לחמם דבר נוזלי אי אפשר בכל מקרה. וברור שאני מדברת על קומה שניה.אפשר לחמם במקום שלא יגיע ליד סולדת- על תבנית שמעל סיר וכולי...
מקבל חמימות כזו אבל לא ממש חם.
אני אישית מפרידה את הרוטב לפני שבת- כך שנשאר לי רק הכבד והבצל בלי הנוזלים, ואז אין בעיה לחמם.
רעיון, נשאל.אולי אפשר לחמם בשקית בתוך קערת מים רותחים בלי שיהיה כולו בתוך המים? תשאלו מו"ץ מה האפשרויות.
מטגנים רצועות מבצל סגול אחד עד להזהבה.
מוסיפים את הכבד כשכל חצי פרפר חצוי ל2,
מוסיפים כף של רוטב צילי (בערך על 5-6 חצאי פרפר) וקורט פלפל שחור.
מבשלים כ5 דקות עם לערבב מידי פעם עד שהצילי מקרמל את הבצל ואת הכבד.
בגלל שזה יוצא בלי רוטב אנחנו מחממים את זה בשבת.
מי שלא נוהג ככה - אני ממליצה להשאיר על הפלטה ב׳קומה שניה׳
כי אם זה יהיה מכניסת שבת על הפלטה בלי רוטב זה עלול להתייבש.
(הכי מומלץ להכין את זה מכבד שצולים לבד בבית, אבל אני מניחה שגם עם צליה של חנות זה יצא טוב.)
הפלטה שלי מאוד מאוד חמה.אפשר להשאיר על הבלעך/פלטה כל הלילה, רק אחרי כמה שבתות מתקבלת המיומנות שישאר מספיק רוטב ולא ישרף ומאידך ישאר מספיק רותח ולא יתקלקל.
מי שרוכש את המיומנות הזו, לא מוותר לעולם על כבד חם עם רוטב בשבת בבוקר.
אולי תוכלו לייעץ מניסיונכם
אני אברר אצל מחברתי לעת ערב.אשמח להסבר איך עושים
את בטוחה שמותר להוסיף מים רותחים לתבשיל בשבת?כתבתי פה פעם, שאני מבשלת עם שקית רוטב פטריות (וסוכר חום ויין) ומרתיחה על אש גבוהה עד שלא נשאר נוזלים כמעט (הרוטב נעשה סמיך ונדבק לכבד)
ובשבת אני מחממת בקומה שניה ולפני ההגשה מדללת חזרה את הרוטב עם חצי כוס מים רותחים, יוצא מעולה וחם!
כבד הוא מאכל רגיש ועדין מאוד שלא מומלץ להשאיר בחוץ יותר מדי זמן.עכשיו בקיץ - אני שמה על אדן החלון - בחלון שיש שמש.
זה שמש של בוקר וזה בהחלט מתחמם, לא רותח, אבל חמים.
וואו, הלחצת.כבד הוא מאכל רגיש ועדין מאוד שלא מומלץ להשאיר בחוץ יותר מדי זמן.
להשאיר אותו בחלון בקיץ בשביל חימום טבעי עלול להיות כר פורה לחידקים.
כדאי לך לבדוק את זה.
על הפלטה זה מגיע לחום שהורג את החיידקים.וואו, הלחצת.
מה ההבדל בין לשים על הפלטה לשעתיים ללשים על החלון לשעתיים?
מכוסה כמובן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: