• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

שיתוף - לביקורת חבר לחיים

מוז'יניקית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
אשמח להארות והערות:)

אני אוהב חופשות. במיוחד שאנחנו מבלים אותן באחוזה של המשפחה בפלורידה. השמיים הכחולים, הדשא הלח והחוף המלוח נותנים הרגשה של סחרור מדהים ורצון לשבת ולהסתכל על כל הטוב הזה במשך שעות ארוכות. בימים האלו, המשפחה מתגבשת ובתור בכור אני נהנה לחפש עם הקטנים פינות חמד חדשות לאכול בהן ארוחה כפרית וטעימה או להתחרות בשחיה עם ג'ואל, אחי בן ה15.

יום אחד, כשחזרנו ממשחק בייסבול סוער, פגשתי את רוי. רוי היה בן 17, גדול ממני בחודשיים בלבד. הוא היה תמיד שליו, פניו משדרות רוגע ועדינות. הוא היה חכם מאוד, ומהר מאוד נעשינו חברים. משפחתו, כמונו, חפשה בפלורידה.

הוא מעולם לא כעס. גם כשאליה בן ה7 קרע לו את חולצת הספורט היקרה שלו, הוא קיבל את ההתנצלות הכנה שלי ושל אליה ואמר בצחוק חברי ש"סוף סוף יהיה לו תירוץ למה לקנות חולצה חדשה".

התפעלתי מההתנהגות שלו. רוי ניצל כל מיני הזדמנויות קטנות לעשות טוב לאנשים, בלי לעשות זאת על חשבון עצמו או סביבתו. עקבתי אחריו בדריכות, להוט ללמוד ממנו.

בסוף החופשה, שהייתה מדהימה יותר מכל שנה, רוי סיפר לי שהוא עולה לישראל. לבד, בלי משפחה, כדי ללמוד בישיבה גדולה. נפרדנו בטפיחות שכם עזות וידידותיות, ואני ניצלתי את ההזדמנות להגיד לו שהוא מדהים. ושאני ינסה לחקות אותו. הוא שמח, ביקש שנשמור על קשר.

הטיסה חזרה למישיגן הייתה מלאה במחשבות. הגעתי למסקנה שאני הולך לנסות בכל דרך, להיות כמו רוי- משפיע טוב במעשים קטנים שהופכים את היום שלך למשמעותי וחשוב. יום שאפשר לספור אותו.

נכנסתי לעניין בכל הכח. אחרי כמה חודשים, כשהסתכלתי על התקופה הזאת- יכולתי לסמן לעצמי וי ענק. לא היה קל לשנות מהלך מחשבה מקובע, אנוכי, שהשתרש בי במשך 17 שנה. אבל זה היה שווה. הימים שלי הפכו ליפים יותר, וכל ערב ישבתי וחשבתי לעצמי, איזה משהו טוב עשיתי? האם היום הזה, חלילה, בוזבז לשוא?

זה היה אדיר. זה היה משנה חיים. השמחה העצומה שהציפה אותי כל פעם שעמדתי במשימה האישית שלי מילאה אותי באנרגיות.

החלטתי להתקשר לירושלים, לרוי שנקרא עכשיו 'ישראל'. לספר לו איך הושפעתי ממנו, להודות על זה.

לקח לי זמן להשיג את המספר שלו, כיוון שלא המשכנו לשמור על קשר אחרי שנפרדנו בסוף אותה חופשה.

וכשהתקשרתי, היה זה מאוחר מדי.

התברר לי שרוי נרצח בפיגוע קטלני כשהיה בדרך מהישיבה שלו לכותל, שבוע וחצי לפני שהתקשרתי. הייתי מזועזע.

רוי, שהיה כל כך טוב, עשה כל כך הרבה טוב, כבר לא איתנו. ההבנה הזאת טילטלה אותי, נענעה בחוזקה משהו בתוכי. ולראשונה מאז שהייתי בן תשע, בכיתי.

אחרי שעה ארוכה התנערתי, והחלטתי לעשות משהו לעילוי נשמתו, למען ניקמת דמו. הקדשתי את כל המעשים שלי אליו, והתחייבתי לשדל אנשים לעשות את מה שאני עשיתי- לעשות חשבון נפש אישי, האם הימים שלכם עוברים בלי שום משמעות ועניין? עשיתם טובה לבן אדם, משהו בלי רווחים אישיים, טוב מוחלט?

הכאב לא הלך לשום מקום, אבל תיעלתי אותו לעשייה מבורכת.

יהי זכרו ברוך.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

מוקדש לכל מי שמתגעגע

הכי אהבתי ללכת לפארק הענק שבקצה הרחוב, כי חבר שלי תמיד היה שם.
הוא לא היה חבר מהגן או מהמשפחה, הוא היה החבר מהפארק, וגם החבר הכי טוב שלי.
תמיד היינו מגיעים לגינה באותה השעה, ובזמן שהאמהות שלנו היו מדברות ביניהן על דברים משעממים של אמהות, אנחנו היינו משתוללים ביחד, צועקים, צוחקים, והכי הכי אוהבים לשחק בכדור שהייתי מביא.
יום אחד הגענו לגינה, אבל חבר שלי לא היה שם.
"אמא, איפה הוא?" שאלתי את אמא, והיא אמרה שהיא לא יודעת.
זה היה ממש לא הוגן שהוא לא הגיע, אז התיישבתי לידה על הספסל, שילבתי ידיים ורגליים ועשיתי פרצוף של הפגנה.
אמא התרגזה ואמרה שעד שאנחנו מגיעים לגינה אני יושב כמו זקן ולא משחק, אז העפתי את הכדור וצעקתי שבלי החבר שלי הגינה הזאת לא שווה בכלל, אמא אמרה שאני מתחצף, וחזרנו הביתה.
למחרת שאלתי את אמא למה חברים שלי בגן מספרים כל מיני דברים לא נעימים על המשפחה של חבר שלי. היא פתאום נראתה מאד כועסת ועצבנית, אז מהר מהר לפני שהיא תספיק להגיד לי כל מיני דברים חינוכיים, אמרתי שלא משנה ורצתי לחדר שלי. חיפשתי את הכדור, ונזכרתי שלא החזרנו אותו מהגינה.
הייתי עצוב מאד.
נשכבתי על המיטה,
ונרדמתי ככה, עם בגדים, עד הבוקר.
הרבה ימים עברו מאז ואף לא פעם אחת ראיתי אותו, את החבר שלי.
כבר הספקתי לעלות לכיתה א' וב', לקנות כמה כדורים ולפוצץ אותם, גם נפלו לי כמה שיניים וצמחו חדשות, למדתי לקרוא ולרוץ נורא מהר.
יום אחד ביקרנו את סבתא שלי, שהיא הסבתא הכי שווה בעולם.
סבתא הביאה לי כדור חדש ורציתי ממש לשחק איתו, לא יכולתי להתאפק ושיחקתי בתוך הבית למרות שאף פעם המבוגרים לא מרשים, אבל אחרי ששברתי לסבתא אווזה מזכוכית, שאני לא מבין למה כולם התעצבנו כי היא בכלל לא נראית כמו אווזה, אמא נתנה לי יד וירדה איתי לגינה.
כשהגענו היא פתאום נעצרה "אולי נלך לגינה אחרת?" שאלה אותי בשקט בשקט, אבל אני בכלל לא רציתי, ראיתי פתאום את מה שהיא ראתה.
עזבתי את היד שלה ורצתי קדימה, אל החבר מהפארק -
החבר הישן שלי!
כמה התגעגעתי אליו!
כל כך רציתי לשחק איתו, לספר לו על כל הדברים החדשים שקרו לי מאז ועד היום.
קראתי לו, והוא הסתובב והעיניים שלו התעגלו והסתכלו עלי איך שגדלתי.
מהצד ראיתי את אמא שלי עומדת ומסתכלת עלינו, היא לא אמרה דבר, את אמא של חבר שלי בכלל לא הצלחתי לראות.
אם היינו אבא'הים אולי הייתי לוחץ לו יד,
אם היינו בנות, כנראה שהיינו מתחבקים ובוכים או צועקים ומתרגשים,
אם היינו רק קצת גדולים יותר, אולי הייתי טופח על הכתף ואומר: "טוב לראות אותך חבר".
אבל אנחנו רק שני ילדים קטנים שלא מבינים שום דבר.
אז אני זורק לו את הכדור, והוא תופס, מחייך אלי חיוך קטן.
וככה אנחנו ממשיכים לרוץ ולשחק עד שהשמש שוקעת, ואמא קוראת לי לחזור.
מאז יותר לא הלכנו לגינה של סבתא, ולא ראיתיו עוד מעולם.
"ששי, את העומר כבר ספרת היום?", פתחתי רשמית את עונת ההדתה במסעדה שבה אני משגיח על הכשרות, וכשאני רעב, גם על מידת העשייה של האסאדו והאספרגוסים.

"למה שאספור את עומר מהפס הקר, למה הוא סופר אותי? הוא חתיכת שחצן. אפס.", הפגין ששי בורות מרשימה.

"חחח, לא העומר הזה", כמעט נחנקתי מצחוק ומהאסאדו הצמיגי. מידת עשייה רעה. טוב שטעמתי והשגחתי. "אני מתכוון לספירת העומר שבין פסח לשבועות. כמו שנה שעברה, זוכר?"

ששי נזכר. הסכים. זרק מפיון על הראש.

"כמה צריך לספור היום?", הוא שאל.

"בעיה, עוד לא ספרתי היום, אסור לי לנקוב במספר של היום", ניסיתי להסביר.

"טוב, אין לי כוח לשטויות שלך", העיף את המפיון.

"רגע, יש לי פתרון", הצעתי.

"אני אומר לך מה ספרו אתמול, וככה תדע כמה לספור היום", ששי הסכים.

"אז ככה. אתמול היה 12 ימים לעומר", ששי עיבד את המידע במצחו החרוש, ופניו האירו באחת, "הבנתי, אז היום 11 ימים לעומר", קבע.

"איך 11 אם אתמול היה 12?", זעקתי. מרגיש כמו מורה גרוע במתמטיקה.

"זו לא ספירה לאחור?", תהה ששי.

"לא, זו ספירה מלמטה למעלה", הסבלנות כמעט ברחה לי, כמו כלב שרוצה לעשות שפטים בחתול מעצבן. החזקתי אותה חזק במושכות.

"אה, אז היום 12 ימים לעומר", הבריק שוב האיינשטיין של זמנינו.

"איך 12?", שאלתי מתוסכל.

"הרגע טענת שאתמול היה 11", צעק.

"אני טענתי? אתה בחישוב עקום ברוורס טענת", צעקתי בחזרה.

"תשחרר אותי מהשטויות שלך", רטן, "כבר עדיף לי לספור את עומר מהפס הקר מאשר את העומר", אמר במרירות.

הגבתי בהלם: "מה אתה אומר?"

"כומר", חרז בכישרון ונמלט החוצה להירגע עם סיגריה.

רדפתי אחריו החוצה. שאלתי אותו מה יש לו נגד עומר מהפס הקר?

"הוא לא מתחלק עם שאר העובדים במשמרות הלילה בצורה שווה", אמר ששי בקול טעון.

"איך הייתה החלוקה של המשמרות בינכם בחודשיים האחרונים?", התעניינתי בסקרנות.

"עשרים ימים שובצו לי, שמונה עשרה ימים לדני ורק שלושה עשרה ימים לעומר!"

"תודה רבה ששי, עכשיו תגיד רק 'הרחמן הוא יקים לנו עבודת בית המקדש...."
הצלצול החמישי לאותו העשר דקות האחרונות, מוצא את דרכו שוב לחלל העולם.

אייל נאנח, מפסיק את אימונו הקבוע בחדר הכושר.

לוגם ארוכות מבקבוק תרמי שהביא איתו.

הצלצול פוסק.

הוא מתכוון להמשיך, לוקח בידיו משקלות, מרים אותם אל על.

מנגינה מוכרת מתנגנת שוב. מתקשרים.

הוא מעיף מבט בצג. נרתע אחורה.

3 שיחות שלא נענו מאורי. 2 מטליה הדר. שיחה נכנסת מאפרת.

משהו קרה לאלי?!

’’אייל?’’ קול, שאמור היה להיות של אפרת שואל אותו.

’’משהו קרה לאלי?’’ אייל תופס מגבת בידו האחת ובשניה לוקח את הבקבוק. רץ לאופנוע שלו.

’’אתה כבר יודע?’’ היא מעבירה טישו על עיניה הלחות, משלחת את אליצפן שמקטר סביבה במעגלים.

’’לא’’ הלב שלו צונח למטה ’’אפרת. בבקשה תגידי’’ הוא עולה על האופנוע, מדליק מנועים. רגע. לאן לנסוע?

’’נכון שאתה יודע את הכתובת של בית העלמין?’’ קולה רועד. היא מתפללת שהשמיים לא יפלו עכשיו על אייל. כמו שאמור לקרות.

’’לאא. רק לא זה!!’’ אייל שומט את הטלפון, מסיט את אופנוע לשוליים. במילא לאלי זה כבר מאוחר.

אייל מחנה את האופנוע שלו לצידי האופנוע של אלי. מסיט מהם את מבטו בכאב.

הוא לא היה הולך לנחם, אם אפרת לא היתה טורחת להגיד לו שוב ושוב למה זה כן חשוב.

לא מרוכז בעליל, הוא עולה במדרגות, רואה מולו את יובל שיוצא מהדלת לכיוונו. אדי עשן מסתלסלים ממנו, הוא מרוכז בטלפון שלו.

הנשימה שלו נעתקת לרגע, כעס ישן בוער בכל עצמותיו. הוא קומץ אגרופים שאלמלא היה יכול, היה מטיח אותם ככל יכולתו באדם שמולו.

’’פשש איזה אורח.’’ יובל, למרבה צערו של אייל, מספיק להרים את ראשו מהטלפון, לקלוט אותו בכל חמשת חושיו, רגע לפני שהם חולפים אחד על פני השני ׳׳כמה טוב לראות ידידים ותיקים׳׳ הוא לוחש בציניות ברורה, כולו מביע שנאה הדדית. מבחינתו שאייל יעוף מפה. ולא מהטריטוריה הספציפית הזאת.

׳׳כמה חבל שהידיד הזה שלך, לא עיור בשניה הזאת. הוא היה מעדיף את זה מאשר מפגש סוחט דמעות כמו עכשיו נגיד’’ אייל מתאפק לא לעשות מה שהוא רוצה לעשות עכשיו. ולא, זה לא לתת חיבוק ל’ידיד הותיק שלו’ הוא ממשיך להתקדם בקלילות חיצונית בלבד, חולף סופית על פניו של יובל. ממלמל לעצמו בצורה שתגיע לאוזניו של יובל, שעכשיו כבר עבר לו הרצון.

וזהו. הוא עומד בכניסה מול התמונה של אלי. לא יכול להתחמק מהמבט שלו. זה כל כך הוא.

אייל נותן לעצמו כמה שניות כאלה. של דומייה, הפנה שזהו, ניגמר.

מתסכל על אלי. הוא עומד בפוזה מאושרת. אבא מניף באושר ילד בכור. ואחרון.

וכמה שאלי היה יורד עליו עכשיו, אם הוא היה רואה את הלב שלו.

לב מזיל דמעות שקופות, בנחילים שבטח ממלאים אגמים.

דמעות שרק אלוקים רואה.

׳׳בנציי!!׳׳ אייל מבחין בו לפתע, ניכנס גם הוא לנחם. נס שהוא לא יכול לראות אותי. בנצי מכיר אותי טוב מדי. ממנו יהיה קשה להתחמק.

׳׳אייל?!׳׳ בנצי מושך את אייל לכיוונו, מעניק לו חיבוק השמור לידידים ותיקים. בין היתר שלא התראו כמה חודשים ארוכים.

׳׳כן זה אני׳׳

׳׳בגירסא כל כך לא אתה׳׳ בנצי נוזף בו. עצב קל נלווה למילותיו. אחרי הכל, הוא לא היה קרוב לאלי כמו אייל. לפני הכל, זה אלי שנפטר.

׳׳זה כל כך אני. בלי אלי׳׳ וההשלמה הזאת כל כך כואבת לי. הוא נושך שפתיים, מחריש.

גם בנצי שותק. אז הם רק נושמים עמוק רגע לפני שנכנסים. אייל מוביל, בנצי אחריו.

בנצי מגשש את דרכו לפינה צדדית, משוחח עם חבר ישן.

אייל לעומתו, כחבר קרוב שלי אלי, עמוק בעניינים.

מדבר עם פקודים שלו לשעבר מהשכבה של אלי, עם חברים שלו עצמו.

זכרונות מציפים אותו. הסיפורים חונקים אותו. הוא לא מסוגל יותר.

מתיישב ליד בנצי. מחפש מפלט בתוך כל מה שאלי היה לו.

ולא יהיה יותר לעולם.

’’אלי??’’ אייל נבהל, סחרחורת אוחזת בו. אלי חזר מהמתים? בדמות אדם שעונה לטלפון? ’’זה אתה??’’

’’הלוואי’’ קולה החלוש של טליה עונה לו. הכאב מההזכרה המחודשת של אלי והגעגוע, נשקפים בקלות בקולה.

’’סליחה. אני.. סתם באינסטינקט של רגע התקשרתי למספר שלו’’ הוא מסמיק מהוידוי שלו. מהגילוי של הרגשות שלו, ושל המעשה שעשה. איזה טיפש אני! ’’לא חשבתי שהמספר פעיל.. שתעני..’’ הוא מגמגם שוב סליחה.

’’הכל בסדר’’ טליה שמה את הטלפון על רמקול, מרימה את הפלא הקטן שלה, ושל אלי. כמה שהוא דומה לו. ’’גם אני עשיתי את זה’’ היא אומרת לפתע, משתפת גם היא, מסמיקה לרגע כמו שהסמיק אייל.

אבל הם רק סולחים אחד לשני, בלי לומר מילה. כואבים את הכאב, בדממה.

לפעמים, לא צריך מילים.

אייל מנתק, מעביר את המספר של אלי לארכיון, ביחד עם אלפי רגעים וזכרונות.
בערב קר בבני ברק, הם סחבו אותו עם כיסא הגלגלים אל הגג. והוא יכול היה להביט על גגות העיר ולראות צפורי לילה שטסו בשמיים. לאחר זמן מה ירדה אפלה ופנסי הרחובות נדלקו. הם ירדו בחזרה והשאירו אותו לנוח על הגג.

הוא יכול היה לשמוע זוג מפטפט למטה על המרפסת.
היא הייתה עליזה וצוחקת, קראו לה שושי והיא עבדה במשמרת לילה במעייני הישועה, העלו לה את המשכורת בעשרה אחוזים וזו הייתה סיבה למסיבה. מסיבה קטנה במרפסת עם בעלה החמוץ.
אתמול הם התקוטטו על איזו שטות. והם לא דברו עד עכשיו.
היא סיפרה לו על מה שעברה היום בחדר הניתוחים. הוא הביט החוצה ולא היה ברור אם הוא מקשיב, על כל פנים לא הוציא מילה. אפילו לו הממ.
הרב קלופרניץ פחד נורא מהניתוח - סיפרה לו - כשהביאו אותו לחדר הניתוחים הוא רעד. כשהוא הורדם הוא נשך את שפתיו בחוזקה כדי שלא לפלוט שטויות תחת השפעת החומר. הניתוח באמצ לא כל כך הצליח, דוקטור ג'ייקובס אמר שהוא שתה יותר מדי הרבה, וכל הבטן הייתה כמו בוץ בפנים, הסכין החליקה לו. אתה מי זה דוקטור ג'ייקוב לא?
בעלה שתק.
לא??? שאלה אותו שוב.
אני לא מבין - אמר.
מה אתה לא מבין.
אני לא מבין אותך. אתמול היית... בקיצור אני לא מבין.
מה הייתי אתמול?
הוא שתק
מה הייתי? מה?

הוא קירב את כיסא הגלגלים אל המעקה, לשמוע יותר טוב, האורות של העיר היו מופלאים אך ליבו היה כל כולו מרוכז בקולות שהגיעו מלמטה. המילים שפרצו מבין השפתיים של בני הזוג שעמדו במרפסת מתחתיו היו חזקות מדי, צורמות מדי כדי להתעלם מהן. הוא לא הכיר אותם, היה משהו כואב מאד באוויר, דברים שנאמרים ולא ניתן למוחקם.
הקולות למטה התרוממו מעט והוא הרגיש את הלב שלו מתכווץ, לא בגלל שהוא חש אמפתיה כלפיהם – אלא כי היה בזה משהו מוכר, משהו שהיה בתוכו, רגעים ישנים שבהם מילים יצאו החוצה בלי שליטה, כמו סכינים שלא יודעים איך לעצור.

הם המשיכו לצעוק. המילים חדלו מלהיות מילים ונהפכו לשיר צורם של כאב וכעס. המריבה הזכירה לו את כל הדברים הלא נאמרים בחיים שלו. את השיחות שלא התקיימו, את השאלות שלא נשאלו. דברים שעומדים יצוקים בין בני אדם ואי אפשר לגשר עליהם.

וכשהורידו אותו בזהירות הבייתה. והשכיבו אותו במיטה. שאלו אותו, תרצה כוס תה? להביא לך עיתון? להדליק את הרדיו?
הוא הניע בראשו לשלילה.
רק תשאירו אותי לבד - אמר בקול עצוב.
ואחרי כמה דקות קרא להם וביקש עיפרון ומחברת.
הם נכנסו אליו בבוקר, עם התפילין והתרופות.
והוא עדיין כתב
ה'תשפה'

יום אחד מצאתי את אבא שוכב בקיא של עצמו, מגלגל עיניים למעלה, מחכה לסוף.

לאבא היה מנהג שכזה לאהוב. את העולם, את עצמו, את החיים.

ולבטוח.

הוא היה מה שמכנים בעולם "תמים" או "נאיבי".

אבא תמיד נלחם בשדים של העולם. הוא גירש להרבה לבבות את החושך, ונלחם שיהיו כאן קצת פחות דמעות.

על הדרך אבא הפסיד הכל.

את הכסף, האהבה, הניצוץ.

אבא מת. או הלב שלו. זה לא באמת משנה.

הוא לא מת מהמלחמה.

להיפך, המלחמה היתה מנוע הצמיחה שלו. מה שהרג לו את הלב היתה חוסר המלחמה.

של השדים שיושבים לכולם בלב ופשוט נחים להם.

של אותם מקבלי הכסף והאהבה שלו שלא נלחמו על הקבלה שלהם. או השמירה של חתיכות הלב של אבא שאצרו אצלם.

השדים אכלו הכל.

"אתה יודע?" אמר לי אבא השיכור למחצה, וריק המבט. "כשהייתי בן עשר, הלכתי עם חבר דחוי חברתית לאכול פיצה על חשבונו, כי הוא נלחם על הלב שלי, סיימתי את הפיצה וברחתי לו בריצה".

"אז מה אתה אומר אבא?" שאלתי אותו בלי קול, כי עוויות הבכי לא נתנו לי להילחם. כי לא נשאר.

"שד יכול להיות בן עשר" הוא השתנק "ויכול להיות..." הוא מעולם לא סיים את המשפט.

זה היה הקרב האחרון שאבא ניצח. לא להאשים מפורשות.

אלוקים הקריב את הלב של אבא.

לא נשארה בו לחלוחית של כלום. זה לא אמיץ מבחינתי, כמי שעומד שם ומסתכל על החלל הריק בעיניים הטובות שלו. לא אמיץ להתבוסס ככה בריקבון של השדים שאכלו לך את כל האתמול עד כדי כך שלא השאירו לך מחר.

זה יותר ייאוש ורוע. מזוכיזם משולב עם קארמה. ערבוב של לב מידי טוב עם חוסר מודעות לרוע האנושי, ותמימות.

כל כך הרבה תום וחיבה יש לו לאבא, עד היום לא ידעתי. עכשיו אני מבין. רק מהקור הנושב שם בים הכחול שלא סוער כבר בתוך עיניו, לראות את שפתיו השמוטות בייאוש, לא מסוגלות לדבר כבר.

לא מכיר את אבא. כאילו לא מספיקה לו אהבתי חוצת היבשות.

תמיד חשבתי שאני מספר אחד ולא משנה מה עובר עליו, הוא מוצא בי נחמה. כנראה שהשדים בי לקחו לו את חתיכות הלב שהשקיע גם בי.

אוף!

בא לי לשמוח. לא רוצה לראות את זה.

לא רוצה להבין שאולי משהו לא טוב.

פתאום הבחנתי שאבא לא פראייר. אבא משיב מלחמה.

אבא העיר את כל השדים, ולקח לי אותם למחול.

מחול מסחרר של מלחמות, היו שם בערך 1,500 לבבות שמתו עם העיניים שלו. לבבות שיכלו איכשהו כנראה עם המחול המטורף הזה להחזיר משהו.

תשמח אבא, תשמח בתורה. תשמח בבן שלך.

אלוקים לקח לי את אבא.

או שאולי אלוקים זה אבא?

אבא ששבע ממלחמות ורוצה השנה לשמוח עם המיליונים שנשארו מינוס 1,500 פרחים שנקטפו אליו ומחזירים לו את הגלים בים של העיניים.

אבא אהוב שלי.

רוצה לחבק ולהמליך אותך.

עם כל השדים שבי, אתה אהוב ליבי.

והשדים? נטפל בהם יחד.

רק תחזיר את הניצוץ, כי כבר אי אפשר יותר.

שנה טובה!

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה