• משתמשים יקרים!
    בשל עבודות תחזוקה בשרתים ייתכן שתחוו שיבושים ואיטיות באתר. אנחנו מטפלים בתקלות ומקווים שהן תבאנה על פתרונן בהקדם. תודה על הסבלנות!

שיתוף חופשי יצירות שלי על הספר דופליקטים (המדהים!!) לשימוש חופשי!

יצירות לשימוש חופשי

מון בלאן

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
יוצרי ai
כדור הטונגו!
הכי יפה שיצא לי...
פורמפט:
A mysterious purple orb glowing with purple light surrounded by a purple halo
Deep underground in a mine close to the Earth's core
נוצר בנייט קפה מודל: שטף
A mysterious purple orb glowing with purple light surrounded by a purple haloDeep underground in a mine close to the Ea...
 

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
כדור הטונגו מהמם לגמרי!
לגבי זירו, לדעתי, אף אחת מהתמונות. לזירו יש שיער כסוף. הוא בסביבות גיל ה - 50 עד כמה שהבנתי. תנסי ללכת לכיוון הזה יותר.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

זהירות, הביקורת כורעת תחת עומס ספויילרים, אם לא קראת את הספר ואתה מתכנן לקרוא אותו בהמשך מומלץ להימנע מקריאת הביקורת לעת עתה



לכתוב ביקורת ספרות על ספר של
@יונה ספיר זה לא דבר שבא ברגל, כלומר, ברור שלא. מקלידים אותה ידנית... אבל בכל זאת, רק לשם האמינות, הסתפקתי רבות מה לכתוב מתוך שלל המחשבות שצצו לי במהלך קריאת הספר והחלטתי להניח לסקנדר שלי להציף את הבולטות שביניהן החוצה, בהנאה מרובה!

על הכתיבה של יונה ספיר כבר אין מה לדבר, מי שאוהב זכותו, ומי שלא אוהב גם כן זכותו! אנחנו מדינה דמוקרטית פה, במחילה מהאוטוקרטים שבינינו!...

הכריכה. ובכן, כריכה יפה ומושכת את העין. מוטיב חוזר מהכריכה הקודמת, רק שבניגוד לכריכת הספר הקודם, עליה הופיע מבנה מסתורי משהו שבמהלך הספר התברר בסך הכל כאחוזה מתקופה קדומה, המבנה המופיע בכריכת דופליקטים 2 הוא מבנה דופליקטי במוצהר. (המועצה העליונה בבועת האוצרים, אם שאלתם או אם אתם קוראים את הביקורת למרות שלא קראתם את הספר...) יפה מאוד. הכריכה מצדיקה את פנים הספר.

נ.ב. נוצות של דואוסיינס אינן אמורות להיות כחולות ירוקות? מה זה הצבע הלבן שבחרה הבינה עבור הדואוסיינס המרשים שעל הכריכה? נקודה למחשבה.

ואל העלילה עצמה, כי אחרי הכל, לא קנינו את הספר בגלל הכריכה שלו!... (או שכן? נקודה נוספת למחשבה...)

הריקורדום. בתחילת העלילה אומר קייזר לדני שימצא את השפעת הריקורדום על כדור הארץ וכך יידעו מי הוא האוצר שעשה זאת, ובלה בלה בלה. פתאום משהו שם משתנה. פתאום הוא צריך ל... בעצם, לא הבנתי! אם הוא ימצא את הריקורדום, מה יקרה בדיוק? האם הוא יגיע אל ד"ר קאלי ויקבל ממנו את הספר המדובר?... אשמח אם מישהו יוכל להחכים אותי קצת יותר בענין.

כדור הטונגו. לא אמור לבטל את יכולותיו הדופליקטיות של הנוגע בו? כיצד נותר קאזנס דופליקט? האם הייתה לעובדה שהסקנדר שלו שהה בקרצ'ר השפעה על כך? ואם כן, למה זה לא כתוב?

רוּפְּיוֹ. (שמתם לב לניקוד? אני שמתי לב. שמתם לב שבכמה מקומות היה כתוב: אגרוּפְּיוֹ?) מה בדיוק קורה איתו? מדוע מלכתחילה הוציא אותו מקסימיליאן בכלל מבועת האוצרים? כבר בספר הראשון הופיעה שאלה על הכריכה האחורית ללא תשובה, מדוע זה צריך לקרות עוד פעם?... מילא להותיר חור לסוף הספר, ניחא! אבל...

אבישי וסקנדרוֹ. יש איזה משפט חזק כזה שגורס שקצת בעייתי לעשות את הדבר הזה, שכחתי איך הוא הולך. אה, לא חוזרים על בדיחה פעמיים!!!

אוצר הזהות. בספר הקודם היה כתוב די בבירור שאוצר האשליות הוא זה שמסוגל לשנות את פניו או הסובבים אותו. איך בספר הזה עבר הכח אל אוצר אחר?

הגוליבר. בספר הקודם נכתב שהוא אחד מהמוטציות בעלות שתי הראשים שנוצרו בעקבות פיצוץ הכור הגרעיני (נגיע אליו תכף). בכריכה האחורית ובפנים הספר הוא מופיע עם ראש אחד!

הכור האטומי. בספר הקודם ידע מקסימיליאן (או טהולא? לא משנה. אנחנו בני אדם, לא דופליקטים;)) לספר לדני על כך שמדובר בכח דופליקטי. בספר הנוכחי אחד האוצרים חושב על הכח האדיר של האנרגיה וכדוגמא לכך הוא נזכר בכור...

מאמין שהיו שהעמיקו יותר, אבל היות שאני והסקנדר שלי קצת מסוכסכים והוא אינו מוכן להמשיך לסייע לי בכתיבת הביקורת נראה לי שנצטרך לעצור את זה כאן.

לסיכום: פנזטיה מעולה כפנטזיה. מקורית בהחלט. מחכים לספר הבא. כנראה שהוא ייקח קצת זמן אבל איך אומרים? "לעולם אל תאמרו נואש. ידידים."
דופליקטים 2 - ביקורת ספרות
אז הנה זה הגיע. אחרי שחיכינו שנה מאז ה'התגלות' והתבשרנו שהספר הבא לא יצא לתשרי ונאלץ להמתין עד ניסן. לאחר המתנה ארוכה הגיע הרגע וקיבלתי במייל הודעה מ'אור החיים' על הספר במכירה מוקדמת.

אז לפני שנתחיל עם הביקורות נקדים ונאמר שברור לכל דורש שיונה ספיר כבר מזמן כבשה את הכיסא של הסופרת מספר אחת בתחום ספרות המתח החרדית בכלל, והספר הזה בפרט הוא אחד הספרים הטובים שידעה הספרות החרדית מימיה, וכל הביקורות שיבואו כאן הם לפי דרגתה על אף שברור שאני לא יכול לכתוב ספר גאוני ומורכב כזה. ואצל אנשים בסדר גודל כזה מדקדקים כחוט השערה. ועוד אומר ואוסיף שקראתי את הספר בסך הכל פעם אחת לפני שהביקורת הזאת נכתבה, ככה שיתכן שישנם אי אלו דברים שלא אחזתי בקריאה הראשונה וידרשו פעם נוספת.

היא ללא ספק הולידה משהו חדש בספרות המתח שלנו. ממתח שהסתכם בסוכני ביון ומרגלים נושאי אקדחים, היא הביאה משהו חדשני ועתיק בא זמנית. אני בטוח שזו סדרה שתהדהד עוד שנים רבות על אף ספרי הפנטזיה הבאים שיבואו בעקבותיה. יש בה שילוב גאוני של דמות פנטזיונית יהודית בעולם שמוכר ולא מוכר לנו. לצעד כזה לא דרוש רק אומץ בלקחת אחריות לכתוב אותו, אלא גם את השכל והרגש המתאימים לעשות את זה נכון.

וכעת לביקורת:

ובכן, נתחיל עם הדבר שנגלה לעיני כולם עוד מבלי שנתעמק בספר שאני נושאים בידינו, והוא השם של הספר "אוצרים: כבלי החירות". לא הבנתי איפה בדיוק הקשר דוקא ל"אוצרים" בכל הספר הזה? מה גם שהוא שם פחות קליט, שלוש מילים שבתוכם יש גם נקודתיים. היה נראה לי יותר מתאים "כבלי החירות". ניתן אולי לשער שזה בגלל שבהמשך יהיה ספר שנושא שם דומה "אוצרים: דופליקי הדופליקטים וכו'". אבל עדיין לי זה נראה קצת פחות מתאים.

וכעת ניגש לדבר הבא, הדבר שנראה לעיני כל כבר מהרגע הראשון והוא כריכת הספר. כמו בספר הקודם גם בזה יונה ספיר לא מאכזבת ונותנת לספר כריכה שבולטת מאד במדף הספרים החרדי (והאמת שגם בציבור הכללי היא לא נפוצה כל כך) ויותר נוטה להזכיר תמונה של סרט הוליוודי. ללא ספק כריכה מושכת שגורמת לכל מי שניגש לחפש מתנה לאפיקומן באור החיים להושיט את ידו לספר גם אם הוא לא שמע מעולם את המילה 'דופליקטים'. כריכה יפהפייה, אפילו מאד. עם כל מה שהתלהבתי מהכריכה של הספר הראשון, מזאת התלהבתי יותר. הגרפיקאית כאן ללא ספק עשתה עבודה מדהימה ונדירה. (יש בי מחשבה לפנות אליה לגבי הכריכה לספר שלי). אבל עוד לפני שנרד לרזולוציות אני שואל: איזה קטע בספר היא באה להמחיש? מילא בספר הראשון היתה זו הבקתה בה התגוררו דני וחבריו במשך המשימה שלהם בסיים. אבל בספר הנוכחי חיפשתי סצנה של טירה בראש הר עולה בלהבות על רקע שמי הלילה - ולא מצאתי. יש את המגדל של זירו בראש ההר, שכנראה לא מדובר בו; יש את המלחמה בסוף על הקרצ'ר, אבל לא תיארתי את מבנה המשושה בתור טירה כזאת. חוצמזה שזה לא נראה מתרחש בתוך בועה בלב האוקיינוס – קיצער, עם כל היופי שלה, קצת קשה למצוא קשר בינה לבין ההתרחשויות בספר הזה.

וכעת בואו נרד טיפה לרזולוציות (ושוב, אני מתנצל עד הקפדנות. אבל כמו שאמרתי, בספרים בסדר גודל כזה מדקדקים גם על הפרטים הקטנים): א. הדואוסיינס שמופיע בכריכה לא זהה בצבעיו (גווני שחור ולבן עם ראש כהה) לתיאורים שבתוך הספר (גווני כחול וירוק), וגם לא לצבעי התמונה שבכרך הראשון. ב. האדם שרוכב עליו לא נראה בדיוק יושב עליו, אלא אם כן נאמר שיש לדואוסיינס איזו דבשת שמסתתרת מאחורי הכנף שלו (ועל הכנף עצמה לא יתכן שהוא יושב, אלא אם כן הוא רוצה למות), ואילו בספר הראשון הוא ממש ישב על הצוואר שלו בצורה מאד ברורה. נעבור לגב הספר. בגב הספר אם אינני טועה נראה זירו אוחז בשפופרת הזכוכית שבתוכה כטור הטונגו ליד הגוליבר הענקי. אז ככה: ג. במחילה, אבל ככה לא נראה זירו שמתואר בספר עם עור ושיער בהירים ועיני קרח תכולות. האדם שעומד שם נראה ממוצא מזרחי, אולי אפילו ערבי עם עור ושיער כהים. אולי זה בנדו או אאודו? לא ברור כל כך, מסתבר שלא. ד. לגבי הכלב שמופיע שם: קודם כל לפני שקראתי את הספר הוא בכלל לא היה נראה לי ענק, אלא פשוט יותר קרוב למצלמה מהאדם שעומד הרבה מאחוריו – כנראה שהפרספקטיבה לא מספיק ברורה. אולי היה ניתן לשפר את זה אם היו מוסיפים לשניהם צל על הקרקע. מה גם שהכלב מרים את הראש למעלה במבט מתחנחן כאילו הוא מסתכל לאדם שעומד מעליו ולא לבני אדם קטנים שמטיילים בין רגליו, דבר נותן תחושה שהוא נמוך וקטן. דבר נוסף: הכלב הזה לא נראה גוליבר מעוות גנטית בעקבות קרינה רדיואקטיבית, אין לו עיניים אדומות ומבע מפלצתי כמו שמתואר בספר. הוא דומה יותר לכלב מסטינו נפוליטנו איטלקי. הזאב שבגב הכרך הראשון לעומת זאת נראה הרבה יותר מאיים ומפחיד.

וכעת נעבור לדבר על תוכן הספר, ונחלק זאת לשני חלקים. האחד: הביקורות החיוביות על הספר. והשני: קצת הערות לשיפור.

* אחד הדברים הקשים בכתיבת סדרת פנטזיה, היא העובדה שהקוראים סיימו עם הספר הקודם כבר מלפני שנה וכבר הספיקו לשכוח הרבה מהחוקים והכוחות של העולם, וכעת אתה בא לתת להם עלילה באותו עולם שרוב הסיכויים שחלק גדול ממנו הם כבר הספיקו לשכוח. הדבר הזה קשה שבעתיים כשמדובר בסך הכל בכרך שני כשעל העולם הקסום שלך יש רק ספר אחד, והקוראים לא בדיוק זוכרים את מסגרת ה'גלובל', היחס המדוייק לסקנדר, צורת הזימון, מתי הוא מתאפשר, חוקי היורהמנטום וכו'. על הסופרת מוטלת כאן עבודה מקצועית כבר בעשרות העמודים הראשונים להכניס אותנו לאווירת העולם באלגנטיות, מבלי שנרגיש שאנחנו קוראים כאן איזה תקציר או איזכורים יבשים מהעולם ומהספר הקודם. והתהליך הזה עבר בספר בצורה מוצלחת ביותר. יונה ספיר ידעה להציף תוכך כדי קריאה באלגנטיות מחדש את כל המושגים והאיזכורים החשובים מהספרים הקודמים, מבלי לעצור ולהזכיר אותם בצורה עניינית ויבשה.

* נקודה נוספת שראויה לשבח היא שזה הספר הראשון בו אנחנו מתוודעים לגיבור-על יהודי אוטנטי. הוא נצרך להאכיל את הדואוסיינס לפניו, הוא מתייעץ עם רב על המשך דרכו בגלובל, הוא לא נכנס לכנסיה, יש ערכים יותר חשובים מחוקי היורהמנטום. בסוף הפ היו סיטואציות מאד ראליות והיוניות שהוא יתקל בהם ואני שמח שהסופרת לא ברחה מהם. והכי אהבתי שהדברים נעשו בצורה אלגנטית ולא מולחמת ומטיפה. (גם הקטע האצילי שהוא לא נדחף למכות עם דיואו בשוק ממש מצאה חן בעיני).

* רמת המת של הסיפור עוצמתית ביותר. כל קטע נגמר בצורה שגרמה לי לדפדף לחלק בהא שבו הוא ממשיך רק כדי לברר שהכל בסדר (עד שגיליתי שלא והייתי חייב לקרוא את כל העמודים עד לשם). אומנות ראוייה לשבח. זו טכניקה שהרבה סופרים משתמשים בה, אבל החוכמה היא לא רק לסיים במתח, אלא גם להראות שזו לא היתה סיומת סתמית ובאמת התפתח משהו רציני בעלילה. (בשונה מהסופרים שגומרים פרק במתח שמתברר כמיצג שוא בעמוד הבא, דבר שגורם לקורא לאבד אמון, כמו בסיפור על הוא שצעק "זאב זאב").

* זירו – הוא נבל פשוט גאוני. נראה לי שהוא הנבך הכי מפחיד שפגשתי. ככל שקייזר ומסדר הדופליקטים מנסים להיות חכמים יותר, זירו נהיה מפחיד יותר. אהבתי איך שהיא נכנסה לפרטים עם כל התרגיל שהוא עשה עם קאזנס והמוות שלו. הוא נבל באמת לא צפוי, מצד אחד רצחני להחריד, ומאידך כל כך מתרפס כלפי דני, ועוד בסוף אם הספר... אין מה לומר נבל פנטסטי.

* שמות יותר מקוריים – בספר הזה בשונה מקודמו יונה ספיר הביאה מכלול שמות מקורי וקסום יותר כמו 'ריקורדום', 'פאוטור', 'חרב המורטם', 'ואגבונדים' (שאגב, הם דמויות גאוניות ומתוקות להפליא). יותר טוב מהספר הקודם שכמעט כל השמות שפגשנו היו לקוחים מהשפה האנגלית כמו 'סקנדר', 'בייס', 'פיוצ'ר', 'פרדייס', 'סיים' וכדו'.

* היסטוריה מדהימה מוסיפה המון עומק לעלילה ולדמויות

* סיומת מטורפת – לא זכור לי שקראתי אי פעם סוף כל כך בלתי צפוי (כל הרחבה ותיאור שאוסיף רק יגרע).



ועכשיו לדברים הטעונים שיפור:

* הפרולוג – הספר פותח בדני שנכנס לתוך דלת סתרים ומוצא את עצמו בעבר ומקבל ספר מדוקטור קאלי. הקורא הקלאסי בטוח שזה קרה בתחילת הסיפור עוד לפני חזרתו של דני להמשך שנת ההתגלות, אבל פתאום פוגשים את הקטע הזה שוב בהמשך הספר כשהוא מוצא את המקום שפגע בו הריקורדום, ואז הקורא תופס שהפרולוג בכלל לא היה חלק בסיפור.

* טעויות מקלדת רבות מידי.

* כל ספר טוב מעביר את הקורא איזו חוויה של הרמוניה מסויימת, גם אם הוא חלק בסדרה הוא דואג להשלים איזה פרק מוגדר ומשאיר את הקורא עם תחושת שובע מסויימת (שלא סותרת את התיאבון למנה של הספר הבא). הספר הזה לא סגר מעגל מבחינתי. הגם שלאי נרפאה מהחולי שלה, המצב נהיה יותר מסובך מהמצב בו הספר התחיל, היתה לי תחושה של חוסר השלמה מצד העלילה שהרגישה כאילו נקטעה באמצע – נשארתי רעב. דבר נוסף: בתור קורא ציפיתי לתגמול בסוף הספר של איזה קרב מרשים או אירוע בומבסתי. האמת שהיה, אבל הקרב בבועת האוצרים יכל להיות הרבה יותר בעל צבע, פרטים ותחושות ולא להסתכם בדף אחד.

* עומס מידע מכביד – אני יודע שזה ספר פנטזיה שמתאר עולם אחר, אבל היו הרבה נקודות לאורך הספר שהיו די מייגעות, הן מצד הכפילות שלהם (יכולתי למצוא את עצמי מול שתי פיסקאות באותו עמוד שהסבירו את אותו רעיון) והן מצד המורכבות בה הם מוצגים. הרבה דברים של כללי זימון הסקנדרים והתפקוד שלהם, ההסבר על הריקורדום וההשלכות שלו בעולם ועוד דברים רבים היו מעט מורכבים בשביל קורא קלאסי. צריך למצוא דרך לפשט אותם יותר.

* חוסר שימוש בסאב-טקסט – לאורך התחביר נתקלים במשפטים ופסקאות בעלי עודף מילים מיותרות. ניקח למשל את עמ' 640 (בפסקא השניה בעמוד) רק כדוגמא: כשהספר מדבר של כך שרופיו הוא זאב לא תמים כמו שהוא נראה כתוב "לא רק מקסימיליאן ידע שהוא אינו כזה, אלא כל בעלי החיים שלחמו בו וניסו להרוג אותו. למרבה הצער הללו כבר לא יכלו לשתף אף אחד במה שחוו על בשרם: הם מתו מנשיכת שיניו המורעלות". המשפט האחרון בפסקה הזו מיותר. הרי כולנו יודעים כבר מכמה התרחשויות בספר שהנשיכה שלו רעילה והורגת כל מי שנלכד בה, אז למה לחזור על זה שוב? ומלבד זאת, הרבה יותר מחבר את הקורא כשהוא ממשיך את המשפט המתבקש בראש שלו. בכללי סאב-טקטס הוא אומנות מורכבת, אבל אני חושב שיונה ספיר יכולה לצלוח אותה בקלות יחסית לשאר הסופרים.



נותרו לי עדיין הרבה תהיות ושאלות לא פטורות לגבי הסדרה והדמויות, אבל נראה לי מוקדם מידי להעלות אותם על הכתב. בכל זאת לא עברנו אפילו חצי דרך עם הדופליקטים ואני משער שמחכות לנו עוד המון הפתעות (זה ממש מפחיד ומרגש בא זמנית) שבהם יתבארו כל השאלות והתהיות. צריך לזכור שכל תסבוכת שכתובה בספר נהגתה בידי סופרת שכבר חשבה על מוצא ממנה (סתם ככה יש בזה מסר מחזק לחיים שלנו), ולנו נותר רק להדק חגורות ולהיצמד למשענת הכיסא ולתת לנהגת לעשות את עבודתה נאמנה.

מסקנה: דופליקטים – אוצרים: כבלי החירות ספר נדיר במינו (שגם הוא עצמו נדיר בציבור). מומלץ בחום!

מחכים בקוצר רוח לספר הבא!!!
בעקבת פוסט של @נחמת שוטים שנכתב כתשובה לפוסט שלי שאני לא מצליחה למכור את הספרים, בו הציגה @נחמת שוטים את העובדה שצריך שיווק מקצועי, החלטתי לחפש משרד פרסום.
לפני זה, הייתי צריכה כסף, כמובן.
ולפני תקופה מסוימת התפללתי והבטחתי לה' שאם ישלח לי כסף, אפנה לכיוון של פרסום 'אמיתי' בלי להתקמצן יותר מידי.
ובדרך, שנראתה דרך הטבע, אבל בעיני היא פלאית, הופקד לחשבוני סכום כסף משמעותי והחלטתי לממש את הבטחתי.

אז שלחתי מיילים לאנשי שיווק, ניסיתי להשיג משרד פרסום, וכשלא חזרו אלי סמכתי על ה' שישלח לי שליחים טובים.
בהמשך, שאלתי את המעצבת של הספר החדש שלי, וקיבלתי המלצה על משרד פרסום שעובד, בס"ד, עם אחת מההוצאות לאור הגדולות.
השבוע, בפגישת זום בה ניסינו 'לפצח את היחודיות של המוצר' (המוצר זה הספר "גיבור הסיפור". למרות שיש לי מוצר נוסף, ספרון על חרם חברתי, הם העדיפו לשווק מוצר אחד, מכיוון שזה יותר אפקטיבי).
אז הציעו לי לשנות את השם הספרותי שלי א. פרי, לשם המלא שלי, אילה פרי (שזה לא שם משפחתי האמיתי, אבל דומה).
יש להם סיבה טובה לכך, האמת שהשתכנעתי.
מצד שני, אני רוצה שלספר יהיה פוטנציאל להגיע לכל הציבור, גם לציבור השמרן, שיוכל להכנס לכל בית, כך שלדעתי עדיף להשאר עם א. פרי.
מצד שלישי, הספר קצת פתוח, עם מתן לגיטימיות מסוימת למסך, (מביא גם טיפים לשימוש נכון מול מסך) כך שאולי לא צריך לכוון לקהל הסגור?
מצד שלישי, האם הקהל השמרן לא צריך לצאת לאור? מדוע לא לכוון גם אליו?

אם יש לכם דעה בנושא, אשמח לשמוע.
שלום רב לכל החברים המקצועיים!

האמת שכבר הרבה זמן תכננתי לשתף אתכם בעבודות שיצרתי, ועד כה לא הגעתי לזה
אשתף אתכם בטעימה מהיצירות שהצטברו על שולחני בזמן האחרון
מקווה מאוד בקרוב להעלות שיתוף המשך

אנסה לתת לכל ספר קצת רקע ומה היו דרישות הלקוח, כדי שתבינו על מה ולמה בחרתי בסגנון עיצוב מסויים.
כולי תקווה שתהנו

תמונה שער.jpg

1. בראש אתחיל עם הספר 'הגדה של פסח - זבחי תודה', מדובר בספר שיצא לאור בעבר במהדורה מצומצמת בקונספט קצת שונה, הפעם הלקוח בחר להוציאו לאור בתוספת הגדה של פסח.

👈🏻 סגנון הספר: ספר מאמרים חסידי, בן דורינו, הגדה של פסח, קהל יעד עיקרי - אמריקאי.

👈🏻 דרישות הלקוח: לקחת את העיצוב הקודם (מצו"ב), לרעננו ולחדשו, ולהתאימו כך שיתאים להגדה של פסח, כלומר להשתמש עם אותם מוטיבים אך שיעבור ריענון עמוק, עימוד ההגדה שיהיה באותיות מאירות עינים ועל גבי גריד נאה.

כך נראתה הכריכה במהדורה הקודמת של הספר ללא ההגדה:
הדמייה גלופות.jpg

וזה הספר במהדורה החדשה:
הגדה של פסח (1).jpg

■ ■ ■

2. הספר הבא הוא ספר 'שמיטת כספים כהלכתה' של הגאון רבי שמואל אליעזר שטרן שליט"א, המקיף את כל סוגיות שמיטת כספים ודיני פרוזבול.

👈🏻 סגנון הספר: ספר הלכה, מחבר בן דורינו.

👈🏻 דרישות הלקוח: עיצוב חדשני מצד אחד ומאידך שישאר מספיק שמרני כך שיתאים לאישיות החשובה של המחבר, כמו"כ שתהיה אופצייה להשתמש עם אותה עיצוב לספרים האחרים של הרב.

הלקוח ביקש לשבץ את הלוגו של המכון 'שביבי אש' בעיצוב, לקחתי את העיטור שיש בלוגו ואחרי שהוא עבר טיפול במעבדה היה לי עיטור נהדר לספר, (הלקוח חד העין שם לב לזה...).

שמיטת כספים כהלכתה.jpg

■ ■ ■

3. כעת אציג בפניכם ספר ייחודי, תוכן הספר הוא בסגנון של ספר בסגנון עיוני/מחקרי - חסידי (סגנון חב"ד), הנושא הוא עסק הפרנסה בתורת החסידות, ומזה נגזר שם הספר 'לעבדה ולשמרה'.

👈🏻 סגנון הספר: סגנון קלאסי/מודרני, העימוד באותיות פחות מסורתיות.

👈🏻 דרישות הלקוח: כריכה שתתאים לתוכן הספר הכי נקי שיש.

הבנתי מיד שזה ספר לא סטנדרטי וכך בדיוק אמורה להיות העיצוב שלו לא סטנדרטי, בידלתי את שתי המילים של הספר לעבדה ולשמרה כי זה כל הרעיון של הספר מצד אחד לעבדה ומצד שני לשמרה.
הלקוח רצה בתחילה צבע סקאי שחור עם פויל אדום, שכנעתי אותו שיתאים יותר סקאי כחול ג'ינס, הלקוח התרצה והרי התוצאה לפניכם (אני התלהבתי...).

לעבדה ולשמרה.jpg

■ ■ ■

4. ומחב"ד לברסלב... עיצוב 'ספר המידות' שחיבר רבי נחמן זיע"א, ומכונה גם ספר הא"ב.

👈🏻 סגנון הספר: ספר חסידי.

👈🏻 דרישות הלקוח: עיצוב חסידי עם טאצ' חדשני, אם יש אפשרות לשלב אותיות א"ב בבלינד לסמל את את שם הספר שמכונה כאמור גם ספר הא"ב.

בניתי לספר פאטרן של אותיות א"ב והצלחתי ב"ה לשלבו בכריכה והפורזץ בצורה יפה.

ספר המידות.jpg

■ ■ ■

5. כעת אשתף אתכם בעיצוב ספר 'הלכות שמירת העינים', שמלקט ומאסף את כל ההלכות השייכות לשמירת העינים והשימוש בכלים הטכנלוגיים.

👈🏻 סגנון הספר: ספר הלכתי-ליקוטים.

👈🏻 דרישות הלקוח: עיצוב שיתאים לספר הלכתי אך עם קונספט זורם וקליל יותר.

שמירת העינים (2).jpg

■ ■ ■


6. הספר הבא הוא גם כן יחסית נדיר בנוף הספר 'עין בעין', בו המחבר מוכיח בעשרה שערים את אמיתות התורה הקדושה.

👈🏻 סגנון הספר: ספר מחקרי השקפתי.

👈🏻 דרישות הלקוח: עיצוב לא סטנדרטי לא חסידי קלאסי, עיצוב שיתאים לסגנון הספר, המחבר שליט"א רצה שיהיה על הכריכה שני לוחות הברית, ספר תורה פתוח, וגמרא פתוחה.

האמת שעיצבו ספר זה היה מהקשים שהיו לי, היות והלקוח לא הצליח בדיוק להסביר את אשר במוחו ואיך חולם שיראה ספרו, עברנו כמה סקיצות, עד שבסופו של דבר יצא תוצר לשביעות רצון הלקוח.

עין בעין (2).jpg

■ ■ ■

7. פרויקט מעניין נוסף שנפל לחלקי, הוא עיצוב ל'סידור האריז"ל' שנכתב בכתב יד (אומנתי), של הרה"ק רבי אברהם שמשון בן הרה"ק בעל התולדות, הסידור בעצם הודפס ע"י המשפחה צילום מתוך כתב ידו המדהים של הרה"ק שעיטר את הסידור בעיטורים ולפעמים בפירושים בצד הסידור בצורת ברך בצורה מדהימה.

👈🏻 סגנון הספר: סידור, סגנון עתיק.

👈🏻 דרישות הלקוח: עיצוב יפה ועדכני אך מבלי לפוגע באותנטיות הספר.

בתחילה רציתי לעצב את שם הספר עם אותיות צבועות באדום, אך הלקוח פחות התחבר לזה אז ירדנו מזה.
הלקוח רצה להוסיף את חתימת יד המחבר על הכריכה בצורה מודגשת.
לאחר שהלקוח התלהב מהעיצוב היפהפה שיצא, הוא רצה להתאים עיצוב למהדורה שתוטבע על כריכת עור, לצורך כך חייבים לבצע שינויים קוסמטיים קלים בעיצוב.

סדור האריזל (1).jpg

■ ■ ■

קבצתי בפניכם מקצת תגובות מהלקוחות על הספרים שבשיתוף:
תגובות.jpg

■ ■ ■

מוזמנים לצפות גם בשיתופים קודמים שלי:
בסוף גם זה קרה..., טבילת אש, ארבעה ספרים נפתחים, הצצה מאחורי הקלעים, נאפה לאחר הפסח.

מקווה מאוד שנהנתם ותודה שגללתם עד פה... נתראה בשיתופים הבאים בעז"ה.


תודה מיוחדת להנהלת @prog על הבמה הנכבדת
ולהנהלת האתר היקרים @הכלבויניק היקר, וכן ל @אוריתפ על העזרה הרבה מאחורי הקלעים!!

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה