דרוש מתכון כרוב ממולא יש מתכון?

קליטה טובה

משתמש מקצוען
שיהיה ממולא באורז בלי בשר
אשמח למתכון קל טעים ומהיר ומפורט.
תודה רבה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לאורז לבן כמילוי אין מספיק טעם ולכן כדאי להוסיף לו ירקות קשים מגורדים כמו גזר, בצל וקישוא.
או למלא בתערובת אורז פרא שיש לה טעם דומיננטי יותר.
לא כתבת באיזה נוסח ובאיזה רוטב.
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
אפשר למלא כמו בפלפלים.
אורז מבושל, הרבה מאד בצל מטוגן שחום, רסק עגבניות, והרבה מלח, סוכר ופלפל שחור.
התיבול צריך להיות מודגש ומאוזן (קצת מאתגר לאזן בין התבלינים)
כמו שכתבה @shira bira תוספת של ירקות כמו גזר וגמבה מוסיף מאד.
קוביות של חציל מטוגן באורז משדרגות משמעותית את הארומה והטעם.
גם ברוטב - רסק עגבניות, בצל מטוגן, מלח סוכר ופלפל.
 

קליטה טובה

משתמש מקצוען
אפשר למלא כמו בפלפלים.
אורז מבושל, הרבה מאד בצל מטוגן שחום, רסק עגבניות, והרבה מלח, סוכר ופלפל שחור.
התיבול צריך להיות מודגש ומאוזן (קצת מאתגר לאזן בין התבלינים)
כמו שכתבה @shira bira תוספת של ירקות כמו גזר וגמבה מוסיף מאד.
קוביות של חציל מטוגן באורז משדרגות משמעותית את הארומה והטעם.
גם ברוטב - רסק עגבניות, בצל מטוגן, מלח סוכר ופלפל.
לא אכפת לי כל כך עם יהיה עוד ירקות הבעייה היא שפעם ראשונה אני עושה את זה ולכן אני צריך מתכון מפורט קל וטעים (כמו של האולמות והחנויות)
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
מתחילים עם המלית:
מטגנים 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות עד הזהבה, ואז מוסיפים
1 פלפל אדום/כתום קצוץ דק
1 בטטה גדולה מגורדת
1 קישוא זוקיני מגורד
מאדים את הכל ביחד כ- 10 דקות
מוסיפים
150 גר' רסק עגבניות
פלפל שחור
2/3 כפית מלח
2 כוסות אורז יבש
להמשיך בטיגון עוד כ-5 דקות, תוך ערבוב מידי פעם
ואז להוסיף
3 כוסות מים+2 כפיות אבקת מרק (לא חובה)
לבשל עד ריכוך חלקי
לטעום ולודא שלא חסר מלח.

מרתיחים מים בסיר גדול שיכול להכיל את הכרוב בשלמותו.
מסירים 3-4 עלים חיצוניים ומשליכים לפח (עפ"י הנחיות הרב ויא)
מוציאים באמצעות סכין חדה וארוכה את העוקץ (מרכז הגידול) של הכרוב, כך שהעלים יוכלו להשתחרר כשיתרככו.
מכניסים את הכרוב לסיר עם המים הרותחים. מבשלים ברתיחה קלה כ-7-8 דקות, עד שהעלה החיצוני מתרכך מעט.
באמצעות מלקחיים מוציאים בעדינות את העלה, ומניחים על מגש לצינון.

יש הנוהגים לשטוף את העלים לאחר הריכוך (מטעמי כשרות)
ממשיכים כך עם כל העלים. אם העוקץ לא הוסר לחלוטין- העלה לא ישתחרר מה"כדור"- יש לקחת סכין ושוב להרחיב את מקום העוקץ.
העלים אמורים להיות רק מעט מרוככים- לא יותר מידי, כי אז יתפוררו. עלים, בסך הכל.

בסיר רחב ושטוח מטגנים בצל בינוני קצוץ קטן עד להזהבה. מוסיפים 100 גר' רסק עגבניות ומטגנים עוד כ-10 דקות, לנטרול החומציות.
לוקחים עלה, פורסים על צלחת. מניחים כדור מהמלית במרכז העלה. מקפלים את העלה כמו בלינצ'ס:
צד ימין מתקפל פנימה לכיוון המרכז מעל המלית, ואז צד שמאל פנימה לכיוון המרכז מעל הקיפול הקודם.
עכשיו יש לנו מין פס ארוך, מקפלים את העלה שלמטה כלפי המרכז, ואת העלה שלמעלה כלפי מטה, מעין מעטפה.
הופכים כשה"תפר" כלפי מטה, ומניחים בסיר, מעל הבצל המטוגן והרסק. כך מכינים את כל העלים. את העלים הקטנטנים שבסוף קוצצים בינוני ושמים מעל הכרובים הממולאים.
מוסיפים מים לכיסוי הכרובים, מלח, סוכר, אפ' קצת אבקת מרק, פלפל שחור, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי- שעתיים.
 

קליטה טובה

משתמש מקצוען
מתחילים עם המלית:
מטגנים 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות עד הזהבה, ואז מוסיפים
1 פלפל אדום/כתום קצוץ דק
1 בטטה גדולה מגורדת
1 קישוא זוקיני מגורד
מאדים את הכל ביחד כ- 10 דקות
מוסיפים
150 גר' רסק עגבניות
פלפל שחור
2/3 כפית מלח
2 כוסות אורז יבש
להמשיך בטיגון עוד כ-5 דקות, תוך ערבוב מידי פעם
ואז להוסיף
3 כוסות מים+2 כפיות אבקת מרק (לא חובה)
לבשל עד ריכוך חלקי
לטעום ולודא שלא חסר מלח.

מרתיחים מים בסיר גדול שיכול להכיל את הכרוב בשלמותו.
מסירים 3-4 עלים חיצוניים ומשליכים לפח (עפ"י הנחיות הרב ויא)
מוציאים באמצעות סכין חדה וארוכה את העוקץ (מרכז הגידול) של הכרוב, כך שהעלים יוכלו להשתחרר כשיתרככו.
מכניסים את הכרוב לסיר עם המים הרותחים. מבשלים ברתיחה קלה כ-7-8 דקות, עד שהעלה החיצוני מתרכך מעט.
באמצעות מלקחיים מוציאים בעדינות את העלה, ומניחים על מגש לצינון.

יש הנוהגים לשטוף את העלים לאחר הריכוך (מטעמי כשרות)
ממשיכים כך עם כל העלים. אם העוקץ לא הוסר לחלוטין- העלה לא ישתחרר מה"כדור"- יש לקחת סכין ושוב להרחיב את מקום העוקץ.
העלים אמורים להיות רק מעט מרוככים- לא יותר מידי, כי אז יתפוררו. עלים, בסך הכל.

בסיר רחב ושטוח מטגנים בצל בינוני קצוץ קטן עד להזהבה. מוסיפים 100 גר' רסק עגבניות ומטגנים עוד כ-10 דקות, לנטרול החומציות.
לוקחים עלה, פורסים על צלחת. מניחים כדור מהמלית במרכז העלה. מקפלים את העלה כמו בלינצ'ס:
צד ימין מתקפל פנימה לכיוון המרכז מעל המלית, ואז צד שמאל פנימה לכיוון המרכז מעל הקיפול הקודם.
עכשיו יש לנו מין פס ארוך, מקפלים את העלה שלמטה כלפי המרכז, ואת העלה שלמעלה כלפי מטה, מעין מעטפה.
הופכים כשה"תפר" כלפי מטה, ומניחים בסיר, מעל הבצל המטוגן והרסק. כך מכינים את כל העלים. את העלים הקטנטנים שבסוף קוצצים בינוני ושמים מעל הכרובים הממולאים.
מוסיפים מים לכיסוי הכרובים, מלח, סוכר, אפ' קצת אבקת מרק, פלפל שחור, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי- שעתיים.
זה יוצא מתוק כמו של האולמות?
 

קליטה טובה

משתמש מקצוען
פלפל אדום/כתום קצוץ דק
1 בטטה גדולה מגורדת
1 קישוא זוקיני מגורד
מאדים את הכל ביחד כ- 10 דקות
מוסיפים
150 גר' רסק עגבניות
פלפל שחור
2/3 כפית מלח
2 כוסות אורז יבש
להמשיך בטיגון עוד כ-5 דקות, תוך ערבוב מידי פעם
ואז להוסיף
3 כוסות מים+2 כפיות אבקת מרק (לא חובה)
לבשל עד ריכוך חלקי
לטעום ולודא שלא חסר מלח.
כל זה לבשל על גז נמוך?
 

zelda

משתמש מקצוען
יש למישהי מכון טיפה חמצמץ?
אולי זו לא ההגדרה אבל זה כרוב קצת שונה, הרוטב לא אדום...
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
מתנצלת על ההקפצה
האם אפשר להקפיא את הכרוב הממולא?
אם כן האיזה שלב, לפני ההכנה או אחרי?


השאלה מופנית גם למילוי בשרי
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
אני מוסיפה לרוטב קצת סוכר ומיץ לימון כדי שיהיה יותר עסיסי
הסוד הוא לבשל על אש קטנה ןלשים על הפלטה לכל הלילה כמובן לבדוק שיש מספיק מים
לרוטב יש להוסיף חתיכות כרוב בבשטל
בהצלחה רבה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד הִנֵּה מַה טּוֹב וּמַה נָּעִים שֶׁבֶת אַחִים גַּם יָחַד:ב כַּשֶּׁמֶן הַטּוֹב עַל הָרֹאשׁ יֹרֵד עַל הַזָּקָן זְקַן אַהֲרֹן שֶׁיֹּרֵד עַל פִּי מִדּוֹתָיו:ג כְּטַל חֶרְמוֹן שֶׁיֹּרֵד עַל הַרְרֵי צִיּוֹן כִּי שָׁם צִוָּה יְהוָה אֶת הַבְּרָכָה חַיִּים עַד הָעוֹלָם:
נקרא  0  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה