חוץ מתפוחי אדמה וביצים...

RacheliA

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
גלידה אביבית

רכיבים:
8 ביצים
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
2 שקיות סוכר וניל (לא חובה!)

אופן ההכנה:
לטרוף את החלמונים והסוכר וניל להוסיף שמן ומים בהדרגה.
בקערה נפרדת להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב.
לאחד את שניהם לתערובת אחידה - וזו התערובת הבסיסית.

לגלידה זו אפשר להוסיף טעמים כרצונך:

טעם קפה- 2 כפות קפה נמס ו2 כפות סוכר.
טעם שוקו- כף גדושה קקאו ו3 כפות סוכר.
טעם תות- 1/2 כוס תותים מעוכים היטב ו2 כפות מיץ לימון.
טעם שנף- 2 שקיות סוכר וניל ו 2 כפות אגוזים קצוצים.
 

חנה קונקטורית ומאמנת

חנה פפנהיים | קונקטורית ומאמנת אישית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עוגיות נמסות בפה!!!

1 שקית קמח תפו"א
1 וחצי כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס שקדים (או אגוזים) טחונים

לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה (לא חובה)
להכין עוגיות ולאפות עד שמתחיל להשחים.

(אל תשכחו להרגיע את החבר'ה שהם כשרים לפסח!! :D:eek::D)
 

חנה קונקטורית ומאמנת

חנה פפנהיים | קונקטורית ומאמנת אישית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מרציפן

זה תהליך קצת מורכב אבל התוצאה מוצלחת ביותר - ולמי שלא אוכל שום ממתק קנוי זה הממתק של פסח!!

מלבינים שקדים (מניסיון צריך הרבה;)) ע"י השרייתם כחצי שעה במים רותחים

(כאשר המים קצת מתקררים ) מורידים את הקליפות, פורסים לייבוש (עם לא זה יכול להעלות עובש אחר כך :eek:)

טוחנים דק דק. ועכשיו למתכון...

1 כוס שקדים מולבנים טחונים
3/4 כוס אבקת סוכר
1 חלמון ביצה
1 כף מיץ לימון
1 כף מים

מערבבים במחבת את החלמון עם המיץ והמים (עד שנהיה "חביתה")

מערבלים עם שאר הרכיבים במעבד מזון עם ה"סכין" הפלסטיק עד שזה נהיה לגוש.

מגלגלים לכדורים - ומחביאים היטב!!;) (עד לאחר מה נשתנה...)

נ.ב. עם יש לכם ביצים גדולות יתכן ותצטרכו להגדיל את כמות השקדים והסוכר כדי שזה לא יהיה רטוב מידי.

בהצלחה
ותספרו איך יצא לכם...
 

תרצה

משתמש מקצוען
אם גם אצלכם יש ילדים מפונקים שלא מוכנים לשתות את התרכיז הטבעי, וגם לא מים או סודה - אולי הפתרון שמצאתי, יעזור גם כן.
הכנתי תרכיז "תפוז-בננה", כלומר, ריסקתי 3 בננות וצרפתי לכוסות מיץ התפוזים כך שהתקבלו 4 כוסות של מיץ תפוזים המעורב בבננה טחונה, + כוס מיץ לימון ו1 ק"ג סוכר. בישלתי כמו סירופ רגיל.
והמפונקת הרצינית שלי לא הסכימה להודות שזה טעים לה אלא רק - 'את זה אני מסוגלת לשתות...'
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י MIRALE;751258:
תודה על הנכונות, יש לך רעיונות למנות אחרונות?

למנה אחרונה בפסח אצלנו הדברים בד"כ קבועים מראש: גלידת קפה (המתכון של קרייזמן שמישהי העלתה פה), סלט פירות, לפתן תפוחי עץ, ומקסימום - עוגת אגוזים עם שאטו (רוטב ביצים ויין משוייך להונגרים)

בהצלחה
חני
 

nechama3048

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י MIRALE;751258:
תודה על הנכונות, יש לך רעיונות למנות אחרונות?


בקטיפה לפני שבועיים היו כמה מתכונים. עשיתי משם את הפאי לימון של אפרת ליבפרוינד-
נראה לי שיצא טעים:)

אפשר גם מוס שוקולד,

ישלי מתכון משודרג למוס: עוגת טורט דקה בהירה, שכבת שוקולד, שכבה של אגוזים מסוכרים ומוס שוקולד.
מרשים וטעייייים!!!
 

MIRALE

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י nechama3048;751362:
בקטיפה לפני שבועיים היו כמה מתכונים. עשיתי משם את הפאי לימון של אפרת ליבפרוינד-
נראה לי שיצא טעים:)

אפשר גם מוס שוקולד,

ישלי מתכון משודרג למוס: עוגת טורט דקה בהירה, שכבת שוקולד, שכבה של אגוזים מסוכרים ומוס שוקולד.
מרשים וטעייייים!!!

זה נהדר! רק שאצלנו לא אוכלים שוקולד, ולא קמח תפוחי אדמה...
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י gila;751308:
עוגיות נמסות בפה!!!

1 שקית קמח תפו"א
1 וחצי כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס שקדים (או אגוזים) טחונים

לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה (לא חובה)
להכין עוגיות ולאפות עד שמתחיל להשחים.

(אל תשכחו להרגיע את החבר'ה שהם כשרים לפסח!! :D:eek::D)
תודה רבה. אני רוצה להכין, שקית של כמה גרם קמח תפו"א (100? 500? 250?)
 

חנה קונקטורית ומאמנת

חנה פפנהיים | קונקטורית ומאמנת אישית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
זה 500 גר' (חשבתי משום מה שמגיע רק בחבילות 500 גר' אף פעם לא נתקלתי בגדלים אחרים)
מקוה שהסתדרת!
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י gila;751467:
זה 500 גר' (חשבתי משום מה שמגיע רק בחבילות 500 גר' אף פעם לא נתקלתי בגדלים אחרים)
מקוה שהסתדרת!


מהי התפוקה המתקבלת??
נשמע טוב.
 

חנה קונקטורית ומאמנת

חנה פפנהיים | קונקטורית ומאמנת אישית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
בערך 70 עוגיות.
 

אלחנן אריאל

משתמש צעיר
עימוד ספרים
נכתב ע"י gila;751308:
עוגיות נמסות בפה!!!

1 שקית קמח תפו"א
1 וחצי כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס שקדים (או אגוזים) טחונים

לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה (לא חובה)
להכין עוגיות ולאפות עד שמתחיל להשחים.

(אל תשכחו להרגיע את החבר'ה שהם כשרים לפסח!! :D:eek::D)

עוגיות נחמדות בהחלט!
(נ.ב. זה יותר קרוב לממתק מלעוגיות).
 

מרחב

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י gila;751308:
עוגיות נמסות בפה!!!

1 שקית קמח תפו"א
1 וחצי כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס שקדים (או אגוזים) טחונים

לערבב לבצק להשהות במקרר חצי שעה (לא חובה)
להכין עוגיות ולאפות עד שמתחיל להשחים.

(אל תשכחו להרגיע את החבר'ה שהם כשרים לפסח!! :D:eek::D)

להקציף את הביצים קודם?
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
איך העוגיות הנ"ל ניסיתם? (המתכון של העוגיות הנמסות בפה...)

זה נשמע מעט סוכר יחסית לקמח לא?:confused:
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ניסינו גם ניסינו.
עשיתי כמות כפולה, יצאה לי קופסא ענקית מלאה עוגיות (שנראות עוגיות חמץ...) העוגיות טעימות מאד, בלי תוספת סוכר ובלי הקצפה (שמתי את כל החומרים במג'ימיקס)
מה שכן, מומלץ לעשות את העוגיות קטנות כי הם מאד ממלאות (וקצת חונקות)
מי שמשתמש בשוקולד, יכול להמיס שוקולד ולטבול כל חצי עוגיה, יוצא עוגיות 'חצי חצי'
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י MIRALE;751067:


גלילת תפוחי אדמה וירקות במלית כבד
3 תפוחי אדמה מגורדים דק
1 בצל מגורד
1 גזר מגורד
4 ביצים
כף מלח
2 כפות שמן זית

למילוי
2 בצל קצוץ
5 זוגות כבדים
3 ביצים קשות
מלח

מחממים תנור לחום בינוני גבוה, מערביך את כל החומרים של הפשטידה ואופים עד שמשחים מעט.
מוציאים ומגלגלים לרולדה.
הכנת המלית
מאדים בצל מוסיפים כבדים חתוכים לקוביות. מטגנים כמה דקות. מוסיפים ביצים קשות קצוצות דק והלח. ומטגנים עוד כמה דקות.
טוחנים הכל.
שוטחים בתוך הרולדה ומגלגלים חזרה. פורסים ומגישים חם.

.


עשיתי, יצא מדהים, תודה!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה