דרוש מתכון יש קרפ, ואפילו צרפתי - אבל מה עם המילוי?

אנטיפטרוסה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הכנתי קרפים שיצאו ממש כמו האותנטי, ואני תוהה לעצמי איך בדיוק עושים שוקולדים "כמו בחנות" -
מרקם נוזלי קצת יותר מאשר הממרחים ה'פושטים', וטעם שוקולדי אותנטי? (כלומר, מה בדיוק צריך להמיס עם שוקולדים כמו לקבל מרקם כזה שמחזיק בטמפרטורת החדר ולא מתקשה? )
יש סיכוי שמדובר פשוט בגנאש שהיחס בין השוקולד לריץ' הוא לטובת הריץ' ולכן המרקם נוזלי כל כך?
 

אסתי מהודר

משתמש מקצוען
הכנתי קרפים שיצאו ממש כמו האותנטי, ואני תוהה לעצמי איך בדיוק עושים שוקולדים "כמו בחנות" -
מרקם נוזלי קצת יותר מאשר הממרחים ה'פושטים', וטעם שוקולדי אותנטי? (כלומר, מה בדיוק צריך להמיס עם שוקולדים כמו לקבל מרקם כזה שמחזיק בטמפרטורת החדר ולא מתקשה? )
יש סיכוי שמדובר פשוט בגנאש שהיחס בין השוקולד לריץ' הוא לטובת הריץ' ולכן המרקם נוזלי כל כך?
שמן?
 

אנטיפטרוסה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

פוקה פוקה

משתמש מקצוען
מביך קצת :giggle: (לכן לא כתבתי....) :
אבקה מוכנה :p

מה לדעתך היחס?
כלומר, כמה על כל מאה גרם שוקולד?
יש בחניות למוצרי אפיה ממרחים שווים
את לא עומדת להכיו ממרח?
אבקה מוכנה+ממרח מוכן=קרפ צרפתי
 

מאה100

משתמש מקצוען
חלבי:
קוביות שוקולד, חום/לבן/אגוזים/קליק וכו'
אפשר לשבור כל קוביה לחתיכות קטנות
בחימום קל הכל נמס בצ'יק.
 

יש לך כנפי רוח

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
בעיקר ממרחים איכותיים (נוטלה, פסק זמן, שוקולד לבן)
ואת יכולה להוסיף כמובן- שברי אוראו, קליקים
וזה מתכון לקרפ נדיר של קרין גורן

קרפים​

  • 2ביצים M
  • 1כוס חלב 3%
  • 2כפות סוכר לבן
  • 2כפות שמן קנולה
  • 1
    כוס או 140גרם קמח לבן
  • 1תרסיס שמן קנולה

    אופן הכנה​

    1. טוחנים בבלנדר את הביצים, החלב, הסוכר, השמן והקמח במשך 1/2 דקה, לתערובת חלקה. אם יש עדיין גושים קטנים של הקמח, מסננים את התערובת.
    2. מחממים מחבת קרפ (או מחבת רחבה ושטוחה) ומשמנים בתרסיס השמן.
    3. מוזגים בערך 1/2 כוס הבלילה ומטלטלים בתנועה סיבובית לפיזור אחיד ודק של הבלילה במחבת.
    4. מטגנים משני הצדדים, להזהבה קלה מאוד.
    5. מקפלים את הקרפ לחצי כשהוא עדיין במחבת, מורחים את הממרח ומקפלים למשולש מימין ומשמאל. אוכלים חם.
 

אנטיפטרוסה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
חלבי:
קוביות שוקולד, חום/לבן/אגוזים/קליק וכו'
אפשר לשבור כל קוביה לחתיכות קטנות
בחימום קל הכל נמס בצ'יק.
אבל זה לא מחזיק נוזלי בטמפרטורת החדר... ואם עובר כמה זמן זה מתקשה וצריך שוב להמיס...
 

מירי:)

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
הכנתי קרפים שיצאו ממש כמו האותנטי, ואני תוהה לעצמי איך בדיוק עושים שוקולדים "כמו בחנות" -
מרקם נוזלי קצת יותר מאשר הממרחים ה'פושטים', וטעם שוקולדי אותנטי? (כלומר, מה בדיוק צריך להמיס עם שוקולדים כמו לקבל מרקם כזה שמחזיק בטמפרטורת החדר ולא מתקשה? )
יש סיכוי שמדובר פשוט בגנאש שהיחס בין השוקולד לריץ' הוא לטובת הריץ' ולכן המרקם נוזלי כל כך?
אצלינו מורחים ממרחים מוכנים:
שוקולד/פסק זמן/ריבת חלב וכו
מעל מפזרים תספות מפנקות: שברי גליליות, קליקים, פקאנים, שוקולד גרוס וכל מה שאוהבים
יוצא טעייים בדיוק כמו הקנויים
 

מירי:)

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכון, זה באמת מה שעושים - משאירים על המכשיר
אחרת זה לא נמרח וקורע את הקרפ.

אחרי שהקרפ מוכן:
משאירים על המכשיר, מקפלים לשתיים
ואז מורחים בממרח ומפזרים תוספות, מקפלים כל שליש חיצוני לאמצע ומורידים מהמכשיר
 

אנטיפטרוסה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לדעתי הם פשוט מורחים את הממרחים כשהקרפ על משטח רותח, לכן זה נמס יותר
ודאי שמשאירים את זה, אבל לא זה מה שעושה את הממרח נוזלי....
זה מרקם שמצליח להשפך מבקבוק של רוטב בקלות
לדעתי השוקולד מומס עם חמאה.
באיזה יחס?
אני מתלבטת כמה צריך בשביל לקבל את זה נוזלי מספיק, אבל לא מדי
 

מירי:)

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
ודאי שמשאירים את זה, אבל לא זה מה שעושה את הממרח נוזלי....
זה מרקם שמצליח להשפך מבקבוק של רוטב בקלות
ברגע שזה נשאר על המכשיר החם הממרח נמרח בקלות גם אם הוא לא נוזלי
הוא נמס מהחום
 

שוקולד נוגט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בחנויות יש ממרחי שוקולד.
אפשר לקנות את זה בחנויות המתמחות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  19  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה