חוץ מתפוחי אדמה וביצים...

MIRALE

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אצלנו בפסח לא אוכלים שרויה, וכן לא שום דבר שלא נעשה בבית, (פרט לשמן, מלח, וסוכר) כלומר: לא מאכלי חלב, לא קמח תפוחי אדמה (!), לא תבלינים (!) לא קקאו, כו' וכו', האם יש לכם מתכונים טובים לתבשילים, ריבות, גלידות וכו' שמתאימים להגדרות הנ"ל? אשמח מאד!
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=750956&postcount=5

והייתי שמחה אם תעלו מרשמים לדברים מעניינים (לא עוגות סטנדרטיות ולא עוגיות שקדים)
דברים שניתן להגיש למחותנים (פעמיים!!! שתי משפחות שונות...) שלא באים לאכול ארוחת צהריים אלא סתם ביקור חג אחרה"צ
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
חביתיות במילוי אגוזים בטעם כבד,
חביתיות במילוי תפוחי עץ וקציפה,
עוגות משקדים ואגוזים ותפו"א...
גלידת פקאן ובננות - (צריכה לחפש מרשם)
שקדים מסוכרים,
פקאן קלוי בקליפתו,
פרות חתוכים מסודרים,
נקטר קיוי, אבוקדו, בננות ותפוז.

המשך יבוא.
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
שנה שעברה עשיתי מרק כתום ולמעלה פיזרתי שקדים. כן השקדים הטבעיים. היה טעים!
ועוד רעיונות:
נשיקות סוכר (אפשר להווריד אותן עם סלק)
גלידת סורבה תפוז/ענבים (העלו פה)
עוגת אגוזים ברוטב "שוטו" (ההונגרים בודאי יבינו) יוצקים מעל פרוסת העוגה בהגשה מן רוטב מעט קצפי בטעם תפוז.
 

MIRALE

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י mig;751018:
חביתיות במילוי אגוזים בטעם כבד,
חביתיות במילוי תפוחי עץ וקציפה,
עוגות משקדים ואגוזים ותפו"א...
גלידת פקאן ובננות - (צריכה לחפש מרשם)
שקדים מסוכרים,
פקאן קלוי בקליפתו,
פרות חתוכים מסודרים,
נקטר קיוי, אבוקדו, בננות ותפוז.

המשך יבוא.

תודה רעיונות יפים.
אשמח לקבל מתכון של הגלידות הנ"ל
ו.. אפשר לעשות חביתיות בלי קמח תפוחי אדמה?
מחכה להמשך, ושוב תודה!
 

MIRALE

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שולה;751012:
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=750956&postcount=5

והייתי שמחה אם תעלו מרשמים לדברים מעניינים (לא עוגות סטנדרטיות ולא עוגיות שקדים)
דברים שניתן להגיש למחותנים (פעמיים!!! שתי משפחות שונות...) שלא באים לאכול ארוחת צהריים אלא סתם ביקור חג אחרה"צ

תפוחי עץ מצופים
1/2 כוס אגוזי מלך ושקדים טחונים
5 כפיות סוכר
5 תפוחי עץ
מיץ לימון
2 חלבונים
1 כף יין אדום יבש
1 כפית תמצית וניל

מחממים תנור ל180 מעלות
מערבבים את השקדים והסוכר
מקלפים את תפוחי העץ, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות עם חור במרכז (לרוחב התפוח)
מטפטים מיץ לימון על הפרוסות למניעת השחרה
טורפים את החלבונים עם היין ותמצית הוניל. טובלים כל פרוסה משני צדדיה בתערובת החלבונים ובתערובת האגוזים.
מניחים בתבנית עם ניר ואפיה + שימון ואופים 45 דקות.


גלילת תפוחי אדמה וירקות במלית כבד
3 תפוחי אדמה מגורדים דק
1 בצל מגורד
1 גזר מגורד
4 ביצים
כף מלח
2 כפות שמן זית

למילוי
2 בצל קצוץ
5 זוגות כבדים
3 ביצים קשות
מלח

מחממים תנור לחום בינוני גבוה, מערביך את כל החומרים של הפשטידה ואופים עד שמשחים מעט.
מוציאים ומגלגלים לרולדה.
הכנת המלית
מאדים בצל מוסיפים כבדים חתוכים לקוביות. מטגנים כמה דקות. מוסיפים ביצים קשות קצוצות דק והלח. ומטגנים עוד כמה דקות.
טוחנים הכל.
שוטחים בתוך הרולדה ומגלגלים חזרה. פורסים ומגישים חם.

מלית בטעם כבד
3 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים
4 ביצים קשות
2 כוסות אגוזים קלופים
1 כף מלח
טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה.
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
תרכיז להכנת מיץ:
3 כוסות מיץ תפוזים
1 כוס מיץ לימון
4 כוסות סוכר
בסיר על האש עד רתיחה.

אם תכתבי דברים ספציפיים שאת צריכה, אשמח לעזור לך ככל יכולתי.

חני
 

MIRALE

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נוי;751031:
שנה שעברה עשיתי מרק כתום ולמעלה פיזרתי שקדים. כן השקדים הטבעיים. היה טעים!
עוגת אגוזים ברוטב "שוטו" (ההונגרים בודאי יבינו) יוצקים מעל פרוסת העוגה בהגשה מן רוטב מעט קצפי בטעם תפוז.

אפשר מתכונים?
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י MIRALE;751066:
תודה רעיונות יפים.
אשמח לקבל מתכון של הגלידות הנ"ל
ו.. אפשר לעשות חביתיות בלי קמח תפוחי אדמה?
מחכה להמשך, ושוב תודה!

כן בהחלט,
מקסימום ניתן להוסיף לזה את הקמח שנוצר מסחיטת התפו"א שרסקו לקוגל.

רעיון למיץ,
ספל מיץ סחוט (מכל פרי הדר שאוהבים)
ספל מים
סוכר (בכמות נאותה... )
לערבל הייטב בבלנדר יד יוצא מיץ מצוין.

ניתן להמיר את המים בסודה יוצר מוגז מתוק.
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
סלטים:
חסה עם פירות
דמוי ולדורף
קולרבי וגזר עם בצל, מיונז, לימון סוכר ומלח
גזר מתוק
עוגת תפוחים (בסיס עוגת תפו"א מעליו תפוחים ומעלים קציפה)
שקדים ואגוזים קלויים/מסוכרים
תמרים ממולאים במרציפן/שקדים ואגוזים עם ריבה וקצת לימון
מגש דמוי אנטיפסטי - פרוסות/מקלות ירקות צלוים בשמן זית עם מלח זס, מסודים יפה: תפ"א, קישואים, גזר, קולרבי וכו'
זה מה שעלה בראשי כרגע, אבל ייש עוד הרבה...
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י mig;751018:

אגסים ביין,
תפוחים אפויים (ממולאים או שלא)
לפתן אשכוליות (פלחי אשכוליות לבנות, אדומות ותפוזים, סוכר לערות מים רותחים לערבב ולהוציא את הגרעינים שצפים - יש מי שמכור לזה)
 

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
אפשר מרשם לתפוחים אפויים?
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר מרשם לחביתיות בלי קמח תפוחי אדמה?

..סליחה בלי קמח מצה? עם קמח תפוחי אדמה (לא נותן לערוך כותרת)
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
לאחרונה נראה לי יש כאן בעיה,
אני רושמת הודעה ופתאום מגלה שהיא אינה קיימת.

בכל מקרה הבאתי מרשם לתפוחים אפויים אני אביא עוד מעט שוב.
 

טופי תות

משתמש צעיר
קליפות הדרים מסוכרות-
לנקות טוב מכנימות (אנחנו מקלפים בקולף) להשרות שלושה ימים במים ולהחליף כל יום מים
להרתיח פעמיים ואח"כ לבשל עם סוכר, ומיץ לימון. אח"כ לשטוח ע"ג נייר אפייה.
מהפרי עצמו- גלידת סורבה (ראיתי פה מתכון עם כמויות מדויוקות)
לטחון אותו ככה שלם בבלנדר להוסיף כמה כוסות של מיץ תפוזים לבשל טיפה עם סוכר , לימון ומים. להקפיא. אחרי שקופא לטחון במג'ימיקס. טעים יאמייי
 

MIRALE

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;751081:


אם תכתבי דברים ספציפיים שאת צריכה, אשמח לעזור לך ככל יכולתי.

חני


תודה על הנכונות, יש לך רעיונות למנות אחרונות?
 

MIRALE

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רותי12;751165:
..סליחה בלי קמח מצה? עם קמח תפוחי אדמה (לא נותן לערוך כותרת)

חביתיות מקמח תפוחי אדמה
החומרים: (8-10 מנות)
1כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס מים
2 ביצים
מעט שמן

שלבי ההכנה:
ערבבי היטב קמח תפו"א, מים וביצים, עד שהתערובת חלקה, ללא גושים.
חממי מחבת קטנה .
צקי למחבת מעט שמן, נערי את המחבת קלות כדי לשמנה היטב.
שפכי את השמן מהמחבת לתערובת, כך שלא ישאר שמן במחבת. ערבבי את השמן היטב לתערובת.
שפכי מעט מן התערובת למחבת. סובבי ונערי את המחבת עד שהבלילה תתפזר לעיגול אחיד.
טגני כ-2 דקות, הפכי את החביתית לצד השני וטגני עוד דקה.
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגיות תפו"א יש למישהו מתכון?
אשמח לקבל
 

mutagim

משתמש סופר מקצוען
אגב, אצלנו אנחנו עושים קמת תפוחי אדמה לבד וזה נהדר לחד--
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קוגל איטריות ירושלמי :p
הבסיס לאיטריות הן החביתיות המוכרות:
6 ביצים
3 כפות קמח תפו"א
1/2 כוס מים
קורט מלח
פלפל שחור
3 כפות שמן

- גלגלי יחד מספר חביתיות ופרסי מהם איטריות ברוחב 1 ס"מ (לא דקות מידי)

- חממי בסיר 1/2 כוס שמן עם 1 כוס סוכר והשחימי תוך כדי עירבוב עד לקבלת קרמל. שיפכי לאיטריות וערבבי היטב.
- הוסיפי:
4 ביצים
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
- ערבבי היטב, טעמי ושפרי את הטיבול לפי הטעם.
- העבירי לתבנית משומנת ואפי בחום בינוני (180 מעלות) כשעה.


מרשם מוצלח! לטעמי ניתן להוריד קצת מכמויות הסוכר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה