דיון חלבון חיטה/סויה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם כוונתך לסייטן יש דעות הסוברות שהוא לא כל כך בריא כיון שתכולת הגלוטן שבו גבוהה מדי למערכת העיכול שלנו.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
לא סייטן.
הכוונה לאבקה, ללא טעם וריח, המכילה כ70% חלבון חיטה או חלבון סויה. (יש גם חלבון אפונה, במחיר כמעט כפול, ובמראה קצת שונה. לא קניתי...)
לעת עתה ניסיתי רק להוסיף כפית מהאבקה לגבינת שמנת ביתית שהכנתי.
יצא כרגיל, לא השפיע על הטעם. (המרקם אולי טיפה יותר סמיך, אבל אני אפילו לא בטוחה שזה מה שגרם, כי סיננתי את השמנת קצת יותר זמן מהרגיל)
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אולי זו הכוונה, להוסיף למאכלים מבלי שזה יורגש בטעמם. מסתמא אפשר גם לשייקים.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
אולי זו הכוונה, להוסיף למאכלים מבלי שזה יורגש בטעמם. מסתמא אפשר גם לשייקים.
זה מה שכתוב על האריזה.
"לשימוש בשתיה, במזון, במאפים, בפשטידות ועוד." :D
בכל מקרה, אשמח לשמוע על מי שהתנסתה, וגם עוד רעיונות.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
זה מה שכתוב על האריזה.
"לשימוש בשתיה, במזון, במאפים, בפשטידות ועוד." :D
בכל מקרה, אשמח לשמוע על מי שהתנסתה, וגם עוד רעיונות.
אני חושבת שכדאי לפנות לבי אנד די ולבקש מהם מתכונים.
גם אני עמדתי דקות ארוכות מול המדף, בסוף השארתי מאחוריי את אבקות החלבון, כי אין לי מושג איך אפשר להשתמש בהן.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
אגב, חיפוש ברשת העלה כל מיני מתכונים לאבקות חלבון המשמשות ספורטאים וכוללות גם חומרי טעם וריח.
בין הרעיונות היו הוספה לעיסת פנקייק, ופל בלגי, או פרנץ' טוסט, לבצקים שונים של עוגות, עוגיות או מאפינס, לעיסת "כדורי שוקולד" על בסיס תמרים ושאר ירקות, לשייקים ולארטיקים על בסיס זהה.
חשבתי לנסות את הרעיונות הנ"ל במשך הזמן, וחשבתי גם להוסיף למאפים שונים (גם נייטרליים או מלוחים) אבל הכל עדיין רק בתכנון...
 
  • תודה
Reactions: GRN

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אגב, חיפוש ברשת העלה כל מיני מתכונים לאבקות חלבון המשמשות ספורטאים וכוללות גם חומרי טעם וריח.
בין הרעיונות היו הוספה לעיסת פנקייק, ופל בלגי, או פרנץ' טוסט, לבצקים שונים של עוגות, עוגיות או מאפינס, לעיסת "כדורי שוקולד" על בסיס תמרים ושאר ירקות, לשייקים ולארטיקים על בסיס זהה.
חשבתי לנסות את הרעיונות הנ"ל במשך הזמן, וחשבתי גם להוסיף למאפים שונים (גם נייטרליים או מלוחים) אבל הכל עדיין רק בתכנון...
השאלה שלי, איך זה משפיע על המרקם?
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
לא מכירה
אבל נראה לי שאנחנו צורכים מספיק חיטה בימינו, גם בלי להעשיר את המזון בחלבון חיטה
אולי זה מיועד להוספה לשייקים לתוספת ערך תזונתי?
 

שרה מגן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
לא מכירה
אבל נראה לי שאנחנו צורכים מספיק חיטה בימינו, גם בלי להעשיר את המזון בחלבון חיטה
אולי זה מיועד להוספה לשייקים לתוספת ערך תזונתי?

המטרה כאן היא מרכיב החלבון שבחיטה.
בדרך כלל כמות החלבון הנצרכת ביום היא פחות מהנדרש. כאן יש אפשרות להעשיר את כמות החלבון בצורה קלה.
תזונאית של קופ"ח אמרה לי שמעולה להוסיף לתזונה כף אבקת חלבון ביום.

ניסיתי להוסיף ליוגורט. זה מעבה את המרקם.
לא ניסיתי, אבל חשבתי שלהמיר קמח/פירורי לחם ששמים בקציצות באבקת חלבון יכול לשדרג את המנה.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
המטרה כאן היא מרכיב החלבון שבחיטה.
בדרך כלל כמות החלבון הנצרכת ביום היא פחות מהנדרש. כאן יש אפשרות להעשיר את כמות החלבון בצורה קלה.
תזונאית של קופ"ח אמרה לי שמעולה להוסיף לתזונה כף אבקת חלבון ביום.
עדיין הייתי מעדיפה חלבון ממקור אחר ולא מחיטה.
(חוץ ממה שאני מאד מאד מעדיפה תזונה טבעית ולא תוסף משום סוג)

ניסיתי להוסיף ליוגורט. זה מעבה את המרקם.
לא ניסיתי, אבל חשבתי שלהמיר קמח/פירורי לחם ששמים בקציצות באבקת חלבון יכול לשדרג את המנה.
זה נראה לך מהווה תחליף מבחינת המרקם?
דומה לקמח כנראה יותר מפרורי לחם
 

שרה מגן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עדיין הייתי מעדיפה חלבון ממקור אחר ולא מחיטה.
(חוץ ממה שאני מאד מאד מעדיפה תזונה טבעית ולא תוסף משום סוג)
זה לא במקום אלא כתוספת.
אם מצליחים להגיע לכמות החלבון הנדרשת ליום ללא תוספות זה נפלא.
לא כולם מצליחים ולכן עדיף תוספת על חסר.

ה נראה לך מהווה תחליף מבחינת המרקם?
דומה לקמח כנראה יותר מפרורי לחם
צודקת. לא ניסיתי עדיין.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  18  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה