפיה

צפה בקובץ המצורף 707152
אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות

בינתיים מערבבים רכיבי העוגה בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק
יוצקים מעל לבסיס האפוי חלקית ואופים עוד שעה בערך ב 180 מעלות.


מקררים לפני פריסה.

אני פרסתי בסכין חד פעמית אז הפרוסות נראות בהתאם.
שווה להכין. באמת

צפה בקובץ המצורף 707153

צפה בקובץ המצורף 707154
אפשר להשתמש בשקדים מולבנים טחונים?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אולי אפשר לכתוב על כל מתכון כמה גרם פחמימות יש בו / האם זה נחשב למנת פחמימה
יעזור מאד!
במקום לחשב את הערכים התזונתיים של כל המרכיבים
מי שיכולה תרשום.
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
ללא סוכר

עוגיות קוואקר פריכות

4 כוסות קואקר
1.5 כוסות קמח [אפשר מלא/כוסמין]
1 כוס שמן קוקוס
3 ביצים
תחליף סוכר בכמות ששווה ל3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 כוס חמוציות ללא סוכר

מערבבים בקערה את כל הרכיבים.

בעזרת ידיים לחות, יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. לוחצים קלות על כל עוגיה כדי לשטח אותה קצת
אופים ב 180 מעלות כ-18-20 דקות, עד להשחמה נאה.
העוגיות פריכות מאוד.

שומרים בהקפאה.
כמה שקיות ספלנדה שווה ל-3/4 כוס?
וכמה אפשרי לאכול מזה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כמה שקיות ספלנדה שווה ל-3/4 כוס?
וכמה אפשרי לאכול מזה?
יספיקו כ-8 שקיות [או לפי הטועם]

כמה אפשרי לאכול זה מאוד תלוי למה נשמרים מהסוכר.
קשה לומר.
3 עוגיות קטנות זה בערך מנת פחמימה
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
אני אוכלת סוכר(לא אוהבת ממתיקים)
אבל אני מכינה הרבה לחמי וחמותי עוגות וכו
אז אין לי מושג איך ממירים יש מישהי שיודעת להנחות אותי?
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
דל סוכר

בלינצ'עס גבינה

3 ביצים
2 כוסות קמח (אפשר כוסמין)
2 וחצי כוסות מים/חלב או מעורבב
5 שקיות סוכרלוז
2 כפות שמן
1/2 שקיק א. אפיה

טורפים היטב בעזרת מטרפה עד שאין גושים.

מחממים מעט מאד שמן במחבת טפלון נמוכת שוליים
מטגנים חביתיות דקות
(אין צורך בתוספת שמן, רק בחביתית הראשונה)

מתקבלות כ20 חביתיות.

מלית גבינה:
750 גר גבינה לבנה
ממתיק בכמות מקבילה ל3/4 כוס סוכר
(אני שמתי שקיות סוכרלוז בערך 20 שקיות)
כף גדושה אינסטנט פודינג (פה יש גם קורנפלור וגם סוכר, אבל לא מצאתי לו תחליף)

מי שאין לה בעיה עם הקלוריות - אפשר להוסיף מיכל אחד של שמנת מתוקה מוקצפת.

ממלאים את החביתיות.

כשהייתי עם סוכרת הריון, זה היה הדבר המתוק כמעט היחיד שיכלתי לאכול...
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
דל סוכר

מעתיקה לכאן מתכון שהעליתי כבר:

מאפינס יחסית בריאים:
2 כוסות קוואקר
כוס קמח (*אישית - רציתי שיהיה ללא גלוטן, ולכן טחנתי כוס קוואקר).
חצי כוס סירופ מייפל טבעי
חצי כוס שמן
כף אבקת אפיה
חצי כפית קינמון
2/3 כוס נוזלים (אני שמתי מים).
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, אני קצצתי בערך 70 גרם שוקולד מריר 90%.

מערבבים הכל, שופכים למנג'טים, אופים על 190 מעלות ל15-20 דקות.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

דבורה לוינסון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מוסיפה עוד מתכון, מכאן:
דל סוכר

ביסקוטי טחינה ושוקו צ'יפס:

חצי כוס טחינה גולמית
3 כפות מייפל טבעי או דבש
1 ביצה
חצי כפית וניל
רבע כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1/2 כוס שוקולד ציפס (שוב, קצצתי מריר 90 אחוז)
לערבב הכל מלבד השוקולד.
להוסיף את השוקולד בתנועות קיפול.
לשים על נייר אפייה לאורך התבנית (צר וארוך).
לאפות רבע שעה בחום בינוני.
לפרוס כשחם.
אחרי שמתקרר, אפשר להעביר מהתבנית.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
יש לנו פירות המצפים להפוך לריבה במהרה, אבל יש לנו גם אישיות אחת מתוקה מעל המידה הנכונה.
מישהו יודע איך מכינים ריבה דיאבטית (ללא סוכר)? ככל הידוע לי, סוכר הוא החומר המשמר של הריבה...
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני אוכלת סוכר(לא אוהבת ממתיקים)
אבל אני מכינה הרבה לחמי וחמותי עוגות וכו
אז אין לי מושג איך ממירים יש מישהי שיודעת להנחות אותי?
הכי טוב זה אבקות תחליף שנמדדות במקביל לסוכר כלומר כף סוכר=כף ממתיק

אם אין אז עובדים לפי מה שרשום על השקיות, פלוס מינוס.
נניח ששקית שווה ל-2 כפיות סוכר אז מחשבים כמה כפיות יש בכמות שצריך, ואז מפחיתים קצת כי הטעם של הממתיק חזק יותר.
זה קצת ניסוי וטעייה. רצוי להתחיל בלא הרבה ממתיק, לטעום את הבלילה ולהוסיף לפי הצורך.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יש את זה:
אני חושבת שהכוונה היתה שאין תחליף לפודינג וניל שמכיל קורנפלור וסוכר.
אני צודקת @חני גרינשטיין ?
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
המוצר הוא פודינג וניל.
לשאלת הטעם, לא ניסיתי, אבל סומכת על סוויטנגו שלא יאכזבו :)
וואו, לא שמתי לה לפודינג וניל.

זה מעולה.
עכשיו אני רק צריכה למצוא איפה אני יכולה לקנות.
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה