דיון טיפים בבישול

  • פותח הנושא ks
  • פורסם בתאריך

ks

משתמש מקצוען
למרות שאינני בשלנית גדולה, עם השנים קיבלתי או מצאתי כמה טיפים שמתאימים גם לאנשים עסוקים וממהרים, או ששווים מספיק את ההשקעה בעוד כמה דקות המתנה או טרחה.
יש גם כאן בפורום המון טיפים חשובים שמסתובבים. לפעמים יש אפילו טיפים או הסברים שנראים טריוויאליים לבשלנים, ובכל זאת - לא לכולם הם מוכרים, ושווה לרכז להם אשכול. (אם יש כבר כזה - אשמח להפניה)

אני מעלה כאן טיפים שלא הכרתי בתחילת דרכי במטבח, כולם שימושיים בבישול בסיסי. אשמח להחכים בעצות נוספות.

הראשון - שלכבודו נפתח האשכול, איך לא, אורז.
האמת שקראתי כאן כמה שרשורים על אורז, ולא נתקלתי בטיפ הזה. אולי הוא ידוע, ובכ"ז אולי יש מי שייעזר.
אני קלטתי אותו אחרי כמה פעמים שברחפנותי שלב הטיגון התארך מידי עד שהאורז כמעט התחיל להשחים, ולמרות זאת הוא היה טעים מתמיד. אחרי נסיונות - זו התוצאה המנצחת: אני מכניסה את האורז (אצלי רק יסמין) לסיר כשהוא יבש לגמרי. מוסיפה את השמן, ומטגנת עד שלפחות חצי מהגרגרים מקבלים צבע לבן אטום (ולא שקוף). מוסיפה את התיבול והמים ומבשלת כרגיל.

השני - מרק הירקות.
שלב האידוי הארוך מוסיף המון המון לטעם. מאדה את הבצל הקצוץ בשמן, אח"כ מוסיפה את הירקות הקשים ולאחר מכן את השאר. רק אחרי אידוי ארוך מוסיפה את המים והתיבול. (אמרה לי פעם מישהי - זה בדיוק אותו מרק שאני מכירה, אבל הרבה יותר טעים). דבר נוסף - בכל סוגי המרקים לטעמי חריפות קלה מוסיפה מאד, בד"כ מתאים פלפל שחור.

שלישי - האפויים
למרקם שאנחנו אוהבים, מגיעים ע"י בישול קצר של קוביות תפוחי האדמה במים רותחים ומלח לפני האפיה. קצר - כדי ריכוך חלקי, שניתן לנעוץ מזלג אך לא נמעך בקלות.
 
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מכינה בתחילת כל שבוע סיר עם מלאאא בצל מטוגן בשמן עמוק(בקבוק שלם)
מעבר לכך שהבצל המטוגן יוצא זהוב מתקתק ומושלם, השמן נשמר בכלי במקרר ומקפיץ לי את טעמם של כל התבשילים שאני לא מעוניינת להכניס בהם בצל (הילדים וכו')
למשל את שלב הטיגון הקל של פתיתים/אורז וכד' בשמן הזה .
תיבול פירה.
קוסקוס
פשטידות
קציצות אפויות
תפ"א בתנור
עוף/חזה מוקפץ
דגים
שניצל אפוי
בקיצור, איפה ששמים שמן (ולא לטיגון כמובן)
אני משתמשת בזה וטעם התבשיל מתקבל הרבה יותר טעים ומושקע.
אמא שלי (שפית ברמות אחרות) תמיד עושה כך...
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לכבוד שבת מכינה בבת אחת בסיס שממנו מכינה אחר כך מבחר סלטים,
כל סלט במספר דקות ומתקבל מגוון ושפע.
אז ככה:
מרפדת שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומניחה בכל פינה סוג אחר של ירק מעורבב עם שמן ומלח;
רצועות פלפלים בצבעים
קוביות בטטה
קוביות חצילים
פרוסות חציל
חציל שלם קטום ראש
צ'יפסים קישוא
פטריות
שיני שום קלופות -מכוסה בשמן -בתבנית קטנה בצד
קוביות קטנות עגבניה ובצל
ועוד..
כשהכל רך וזהוב, מתחילים צ'יק צ'ק להרכיב סלטים:
טעם כבד
חציל בתחמיץ/מוקרם בטחינה
קישואים בשמיר ומיונז
ממרח עגבניות צלויות
חציל במיונז
פטריות-אפשרויות רבות
בטטה בצ'ילי
פלפלים בשומשום
והשום, כמה פשוט-קונפי שום..
נסו ותהנו!
 
נערך לאחרונה ב:

saralulu

משתמש מקצוען
לכבוד שבת מכינה בבת אחת בסיס שממנו מכינה אחר כך מבחר סלטים,
כל סלט במספר דקות ומתקבל מגוון ושפע.
אז ככה:
מרפדת שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומניחה בכל פינה סוג אחר של ירק מעורבב עם שמן ומלח;
רצועות פלפלים בצבעים
קוביות בטטה
קוביות חצילים
פרוסות חציל
חציל שלם קטום ראש
צ'יפסים קישוא
פטריות
שיני שום קלופות -מכוסה בשמן -בתבנית קטנה בצד
קוביות קטנות עגבניה ובצל
ועוד..
כשהכל רך וזהוב, מתחילים צ'יק צ'ק להרכיב סלטים:
טעם כבד
חציל בתחמיץ
קישואים בשמיר ומיונז
ממרח עגבניות צלויות
חציל במיונז
פטריות-אפשרויות רבות
בטטה בצ'ילי
פלפלים בשומשום
והשום, כמה פשוט-קונפי שום..
נסו ותהנו!
אפשר מתכונים...?
 

saralulu

משתמש מקצוען
בטטה בצ'ילי
קישואים בשמיר ומיונז
ממרח עגבניות צלויות
חציל במיונז
פטריות-אפשרויות רבות
פלפלים בשומשום
והשום, כמה פשוט-קונפי שום..
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
והשום, כמה פשוט-קונפי שום
זה בעצמו טעים רצח על החלה או כתוספת לתבשילים סלטים שונים


חציל במיונז
כשהחציל רך מאוד והקליפה שבירה ושרופה;
מרוקנים את הבשר למסננת, מועכים במועך פירה, מוסיפים 1-2 שום כתוש, 1-2 כפות גדושות מיונז, מלח וחצי כפית סוכר (לאיזון המרירות)
ממרח עגבניות צלויות
כאן בפרוג אחת העלתה, אך מפני שראיתי מזמן אני עושה בערך ע"פ הזיכרון.
טוחנת לממרח חלק את הבצל והעגבניות האפויים (עד למצב של סימני חריכה קלים.
מוסיפה קצת מהקונפי שום וקצת מהשמן שלו, מלח ופלפל לפי הטעם.

קישואים בשמיר ומיונז
מערבבת את הקישואים (הרכים והזהובים) עם מיונז שמיר קצוץ (אפשר תבלין) מלח וקצת פלפל לפי הטעם
בטטה בצ'ילי
מערבבת קוביות בטטה (אפוי לריכוך והזהבה)
עם רוטב צ'ילי מתוק ומעט גבישי שום.
אפשר להוסיף גם קוביות חציל אפויות וזהובות.


פלפלים בשומשום
פלפלים אפויים עד לריכוך עם סימני חריכה קלים.
מקשטים בשומשום ופטרוזילה.טעים ויפה בטירוף!
אפשר לטחון עם טחינה לקבלת קרם פלפלים טחינה טעים לטבול את החלה בצורה לא רגילה.
עוד רגע אכתוב לגבי פטריות.
 

saralulu

משתמש מקצוען
לגבי חציל במיונז כדי שלא תהיה מרירות, מיד לאחר האפיה אני מעבירה למסננת (כשמתחת המסננת יש קערה או סיר בשביל הנוזלים) כשהחריץ שבחציל כלפי מטה וכך הנוזלים המרירים והמיותרים יוצאים. ד"א שמעתי על טיפ שאני עושה אותו בקביעות, מקמטת את נייר האפיה ולאחר מכן פותחת את הנייר המקומט ומניחה עליו את החציל וכך אופה אותו.
תודה על המתכונים!
בהצלחה לך וגם לי...
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
פטריות אפויות בשמן ומלח למצב שקצת הצטמק.
לערבב עם שפע רוטב טריאקי ולקשט בשומשום. מעדן עולמי והכי קל בעולם.

אפשר להשקיע יותר:

1.פטריות טריות (כנ"ל אפויות, עם שמן זית!)
עשבי תיבול
שום כתוש
מעט מיץ לימון טרי
מלח, פלפל

2. לערבב פטריות אפויות בשמן כנ"ל:
עם ביצה קשה מדורגת, בצל מטוגן, מעט מיונז, פלפל, מלח. מעדן!!

3.להוסיף לפטריות מהפלפלים האפויים, ולתבל איך שאוהבים, קצת גריל עוף/פפריקה/פלפל/עשבים/ וכד'

יש עוד.
 

ks

משתמש מקצוען
בפירה -
לסנן את תפוחי האדמה מכל הנוזלים ולא להשאיר מים. להוסיף שמן (ויש שמעדיפים מיונז או חמאה לחלבי) ולמעוך היטב במועך ידני (ריסוק בבלנדר יוצר פירה עמילני ודביק). להשתמש בתפו"א מזן לבן איכותי שלא סופח הרבה נוזלים.
 

ks

משתמש מקצוען
לשדרוג טעמים בתבשילים באופן כללי - טיפ שבשביל הבריאות פחות מומלץ, אבל כשרוצים להשקיע בטעם:
לא לפחד להשתמש בסוכר. בהמון תבשילים מעט סוכר ידגיש טעמים וישדרג. מתאים לתבשילי עופות ובשר, ואפילו לאורז ולקוסקוס. כשיש שלב טיגון בצל - כדאי להוסיף לבצל.

תבלינים - לרוב כדאי להוסיף בתחילת הטיגון או האידוי.

ברוב סוגי הדגים - לא להתקמצן על השמן... ומתאים שמן זית.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה