אם אתה מחזיר את המ"צ מיידי זה תנאים טובים , אבל אם לא , קח יועץ .נשמח לברר האם ניתן להשיג תנאים יותר טובים
והאם התמהיל הנוכחי ממולץ
תודה רבה!!!
צפה בקובץ המצורף 1433684
בנק פועלים - זה אחרי יועץאם אתה מחזיר את המ"צ מיידי זה תנאים טובים , אבל אם לא , קח יועץ .
הבנקים נותנים היום רביות מועדפות רק ליועצים .
איזה בנק קיבלת ?
שכויייחשבוע טוב!
ניכר שמדובר בסיפור מורכב.
ככל ולקחת יועץ - פשוט תסמכו עליו!
הוא איש המקצוע שלכם, ומישהו מבחוץ רק יפריע עם כיוונים שעלולים להיות אף לא רלוונטים.
אבל רק אם אתה מחזיר את הצמוד
חשבתי שאף אחד מהיועצים לא זמין פה, כי מהצהרים לא היתה שום תגובה ...
אבל, ari1980 (או ראובן23, אני רואה שגם אתה נוכח פה), אם כבר אתה עונה: תוכל להתייחס גם לשאלה שלי?
תודה מראש !
אני מעתיק שוב את השאלה:
שאלה על משכנתא פנסיונית:לפני כחודשיים לקחתי בבנק מזרחי משכנתא לשיפוץ על הדירה, אבל לא ביצעתי עדיין את השיפוץ. (למרות שהמשכנתא נלקחה כבר כולה.)הדירה מפוצלת לדירה + 2 יח"ד.האם אוכל לקחת כעת משכנתא פנסיונית (המכונה גם, משכנתא הפוכה) על הדירה, עד 50% מהשמאות שנערכה לפני כחודשיים. (הכוונה, להסתמך על שווי הדירה שנכתב בשמאות כשווי לפני השיפוץ.)או שהבנק יגיד: תוכיח שביטלת את הפיצול שהיה בדירה,או: תוכיח ששיפצת,או: תביא שמאות חדשה.וכדו' ...תודה מראש !
1. השאלה לא מספיק ברורה. אבל בכל מקרה, צריך להשוות מול ההשקעה.שלום וברכה
1.אני קונה דירה במחיר למשתכן במחיר של 950.000 יש לי הון עצמי 650.000 ואני מתלבט האם לקחת את כל ההון העצמי ולקחת משכנתא של300.00
או להשאיר חלק מההון העצמי ולקחת משכנתא של 650.000 ואת השאר להשקיע. השאלה היא כמה ריבית יתווסף לי סה"כ באחוזים ובשקלים במידה שאעשה מהלך כזה (אני מדבר על משכנתא ל5 שנים באפשרות הראשונה. או 15 שנים באפשרות השנייה פחות או יותר)?
2.וכן במקרה של קניית דירה ולקיחת משכנתא ל20 שנה. ולאחר כ5 שנים אני מוכר הדירה וקונה אחרת האם את המשכנתא הראשונה אצטרך לסגור ואז לקחת מחדש את הסכום שנותר על הדירה השנייה (מה שאומר שאצטרך לשלם את רוב הקרן כי בהתחלה רוב התשלום זה הריביות)או שניתן לגלגל את ההלוואה לדירה השנייה כולל לוח התשלומים?
תודה רבה.
1. אי אפשר לדעת מראש מה יהיו הריביותשלום וברכה
1.אני קונה דירה במחיר למשתכן במחיר של 950.000 יש לי הון עצמי 650.000 ואני מתלבט האם לקחת את כל ההון העצמי ולקחת משכנתא של300.00
או להשאיר חלק מההון העצמי ולקחת משכנתא של 650.000 ואת השאר להשקיע. השאלה היא כמה ריבית יתווסף לי סה"כ באחוזים ובשקלים במידה שאעשה מהלך כזה (אני מדבר על משכנתא ל5 שנים באפשרות הראשונה. או 15 שנים באפשרות השנייה פחות או יותר)?
2.וכן במקרה של קניית דירה ולקיחת משכנתא ל20 שנה. ולאחר כ5 שנים אני מוכר הדירה וקונה אחרת האם את המשכנתא הראשונה אצטרך לסגור ואז לקחת מחדש את הסכום שנותר על הדירה השנייה (מה שאומר שאצטרך לשלם את רוב הקרן כי בהתחלה רוב התשלום זה הריביות)או שניתן לגלגל את ההלוואה לדירה השנייה כולל לוח התשלומים?
תודה רבה.
שלום לך מנחם.אם עונים פה ...,
יש לי עוד שאלה: (אני פשוט מתכנן לקנות דירה, ורוצה לממן את הקנייה ע"י שתי משכנתאות...)
אני מעוניין לקנות דירה שתהיה רשומה ע"ש החתן שלי.
יש כעת דירה שרשומה ע"ש הבת שלי, מלפני החתונה, ואני רוצה שהם ימכרו אותה בעוד כמה שנים.
(הסיבה לכך שהדירה הקיימת רשומה ע"ש הבת שלי, והדירה הנקנית תהיה ע"ש החתן שלי, היא כדי להיפטר ממס דירה שניה. העניין הזה בתחום הטיפול של העו"ד, ולא נוגע לפורום כאן...)
האם אפשר לקחת משכנתא, ולדחות את התשלום כ"בלון" או משהו כזה, כך שהם ישלמו אותו לאחר מכירת הדירה שרשומה ע"ש בתי?
(כוונת השאלה: אני מבין שזה תהליך מקובל כשמשפחה קונה דירה ומתכננת למכור את הדירה הקיימת. השאלה היא שכאן הדירה שעתידה להימכר לא רשומה ע"ש הקונה אלא ע"ש בן הזוג שלו!)
תודה מראש!
שלום לך מנחם.
ראשית, כשתקנה את הדירה ע"ש החתן -
מי הלווים? אם הוא ואשתו (בתך), אזי לא יתחשבו בהכנסותיך שלך. מכיון שבתך ערבה, ואין ערב לערב.
נשמע שכוונתך להבהרת חליפית - שלא תיתכן בסיפור כזה. מכיון שהמש"ח לא מכוון כלפי אותם בעלי נכס
מעבר לזה - שבלון בבנקים הוא לעולם עם החזר של ריבית, שזה מהווה את רוב ההחזר בתחילת תשלומי המשכנתא. רק בחברה חוץ בנקאית זה ייתכן.
אבל ישנם פתרונות מעבר, אעזור לך כמו תמיד בעז"ה..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: