חצי שנה בלי שמן - הייתם מאמינים?!

טעמו וראו

משתמש פעיל
בס"ד

לפני כחצי שנה גילו אצלי אבנים במרה, מסיבות שונות לא נגשתי לניתוח וע"כ הוצרכתי לדיאטה דלת שומן. בימים אלו ב"ה אני מתאוששת מהניתוח ורוצה לשתף אתכם בחצי שנה נטולת שומן שיעמוד לתועלת בעלות האבנים שנאלצות להקפיד על הדיאטה הזאת ומעוניינות להעשיר את התפריט ולקבל רעיונות נוספים וכן לטובת כל מי שמעונין להשקיע ולרזות בצורה מעוררת השתאות. לאחר חצי שנה בה הקפדתי על כללי הדיאטה (נטולת שומן כמעט לחלוטין) רזיתי ברמות (טבעות נופלות לי מהידיים וירדתי מלא – אחרי לידה ושטה בבגדים של 'לפני'...) כמובן שזו לא דיאטה אידיאלית, ברור שהיא לא מומלצת בכלל והיא כברירת מחדל רק למי שמחויב בה. זו לא דיאטת בריאות שמכילה את כל אבות המזון בצורה מבוקרת אלא נטולת שומן ודי ולכן צריך איזון ואין להיצמד אל הדיאטה כתהליך הרזיה או מה כי יש שומנים בריאים שהגוף צריך כמו אומגה 3 - סלמון, טחינה, אגוזים, שקדים וכד' שא"א לוותר עליהם וברור ששוקולד וכיוצ"ב הוא גם צורך נפשי וכו' וכו' אבל בכל אופן עם מעט מודעות ובתוספת קצת שימת לב אפשר לחיות הרבה יותר בריא ופשוט לרזות. לפעמים יש הבדלים בין החברות השונות – אין הבדל בטעם ויש הבדל בערכים. אפשר להוריד קצת במינון השמן והתוצאה כמעט לא מורגשת וכו' גיליתי עולם חדש מלא במתכונים דלי שומן, מצאתי כל מיני פתרונות ותחליפים והאמת.. זה לא כ"כ נורא כמו שזה נשמע... אני לא מכחישה - זה קשה. זה דורש התגברות ואיפוק... אבל האמת אחרי חצי שנה שלא נגעתי בחטיפים ובשוקולד קצת ברח לי התיאבון אליהם... אני חושבת שאם בזמנו – מתי שאבחנו אצלי את האבנים הייתי יודעת את כל הידע שיש לי כיום בנושא תזונה דלת שומן זה היה עוזר לי מאוד ואם משהו יפיק תועלת מכאן – והיה זה שכרי.

והרי היא לפניכם:

ההנחיה היתה לא לאכול שום מוצר המכיל יותר מ-5 אחוזי שומן ו- 1.5 שומן רווי (שהוא השומן המזיק) ל-100 גרם. ואלו הם המוצרים שעונים על ההגדרה הזאת: לחמים, לחמניות, פיתות וכו' מותר. ירקות ופירות חופשי. שתיה מתוקה לשלל סוגיה (לא בריא אבל לא שומני) טונה במים. סלט טונה. יש סלטים קנויים (בעיקר בתחמיץ) לאחרונה יצא גם חומוס 7% ו"התירו" לי גם אותו. מוצרי חלב דלי שומן. חלב 1% (מעט יותר מיימי – הטעם זהה) גבינה דלה (יש החל מ-0.5% לדעתי אין הבדל בטעם) מעדנים ויוגורטים דלי שומן (החל מ0% ומעלה...) שאר מוצרי החלב (קוטג', גבנ"צ, וכו') יש הבדלים בטעם לדעתי אבל איש איש וטעמו האישי... בצק פילו שניתן למלא וכן, בורקסים, אגרולים וסיגרים מוכנים מפילו ג"כ מכילים אחוזים אפסיים של שומן. בסלטי ירקות חיים (סלט ירקות פשוט, סלטי כרוב, עגבניות ובצל ירוק, מלפפון ושמיר וכו') הורדתי את השמן לגמרי ולא בטוח שאני הולכת להחזיר אותו...יש קרקרים של חברת פתית שהם הכי דלים וכן סוג של קרקרים בטעם בצל וטבעי (אין לי לידי את השם של החברה - אם יעניין משהו אולי אעלה בהמשך...) פריכיות אורז. יש מיונז בשם מיוקל 5% שומן... בתור מיונז – ברור ש'זה לא זה' אבל עשיתי איתו רטבים שונים, השתמשתי בו לתיבול דגים, סלטים ועוד – והיה מעולה. רסק תפוחים מהווה תחליף לשמן, המרתי חצי (ולפעמים גם יותר) מכמות השמן ברסק ולא הרגישו כלום. משתמשים ברסק בלי סוכר כך שאפשר להשתמש בכל סוגי המאכלים (קחו לדוגמא – רוטב פיצה שהכנתי עם רסק תפוחים – נשמע הזוי והיה ממש מוצלח!!!!!) תבלינים כולם בסדר חוץ מפפריקה בשמן, זעתר, וכל מה שמכיל שמשום... כשהכנתי עוף הקפדתי לנקותו היטב מהשומן ולהוריד את העור... כמובן שהחזה הוא הכי הכי רזה ואפשר להכין אתו מוקפצים, שניצלים אפויים (יש שיטת "טיגון" במחבת מרופד בנייר אפיה וסגור היטב עם מכסה למשך זמן – מתאים למי שאין תנור בשרי) ופסטרמה דלת שומן ועוד... יש שיטה שאומרת לטגן בצל במים.. לי זה יצא סוג של מאודה ולא מטוגן – אז או שטגנתי עם מעט שמן (תרסיס...) או שנתתי לו להצרב במחבת רותחת ואח"כ הוספתי מעט מים ועל אש נמוכה למשך כמה דקות ארוכות... אם יש מחבת טובה כמו טפלון פשוט לא צריך כמעט שמן! רק הפעם הראשונה דורשת שמן ואח"כ זה ממשיך להיטגן יופי – לא נדבק ולא כלום. דגים שומניים כמו סלמון אכלתי רק פעם בשבוע. שלווה ודגני בוקר (חוץ מכריות) כמעט ולא מכילים שומן וכן דובשניות, הייתי מכינה גרנולה (בלי אגוזים כמובן) ועוגיות קוואקר משביעות (ממירה חצי מכמות השמן ברסק – כנ"ל) ארוחות צהרים היה הכי פשוט – מרקים נקיים משמן. פסטות, ספגטי, אורז, קוסקוס, פתיתים וכו' – לא הוספתי שמן ולא קרה כלום. לזניה וקנלוני ג"כ דלי שומן. שימורים (חוץ מטונה בשמן) מותר הכל – פטריות, תירס, אפונה, מלפפון חמוץ, אפרסק ואננס וכו'. קציצות אפיתי במקום לטגן, בפשטידות הוספתי ביצה או שתיים יותר ממה שצריך וכן רסק תפוחים או מעט מים (– העיקר שהעיסה תהיה רטובה מאוד) ויצא מעוולה! ירקות מאודים, השתמשתי הרבה בשקיות קוקי בשביל שהאוכל (תפו"א בתנור/דג/חצילים וכו') יהיה עסיסי ורך. רטבים שונים כמו סויה וצ'ילי מכילים 0% שומן ! קטשופ כנ"ל וגם חרדל מותר (כמובן שרמות הנתרן והחומרים שבהם מזעזעות – אבל לפחות שומן אין בהם) והם הוו בשבילי בסיס לרוטב לדג במקום שמן (לדוגמא - מלא רוטב צ'ילי, גריל דג, תבלינים נוספים ולתנור) וגם לתיבול תפו"א יחד עם פפריקה ומלח בשקית קוקי. יש מנות חמות מחברות מסוימות שאין בהם שומנים (הבריאות כנ"ל). גפילטע פיש מותר. קוטג' הווה אצלי תחליף לגבנ"צ בתנור או בטוסטים.

אין אפס - אין על המטוגן העסיסי, נוטף השומן. זה לא קל לחזור משמחה (אפילו אם את בעלת השמחה) רעבה. אבל – כנ"ל – מי שצריך צריך. ולהפחית מינונים איפה שניתן בכיף – לא מזיק לאף אחד מאתנו ולהפך...

אשמח לשמוע את תגובותיכם - רק בריאות לכולם!! גמר חתימה טובה!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
רגע רגע!
באת לי בדיוק בזמן.. :)
לחמים, פיתות לחמניות וכו'- מותר??? אין בהם שמן??
ואכלת כמה שבאלך ורזית??

לא מסתדר לי........
יש בהם שומן ושמן אבל כנראה בגבול המותר
ומה לגבי בורקסים-
זה הרי חתיכת מרגרינה.
איך זה מסתדר?
שיימי לב שהיא כתבה בורקסים מבצק פילו. בבצק פילו יש 0% שומן
 

בלוק

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לציין שאסור לאכול מאכלים חומציים או חריפים או מתובלים מידי
גם לי היו אבנים ופעם אחת שטעיתי ואכלתי חזה עוף שהוא דל שומן אבל תיבלתי אותו מאד בתבלינים אח"כ חטפתי התקף מטורף!!!
הגעתי למיון ושם אמרו לי שגם דברים מתובלים נכללים ברשימת האסור
אגב אני חיכיתי 3 שבועות לניתוח ובהם חייתי בהוראת הרופא רק על פירות וירקות ומים (גם לא שתיה מוגזת) וירדתי ג"כ 10 ק"ג בזמן הזה.
 

טעמו וראו

משתמש פעיל
לגבי הלחמים - אכן, כמות השומן בהם מותרת.
וכן, מאכלים חריפים, מתובלים וחמוצים - לא עשו לי בעיות בכלל. מה שכן שמעתי שכורכום עושה התקפים וגם חסה (כאן בפרוג) ולכן נמנעתי.
שכחתי לציין יש שניצל תירס לייט של זוגלובק (ממנו צריך להיזהר ולא להגזים בכמות) וכן ארטיקים לייט 0%, קרטיבים קרח, שרבט, איגלואים וסורבה, גלידות דלות שומן
וממתקים - מרשמלו וכל המתוקים למינהם - גומי'ס, טופים (חלקם), חמצוצים - תתפלאו לשמוע - אכלתי מהם המון ורזיתי עוד יותר המון... (כנ"ל כנ"ל - לא בריא בכלל אבל גם לא שומני)
פודינג וג'לי = 0%
 

dag

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
כל הכבוד על השמירה!
אגב זה לא נשמע כזה קשה, או שאני לא אוחזת..
מה למשל היה חסר לך שלא יכלת לאכול?
 

טעמו וראו

משתמש פעיל
מה היה חסר לי?! - אוהו - שוקולד, ועוד פעם שוקולד,עוגות, עוגיות, קקאו, חטיפים, כל הגאנקים המתועשים והמטוגנים למיניהם. כל הקטע של לבדוק את הערכים על כל מוצר ומוצר לפחד מההתקף הבא...
ובכלל עצם הרעיון של לא לאכול כלום אבל ממש כלום מחוץ לבית (זו"צ וחצי שנה לא התארחנו אצל אף אחד חוץ מאמא שלי) בשמחות לא לטעום כלווום חוץ משתיה - ז"א לחזור משמחה ולאכול סנדוויץ'.... אני הקפדתי לקלף את השומשום מהלחמנייה מה שהביך אותי לטעום אותה בשמחות... את לא יכולה לצאת מחוץ לבית בלי אוכל בתיק - כי אם תתעכבי או תתקעי אין לך קופיקס או משהו לקנות... (חוץ מהירקן...) לשבת בשולחן שבת ו'לטעום עם העיניים' כל מה שאסור לך. דמייני לעצמך משפחה אוכלת פיצה ואחד אוכל בננה... כולם אוכלים סלמון ואת קציצה.... כולם מקנחים בגלידה ואת לא... כל ההרגשה והעסק שעושים סביבך וסביב התזונה שלך בכלל לא נעימים בעליל והעידודים והנחמה שמשגרים אליך בין ביס לביס (אוטוטו תהיי אחרי... זה יעבור... וכו' וכו') מוסיפים להרגשה הטובה... וה'נשמות הטובות' שירוצו לשאול את המלצר אם יש בזה שומן או לא ולא יגמרו להתנצל על עצם זה שהם אוכלים ואת לא... בקצור לא נעים ולא מומלץ לאף אחד - אבל כנ"ל - עדיין לא חוזרת בי מכך שאפשר ללמוד מהדיאטה הזו לחיי היומיום ולהקפיד על כל מיני דברים שמוסיפים בריאות ולא מורידים טעם וכו' - כמובן - בגבול הטעם הטוב.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
מה היה חסר לי?! - אוהו - שוקולד, ועוד פעם שוקולד,עוגות, עוגיות, קקאו, חטיפים, כל הגאנקים המתועשים והמטוגנים למיניהם. כל הקטע של לבדוק את הערכים על כל מוצר ומוצר לפחד מההתקף הבא...
ובכלל עצם הרעיון של לא לאכול כלום אבל ממש כלום מחוץ לבית (זו"צ וחצי שנה לא התארחנו אצל אף אחד חוץ מאמא שלי) בשמחות לא לטעום כלווום חוץ משתיה - ז"א לחזור משמחה ולאכול סנדוויץ'.... אני הקפדתי לקלף את השומשום מהלחמנייה מה שהביך אותי לטעום אותה בשמחות... את לא יכולה לצאת מחוץ לבית בלי אוכל בתיק - כי אם תתעכבי או תתקעי אין לך קופיקס או משהו לקנות... (חוץ מהירקן...) לשבת בשולחן שבת ו'לטעום עם העיניים' כל מה שאסור לך. דמייני לעצמך משפחה אוכלת פיצה ואחד אוכל בננה... כולם אוכלים סלמון ואת קציצה.... כולם מקנחים בגלידה ואת לא... כל ההרגשה והעסק שעושים סביבך וסביב התזונה שלך בכלל לא נעימים בעליל והעידודים והנחמה שמשגרים אליך בין ביס לביס (אוטוטו תהיי אחרי... זה יעבור... וכו' וכו') מוסיפים להרגשה הטובה... וה'נשמות הטובות' שירוצו לשאול את המלצר אם יש בזה שומן או לא ולא יגמרו להתנצל על עצם זה שהם אוכלים ואת לא... בקצור לא נעים ולא מומלץ לאף אחד - אבל כנ"ל - עדיין לא חוזרת בי מכך שאפשר ללמוד מהדיאטה הזו לחיי היומיום ולהקפיד על כל מיני דברים שמוסיפים בריאות ולא מורידים טעם וכו' - כמובן - בגבול הטעם הטוב.
כל הכבוד על השיתוף
זוהי דוגמא לאהבת חינם.
 

GULY EICHEN

משתמש מקצוען
אני גם אחרי חצי שנה כזו, איך פירטת יפה!!
זה באמת קל בהרבה ממה שחשבתי,
לדעתי בגלל שזה היה חובה רפואית ולא בחירה.
רציתי להוסיף שמי שלא יורדת בשום אופן משום דיאטה אחרת
מומלץ לה מאד מאד לנסות את הדיאטה הנ"ל,
כיון שייתכן שיש לה אבנים והיא לא יודעת עליהם,
אם יש אבנים יש ירידה במשקל רק בדיאטה דלת שומן.
שום דיאטה אחרת לא תעזור.
יש אנשים שעד סוף חייהם לא יודעים שהיו להם אבנים.
 

BeYourSelf

משתמש צעיר
D I G I T A L
תודה על השיתוף
טוב לדעת:cool:

אגב
עד כמה שידוע לי
בורקסים מוכנים מבצק פילו מכילים אחוז גבוה של שומן
לעומת הבצק הקנוי (ואז מכינים בבית) אין בו שומן
 

חוה ש

משתמש מקצוען
בס"ד

לפני כחצי שנה גילו אצלי אבנים במרה, מסיבות שונות לא נגשתי לניתוח וע"כ הוצרכתי לדיאטה דלת שומן. בימים אלו ב"ה אני מתאוששת מהניתוח ורוצה לשתף אתכם בחצי שנה נטולת שומן שיעמוד לתועלת בעלות האבנים שנאלצות להקפיד על הדיאטה הזאת ומעוניינות להעשיר את התפריט ולקבל רעיונות נוספים וכן לטובת כל מי שמעונין להשקיע ולרזות בצורה מעוררת השתאות. לאחר חצי שנה בה הקפדתי על כללי הדיאטה (נטולת שומן כמעט לחלוטין) רזיתי ברמות (טבעות נופלות לי מהידיים וירדתי מלא – אחרי לידה ושטה בבגדים של 'לפני'...) כמובן שזו לא דיאטה אידיאלית, ברור שהיא לא מומלצת בכלל והיא כברירת מחדל רק למי שמחויב בה. זו לא דיאטת בריאות שמכילה את כל אבות המזון בצורה מבוקרת אלא נטולת שומן ודי ולכן צריך איזון ואין להיצמד אל הדיאטה כתהליך הרזיה או מה כי יש שומנים בריאים שהגוף צריך כמו אומגה 3 - סלמון, טחינה, אגוזים, שקדים וכד' שא"א לוותר עליהם וברור ששוקולד וכיוצ"ב הוא גם צורך נפשי וכו' וכו' אבל בכל אופן עם מעט מודעות ובתוספת קצת שימת לב אפשר לחיות הרבה יותר בריא ופשוט לרזות. לפעמים יש הבדלים בין החברות השונות – אין הבדל בטעם ויש הבדל בערכים. אפשר להוריד קצת במינון השמן והתוצאה כמעט לא מורגשת וכו' גיליתי עולם חדש מלא במתכונים דלי שומן, מצאתי כל מיני פתרונות ותחליפים והאמת.. זה לא כ"כ נורא כמו שזה נשמע... אני לא מכחישה - זה קשה. זה דורש התגברות ואיפוק... אבל האמת אחרי חצי שנה שלא נגעתי בחטיפים ובשוקולד קצת ברח לי התיאבון אליהם... אני חושבת שאם בזמנו – מתי שאבחנו אצלי את האבנים הייתי יודעת את כל הידע שיש לי כיום בנושא תזונה דלת שומן זה היה עוזר לי מאוד ואם משהו יפיק תועלת מכאן – והיה זה שכרי.

והרי היא לפניכם:

ההנחיה היתה לא לאכול שום מוצר המכיל יותר מ-5 אחוזי שומן ו- 1.5 שומן רווי (שהוא השומן המזיק) ל-100 גרם. ואלו הם המוצרים שעונים על ההגדרה הזאת: לחמים, לחמניות, פיתות וכו' מותר. ירקות ופירות חופשי. שתיה מתוקה לשלל סוגיה (לא בריא אבל לא שומני) טונה במים. סלט טונה. יש סלטים קנויים (בעיקר בתחמיץ) לאחרונה יצא גם חומוס 7% ו"התירו" לי גם אותו. מוצרי חלב דלי שומן. חלב 1% (מעט יותר מיימי – הטעם זהה) גבינה דלה (יש החל מ-0.5% לדעתי אין הבדל בטעם) מעדנים ויוגורטים דלי שומן (החל מ0% ומעלה...) שאר מוצרי החלב (קוטג', גבנ"צ, וכו') יש הבדלים בטעם לדעתי אבל איש איש וטעמו האישי... בצק פילו שניתן למלא וכן, בורקסים, אגרולים וסיגרים מוכנים מפילו ג"כ מכילים אחוזים אפסיים של שומן. בסלטי ירקות חיים (סלט ירקות פשוט, סלטי כרוב, עגבניות ובצל ירוק, מלפפון ושמיר וכו') הורדתי את השמן לגמרי ולא בטוח שאני הולכת להחזיר אותו...יש קרקרים של חברת פתית שהם הכי דלים וכן סוג של קרקרים בטעם בצל וטבעי (אין לי לידי את השם של החברה - אם יעניין משהו אולי אעלה בהמשך...) פריכיות אורז. יש מיונז בשם מיוקל 5% שומן... בתור מיונז – ברור ש'זה לא זה' אבל עשיתי איתו רטבים שונים, השתמשתי בו לתיבול דגים, סלטים ועוד – והיה מעולה. רסק תפוחים מהווה תחליף לשמן, המרתי חצי (ולפעמים גם יותר) מכמות השמן ברסק ולא הרגישו כלום. משתמשים ברסק בלי סוכר כך שאפשר להשתמש בכל סוגי המאכלים (קחו לדוגמא – רוטב פיצה שהכנתי עם רסק תפוחים – נשמע הזוי והיה ממש מוצלח!!!!!) תבלינים כולם בסדר חוץ מפפריקה בשמן, זעתר, וכל מה שמכיל שמשום... כשהכנתי עוף הקפדתי לנקותו היטב מהשומן ולהוריד את העור... כמובן שהחזה הוא הכי הכי רזה ואפשר להכין אתו מוקפצים, שניצלים אפויים (יש שיטת "טיגון" במחבת מרופד בנייר אפיה וסגור היטב עם מכסה למשך זמן – מתאים למי שאין תנור בשרי) ופסטרמה דלת שומן ועוד... יש שיטה שאומרת לטגן בצל במים.. לי זה יצא סוג של מאודה ולא מטוגן – אז או שטגנתי עם מעט שמן (תרסיס...) או שנתתי לו להצרב במחבת רותחת ואח"כ הוספתי מעט מים ועל אש נמוכה למשך כמה דקות ארוכות... אם יש מחבת טובה כמו טפלון פשוט לא צריך כמעט שמן! רק הפעם הראשונה דורשת שמן ואח"כ זה ממשיך להיטגן יופי – לא נדבק ולא כלום. דגים שומניים כמו סלמון אכלתי רק פעם בשבוע. שלווה ודגני בוקר (חוץ מכריות) כמעט ולא מכילים שומן וכן דובשניות, הייתי מכינה גרנולה (בלי אגוזים כמובן) ועוגיות קוואקר משביעות (ממירה חצי מכמות השמן ברסק – כנ"ל) ארוחות צהרים היה הכי פשוט – מרקים נקיים משמן. פסטות, ספגטי, אורז, קוסקוס, פתיתים וכו' – לא הוספתי שמן ולא קרה כלום. לזניה וקנלוני ג"כ דלי שומן. שימורים (חוץ מטונה בשמן) מותר הכל – פטריות, תירס, אפונה, מלפפון חמוץ, אפרסק ואננס וכו'. קציצות אפיתי במקום לטגן, בפשטידות הוספתי ביצה או שתיים יותר ממה שצריך וכן רסק תפוחים או מעט מים (– העיקר שהעיסה תהיה רטובה מאוד) ויצא מעוולה! ירקות מאודים, השתמשתי הרבה בשקיות קוקי בשביל שהאוכל (תפו"א בתנור/דג/חצילים וכו') יהיה עסיסי ורך. רטבים שונים כמו סויה וצ'ילי מכילים 0% שומן ! קטשופ כנ"ל וגם חרדל מותר (כמובן שרמות הנתרן והחומרים שבהם מזעזעות – אבל לפחות שומן אין בהם) והם הוו בשבילי בסיס לרוטב לדג במקום שמן (לדוגמא - מלא רוטב צ'ילי, גריל דג, תבלינים נוספים ולתנור) וגם לתיבול תפו"א יחד עם פפריקה ומלח בשקית קוקי. יש מנות חמות מחברות מסוימות שאין בהם שומנים (הבריאות כנ"ל). גפילטע פיש מותר. קוטג' הווה אצלי תחליף לגבנ"צ בתנור או בטוסטים.

אין אפס - אין על המטוגן העסיסי, נוטף השומן. זה לא קל לחזור משמחה (אפילו אם את בעלת השמחה) רעבה. אבל – כנ"ל – מי שצריך צריך. ולהפחית מינונים איפה שניתן בכיף – לא מזיק לאף אחד מאתנו ולהפך...

אשמח לשמוע את תגובותיכם - רק בריאות לכולם!! גמר חתימה טובה!!


תודה על כל הפרוט.

אם אפשר יש לי כמה שאלות:
1. לא על כל אריזה מופיעה שומן רווי - איך ניתן לדעת? ולפעמים מופיע שומן רווי ושומן טרנס - מה זה?
2. יש מצב להשתמש בקקאו? שוקו לדוגמא?
3. כתבת שהמרת חצי ברסק תפוחים, החצי השני היה שמן? איך ניתן לדעת כמה שמן ניתן לשים?
4. אריזות של פיתות כוסמין השומן הרווי מעל 1.5 וזה תקין לגמרי או להעדיף לחם אחר?

תודה מראש
 

טעמו וראו

משתמש פעיל
א. אם לא רשום רווי - סך השומנים הוא הקובע (שיהיה עד 5). לגבי שומן טראנס אני לא יודעת.
ב. קקאו מלא בשומן. לעומת שוקו שאין בו כמעט כלום.
ג. כן. פחות או יותר חצי כוס לכמות של נניח ק"ג או עוגה שלמה זה בסדר (נצא מנקודת הנחה שאת לא אוכלת את כולה...) זה ממש משתנה בין אחד לאחד - אין בזה כללים ברורים... ניסוי ותעיה... הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית דרך הקופ"ח והיא תאמר לך כמויות מדויקות שמתאימות לך.
ד. שוב - כעקרון, רווי לא יותר מ-1.5, משום מה בלחם ולחמניות אפשרי לגמרי.

בהצלחה וחורף בריא!!!!!!
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
רציתי להוסיף שמי שלא יורדת בשום אופן משום דיאטה אחרת
מומלץ לה מאד מאד לנסות את הדיאטה הנ"ל,
כיון שייתכן שיש לה אבנים והיא לא יודעת עליהם,
אם יש אבנים יש ירידה במשקל רק בדיאטה דלת שומן.
שום דיאטה אחרת לא תעזור.
יש אנשים שעד סוף חייהם לא יודעים שהיו להם אבנים.
זה מידע מוסמך? שמעת את זה מרופא/ דיאטן?
אם שומרים על דיאטה דלת שומן ואחרי שיורדים חוזרים לאכול שומן כרגיל, לא עולים בחזרה?
האם זה לא מזיק לגוף להוריד שומן לחלוטין כאשר אין בזה צורך דחוף- התקפים בכיס המרה?
 

GULY EICHEN

משתמש מקצוען
זה מידע מוסמך? שמעת את זה מרופא/ דיאטן?
אם שומרים על דיאטה דלת שומן ואחרי שיורדים חוזרים לאכול שומן כרגיל, לא עולים בחזרה?
האם זה לא מזיק לגוף להוריד שומן לחלוטין כאשר אין בזה צורך דחוף- התקפים בכיס המרה?

זה מידע מוסמך לגמרי. שמעתי את זה ממספר רופאים בכירים ומדיאטנית.
אני מאמינה שאם מפסיקים דיאטה וחוזרים לאכילה לא מבוקרת משמינים,
אשית, אחרי הניתוח חזרתי לאכול בהדרגה מעט שומנים
ואני שומרת על תזונה מאוזנת וב"ה לא עליתי.
מבירור שלי בענין הורדת השומנים לתקופה מוגבלת ממשוכת כלומר שנה לדג',
ולא כל החיים אין בזה שום סיכון. אפשר פשוט לנסות ולראות אם הגוף מגיב בירידה זה סימן
שכדאי ונכון להמשיך ואם לא, להמשיך לחפש הלאה...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יא

א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד בַּיהוָה חָסִיתִי אֵיךְ תֹּאמְרוּ לְנַפְשִׁי (נודו) נוּדִי הַרְכֶם צִפּוֹר:ב כִּי הִנֵּה הָרְשָׁעִים יִדְרְכוּן קֶשֶׁת כּוֹנְנוּ חִצָּם עַל יֶתֶר לִירוֹת בְּמוֹ אֹפֶל לְיִשְׁרֵי לֵב:ג כִּי הַשָּׁתוֹת יֵהָרֵסוּן צַדִּיק מַה פָּעָל:ד יְהוָה בְּהֵיכַל קָדְשׁוֹ יְהוָה בַּשָּׁמַיִם כִּסְאוֹ עֵינָיו יֶחֱזוּ עַפְעַפָּיו יִבְחֲנוּ בְּנֵי אָדָם:ה יְהוָה צַדִּיק יִבְחָן וְרָשָׁע וְאֹהֵב חָמָס שָׂנְאָה נַפְשׁוֹ:ו יַמְטֵר עַל רְשָׁעִים פַּחִים אֵשׁ וְגָפְרִית וְרוּחַ זִלְעָפוֹת מְנָת כּוֹסָם:ז כִּי צַדִּיק יְהוָה צְדָקוֹת אָהֵב יָשָׁר יֶחֱזוּ פָנֵימוֹ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

חג מתן תורה • 1

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה