דרוש מתכון כבד - איך להכין לשבת בבוקר

ציפוש tzipi

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אפשר לחמם במקום שלא יגיע ליד סולדת- על תבנית שמעל סיר וכולי...
מקבל חמימות כזו אבל לא ממש חם.
אני אישית מפרידה את הרוטב לפני שבת- כך שנשאר לי רק הכבד והבצל בלי הנוזלים, ואז אין בעיה לחמם.
 

Goldidea

משתמש מקצוען
אולי אפשר לחמם בשקית בתוך קערת מים רותחים בלי שיהיה כולו בתוך המים? תשאלו מו"ץ מה האפשרויות.
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
אפשר לחמם במקום שלא יגיע ליד סולדת- על תבנית שמעל סיר וכולי...
מקבל חמימות כזו אבל לא ממש חם.
אני אישית מפרידה את הרוטב לפני שבת- כך שנשאר לי רק הכבד והבצל בלי הנוזלים, ואז אין בעיה לחמם.
לחמם דבר נוזלי אי אפשר בכל מקרה. וברור שאני מדברת על קומה שניה.

לגבי הפרדה מנוזלים - משום מה לא הלך לי.
הוצאתי ותמיד נשאר עוד, או שהופרש אח"כ עוד.
 

ציפוש tzipi

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אולי יעזור לך-

הרוצה להניח אוכל מבושל לח (שיש בו בישול אחר בישול) סמוך למקור האש כדי להפיג צינתו, כאשר מקור החום במצב ש”אין היד סולדת שם” מותר[1]. וסמוך למקור האש נכלל גם על גבי סיר העומד על הפלטה וכל זה בתנאי שמקור החום דהיינו הסיר העומד על הפלטה אינו בחום שהיד סולדת שם[2].

[1] סימן רנג סעיף כא.

[2] ועיין בשבת כהלכה פרק עשירי ביאורים הלכה ז
 

לליס

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אם את מחפשת מתכון אז ל@java יש מתכון מהמם שאין בעיה לחמם אותו בשבת על הפלטה.
מטגנים רצועות מבצל סגול אחד עד להזהבה.
מוסיפים את הכבד כשכל חצי פרפר חצוי ל2,
מוסיפים כף של רוטב צילי (בערך על 5-6 חצאי פרפר) וקורט פלפל שחור.
מבשלים כ5 דקות עם לערבב מידי פעם עד שהצילי מקרמל את הבצל ואת הכבד.
בגלל שזה יוצא בלי רוטב אנחנו מחממים את זה בשבת.
מי שלא נוהג ככה - אני ממליצה להשאיר על הפלטה ב׳קומה שניה׳
כי אם זה יהיה מכניסת שבת על הפלטה בלי רוטב זה עלול להתייבש.
(הכי מומלץ להכין את זה מכבד שצולים לבד בבית, אבל אני מניחה שגם עם צליה של חנות זה יצא טוב.)
 

דבוצ'קה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
כתבתי פה פעם, שאני מבשלת עם שקית רוטב פטריות (וסוכר חום ויין) ומרתיחה על אש גבוהה עד שלא נשאר נוזלים כמעט (הרוטב נעשה סמיך ונדבק לכבד)
ובשבת אני מחממת בקומה שניה ולפני ההגשה מדללת חזרה את הרוטב עם חצי כוס מים רותחים, יוצא מעולה וחם!
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אפשר להשאיר על הבלעך/פלטה כל הלילה, רק אחרי כמה שבתות מתקבלת המיומנות שישאר מספיק רוטב ולא ישרף ומאידך ישאר מספיק רותח ולא יתקלקל.
מי שרוכש את המיומנות הזו, לא מוותר לעולם על כבד חם עם רוטב בשבת בבוקר.
 

ציפוש tzipi

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני ניסיתי פעם אחת, ובשבת בבוקר היו שרידים שחורים... זה בהחלט סיכון.
אולי תוכלו לייעץ מניסיונכם כמה רוטב צריך בערך?
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
אפשר להשאיר על הבלעך/פלטה כל הלילה, רק אחרי כמה שבתות מתקבלת המיומנות שישאר מספיק רוטב ולא ישרף ומאידך ישאר מספיק רותח ולא יתקלקל.
מי שרוכש את המיומנות הזו, לא מוותר לעולם על כבד חם עם רוטב בשבת בבוקר.
הפלטה שלי מאוד מאוד חמה.
אפילו עוף ברוטב לליל שבת מצליח להתייבש לי.
אשמח להסבר איך עושים כי לא נראה לי שיש סיכוי.
 

אם יהודיה

משתמש רשום
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
כתבתי פה פעם, שאני מבשלת עם שקית רוטב פטריות (וסוכר חום ויין) ומרתיחה על אש גבוהה עד שלא נשאר נוזלים כמעט (הרוטב נעשה סמיך ונדבק לכבד)
ובשבת אני מחממת בקומה שניה ולפני ההגשה מדללת חזרה את הרוטב עם חצי כוס מים רותחים, יוצא מעולה וחם!
את בטוחה שמותר להוסיף מים רותחים לתבשיל בשבת?
 

עדינה ב

משתמש צעיר
עכשיו בקיץ - אני שמה על אדן החלון - בחלון שיש שמש.
זה שמש של בוקר וזה בהחלט מתחמם, לא רותח, אבל חמים.
חוץ מזה יש לי מתכון שלא נשאר נוזלים -
מטגנים בצל במחבת עד להזהבה,
מוסיפים 3 כפות סוכר חום וחצי כוס יין אדום יבש,
שמים על אש גבוהה כמה דקות עד שהבצל מתקרמל וכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים קוביות קטנות של כבד - ל3 דקות ערבוב עם הבצל.
מעדן.
בלי נוזלים.
קל ומהיר.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
עכשיו בקיץ - אני שמה על אדן החלון - בחלון שיש שמש.
זה שמש של בוקר וזה בהחלט מתחמם, לא רותח, אבל חמים.
כבד הוא מאכל רגיש ועדין מאוד שלא מומלץ להשאיר בחוץ יותר מדי זמן.
להשאיר אותו בחלון בקיץ בשביל חימום טבעי עלול להיות כר פורה לחידקים.
כדאי לך לבדוק את זה.
 

עדינה ב

משתמש צעיר
כבד הוא מאכל רגיש ועדין מאוד שלא מומלץ להשאיר בחוץ יותר מדי זמן.
להשאיר אותו בחלון בקיץ בשביל חימום טבעי עלול להיות כר פורה לחידקים.
כדאי לך לבדוק את זה.
וואו, הלחצת.
מה ההבדל בין לשים על הפלטה לשעתיים ללשים על החלון לשעתיים?
מכוסה כמובן.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
וואו, הלחצת.
מה ההבדל בין לשים על הפלטה לשעתיים ללשים על החלון לשעתיים?
מכוסה כמובן.
על הפלטה זה מגיע לחום שהורג את החיידקים.
החלון מייצר טמפרטורה חמימה שמאוד נוחה להתרבות מצע חיידקים ולא מצליחה להרוג אותם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה