יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
זה מה ששאלתי אם יש טלפון שהבנקאים עונים בו בכלל, כי מי שענה לי במוקד משכנתאות זה רק נציג שאמר לי שיחזרו אלי
בנקאים בסניף לא מטפלים במחזורים בלאומי בכלל!!
רק המוקד!
יש לי קשר מעבודה יומיומית עם המנהלות הראשיות של המוקד, גם זו של כל המחזורים, וגם זו שאחראית על הפנימי, והאחראית על החיצוני.
אני יכול לבקש שיטפלו בתיק שלך.
על הדרך נבדוק גם מה קיבלת, וננסה לעזור.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום

ססגון

משתמש צעיר
מצו"ב מסלולים נוכחיים לצד הצעות למחזור פנימי של הפריים, זה נקרא הצעות טובות?
וסתם מעניין מה אומרים על המסלולים המקוריים?
vmg, njzur.PNG

פסגות

משתמש מקצוען
מצו"ב מסלולים נוכחיים לצד הצעות למחזור פנימי של הפריים, זה נקרא הצעות טובות?
וסתם מעניין מה אומרים על המסלולים המקוריים?צפה בקובץ המצורף 1356863
הצעה מאוד טובה
בטח בחלק של כל מטרה זה פשוט חצי בריבית אתה בטוח שהם מציעים לך את זה גם בכל מטרה?

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

פרוגר הלוי

משתמש צעיר
שאלה
משכנתא לדירה חדשה בסכום של 940,000 ש"ח, בנק מרכנתיל הציע את המסלול הבא - האם זו הצעה טובה?
תודה - די דחוף!
  1. 400 א' ₪ קבועה לא צמודה. 20 שנה 4.98%
  2. 300 א' ₪ משתנה צמודה . 30 שנה 3.35%
  3. 240 א' ₪ פריים – 0.2 25 שנה 5.8%
החזר חודשי 5475 ₪

הסבר של הפקיד בבנק:

קיצרתי את הקבועה כדי שנוכל להוזיל אותה ובנוסף זה מקטין את הסיכון לעמלות סילוק לכשתסלק

הוספתי משתנה כל 5 צמודת מדד כיון שהריבית שלה יחסית לא גבוה ובנוסף זה מאפשר לשפר מסלולים אחרים. כיון שיש תכנון לפרוע בזמן די קצר חלק מהמשכנתא יש פחות חשש מהמדד.

25% בפריים כי הריבית שלו גבוהה אז עדיף אולי לא לקחת ממנו הרבה מצד שני הוא לא צמוד למדד ונפרע ללא עמלות

הנחת היסוד של הפקיד בבנק מרכנתיל שהתכנון הוא להקדים את פרעון המשכנתא ברגע שיתאפשר.

אודה על מידע דחוף. תודה

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
שאלה
משכנתא לדירה חדשה בסכום של 940,000 ש"ח, בנק מרכנתיל הציע את המסלול הבא - האם זו הצעה טובה?
תודה - די דחוף!
  1. 400 א' ₪ קבועה לא צמודה. 20 שנה 4.98%
  2. 300 א' ₪ משתנה צמודה . 30 שנה 3.35%
  3. 240 א' ₪ פריים – 0.2 25 שנה 5.8%
החזר חודשי 5475 ₪

הסבר של הפקיד בבנק:

קיצרתי את הקבועה כדי שנוכל להוזיל אותה ובנוסף זה מקטין את הסיכון לעמלות סילוק לכשתסלק

הוספתי משתנה כל 5 צמודת מדד כיון שהריבית שלה יחסית לא גבוה ובנוסף זה מאפשר לשפר מסלולים אחרים. כיון שיש תכנון לפרוע בזמן די קצר חלק מהמשכנתא יש פחות חשש מהמדד.

25% בפריים כי הריבית שלו גבוהה אז עדיף אולי לא לקחת ממנו הרבה מצד שני הוא לא צמוד למדד ונפרע ללא עמלות

הנחת היסוד של הפקיד בבנק מרכנתיל שהתכנון הוא להקדים את פרעון המשכנתא ברגע שיתאפשר.

אודה על מידע דחוף. תודה
יש צורך דווקא במרכנתיל?
תמהיל וריביות לא משהו אלא אם יש סיפור מיוחד.

פרוגר הלוי

משתמש צעיר
במקרה החשבון בנק שם, אז שאלתי אותם וזו ההצעה שנתנו, היות ואני לא מספיק מבין בתחום, לכן אני שואל כאן

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
במקרה החשבון בנק שם, אז שאלתי אותם וזו ההצעה שנתנו, היות ואני לא מספיק מבין בתחום, לכן אני שואל כאן
כדאי ללכת ליועץ מיעוץ פה בלי להכיר את האנשים והעסקה לא תקבל מוצר מושלם.

מנחם123

משתמש רשום
עריכה תורנית
אבקש עצתכם:

אנו זוג שכאשר ההורים קנו לנו דירה למגורינו (לפני 25 שנה) הם רשמו אותה על שמם (דהיינו, על שם שני זוגות ההורים - של הבעל ושל האישה).
כעת, אנו מעוניינים לקחת הלוואה לצורך השקעה, ולשעבד את הנכס הזה, כשההורים משמשים כ"ערב ממשכן". (משכנתא שקיימת בבנק מזרחי.)

חשבתי, שאולי אפשר לעשות אחרת: מכיון שכעת ההורים כבר מבוגרים (בגילאי: 62, 68, 71,71), אולי אפשר לקחת הלוואת משכנתא הפוכה, על שם ההורים ובשעבוד הנכס שהוא בין כה וכה שלנו, כלפי האמת.

הרווח שבזה יהיה, שלא נצטרך לשלם תשלומים חודשיים לפרעון ההלוואה.

האם אפשר לקחת משכנתא הפוכה כשהנכס רשום על שם שני זוגות?
האם אפשר יהיה לפרוע את ההלוואה בעוד כמה שנים, כשנממש את ההשקעה המתוכננת?

תודה,

hishtadlut

משתמש פעיל
אבקש עצתכם:

אנו זוג שכאשר ההורים קנו לנו דירה למגורינו (לפני 25 שנה) הם רשמו אותה על שמם (דהיינו, על שם שני זוגות ההורים - של הבעל ושל האישה).
כעת, אנו מעוניינים לקחת הלוואה לצורך השקעה, ולשעבד את הנכס הזה, כשההורים משמשים כ"ערב ממשכן". (משכנתא שקיימת בבנק מזרחי.)

חשבתי, שאולי אפשר לעשות אחרת: מכיון שכעת ההורים כבר מבוגרים (בגילאי: 62, 68, 71,71), אולי אפשר לקחת הלוואת משכנתא הפוכה, על שם ההורים ובשעבוד הנכס שהוא בין כה וכה שלנו, כלפי האמת.

תודה,
למחיר למשתכן אתם רשומים?

מנחם123

משתמש רשום
עריכה תורנית
תודה על העצה, אכן "השתדלות" ראויה:
נרשמנו.
זכינו.
קיבלנו את הדירה.
ומכרנו אותה לפני שנה וחצי.
אז אנחנו לא זכאים כעת להשתתף בהגרלה, כי אנחנו לא מוגדרים חסרי דיור עד שיעברו 3 שנים מהמכירה...

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אבקש עצתכם:

תודה,
אתם יודעים מה אזור הריביות ומה המשמעות של לא לשלם תשלומים בכלל.
מה שאני אומר שזה מוצר טוב משכנתא הפוכה אבל גם מוצר יקר.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה