יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.

יהודי כשר

משתמש רשום
נשמח לברר האם ניתן להשיג תנאים יותר טובים
והאם התמהיל הנוכחי ממולץ
תודה רבה!!!

1690699626541.png

אוהב ציון

משתמש פעיל

מנחם123

משתמש רשום
עריכה תורנית
שאלה על משכנתא פנסיונית:

לפני כחודשיים לקחתי בבנק מזרחי משכנתא לשיפוץ על הדירה, אבל לא ביצעתי עדיין את השיפוץ. (למרות שהמשכנתא נלקחה כבר כולה.)
הדירה מפוצלת לדירה + 2 יח"ד.

האם אוכל לקחת כעת משכנתא פנסיונית (המכונה גם, משכנתא הפוכה) על הדירה, עד 50% מהשמאות שנערכה לפני כחודשיים. (הכוונה, להסתמך על שווי הדירה שנכתב בשמאות כשווי לפני השיפוץ.)
או שהבנק יגיד: תוכיח שביטלת את הפיצול שהיה בדירה,
או: תוכיח ששיפצת,
או: תביא שמאות חדשה.
וכדו' ...

תודה מראש !

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

אבל רק אם אתה מחזיר את הצמוד
לא מבין על מה אתה מדבר. המצ הוא סכום זניח ביחס לכל המשכנתא והריביות שלהם.
וחוץ מזה. שיהיה לך ברור שיועץ עשה את העבודה והוא תיכנן יפה שהמצ יפרע או יילקח הלוואת הצטרפות לפרוע את זה. ואני אומר לך את זה בלי להכיר את הסיפור.

מה שכן????
לקחת יועץ???? תסמוך עליו. לא פייר לבקש חוות דעת בלי לספר את כל הסיפור מאחורה.
ושוב במקרה הזה אין סיפור. זה פצצה של משכנתא.ולטובתך. תברר ?? תשמע עוד כמה דיעות.. מה תעשה??​

מנחם123

משתמש רשום
עריכה תורנית
חשבתי שאף אחד מהיועצים לא זמין פה, כי מהצהרים לא היתה שום תגובה ...

אבל, ari1980 (או ראובן23, אני רואה שגם אתה נוכח פה), אם כבר אתה עונה: תוכל להתייחס גם לשאלה שלי?

תודה מראש !

אני מעתיק שוב את השאלה:

שאלה על משכנתא פנסיונית:
לפני כחודשיים לקחתי בבנק מזרחי משכנתא לשיפוץ על הדירה, אבל לא ביצעתי עדיין את השיפוץ. (למרות שהמשכנתא נלקחה כבר כולה.)
הדירה מפוצלת לדירה + 2 יח"ד.
האם אוכל לקחת כעת משכנתא פנסיונית (המכונה גם, משכנתא הפוכה) על הדירה, עד 50% מהשמאות שנערכה לפני כחודשיים. (הכוונה, להסתמך על שווי הדירה שנכתב בשמאות כשווי לפני השיפוץ.)
או שהבנק יגיד: תוכיח שביטלת את הפיצול שהיה בדירה,
או: תוכיח ששיפצת,
או: תביא שמאות חדשה.
וכדו' ...
תודה מראש !

נערך לאחרונה ב:

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
חשבתי שאף אחד מהיועצים לא זמין פה, כי מהצהרים לא היתה שום תגובה ...

אבל, ari1980 (או ראובן23, אני רואה שגם אתה נוכח פה), אם כבר אתה עונה: תוכל להתייחס גם לשאלה שלי?

תודה מראש !

אני מעתיק שוב את השאלה:

שאלה על משכנתא פנסיונית:
לפני כחודשיים לקחתי בבנק מזרחי משכנתא לשיפוץ על הדירה, אבל לא ביצעתי עדיין את השיפוץ. (למרות שהמשכנתא נלקחה כבר כולה.)​
הדירה מפוצלת לדירה + 2 יח"ד.​
האם אוכל לקחת כעת משכנתא פנסיונית (המכונה גם, משכנתא הפוכה) על הדירה, עד 50% מהשמאות שנערכה לפני כחודשיים. (הכוונה, להסתמך על שווי הדירה שנכתב בשמאות כשווי לפני השיפוץ.)​
או שהבנק יגיד: תוכיח שביטלת את הפיצול שהיה בדירה,​
או: תוכיח ששיפצת,​
או: תביא שמאות חדשה.​
וכדו' ...​
תודה מראש !
לא ענו . כי רובם כנראה היו בכנס יועצי המשכנתאות של ההתאחדות. אני לפחות ראיתי כמה.
שמאות של החודשיים האחרונים אין שום בעיה להשתמש בה שוב. למשכנתא הפוכה. ומה איכפת לך שרשום שהיא מפוצלת?? זה ככל הנראה לא ימנע כלום. אם מספיק לך השמאות שרשומה יקבלו אותה. ככל הנראה.​

מנחם123

משתמש רשום
עריכה תורנית
אם עונים פה ...,
יש לי עוד שאלה: (אני פשוט מתכנן לקנות דירה, ורוצה לממן את הקנייה ע"י שתי משכנתאות...)

אני מעוניין לקנות דירה שתהיה רשומה ע"ש החתן שלי.
יש כעת דירה שרשומה ע"ש הבת שלי, מלפני החתונה, ואני רוצה שהם ימכרו אותה בעוד כמה שנים.
(הסיבה לכך שהדירה הקיימת רשומה ע"ש הבת שלי, והדירה הנקנית תהיה ע"ש החתן שלי, היא כדי להיפטר ממס דירה שניה. העניין הזה בתחום הטיפול של העו"ד, ולא נוגע לפורום כאן...)

האם אפשר לקחת משכנתא, ולדחות את התשלום כ"בלון" או משהו כזה, כך שהם ישלמו אותו לאחר מכירת הדירה שרשומה ע"ש בתי?
(כוונת השאלה: אני מבין שזה תהליך מקובל כשמשפחה קונה דירה ומתכננת למכור את הדירה הקיימת. השאלה היא שכאן הדירה שעתידה להימכר לא רשומה ע"ש הקונה אלא ע"ש בן הזוג שלו!)

תודה מראש!

הכרת הטוב!

משתמש רשום
מנוי פרימיום
שלום וברכה
1.אני קונה דירה במחיר למשתכן במחיר של 950.000 יש לי הון עצמי 650.000 ואני מתלבט האם לקחת את כל ההון העצמי ולקחת משכנתא של300.00
או להשאיר חלק מההון העצמי ולקחת משכנתא של 650.000 ואת השאר להשקיע. השאלה היא כמה ריבית יתווסף לי סה"כ באחוזים ובשקלים במידה שאעשה מהלך כזה (אני מדבר על משכנתא ל5 שנים באפשרות הראשונה. או 15 שנים באפשרות השנייה פחות או יותר)?
2.וכן במקרה של קניית דירה ולקיחת משכנתא ל20 שנה. ולאחר כ5 שנים אני מוכר הדירה וקונה אחרת האם את המשכנתא הראשונה אצטרך לסגור ואז לקחת מחדש את הסכום שנותר על הדירה השנייה (מה שאומר שאצטרך לשלם את רוב הקרן כי בהתחלה רוב התשלום זה הריביות)או שניתן לגלגל את ההלוואה לדירה השנייה כולל לוח התשלומים?
תודה רבה.

מטב

משתמש מקצוען
שלום וברכה
1.אני קונה דירה במחיר למשתכן במחיר של 950.000 יש לי הון עצמי 650.000 ואני מתלבט האם לקחת את כל ההון העצמי ולקחת משכנתא של300.00
או להשאיר חלק מההון העצמי ולקחת משכנתא של 650.000 ואת השאר להשקיע. השאלה היא כמה ריבית יתווסף לי סה"כ באחוזים ובשקלים במידה שאעשה מהלך כזה (אני מדבר על משכנתא ל5 שנים באפשרות הראשונה. או 15 שנים באפשרות השנייה פחות או יותר)?
2.וכן במקרה של קניית דירה ולקיחת משכנתא ל20 שנה. ולאחר כ5 שנים אני מוכר הדירה וקונה אחרת האם את המשכנתא הראשונה אצטרך לסגור ואז לקחת מחדש את הסכום שנותר על הדירה השנייה (מה שאומר שאצטרך לשלם את רוב הקרן כי בהתחלה רוב התשלום זה הריביות)או שניתן לגלגל את ההלוואה לדירה השנייה כולל לוח התשלומים?
תודה רבה.
1. השאלה לא מספיק ברורה. אבל בכל מקרה, צריך להשוות מול ההשקעה.
תיאורטית, לקחת משכנתא בשביל להשקיע זה רעיון לא רע, רק צריך לעשות את זה נכון.

2. אם הדירה החדשה תהיה שווה לפחות כמו הקודמת, אין בעיה לגרור את המשכנתא.

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
שלום וברכה
תודה רבה.
1. אי אפשר לדעת מראש מה יהיו הריביות
2. עקרונית, כן

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
אם עונים פה ...,
יש לי עוד שאלה: (אני פשוט מתכנן לקנות דירה, ורוצה לממן את הקנייה ע"י שתי משכנתאות...)

אני מעוניין לקנות דירה שתהיה רשומה ע"ש החתן שלי.
יש כעת דירה שרשומה ע"ש הבת שלי, מלפני החתונה, ואני רוצה שהם ימכרו אותה בעוד כמה שנים.
(הסיבה לכך שהדירה הקיימת רשומה ע"ש הבת שלי, והדירה הנקנית תהיה ע"ש החתן שלי, היא כדי להיפטר ממס דירה שניה. העניין הזה בתחום הטיפול של העו"ד, ולא נוגע לפורום כאן...)

האם אפשר לקחת משכנתא, ולדחות את התשלום כ"בלון" או משהו כזה, כך שהם ישלמו אותו לאחר מכירת הדירה שרשומה ע"ש בתי?
(כוונת השאלה: אני מבין שזה תהליך מקובל כשמשפחה קונה דירה ומתכננת למכור את הדירה הקיימת. השאלה היא שכאן הדירה שעתידה להימכר לא רשומה ע"ש הקונה אלא ע"ש בן הזוג שלו!)

תודה מראש!
שלום לך מנחם.
ראשית, כשתקנה את הדירה ע"ש החתן -
מי הלווים? אם הוא ואשתו (בתך), אזי לא יתחשבו בהכנסותיך שלך. מכיון שבתך ערבה, ואין ערב לערב.

נשמע שכוונתך להבהרת חליפית - שלא תיתכן בסיפור כזה. מכיון שהמש"ח לא מכוון כלפי אותם בעלי נכס
מעבר לזה - שבלון בבנקים הוא לעולם עם החזר של ריבית, שזה מהווה את רוב ההחזר בתחילת תשלומי המשכנתא. רק בחברה חוץ בנקאית זה ייתכן.
אבל ישנם פתרונות מעבר, אעזור לך כמו תמיד בעז"ה.. ;)

מנחם123

משתמש רשום
עריכה תורנית
שלום לך מנחם.
ראשית, כשתקנה את הדירה ע"ש החתן -
מי הלווים? אם הוא ואשתו (בתך), אזי לא יתחשבו בהכנסותיך שלך. מכיון שבתך ערבה, ואין ערב לערב.

נשמע שכוונתך להבהרת חליפית - שלא תיתכן בסיפור כזה. מכיון שהמש"ח לא מכוון כלפי אותם בעלי נכס
מעבר לזה - שבלון בבנקים הוא לעולם עם החזר של ריבית, שזה מהווה את רוב ההחזר בתחילת תשלומי המשכנתא. רק בחברה חוץ בנקאית זה ייתכן.
אבל ישנם פתרונות מעבר, אעזור לך כמו תמיד בעז"ה.. ;)

מה זה "הבהרת חליפית" ?
איזה "פתרונות מַעַבַר" (או "מֵעֵבֶר") ישנם?

אולי לא חידדתי מספיק את הקושי, שמביא לכך שארצה לקחת את ההלוואה כ"הלוואת בלון":
מכיון שאני רוצה שהדירה תרשם ע"ש הבעל, ואילו ההכנסות הן בעיקר ע"ש האשה, אני משער שהוא לא יוכל לעמוד בתנאים לקבלת הלוואה. (גם אם היא תחתום כערבה, הרי היא צריכה הכנסות פי שתים כדי שיתחשבו בהן.)

משום כך חשבתי שצריך לבקש את ההלוואה כהלוואת בלון עד למכירת הדירה הקיימת, בעוד מספר שנים.

תודה!
ל"הון ובית", או לאחרים שיאותו לענות לשאלה!

נ.ב.
אתה כנראה עמוס מאוד, קשה מאוד להשיג אותך! ...

נערך לאחרונה ב:

בניאל

משתמש רשום
שאלה מחזור פרים 480 רביית מינוס 0.2 מתוך 850 השאר קבוע 4.3
1 ק מ כל 7 4.73
2 ק"מ כל 5 4.97
צ"מ כל 5 2.86
השמח לשמוע חוות דעת המומחים מה מומלץ אם בכלל או לשלב בין שתי המסלולים
או ללכת לבנק אחר לעשות מחזור של כל המשכנתא
תודה רבה

פקמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
דירה שמושכרת למשרד טכני הדירה נשארה עם אמבטיה מטבח וכו'
פחות מ-50 אחוזי מימון
אפשרי למשכן לכל מטרה??

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה