בשרי כדורי עוף/הודו/בקר ברוטב אדום חמוץ מתוק

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
יצא טעים!
הגשתי עם פירה
ליקקנו ת'צלחות :)
 

פינגווין

משתמש מקצוען
@hbecker
לא אוהבים אצלינו כוסברה
אפשר לוותר?
אני רואה שהיא קיימת גם בכדורים וגם ברוטב...
 

קריצה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
רוטב לפיצה פרפקטו של אוסם זה טוב?
או שעדיף כבר רסק עגבניות רגיל?
תודה!
 

מרחבים

משתמש מקצוען
אחת המנות האהובות אצלינו.
מגישה על מצע פירה/אורז ליד ירקות מוקפצים.
ארוחה מושלמת.

צפה בקובץ המצורף 728575

לכדורים:
500 גרם עוף/הודו/בקר טחון, מופשר
2 ביצים
1/2-3/4 כוס פירורי לחם מוזהבים [ואולי קצת יותר, לפי הצורך]
1 כף כמון
1 כף כורכום
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה דק ממש [כמעט טחונה]
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

מערבבים את כל רכיבי הכדורים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה. משהים בצד להתגבשות.

בינתיים מכינים רוטב:
1 כוס רוטב צ,ילי מתוק‎
1 רסק עגבניות גדול בטעם פיצה [לא בשימורים], אם אין אז אפשר רסק רגיל.‎
מלח‎
פלפל‎
1/2 כוס סוכר חום‎
כוסברה קצוצה [לא חובה]‎
3 כפות פפריקה‎
1 כף כורכום‎
מים [בערך 2.5 ליטר]‎

בסיר גדול מערבבים את כל רכיבי הרוטב. טועמים לראות שהטעם מאוזן [יכול להיות שצריך עוד סוכר חום תלוי באיזה משתמשים וברמת המתיקו האהובה עליכם ]‎

כשהרוטב מבעבע בודקים את רמת הדביקות של התערובת. אם אפשר להכין ממנה כדורים בידיים לחות והם לא נוזליים, אבלן כן רכים, התערובת מצויינת. אם רטובה מדי ונזלים ולא מצליחים ליצור כדורים, מוסיפים עוד פירורי לחם לפי התורך. אל תוסיפו יותר מדי כדי שהם ישארו אוריריים. התערובת צריכה להיות כזו שניתן ליצור ממנה כדורים רכים בעזרת ידיים לחות.
אם אתן לא בטוחות שהתערובת יציבה מספיק. הכינו כדור אחד וזרקו לרוטב המבעבע. אחרי חצי דקה נסו להרי אותו עם כף. אם הכדור שמר על צורתו ולא התפרק- התערובת טובה. אם לא תוסיפי קצת פירורי לחם ונסו שוב.

מכינים את כל הכדורים [אני מכינה בגודל של שזיף קטן, בערך 22-25 כדורים מחצי קילו] וזורקים בעדינות לסיר.
מבשלים כחצי שעה.‎

הרוטב מסמיך אבל הוא מדי סמיך מוסיפים קצת מים תוך כדי בישול. צריך לבדוק מדי פעם
בסופו של תהליך אנחנו רוצים רוטב סמיך יחסית ולא דליל ומיימי.


טיפ: קצצו כרוב וזרקו לסיר עם בישול הכדורים. תקבלו כרוב ממש טעים.
כמה גרם רסק עגבניות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אם יש לי רק רסק עגבניות רגיל,
חשבתי אולי להוסיף לזה תבלין לפיצה
מה דעתך? זה אותו רעיון?
כמה להוסיף לכמות הנ"ל רסק?
אפשר.
תוסיפי בערך כף אחת-כף וחצי
 

nicky

משתמש מקצוען
שאלה מטופשת קצת:rolleyes:
על איזה אש לבשל את הקציצות?...
 

מרחבים

משתמש מקצוען
העני,
נראה לי הרוטב לא יצא לי מספיק סמיך,
אולי שמתי מדי הרבה מים.
לבשל יותר מחצי שעה יעזור?
אגב, חצי שעה נראה לי מזה קצת...
 

פרוגיוזרית

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
העני,
נראה לי הרוטב לא יצא לי מספיק סמיך,
אולי שמתי מדי הרבה מים.
לבשל יותר מחצי שעה יעזור?
אגב, חצי שעה נראה לי מזה קצת...
תמיד אפשר לבשל עוד.
בלי מכסה כדי שיהיה אידוי מהיר יותר
בדיוק באתי לכתוב את זה!
הכנתי היום, ומדדתי בכלי את הליטרים. עצרתי בשתיים כי לא היה כבר מקום, ויצא נוזלי מאד מאד.
המשכתי לבשל עוד חצי שעה ולא עזר.
לדעתי יש טעות בכמות המים, שתיים וחצי ליטר זה מדי הרבה...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בדיוק באתי לכתוב את זה!
הכנתי היום, ומדדתי בכלי את הליטרים. עצרתי בשתיים כי לא היה כבר מקום, ויצא נוזלי מאד מאד.
המשכתי לבשל עוד חצי שעה ולא עזר.
לדעתי יש טעות בכמות המים, שתיים וחצי ליטר זה מדי הרבה...
אין טעות.
זו הכמות שאני שמה ואני מכינה את זה הרבה.
תלוי בגובה האש.
גם אש בינונית משתנה בהתאם לגדול הלהבה עצמה, ולכל אחת יש הגדרה אחרת לאש בינונית וכו'
כך שזה משמעותי. אש טיפה יותר גבוהה והאידוי מהיר יותר

מה שכן, מה שראיתן לפי הלהבה שלכן, לכו על זה בפעם הבאה.
כי בטוח שתהיה כזו :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה