• משתמשים יקרים!

    בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

ספק ותשתית כל מה שאתם צריכים לדעת על החוק שמשחרר אתכם מהראוטר של ספקית האינטרנט

מצב
הנושא נעול.

אז נדברו

משתמש פעיל
כל מה שאתם צריכים לדעת על החוק שמשחרר אתכם מהראוטר של ספקית האינטרנט
החל מהחודש, גם לקוחות האינטרנט בסיבים יכולים להפסיק לשלם עשרות שקלים בחודש על ראוטר/נתב, ויכולים לחבר ציוד פרטי משלהם. אבל יש לא מעט דברים שאתם צריכים לשים לב אליהם
עידן בן טובים 13.7.24

1720928853008.png

תמונה: Pexels

עד לפני שנים ספורות, רק ברי מזל זכו בכך שאחת מחברות התקשורת יפרסו תשתית אינטרנט בסיבים אופטיים בביתם, אבל מאז שבזק נכנסה לשוק הסיבים אחרי שנים של המתנה על הגדר, התחרות נפתחה וכיום סביר להניח שכבר יש לכם תשתית סיבים באיזורכם. ביחד עם המעבר המיוחל לסיבים, יכול להיות שפספסתם את המחיר הנסתר של המעבר לתשתית החדשה: מחיר הציוד. לפתע, משתמשי הסיבים נאלצו שוב לחזור ולשלם מדי חודש לחברות התקשורת על ראטורים, והסכומים הללו מטפסים לעשרות שקלים בחודש, שהם מאות שקלים בכל שנה על ציוד שהוא לא בהכרח הכי טוב או הכי זול. עם זאת, החל מהחודש, אתם יכולים לרכוש גם ציוד תקשורת משלכם, ולהשתמש בו בכל אחת מחברות האינטרנט השונות. אבל בישראל כמו בישראל, הדברים לא בדיוק פשוטים כמו שהם נשמעים, אז בואו נעשה לכם סדר ברפורמה שנכנסה לתוקף.

איך זה קרה?

כמו לא מעט רפורמות מבורכות בשוק התקשורת, מי שהחל את רפורמת הראוטרים הוא יועז הנדל, שר התקשורת לשעבר, שהיה לחולץ הפקקים של השוק בשתי הקדנציות הקצרות יחסית שלו. זמן קצר לאחר שהודיע שהוא לוקח פסק זמן מהחיים הפוליטיים הודיע משרד התקשורת בראשותו על "שימוע לסיווג ציוד תקשורת ביתי ברשתות נייחות". תחת השם המרדים הזה, משרד התקשורת בעצם הודיע לכל חברות התקשורת בישראל במעין צעד Hail Mary אחרון שהוא מתכנן לאפשר לצרכנים לרכוש ציוד קצה משל עצמם, במקום לשלם מדי חודש עשרות שקלים על ראוטרים שנכפו עליהם. עברו מאז כמה שנים של פינג פונג בין משרד התקשורת לחברות התקשורת ועוד גורמים, וביוני האחרון נכנסה לתוקף ההחלטה הסופית, וכעת, אתם יכולים לרכוש ציוד משלכם, ולהחזיר לחברות האינטרנט את הראוטר שלהן.

אז מה ההחלטה הזאת בדיוק אומרת? בפועל, משרד התקשורת מצא כאן איזו נקודת אמצע בין הצרכים של הצרכנים לבין הצרכים של חברות התקשורת, והחל מהחודש, כל ספקיות התקשורת מחויבות על פי חוק לפרסם את רשימת הציוד שהן תומכות בו באתר האינטרנט שלהן, כדי שאתם תוכלו, אם תרצו, לרכוש אותו מהיכן שרק תרצו, ולהתחיל להשתמש בו כדי לקבל גישה לאינטרנט של הספקית שלכם.

מה היתרונות?​

יש לא מעט יתרונות למעבר לציוד משלכם. נתחיל בעלות. אם ספקית גובה מכם 20-30 שקלים לחודש (ולעיתים אף יותר) על שכירות של מודם-ראוטר, הרי שבשנה אתם משלמים כבר כמה מאות שקלים על התענוג, ותוך שנתיים עד שלוש שנים, תוציאו סכומים שלרוב גבוהים יותר מהעלות של רכישה בודדת של ראוטר, כך שאחרי תקופה מסויימת תתחילו לחסוך בהוצאות התקשורת שלכם. גם אם נשים בצד את הנושא הכלכלי, ישנם עוד יתרונות לשימוש בציוד משלכם: לחלק מהראוטרים הללו יש הרבה יותר אפשרויות להתאמת הרשת וגם לאיבחון שלה. אתם יכולים לשלוט בלא מעט הגדרות, להתקין VPN, להפנות פורטים בקלות, לקבל עידכונים תכופים יותר ועוד. אתם בשליטה מלאה, שזה יתרון ענק למי שיודע ורוצה להשתמש בזה, אבל זה גם חיסרון.

מה החסרונות?​

החיסרון העיקרי במעבר לציוד פרטי, הוא שמאותו הרגע, אם תהיה לכם תקלה כלשהי, סביר להניח שספקית התקשורת תנצל את ההזדמנות כדי להתנער מכם, למעט במקרים של תקלה איזורית שהיא תראה בתשתית שלה, ולא בכדי: ברגע שאתם עם ציוד משלכם, אין לספקית שלכם שליטה או נראות על הציוד שלכם. הספקיות משקיעות לא מעט משאבים בציוד שלהן ובמערכות שלהן כדי שהן בכל זאת יוכלו לספק לכם תמיכה כמה שיותר מדויקת, ולעיתים גם לפתור לכם בעיות מרחוק. אתם לא מצליחים פתאום לקבל קליטה בחדר שינה? החברה יכולה להתחבר לראוטר שלה, ולראות את עוצמת האותות, לוודא שאין התנגשות ולבצע כמה פעולות דיאגנוסטיקה שונות כדי לנסות לאתר את הבעיה.

עם הציוד שלכם, החברה הופכת להיות אחראית רק למה שקורה עד לנקודת החיבור הראשונה שלכם, ולרוב היא פשוט לא מסוגלת לראות מעבר לכך. אם אתם משום מה מסתמכים גם על "שירותי הסייבר" של ספקיות האינטרנט, גם על זה תצטרכו לוותר, כי בחלק מהמקרים, השירותים הללו מובנים בתוכנת הראוטר של הספקית. בנוסף, מיותר כמעט לציין שבמקרה של תקלת חומרה, אתם אלה שאחראיים לציוד שלכם. אין יותר החלפה של הנתב במקרה שאחת מיציאות ה-LAN תקולות, אין טכנאי שיגיע לבדוק שהנתב תקין. אתם רציתם להיות אדונים לעצמכם, ועכשיו תסתדרו. כאמור, המקרים היחידים שבהם החברה תפעיל טכנאי, היא במקרה של תקלה בסיב עצמו או בתשתית. כל השאר – עליכם.

חשוב גם לציין שמודל של השכרה הוא אולי מעט יותר יקר בהסתכלות צרכנית, אבל אם אתם רוכשים את הציוד שלכם, אתם עכשיו תקועים איתו. יצאה פתאום טכנולוגיה חדשה כמו Wi-Fi 7? תצטרכו לרכוש נתב חדש לחלוטין כדי ליהנות מהיתרונות. רוצים לבדוק האם יחידת Mesh תשפר את הקליטה בממ"ד? תצטרכו לרכוש יחידה שעובדת עם הראוטר שלכם במחיר מלא. לפעמים, יש יתרונות למודל השכרה של ציוד שמאפשר לכם לשדרג את הציוד ללא תוספת.

מה צריך לבדוק?​

החלטתם להתקדם לציוד משלכם? קודם כל חשוב לשים לב, שההחלטה לא אומרת שכל ראוטר או ברידג' נתמך ברגע זה, אלא שמדובר בציוד שהספקיות בדקו בעצמן ואישרו שהוא עובד כשורה ברשת שלהן, בין היתר, כיוון שכל חברה עובדת עם OLT (Optical Line Terminals) של חברות שונות בתקנים שונים, כך שהרשימות הללו לא ענפות כל כך. הרשימות הללו מופיעות בעיקר בתחתית האתרים של כל ספקית, אבל בואו נקל עליכם את החיים, ונרכז אותן: בזק (שזו בעצם גם יס), הוט, פרטנר, סלקום ורימון.

מ"הכנה לסיבים" ועד "גשר"​

אם עברתם על הרשימה, ודאי שמתם לב שהיא די מבלבלת, אז איך אומר גיא זוהר, נפרק ונרכיב. ישנן שתי עמודות חשובות ברשימות הללו שאתם צריכים לשים אליהן לב לפני שאתם בכלל מתחילים להשוות מחירים וחברות: סוג הציוד, והטכנולוגיה שלו. בטכנולוגיה, אתם בעיקר צריכים לדעת באיזו תשתית סיבים אתם נמצאים כרגע: GPON – הנפוצה ביותר בישראל שסביר להניח שאתם מחוברים אליה; או XGS-PON – התשתית החדשה ביותר שמסוגלת להגיע גם לקצבי הורדה והעלאה מהירים הרבה יותר. בחלק של סוג הציוד, אתם תראו בעיקר 3 סוגים שחוזרים על עצמם.

SFP ONT – יכול להיות שיש לכם נתב פרטי עם מודם או חייגן, אבל הוא לא מאפשר לכם להכניס אליו את הסיב האופטי שהספקית התקינה אצלכם בבית. בחלק מהנתבים הללו יש מה שאפשר לכנות "הכנה לסיבים", או בשם המקצועי, SFP Cage, שאליו אתם יכולים להכניס את המודול שהוא ה-SFP ONT, שיחבר בין הראוטר-מודם שלכם לסיב, ובכך לא תצטרכו להשתמש בראוטר-מודם של ספקית התקשורת שלכם. היתרון הוא שמדובר במודול קטן יחסית שלא צריך גם חיבור לחשמל.
1720929211663.png

כך נראה SFP. תמונה: fs.com

Bridge ONT – כשמו הוא, מגשר בין הסיב לראוטר שלכם. גם כאן אתם זקוקים לראוטר שגם מכיל חייגן, והמגשר הזה מתחבר בצד אחד לסיב, ובצד השני לחיבור ה-LAN בראוטר-מודם שלכם. זו אחת האפשרויות הפשוטות והזולות ביותר להתקנה שתתאים לרוב הראוטרים-מודמים הקיימים בשוק. ברידג' הוא מעט יותר יקר, ומצריך גם חיבור לחשמל.

1720929347392.png

וזה ברידג'. תמונה: D-Link

CPE GW ONT – דווקא השם המסובך והמפחיד ביותר, הוא האפשרות הפשוטה ביותר, שבסופו של יום, היא כנראה גם האפשרות האולי יקרה ביותר, אבל גם הטובה ביותר עבור רוב האנשים, כי בסופו של דבר זה ראוטר-מודם שהוא פיתרון כולל. המכשיר שאליו אתם מכניסים את הסיב האופטי שהותקן אצלכם, הוא יודע לתקשר אל מול הספקית שלכם, ו…זהו. אלה בעצם גם המכשירים שכל הספקיות מזדרזות להתקין אצלכם, ולגבות עליהם כמה עשרות שקלים בחודש.

באופן כללי, שימו לב שלא מעט מהמכשירים שמופיעים ברשימה הנכספת של הספקיות, הם מכשירים שלא בהכרח תמצאו בחנויות או אפילו בחיפוש בגוגל, פשוט כי חלקם הם המכשירים של הספקיות עצמן (חלק משמות גירסאות הקושחה אפילו מציינים את שם החברה).

אז מה עושים?​

נצא מנקודת הנחה שמצאתם ורכשתם את הציוד שאתם מעוניינים בו, וגם וידאתם שהוא מאושר על ידי הספקית שלכם. בשלב הזה, אתם קצת תלויים בספקית, כי אתם צריכים לוודא שהיא רושמת את הציוד שלכם כדי שיפעל אל מול הרשת, ובמקרה הזה, לא כל הספקיות נולדו שוות. אנחנו קיבלנו דיווחים מקוראים שפשוט התקשרו לתמיכה הטכנית של בזק, סיפקו את הקוד הסיריאלי של המכשיר אותו הם מחברים, ותוך דקות ספורות הרשת שלהם עבדה עם הציוד שלהם. לעומת זאת, קיבלו גם דיווחים מקוראים שניסו להפעיל את ציוד הקצה שלהם בפרטנר, והתבקשו לתאם ביקור טכנאי לצורך ההפעלה – כך שהחוויה שלכם עשויה להשתנות מספקית לספקית בהתאם ליכולות, לרצונות ולרמת השירות שלה. כמו כן, קחו בחשבון שאנחנו עדיין בימים הראשונים של הרפורמה, ונראה שלא כל נציגי השירות מתודרכים או מנוסים מספיק בתהליך, אז מומלץ להצטייד בלא מעט סבלנות.

מקור
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

צהריים טובים לכולם
כידוע בימים אלו קליפ סטודיו יצאה בהנחה של 60% (!!!)
למי שלא ידע ולא רוצה לפספס נשארו קצת פחות מיומיים,
לא כדאי לפספס.
אני נשאלת הרבה על השדרוגים, מה ואיך לעשות?
מה מומלץ לרכוש?
מה יהיה לי ומה לא?
זה מתאים למכשיר כזה או אחר?
ואם אני רוצה לשני מכשירים?
זה לצמיתות או שאצטרך לשלם עוד?

אם אתם מזדהים עם אחת מהשאלות האלה
או שאתם מרגישים חוסר בהירות בעניין,
חשבתי שיהיה טוב לכתוב ולרכז באופן מסודר
את כל המידע החיוני והפרטים לאופן הרכישה,
וככה בכל זמן שתצטרכו- תוכלו לאשכול הזה
ולפעול לפי ההנחיות.
בהדרכה הזו לא אכתוב עלויות כיוון שזה משתנה מעת לעת
ומהנחה אחת לשניה. אבל העיקרון הוא אותו העיקרון.

הקדמה חשובה:
לפני כל רכישה שימו לב לבדוק:
1. איזו גרסה כרגע יש לך
2. אם זו הפעם הראשונה שלך, עלייך ליצור קודם כל חשבון בקליפ סטודיו.

איך אני בודקת מה הגרסה שיש לי?
ישנן מספר אפשרויות לבדוק איזו גרסה יש ברשותי-
אפשרות ראשונה: להיכנס לאפליקציית קליפ סטודיו ( 1726403797483.png)> למעלה בהגדרות (אייקון גלגל שיניים)> הכי למטה

1726557123244.png

אפשרות שניה: להיכנס לתוכנה (1726403970100.png)> בתפריט העליון [Help]> [Version information]

1726403999947.png

פרט חשוב נוסף שכדאי לדעת:
מאז צאת גרסה 2, האפשרות לקבלת שידרוגים לא נעשית באופן אוטומטי למי שרכש את התוכנה,
אלא יש בנוסף לרכוש מנוי עדכונים הנקרא Update Pass- אותו יש להפעיל לאחר הרכישה ואותו יש לחדש לאחר 12 חודש.
בלעדיו אין גישה לעדכונים שוטפים (כולל תיקון באגים).







אחרי ההקדמה וששמנו לב לכל מה שצריך לשים לב,
כעת נראה מהן הדרכים לרכישה:
1. רכישה ראשונה- אפשר לרכוש ישירות את גרסה 3, לקבלת עדכונים שוטפים יש לשים לב לרכוש גם
Update Pass. (ניתן לרכוש לכל החיים או מנוי שנתי/חודשי, ראו להלן)
2. רכשתי כבר פעם את התוכנה- בין אם יש לי גרסה 1 ובין אם יש לי גרסה 2, בכדי לרכוש את גרסה 3-
עליי קודם כל לעשות שידרוג (בד"כ בעלות סמלית)להלן:
א. במקרה שיש לכם גרסה 1- משלמים על שדרוג לגרסה 2 בעלות סמלית + המחיר המלא/ במבצע על הגרסה החדשה.
ואם אתם מעוניינים בעדכונים אז בנוסף גם Update Pass.
ב. במקרה שיש לכם גרסה 2- משלמים עלות סמלית- שדרוג לגרסה 3, ואם אתם מעוניינים בעדכונים אז בנוסף גם Update Pass.
ג. במקרה שאתם מעוניינים רק בשדרוג ולא רכישת הגרסה החדשה לצמיתות- עליכם לעשות שדרוג כמו בסעיפים הקודמים, והרישיון
לצמיתות הוא על הגרסה הראשונה שרכשתי איי פעם.

*היערה: רכישת רישיון לצמיתות נתמך רק ב- Windows / macOS

אפשרויות שידרוג.png






כעת אני רוצה להרחיב על סעיף ג', אחרי שעשיתי שדרוג לגרסה 3 יש לי אפשרות לבחור איזה מנוי לגרסה 3 אני רוצה.
יש אפשרות לשלם:
1. חודשית
2. שנתית
3. מסלול Update Pass.

כל מסלול יש לו יתרון כל שהו, והוזלה משמעותית.
למשל מי שמשלם מנוי חודשי או שנתי זוכה (מלבד העדכונים השוטפים וכו') לבונוסים של קליפ כמו למשל אסימונים חינם כל חודש
עבור מטריאלס ועוד.
ומי שבמסלול Update Pass יוצא שזה הכי זול והכי משתלם, אבל לא כולל בונוסים.


translated_image_iw (1).png

*
לגבי מספר מכשירים, הרישיון שאתם רוכשים ניתן לעד 2 מכשירים.
כלומר את יכולים להשתמש באותו רשיון לשני מכשירים שונים (שני מחשבים/ מחשב וטאבלט/ אייפד/ אייפון).
קליפ סטודיו נתמך במערכות הפעלה השונות האלה: Windows / macOS / iPad / iPhone / Galaxy / Android / Chromebook






עוד שאלה שאני נשאלת הרבה- מה עדיף? גרסת EX או Pro?
התשובה היא- תלוי ברמת השימוש שלכם בתוכנה.
אם זה לשימוש מידי פעם או לתחביב, או עבודות קטנות- Pro הוא הפתרון
הטוב עבורכם.
אם אתם מאיירים במשרה מלאה, מאיירי קומיקסים או אפילו אנימטורים EX
הוא הפיתרון המושלם עבורכם, וזאת משום שניתן לפתוח מסמכים מרובי עמודים-
מעולה לספרים וקומיקסים שרוצים לראות את הרצף, ושכל פרויקט מרוכז לתיקייה ייעודית.
בנוסף, יש לכם אפשרות להמיר אובייקטים תלת מימד לקווים- מה שמקל ומקצר הרבה עבודה
כשיש דד-ליין לחוץ, פתרון מושלם לרקעים וחפצים, תנוחות ועוד.
אין הגבלה על מספר פריימים לפרויקטים של אנימציה.
ועוד- כפי המפורט כאן

השוואה בין PRO ל EX.PNG






לאחר השדרוג של הגרסה שיש לכם, ניתן להחיל את הרישיון המשודרג שלכם לאחר התקנת הגרסה החדשה
ועל ידי הפעלת האפליקציה, שינוי הרישיון (יופיע לכם בעת פתיחת התוכנה) ולאחר מכן הפעלה מחדש של האפליקציה/ התוכנה.

מקווה שפוסט זה הועיל לכם,
אשמח לשמוע מכם אם זה עזר לכם או אם יש עוד שאלות
מוזמנים בשמחה לכתוב כאן למטה בתגובות.

*הפוסט כולו והקישורים המופיעים בו חופשיים מתגמולים.
בהמשך
למדריך הקודם, היו כמה שהתלוננו בפניי שמיזמי נוכלות בתחום הרפואי הם לא מספיק חדשניים, וגם לא הצגתי איך הופכים מיזם הונאה בודד למכונה ענקית - אז קבלו בבקשה את חלקו השני של הקורס. (ובלי נדר יהיה גם חלק ג, על התמודדות בזמן קריסה).



1) טוב, אז בגדול, הפעם אתם צריכים להיכנס לאמבטיה או לעמוד מתחת טוש תקין במקווה השכונתי. בכמה דקות שאתם מתחת לברז, תחשבו על בעיה שניתן לפתור אותה באופן יצירתי. זה די קל - דקה של מים חמים זורמים ואתם עם סטארטאפ מושלם. תנו לי להמציא עבורכם: מטפי הכיבוי המצויים כיום הם מקור ללכלוך ולהרס, ולכן כדאי להמציא מטף כיבוי חדשני שפועל על בסיס אוויר.

אם רק נרכז את האויר בעזרת טכנולוגיית בינה מלאכותית - נגלה שאוויר דחוס שיוצא מקומפרסור מרוכז מכבה שריפות בתוך שניות בודדות. חשוב גם שהמדחס יסתנכרן עם טכנולוגיית בלוקציין כדי לאפטם את הדיוק של הדחיסה.



יש לכם סטארטאפ. והפעם בלי לשלם מיליון שקל לפרופסור.



2) פתחו ויקיפדיה. כנסו לערך "רשות הכבאות הארצית". גללו למטה, יש שם רשימה של ראשי מערך הכיבוי של היסטוריית מדינת ישראל. רב טספר יניב גבאי, טפסר סיסו כדורי, והרשימה ארוכה. בגדול, כולם כיום עם פנסיה תקציבית ומגרדים את התיקרה משיעמום. את הספרדים ביניהם תמצאו בבית הכנסת השכונתי ביום שישי, את האשכנזים מביניהם בהפגנות בקפלן.



לכו על רב ניצב קובי רחפני. אפילו באולפנים כבר הפסיקו להזמין אותו להתראיין - האיש תקוע. תתקשרו אליו, ותציעו לו את הסיפור המדהים שלכם. קובי יקבל 5 אחוז מהחברה, והוא ישב בוועדה המייעצת (Advisory board) שלה.



גם כאן, תרימו טלפון מיד לגברת ממשרד הפטנטים ריינגולד לוי שבראשות אילן לוי, שתתחיל רישום מהיר של הפטנט. [כלמודי ניסיון שווה שתרשום רק ברבע כדור הארץ, כדי שבכל שנה תוכלו להוסיף מדינות לרישום, ויהיה לכם מה לספר למשקיעים על "התקדמות החברה"].



3.) עריכת מנהל - נמחק לבקשת כותב המאמר.

4) הטלפון הבא הוא למוטי רוזנברג. מוטי היחצן החרדי החרוץ ביותר. מקושר לכל האדמ"ורים, הרבנים, הפוליטיקאים, והשרים. בעבור ריטיינר של 12 אלף ₪ הוא מכניס אתכם למיינסטרים! אוהו איזה עבודה.

זה כמובן מתחיל באירוע הדגמה מדהים במשרדי החברה במגדל צ'מפיון, בהשתתפות חברי כנסת, ראש העיר, רבנים, ואישי ציבור. וכמובן שמתחת למגדל מוטי מארגן נוכחות אדירה של שורה של רכבי כיבוי אש שבאים ללוות את הפיילוט ההיסטורי. האירוע יגיע לשיא כשראש העיר בעצמו ידליק את השריפה, ובתוך שניות אחדות המערכת שלכם תכבה אותה לעיניהם הנדהמות של כל הבכירים.



בשבועיים הקרובים כמובן האירוע יסוקר בכל כלי תקשורת חרדי ובכל מקומון. עדיין אל תבקשו ואל תגייסו השקעות.



5) אחרי שיש לכם כבר 2 מיזמים מנצחים (של הפרופסור ושל הטפסר), הגיע הזמן להקים מכונה. לעשות את זה בגדול.

אתם מקימים חברה בשם "מעושר השקעות - משקיעים, מתעשרים, מעשרים". שימו לב לשילוב בין החזון לבין היידישקייט.


ל"מעושר השקעות" מודל השקעות מיוחד עם שם באנגלית (מודל 1000ACLML-. זה ראשי תיבות אברכים חריפים לא מתחלפים אלף פעם). הרוטב הסודי של המודל שעימו ניתן להכות את השוק בכל מחיר הוא האופי המיוחד של המשקיעים ובית ההשקעות.



ל"מעושר השקעות" ועדת השקעות נדירה המורכבת מעורך דין [ההוא שטיפל בגירושין של דודה רחל], רואה חשבון, יועץ הפטנטים אילן לוי, חבר הכנסת לשעבר ניסים כבל ממפלגת התימנים, ומנהל הטכנולוגיות הראשי של "מעושר" מר תומר חרציוקוב, שעלה מברית המועצות כמהנדס גרעין, ובתחילת חייו בישראל נאלץ לשמש כמאבטח בספארי עד ש"מעושר" גילתה אותו.



כדאי גם להכניס כמה שמות מארה"ב: שמחה גייקובס, אברהם חיימ'ס, ועורך דין אברהם חסקלסון. תאנגלשו את השמות שלהם ל"שון ג'ייקובס" "מלקולם חיימ'ס", ו"אייב חסקלסון".



6. עם הכספים שהצטברו לכם ממיזם הפרופסור, תתחילו לשמן את התקשורת החרדית.



פרסומים בלי סוף, ועידות, חסות ראשית לדינר של ישיבת וולוזין ושל חסידות פרשיסחא, תחלקו לכל בתי הכנסת מפות חד פעמי לסעודה שלישית עם הלוגואים של "מעושר השקעות". יש עמדות "מים שלנו" ליד זכרון משה - תתרמו אותם כדי שיהיה לשותפים "מים גנובים ימתקו". תבנו פורמט עם אחד מערוצי הקודש לתחרות סטארטאפים של חרדים עם פרס מאת "מעושר השקעות". רוצו.



גם חשוב:

תרימו טלפון לדה-מרקר - בשלוחה 9 יש את המחלקה המסחרית, שם אפשר לפרסם כתבה בתשלום באתר על מה שאתם רוצים, ואתם שולטים על התוכן [אל תלחצו בטעות על שלוחה 8, שם זה הרוטויילרים התחקירנים]. כתבה כזו היא חותמת אמינות מול חרדים.


עוד טלפון לדם אנד קלנשמידט [סוכנות הדירוג] גם להם יש מחלקה מסחרית. בכמה שקלים הם מסדרים לכם חותמת יפה בצבעי זהב-כחול עמוק, שתוכלו לשים בכל פרסום שלכם. קסם.



שימו באתר שלכם את "השותפים שלנו": לוגואים של מלא פירמות שפעם פגשתם - אבל כאלו שהם ענקיים ואף אחד מהם לא ישים לב: בנק הדואר [החשבון אצלם], משרד עורדי הדין האמריקאי DLA PAPER, רשות הכבאות הארצית, ארגון "מתקרבים" לחיזוק יהדות התפוצות. ועוד.



חשוב לשכור עמדה חמה ב100 דולר לחודש במתחם עבודה משותף באבו דאבי, כדי שיהיה לכם סניף באסיה. בניו יורק יש שירותים כמו ipostal1 שמאפשרים כתובת וירטואלית - אז גם לא צריך לשכור משרד ממש.



7. יש להקפיד מאד להיות מקצועיים: בכל עיתוני חג אתם צריכים לרכוש מודעת דאבל-ספרד ובה מדריך למשקיע הנבון. ציבור האברכים עלול להתפתות להפקיד את כספו במנורה ומיטב במקום אצליכם וחשוב להציל אותם. כשליחי ציבור תדגישו שוב ושוב את המשפט הכי חשוב: "הכסף חייב לעבוד, כסף שוכב מאבד מערכו".


כדאי להדגיש ש"מעושר השקעות" מקימה לכל השקעה SPV מיוחד - מכשיר פיננסי להשקעה ייעודית. תדגישו גם את המונח באנגלית וגם את המילה מכשיר. מונחים שמרשימים אברכים חריפים.

אם האברך החריף יקרא בטעות את החוזה וישאל מדוע רשום שתוכלו לעשות עם הכסף "בינתיים" מה שרוצים, תסבירו לו שזה סתם סעיף טכני שהייעוץ המשפטי והבירוקרטיה מבקשים - ותדגישו שזה קצת דומה לסיסמה של ההתרמות ברדיו לילדה יתומה חולה ש"התרומה היא לכלל פעילות העמותה".



אה, ואל תשכחו לשים בתחתית ההודעה מלא טקסט קטן שלא אומר כלום, אבל יגרום לקוראים להבין שזו חברה עם ייעוץ משפטי חזק. למשל: הפרסומים שלנו תואמים את הנחיות הרשות לניירות ערך. טעות לעולם חוזרת. וכו'.



כך תגייסו מלאן כסף הרבה, תתרמו, תייצרו עושר, שפע, לכם, למוסדות התורה, לאברכים החריפים, ולכל עם ישראל. עלו והצליחו.



זהו. עד כאן פרק ב.

מקווה שהעורכים לא יצנזרו :(

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה