עוגות/עוגיות כזו עוד לא טעמתם!!! בחושה קפה שיש, קראמבל וזיגוג קפה, פשוט שווה!

חחח

משתמש סופר מקצוען
מה שהבטחתי-חיבת לקיים.
היא רכה, מושלמת, גבוהה, משביעה אפילו! ללא מרגרינה\חמאה, ופשוט מענגת.
במקור היא בתבנית מאפינס, שיניתי קצת לצרכיי

לתבנית תנור גדולה

חומרים:

8 ביצים
4 כוסות סוכר
2 כוסות שמן
2 כפות ת. ווניל משובחת
2 כוסות מים
2 א. אפיה
6 כוסות קמח

לערבב ולשפוך לתבנית ח"פ גדולה מרופדת בנייר אפיה

להשאיר בצד כ-4 כפות מהבלילה (אני משאירה כ-10 כפות)ולהוסיף להן:
4 כפות סוכר
2 כפות קפה נמס מומסות ב-2 כפות מים חמים
לערבב, לשפוך על העוגה בפסים ולשייש.

קראמבל:
2\1 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר

לערבב בידיים עד ליצירת פירורים,
לפזר על העוגה

לאפות על 180 מע' כחצי שעה.

אחרי שאפויה ועודנה חמה להכין זיגוג ולשפוך:

חב' א. סוכר
2 כפות שמן
1 כפית קפה נמס מומסת ב-4 כפות מים חמים

לערבב הכל ול"קשקש" על העוגה יצירות פריסטייל.

אז הנה היא, שלא היה לי כח לעצב, כי אני לא מכינה דברים יפים מידי לצילום, אולי היא לא הכי יפה בכיתה, אבל הכי כובשת וחכמה...צפה בקובץ המצורף 678261צפה בקובץ המצורף 678262
הכנתי. יצא מושלם!
העוגה יוצאת מאדדדד גבוהה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
טורט בחושה
אין חיה כזו.
טורט זה מה שנקרא 'עוגת ספוג'.
עוגה בחושה נקראית פשוט 'בחושה'.
מה שכן,
יש טורט עם הפרדה וטורט שהביצים מוקצפות בשלמותן.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
זה משמעותי לטעם? כי אני כן הקצפתי קצת את הביצים (ביצים שלמות) ויצא אורירי וטעים
זו פשוט תוצאה שונה.
כשמכינים טורט מחפשים תוצאה אוורירית ונעימה,
ובעוגה בחושה - מרקם נימוח וקרמי.
את העוגה הספציפית הזו לא ניסיתי אז אני לא יודעת להגיד.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
זו פשוט תוצאה שונה.
כשמכינים טורט מחפשים תוצאה אוורירית ונעימה,
ובעוגה בחושה - מרקם נימוח וקרמי.
את העוגה הספציפית הזו לא ניסיתי אז אני לא יודעת להגיד.
זה משמעותי לטעם? כי אני כן הקצפתי קצת את הביצים (ביצים שלמות) ויצא אורירי וטעים

אני גם "מקציפה" את הביצים בבחושה, אבל מוסיפה את החומרים ש"מפילים" את הקצף בהקצפה המהירה, כך שהבחושיות של העוגה לא לא נהרסת, כי בטורט, למשל, כשמוסיפים את שאר החומרים, מוסיפים בהקצפה איטית, ע"מ לא להפיל את הקצף,
בנוסף, כמות השמן מול הביצים, בד"כ גדולה יותר בבחושות, מה שיוצר את המרקם ה"קרמי" ש @java כתבה
בטורט, כמות השמן קטנה יחסית לביצים, מה שיוצר את המרקם הענני והפלאפי

מדריך מחקרי קצר אישי...
 

יעלl

משתמש פעיל
ה
מה שהבטחתי-חיבת לקיים.
היא רכה, מושלמת, גבוהה, משביעה אפילו! ללא מרגרינה\חמאה, ופשוט מענגת.
במקור היא בתבנית מאפינס, שיניתי קצת לצרכיי

לתבנית תנור גדולה
מידות: כוס חד"פ של 180 מ"ל.
חומרים:

8 ביצים
4 כוסות סוכר
2 כוסות שמן
2 כפות ת. ווניל משובחת
2 כוסות מים
2 א. אפיה
6 כוסות קמח

לערבב ולשפוך לתבנית ח"פ גדולה מרופדת בנייר אפיה

להשאיר בצד כ-4 כפות מהבלילה (אני משאירה כ-10 כפות)ולהוסיף להן:
4 כפות סוכר
2 כפות קפה נמס מומסות ב-2 כפות מים חמים
לערבב, לשפוך על העוגה בפסים ולשייש.

קראמבל:
2\1 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר

לערבב בידיים עד ליצירת פירורים,
לפזר על העוגה

לאפות על 180 מע' כחצי שעה.

אחרי שאפויה ועודנה חמה להכין זיגוג ולשפוך:

חב' א. סוכר
2 כפות שמן
1 כפית קפה נמס מומסת ב-4 כפות מים חמים

לערבב הכל ול"קשקש" על העוגה יצירות פריסטייל.

אז הנה היא, שלא היה לי כח לעצב, כי אני לא מכינה דברים יפים מידי לצילום, אולי היא לא הכי יפה בכיתה, אבל הכי כובשת וחכמה...צפה בקובץ המצורף 678261צפה בקובץ המצורף 678262
הכנתי את העוגה,פשוט מעולה!!!
תודה על המתכון!!
 

מ. י.

משתמש מקצוען
הכנתי גם
מדהים!!!

הורדתי את הסוכר ביותר מחצי ועדיין העוגה מתוקה.


תודה על המתכון,
הוא נכנס אצלי אחר כבוד לספר מתכונים כעוגה מומלצת
 

בתיה G

איור פרסומי . איורים לילדים . קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אני גם "מקציפה" את הביצים בבחושה, אבל מוסיפה את החומרים ש"מפילים" את הקצף בהקצפה המהירה, כך שהבחושיות של העוגה לא לא נהרסת, כי בטורט, למשל, כשמוסיפים את שאר החומרים, מוסיפים בהקצפה איטית, ע"מ לא להפיל את הקצף,
בנוסף, כמות השמן מול הביצים, בד"כ גדולה יותר בבחושות, מה שיוצר את המרקם ה"קרמי" ש @java כתבה
בטורט, כמות השמן קטנה יחסית לביצים, מה שיוצר את המרקם הענני והפלאפי

מדריך מחקרי קצר אישי...
במתכון שכאן יש גם הרבה קמח יחסית, מה שעושה אותה יותר דחוסה
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
הכנתי.
יצאה מעולה שבמעולים!
חייבת לומר ששמתי 2 כוסות סוכר בבלילה.
רבע כוס בפירורים ו2 כפות בזיגוג
וכולם אמרו שהיא מתוקה
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
גם אני הכנתי אותה לשבת... עוגה מוצלחת במיוחד!
(כמובן שהפחתתי מכמות הסוכר וגם בבלילה שמערבבים בה קפה לשיש- לא הוספתי סוכר, מיותר.)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הכנתי השבת
יצא לי עם טעם של ביצים
טוב, אצלי עוגות שצורכות ערבוב, לא הולכות לי מי יודע מה
או שלא הבנתי את המתכון.

אויששש
מוזר ממש, ערבבת טוב טוב?
הפחתת כמות של סוכר\קמח\שמן?
כי הכמות של הביצים ממש לא גדולה למול כל החומרים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  11  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה