חוץ מתפוחי אדמה וביצים...

חנה קונקטורית ומאמנת

חנה פפנהיים | קונקטורית ומאמנת אישית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י שולה;751560:
(שנראות עוגיות חמץ...)

מה שכן, מומלץ לעשות את העוגיות קטנות כי הם מאד ממלאות (וקצת חונקות)

1. הזהרתי אותכם מראש!!! :eek:
2. אני שמחה שאתכם הם ממלאות!! (ז"א שיש משהו שיכול למלא בפסח!!!):D
 

מר נחמיאס

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכתב ע"י mutagim;751262:
אגב, אצלנו אנחנו עושים קמת תפוחי אדמה לבד וזה נהדר לחד--

אשמח לדעת איך (גם אני לא אוכל קמח תפו"א).
חיפשתי המון ברשת ולא מצאתי מדריך.

תודה
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י gila;751308:
עוגיות נמסות בפה!!!

1 שקית קמח תפו"א
1 וחצי כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס שקדים (או אגוזים) טחונים

לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה (לא חובה)
להכין עוגיות ולאפות עד שמתחיל להשחים.

(אל תשכחו להרגיע את החבר'ה שהם כשרים לפסח!! :D:eek::D)
תודה רבה! הכנתי (הבת שלי) ויצאו מעולה, רק תגידי לי באיזה צורה את מכינה, הכנתי כדורים ופחסתי אותם. וגם פחדתי ליבש יותר מידי בתנור אז הן יצאו בהירות כאלו כמו הקנויות .
(אבל יותר טעים ויותר זול)
חג שמח!
 

דחוף

משתמש רשום
נכתב ע"י gila;751316:
זה תהליך קצת מורכב אבל התוצאה מוצלחת ביותר - ולמי שלא אוכל שום ממתק קנוי זה הממתק של פסח!!

מלבינים שקדים (מניסיון צריך הרבה;)) ע"י השרייתם כחצי שעה במים רותחים

(כאשר המים קצת מתקררים ) מורידים את הקליפות, פורסים לייבוש (עם לא זה יכול להעלות עובש אחר כך :eek:)

טוחנים דק דק. ועכשיו למתכון...

1 כוס שקדים מולבנים טחונים
3/4 כוס אבקת סוכר
1 חלמון ביצה
1 כף מיץ לימון
1 כף מים

מערבבים במחבת את החלמון עם המיץ והמים (עד שנהיה "חביתה")

מערבלים עם שאר הרכיבים במעבד מזון עם ה"סכין" הפלסטיק עד שזה נהיה לגוש.

מגלגלים לכדורים - ומחביאים היטב!!;) (עד לאחר מה נשתנה...)

נ.ב. עם יש לכם ביצים גדולות יתכן ותצטרכו להגדיל את כמות השקדים והסוכר כדי שזה לא יהיה רטוב מידי.

בהצלחה
ותספרו איך יצא לכם...

הכנתי אותן, יצאו מדהימות. אני אפיתי אותן עד להשחמה קלה וזה ממש פריך וטעעעעעים
תודה
 

דבורה לרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
גילה תודה על המרציפן,
לקחתי את המחשב למטבח.....

יצא מעולה, תודה תודה ושוב תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

חנה קונקטורית ומאמנת

חנה פפנהיים | קונקטורית ומאמנת אישית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י דחוף;751697:
הכנתי אותן, יצאו מדהימות. אני אפיתי אותן עד להשחמה קלה וזה ממש פריך וטעעעעעים
תודה

איזה רעיון!!! :D:):p על זה לא חשבתי!
 

חנה קונקטורית ומאמנת

חנה פפנהיים | קונקטורית ומאמנת אישית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י טוליפ;751692:
תודה רבה! הכנתי (הבת שלי) ויצאו מעולה, רק תגידי לי באיזה צורה את מכינה, הכנתי כדורים ופחסתי אותם. וגם פחדתי ליבש יותר מידי בתנור אז הן יצאו בהירות כאלו כמו הקנויות .
(אבל יותר טעים ויותר זול)
חג שמח!

כן כן בדיוק כך!!!:)
 

אלחנן אריאל

משתמש צעיר
עימוד ספרים
נכתב ע"י gila;751308:
עוגיות נמסות בפה!!!

1 שקית קמח תפו"א
1 וחצי כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס שקדים (או אגוזים) טחונים

לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה (לא חובה)
להכין עוגיות ולאפות עד שמתחיל להשחים.

(אל תשכחו להרגיע את החבר'ה שהם כשרים לפסח!! :D:eek::D)

כבר הכנתי שלש פעמים, והכל נגמר. :)
 

מרחב

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י gila;751308:
עוגיות נמסות בפה!!!

1 שקית קמח תפו"א
1 וחצי כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס שקדים (או אגוזים) טחונים

לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה (לא חובה)
להכין עוגיות ולאפות עד שמתחיל להשחים.

(אל תשכחו להרגיע את החבר'ה שהם כשרים לפסח!! :D:eek::D)


הכנתי כבר 3 פעמים....
אפשר להוסיף קצת קפה...
 

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
נכתב ע"י gila;751308:
עוגיות נמסות בפה!!!

1 שקית קמח תפו"א
1 וחצי כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס שקדים (או אגוזים) טחונים

לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה (לא חובה)
להכין עוגיות ולאפות עד שמתחיל להשחים.

(אל תשכחו להרגיע את החבר'ה שהם כשרים לפסח!! :D:eek::D)

תודה רבה, הכנו והיה מדהים.
 

רמז

משתמש מקצוען
נכתב ע"י gila;751308:
עוגיות נמסות בפה!!!

1 שקית קמח תפו"א
1 וחצי כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס שקדים (או אגוזים) טחונים

מדהים.........
 

topo

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י gila;751308:
עוגיות נמסות בפה!!!

1 שקית קמח תפו"א
1 וחצי כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס שקדים (או אגוזים) טחונים

לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה (לא חובה)
להכין עוגיות ולאפות עד שמתחיל להשחים.

(אל תשכחו להרגיע את החבר'ה שהם כשרים לפסח!! :D:eek::D)

יצא מיוחד!!! רק תעשו כמות כפולה, הן נחתפו....:p:
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י MIRALE;751066:
תודה רעיונות יפים.
אשמח לקבל מתכון של הגלידות הנ"ל
ו.. אפשר לעשות חביתיות בלי קמח תפוחי אדמה?
מחכה להמשך, ושוב תודה!

יהי טוב לשנה הבאה:

גלידה:
3 בננות,
מיץ מלימון,
מיץ מתפוז,
3 חלמונים לערבב במעבד מזון,

להקציף 7 חלבונים,
להוסיף כוס וחצי סוכר,
לקפל את הנ"ל בעדינות לקצף ולהוסיף 100 גר' פקאן קלוי (כמובן בייצור עצמי)

נוסף:
אגסים ביין:

לבשל חצאי/ רבעי אגסים ביין וסוכר (אפשר גם קרמל)

אגסים במיץ תפוזים:
לקרמל סוכר, להוסיף לו מיץ תפוזים מיץ מלימון או 2 (כמה שאוהבים)
להוסיף סוכר ומים ולבשל בזה חצאי או רבעי אגסים.

להגיש:
חצי אגס מכל סוג (אחד חום כהה והשני כתום)

תפוחים אפויים:
חצאי תפוחים מגולענים,
בבור למלא:
אגוזי מלך קצוצים דק,
סוכר,
יין,
חלמון,
אגוזי פקאן קצוצים גס.

רוטב:
מים, סוכר, יין, (מאד מוסיף סוכר שנשאר משקדים קלויים בסוכר)
 

חנה קונקטורית ומאמנת

חנה פפנהיים | קונקטורית ומאמנת אישית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני מקפיצה לתועלת הכלל...
מחפשת את האשכות משנה שעברה עם המתכון לסורבה ב3 צבעים. בינתיים מצאתי את זה!
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י gila;978115:
אני מקפיצה לתועלת הכלל...
מחפשת את האשכות משנה שעברה עם המתכון לסורבה ב3 צבעים. בינתיים מצאתי את זה!
הנה:

סורבה ב-3 צבעים

שיכבה א' - קיווי
2 כוסות קיווי טחון
4 כוסות מים
2 כוסות סוכר

שיכבה ב' - ענבים
3 כוסות מיץ ענבים
1.5 כוסות מים
3 כוסות סוכר
רבע כוס מיץ לימון

שיכבה ג' - תפוזים
3 כוסות מיץ תפוזים
1.5 כוסות סוכר
3 כוסות מים
חצי כוס מיץ לימון

א. ההכנה:
בכל שיכבה בנפרד:
- להרתיח מים וסוכר
- להוסיף את המיץ
- להקפיא בקופסא לפחות 12 שעות

אחרי שקפא:
כל צבע בנפרד:
- לרסק בבלנדר / מג'ימיקס לברד
-לשטוח בתבנית (יוצא 2 תבניות 'אנגליש קייק')
- להקפיא לפחות שעה - שעתיים ואז לעבור לשיכבה הבאה, אם לא יהיה מספיק קפוא הצבעים יתערבבו.

בהצלחה!

אחד ה'פצצות' של פסח..... מחכה כבר להכין שוב!!
 

dem

משתמש מקצוען
D I G I T A L
עוגות מושקעות לפסח

עוגת שוקולד ואגוזים


עוגה זו ידועה בשמה חצי-חצי והיא עשויה 2 שכבות מאד עשירות: האחת אגוזים והשנייה, מעליה, שוקולד. הציפוי שמעליהן הוא אפשרות שמעניקה לעוגה מראה חלק ומושלם יותר.

המרכיבים:
לשכבת האגוזים:
5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כפית מיץ לימון
1/4 1 (175 גרם) כוסות אגוזי לוז
1/4 כוס (20 גרם) שקדים מולבנים
1/3 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת מ-2 לימונים

לשכבת השוקולד:
220 גרם שוקולד מריר
70 גרם חמאה
1/2 כפית קפה נמס
200 גרם ביצים שלמות
80 גרם סוכר

אופן ההכנה:
מכינים את שכבת האגוזים: מקציפים את החלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה, את המלח ומיץ הלימון.
טוחנים במעבד מזון את האגוזים, השקדים והסוכר ומוסיפים את קליפת הלימון.
מקפלים את האגוזים לקצף ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם לטמפ' של 170 מעלות, מורידים את הטמפ' ל-150 מעלות וממשיכים לפות 10 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור ומקררים.
מכינים את שכבת השוקולד: ממסים את השוקולד , החמאה והקפה יחד.
מקציפים את הביצים והסוכר עד שמתקבלת תפיחה בהירה.
מקפלים את תערובת הביצים לתוך השוקולד ויוצקים על תחתית האגוזים האפויה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 150 מעלות למשך 30-40 דקות.
החלק העליון של העוגה נוטה "להתפוצץ". אחרי שהעוגה התקררה אפשר ללחוץ עליו עם צלחת שטוחה על מנת ליישר אותו ולצפות בציפוי שוקולד.

פנקוטה וניל ותותים

המרכיבים (ל-12-15 כוסות אישיות):
720 גרם שמנת מתוקה
80 גרם אבקת סוכר
1 מקל וניל
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
130 גרם חלב
3 עלי ג'לטין (7-8 גרם)
1/4 כוס גרפה

לשמנת המוקצפת:
240 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר

להגשה:
200 גרם תותים טריים

אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת, אבקת הסוכר, מקל הווניל כשהוא חצוי לשניים ותוכנו מגורר לתוך התערובת וכן את קליפת הלימון.
מרככים את הג'לטין במים וסוחטים.
מביאים את החלב לרתיחה ושמים את הג'לטין בחלב החם, מערבבים היטב.
מחברים את 2 התערובות ומסננים. מקררים ל-40 מעלות ומוסיפים את הגרפה.
מכינים את הקצפת: מקציפים 240 גרם שמנת מתוקה ו-100 גרם אבקת סוכר ומקפלים את השמנת לתערובת המוכנה ומחלקים לכוסות.
הגשה: מעל הפנקוטה.

עוגיות מרציפן ואננס

המרכיבים:
250 גרם אבקת סוכר
250 גרם אבקת שקדים
20 גרם חלבון
30 גרם משמש משומר, מסונן ומרוסק

160 גרם ביצים (3 ביצים גדולות)
40 גרם חלמונים (2 חלמונים מביצים גדולות)
60 גרם קמח תפוחי אדמה
150 גרם חמאה נוזלית ופושרת

אופן ההכנה:
טוחנים את אבקת הסוכר ואבקת השקדים במעבד מזון, מוסיפים מעט חלבון ואת המשמש.
מוסיפים לתערובת את 160 גרם הביצים, 40 גרם החלמונים, 60 גרם קמח תפוחי האדמה ו-150 גרם חמאה נוזלית ופושרת וממשיכים לערבל עד שהתערובת חלקה. ניתן לשמור המקרר ולהזליף מאוחר יותר או למחרת.
מזלפים את המסה למנג'טים מנייר, מקשטים במשולש אננס משומר ומפזרים אבקת סוכר. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.

דקדקי קוקוס
הווריאציה האלגנטית שלנו לעוגיות הקוקוס המסורתיות והעוגיות המנצחות של טעימות המתוקים השנתית לפסח.

המרכיבים:
250 גרם קוקוס
250 גרם סוכר
210 גרם ביצים (4 ביצים גדולות)
25 גרם חמאה מומסת ופושרת

אופן ההכנה:
מערבבים את הקוקוס, הסוכר והביצים יחד, מוסיפים את החמאה.
מניחים את התערובת במקרר למשך הלילה.
מזלפים את המסה על משטח סיליקון או תבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים את העוגיות בעזרת תחתית כוס רטובה.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 150-160 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.
 

קבצים מצורפים

  • 3840994099499408258yes1130.jpg
    KB 103.4 · צפיות: 0
  • 384099701002296408453yes1130.jpg
    KB 198 · צפיות: 11
  • 384099801000100408577yes1130.jpg
    KB 373.7 · צפיות: 11

dem

משתמש מקצוען
D I G I T A L
עוגת טורט

לכבוד חג הפסח המתקרב, טורט עדין, קליל ואוורירי בטעם נפלא שמשלב שוקולד, תפוז ושלושה סוגי אגוזים. שלא כעוגות פסח היבשות לעיתים - מרקמו לח כתוצאה מהיעדר קמח וכמות גבוהה של שומן, אגוזים, שוקולד וחלמונים.

המרכיבים:
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
1/2 כוס שקדים קלויים
75 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות (מקורר)
6 חלמונים
7 חלבונים
1/2 כוס פלוס 3 כפות סוכר
1.5 כפות גרירת תפוז
1/2 כפית אבקת אפייה

לקישוט:
1.5 כוס אגוזים (מכל סוג) קצוצים גס

למילוי:
1.5 מכלי שמנת מתוקה (או שמנת ''פרווה'')
3 כפות אבקת סוכר
כ- 1.5 כוסות תותים, שטופים פרוסים דק

חשוב: לבדוק לפני שיש בבית תבנית אפייה עגולה בקוטר של 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה


אופן ההכנה:
טוחנים בקערת מעבד מזון את האגוזים והשקדים עם 1 כף סוכר (מתוך כמות הסוכר במתכון) לאבקה דקה (למרקם עוגה קליל יותר עדיף לטחון במטחנה ידנית).
קוצצים במעבד מזון את השוקולד לפירורים קטנטנים.
מקציפים בקערת מערבל חשמלי את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר במשך כ-5 דקות עד שהתערובת מעובה, תפוחה ובהירה. מערבבים ביחד את האגוזים הטחונים, גרידת התפוז אבקת האפייה ופירורי השוקולד, ויוצקים את התערובת מעל לחלמונים מבלי לערבב אותה פנימה ומניחים בצד.
מקציפים בקערת מערבל חשמלי נקייה, את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אבל גמיש.
מקפלים כ-1/3 מכמות קציפת החלבונים לתוך קערת החלמונים, כרי שהתערובת תהיה קלילה יותר. לאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את יתר החלבונים המוקצפים.
יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מיישרים ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, עד שהעוגה מזהיבה והיא קפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. כשהעוגה צוננת מעבירים סכין מסביב לדפנות ומשהררים מהתבנית.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה.
פורסים את העוגה באמצע לשני חלקים בעזרת סכין משור. מסירים את השכבה העליונה בזהירות בעזרת תחתית שטוחה של תבנית אחרת. מורחים שכבת קצפת מעל השכבה התחתונה ומניחים מעליה פרוסות תותים. מכסים בשכבת העוגה העליונה, ומורחים קצפת למעלה ומסביב לדפנות. מפזרים אגוזים קצוצים לקישוט למעלה ומסביב לעוגה (אם רוצים לפרוס את העוגה לשלוש שכבות, צריך לפרוס אותה כשהיא קפואה למחצה ולהוסיף עוד קצפת ותותים).

הצעה לקישוט דקורטיבי (לא חובה):
גוזרים 5 רצועות נייר פרגמנט בעובי של כ-2 ס"מ ומניחים אותם מעל לעוגה במרווחים שווים. בוזקים אבקת סוכר דרך מסננת מעל לכל המשטח העליון של העוגה, ולאחר מכן מסירים בזהירות רבה את הרצועות, כך שמתקבלים פסים ב-2 גוונים שונים.
 

dem

משתמש מקצוען
D I G I T A L
עוגת שוקולד עסיסית

מרכיבים (10 מנות):

30 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
3 כפות סוכר
קמצוץ מלח
250 מ"ל שמנת מתוקה (חבילה)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. ממיסים 30 גרם חמאה עם 150 גרם שוקולד.
3. מפרידים את הביצים לשתי קערות.
4. מערבבים את החלמונים עם כף סוכר ומוסיפים באיטיות לשוקולד המומס, יחד עם קמצוץ מלח.
5. מקציפים את החלבונים עם שתי כפות סוכר ומוסיפים לשוקולד בזהירות.
6. מעבירים את העיסה לתבנית, ודופקים קלות את התבנית על השיש כדי שייצאו בועות האוויר.
7. אופים כ-30 דקות, ובודקים עם קיסם אם מוכן. מניחים להצטנן.
8. ממיסים 100 גרם שוקולד עם ½ כמות שמנת מתוקה. מקציפים את החצי השני, ומוסיפים לתערובת השוקולד והשמנת.
9. שופכים את תערובת השוקולד על העוגה הקרה.
10. המלצה: להקפיא את העוגה ולהוציא כמה שעות לפני הגשה.
 

קבצים מצורפים

  • oogat_shokolad_hagigit3_c.jpg
    KB 45 · צפיות: 10

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  24  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה