Featured כיבוד שהכנתי לבר חלבי (חלאקה)

הנושא בפורום 'פורום אמנות ויצירה' פורסם ע"י shira bira, ‏10/1/19.

  1. shira bira

    shira bira משתמש מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    537
    תודות :
    1,578
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
  2. free

    free משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏14/5/08
    הודעות:
    3,001
    תודות :
    974
    נקודות:
    159
    עיסוק:
    סטודיו לעיצוב גרפי, מיתוג ופרסום
    מיקום:
    בני ברק
    דף הבית:
    מגרה בהחלט!
    פירוט בבקשה :)
     
    shira bira אוהב/ת את זה.
  3. shira bira

    shira bira משתמש מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    537
    תודות :
    1,578
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    תמונות 1 ו-3 :
    1. קוביות חצילים מטוגנות בפירורים שמעליהן תרד מוקפץ עם שום וקובית סלמון צלויה (מתכון של אפרת ליבפרוינד).
    2. שיפודי קוביות פולנטה+קובית גבינה מלוחה+ עגבנית שרי.
    3. "סושי" קרפ מלוח ירוק במלית גבינת שמנת ופלפלים קלויים
    תמונה 2: סיגרים מפילו במלית מחית בטטה ,צ'ילי מתוק וגבינה מלוחה.
    תמונה 4 : קישים אישיים של עגבניות, בזיליקום ומוצרלה ושל חמד ובטטה.

    ומחילה מכולן על איכות התמונות.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏10/1/19
  4. gbg

    gbg משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏19/6/17
    הודעות:
    2,777
    תודות :
    6,286
    נקודות:
    144
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים
    מיקום:
    צפון הארץ
    מגרה ממש!
    קליל ונחמד
     
    shira bira אוהב/ת את זה.
  5. gbg

    gbg משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏19/6/17
    הודעות:
    2,777
    תודות :
    6,286
    נקודות:
    144
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים
    מיקום:
    צפון הארץ
    איך עושים קוביות פולטה?
     
  6. start

    start משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏6/2/08
    הודעות:
    6,920
    תודות :
    1,542
    נקודות:
    134
    מדהים!
    אהבתי את הקוביות חצילים
    טיגון בשמן עמוק?
     
    shira bira אוהב/ת את זה.
  7. רותי12

    רותי12 משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏23/3/09
    הודעות:
    7,809
    תודות :
    6,953
    נקודות:
    159
    עיסוק:
    מתמטיקה ואומנות
    נראה מגרה ...מאד!
    נשמח למתכונים
     
    shira bira ו-קלרינט אוהבים את זה.
  8. קלרינט

    קלרינט Moderator מנהל צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏9/9/14
    הודעות:
    3,592
    תודות :
    6,302
    נקודות:
    134
    הכל נראה טעים כל כך...

    הסושי מדליק במיוחד!
    והקיסמים עם הכוכבים כל כך מוסיפים לאווירה :)
     
    shira bira אוהב/ת את זה.
  9. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    10,726
    תודות :
    24,936
    נקודות:
    159
    פולנטה.
    מקמח תירס
    והוא טעים מאוד. הטעם שלו עדין.

    איך מכינים?
    משאירה ל @shira bira את הכבוד כי זה אשכול שלה.
     
    shira bira אוהב/ת את זה.
  10. gbg

    gbg משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏19/6/17
    הודעות:
    2,777
    תודות :
    6,286
    נקודות:
    144
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים
    מיקום:
    צפון הארץ
    לא שאלתי מה זה פולנטה...
    שאלתי איך מכינים?
    אגב - לפולנטה מאבקה אין כמעט טעם לכן מוסיפים לו פרמזן וגבינות...
     
  11. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    10,726
    תודות :
    24,936
    נקודות:
    159
    ברור שמוסיפים לו דברים ואפשר גם להכין מתירס שטוחנים.

    וסליחה שכתבתי מה זה, לא הבנתי שאת שואלת רק איך מכינים;)

    יש באתר של סוגת מתכון מעולה שהכנתי כמה פעמים.
    אבל מעניין מה המתכון של אלו בתמונה. נראים טוב.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏11/1/19
  12. gbg

    gbg משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏19/6/17
    הודעות:
    2,777
    תודות :
    6,286
    נקודות:
    144
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים
    מיקום:
    צפון הארץ
    הפעם אני סולחת ;) פעם הבאה :mad:
     
  13. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    10,726
    תודות :
    24,936
    נקודות:
    159
    [​IMG]
     
  14. shira bira

    shira bira משתמש מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    537
    תודות :
    1,578
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    כן. לאחר השהיה במלח לשעה, הושרו בבלילת ביצה,חרדל,שום ותבלינים וטוגנו עם פירורים.
     
    חדוי כנרת, מירי456 ו-start אוהבים את זה.
  15. shira bira

    shira bira משתמש מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    537
    תודות :
    1,578
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    תודה @hbecker יקרה. הפרגון שלך הוא אומנות.
    אני דווקא אשמח שתתני גם את המתכון שלך
    האמת שזה מתכון שפעם אביגיל מייזליק פרסמה בהקשר אחר ואימצתי.
    מרתיחים 2 כוסות מים+כוס חלב. מוסיפים 40 גר' חמאה, מלח ופלפל ומערבבים.
    מוסיפים כוס פולנטה ומבשלים עד להסמכה. משטחים בתבנית בגודל לפי הגובה הרצוי ומקררים ואז חותכים לקוביות.
    אני פשוט שידכתי בעזרת קיסם גם קוביות גבינה מלוחה ופלחי עגבניות שרי. טעים ויפה להוסיף גם עלה בזיליקום.

    אני מאמינה שאפשר בקלות להפוך לפרווה ע"י המרת החלב בעוד מים/ציר ירקות ולהמיר את החמאה בשמן זית.
    פשוט לשמור על עקרון של כוס פולנטה+ 3 כוסות נוזל. וקצת שומן ותבלינים.
    הפולנטה יכולה להיות בסיס מצוין וטעים למנות ראשונות כמו כבד , פילה בקר וכו'.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏13/1/19
    gbg, חדוי כנרת ו-נחליאלי(ת) אוהבים את זה.
  16. start

    start משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏6/2/08
    הודעות:
    6,920
    תודות :
    1,542
    נקודות:
    134
    ברשותך אפשר פרוט על זה? נראה צבעוני ויפה!
     
    shira bira אוהב/ת את זה.
  17. shira bira

    shira bira משתמש מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    537
    תודות :
    1,578
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    האמת שהכנתי קרפ מלוח שאת הבלילה שלו טחנתי בבלנדר עם בזיליקום וכך היא התקבלה בצבע ירוק. טיגננתי וקיררתי.
    קליתי פלפלים אדומים וצהובים, קיררתי וקילפתי .. תיבלתי במעט שמן זית , מלח ופלפל גרוס.
    מרחתי על הקרפ גבינת שמנת, סידרתי בשורה את הפלפלים וגילגלתי.
    קיררתי שוב וחתכתי. פעם אחת ישר ופעם שניה באלכסון כך לסירוגין.
    המתכון לקרפ הוא של קלרה פטל ממגזין חנוכה של טעימות לפני שלש שנים.
    לדעתי אפשר להשתמש בכל מתכון של קרפ מלוח.
    אין לי בעיה לפרסם את המתכון של הקרפ אני פשוט חוששת לעניין זכויות יוצרים.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏13/1/19
    start אוהב/ת את זה.
  18. shira bira

    shira bira משתמש מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    537
    תודות :
    1,578
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    לגבי הקישים
    כפי שאתן בוודאי רואות אלו טארטלטים מלוחים קנויים.
    מילאתי לפי המתכון הזה: https://www.oogio.net/cherry_tomato_mozzarella_quiche/
    והשמטתי את הצנוברים. את העבניות הוספתי רק בעת יציקת הרויאל.
    בחלק מן הטארטלטים השמטתי את העגבניות והוספתי קוביות בטטה וקוביות חמד.

    לגבי הסיגרים- זה המתכון :http://www.foodpage.co.il/אצבעות-פילו-במילוי-בטטה-וגבינות/
     
    נערך לאחרונה ב: ‏13/1/19
    start אוהב/ת את זה.
  19. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    10,726
    תודות :
    24,936
    נקודות:
    159
    אני משתמשת במתכון של השף יוסי שטרית, מופיע באתר של סוגת.

    במקום שאקליד הנה הקישור:
    https://www.sugat.com/recipes/crispy-polenta-cubes/

    כמה שינויים שאני עושה.
    משמיטה טימין כשאני לא משיגה. גם לא מאוד אוהבים אצלי את הטעם שלו.
    במקום פרמז'ן- גבינה צהובה. אמיתית.
     
    shira bira אוהב/ת את זה.
  20. shira bira

    shira bira משתמש מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    537
    תודות :
    1,578
    נקודות:
    99
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    תודה!
    יש לי חסימה.(נתיב לא מוכנים לפתוח אותו כבר תקופה. לא ברור למה ואין הצדקה)
    אבל אבדוק בהזדמנות.
    מעניין אותי לדעת האם הוא שומר על אותו יחס נוזלים.
    איך את ממירה לפרווה?