התמכרות למחשב, יש סימנים ברורים? איך מטפלים?

מרחבית

משתמש מקצוען
בהרבה מאוד מקרים כשבני אדם נסחפים לכל מיני התנהגויות, רגילים מיד לחשוב: האם זו התמכרות או לא? איך 'נגמול' אותו מזה? מה נעשה שיפסיק?
ולא מבינים, שההתנהגות הזו היא רק סימפטום לחוסר סיפוק, לשעמום או למצוקה אחרת.
ואם יצליחו 'לגמול' - יבוא תסמין אחר.

נערך לאחרונה ב:

לוחם תמורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
חייב לכתוב...
החיים הם ה''סרט'' הכי מעניין שיש בעולם.
''אברך'' שיושב אפילו שעה על סרטים זה בדוק שה''סרט'' שהוא נמצא בו כעת לא שייך אליו .
ודחוף דחוף דחוף !!! לטפטף לו לשנות כיוון . ל...עבודה .כן עבודה במרץ עצום . להרוויח כסף . לגדל משפחה שמחה .
ל...עשיית חסד . , להתנדבות ...
ל..למידת מקצוע , תורני או לא , העיקר לזוז לא להיתקע על דיסק שרוט.
די רחמנות . אני נקרע כשאני שומע על דברים כאלה.
יתכן מאד שהוא סובל מדיכי קל או יותר ..
אנא !!!;
(אני מסייג את דברי אם מדובר על תקופה קצרה ואלי בדיוק אין לו סיפוק עכשיו בגלל סיבה מסוימת וכדו' וכדו' ,אבל באופן כללי המון סובלים )

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
תודה על העידוד.....
נשמע שיש לך נסיון :(

מצטערת ומתנצלת אם לקחת את זה אישי. ממש לא התכוונתי אלייך. אלא כתופעה כללית אצל כולנו.
כן, אם אני מוצאת את עצמי בתקופה של נניח אכילה יותר מהרגיל ויותר מהרצוי, או בתקופה של נניח קריאת ספרים יותר מהרצוי ועוד - אני מודעת לזה שעלי לחפש את הסיבה העמוקה לזה, ולא יעזור רק להטיל על עצמי 'סנקציות'. כי אם אפסיק משהו אחד - אתחיל משהו אחר, כל עוד לא פתרתי את העניין לשורשו.

מרחבית

משתמש מקצוען
חייב לכתוב...
החיים הם ה''סרט'' הכי מעניין שיש בעולם.
''אברך'' שיושב אפילו שעה על סרטים זה בדוק שה''סרט'' שהוא נמצא בו כעת לא שייך אליו .
ודחוף דחוף דחוף !!! לטפטף לו לשנות כיוון . ל...עבודה .כן עבודה במרץ עצום . להרוויח כסף . לגדל משפחה שמחה .
ל...עשיית חסד . , להתנדבות ...
ל..למידת מקצוע , תורני או לא , העיקר לזוז לא להיתקע על דיסק שרוט.
די רחמנות . אני נקרע כשאני שומע על דברים כאלה.
יתכן מאד שהוא סובל מדיכי קל או יותר ..
אנא !!!;
(אני מסייג את דברי אם מדובר על תקופה קצרה ואלי בדיוק אין לו סיפוק עכשיו בגלל סיבה מסוימת וכדו' וכדו' ,אבל באופן כללי המון סובלים )

לדעתי - הגם שיש מקרים כאלו - הלכתם רחוק מידי וכוללני מידי.

לוחם תמורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אכילה יותר מהרגיל ויותר מהרצוי,
קריאת ספרים יותר מהרצוי
יושב שעות מול המחשב
יכול לעבור שוב ושוב על אותם סרטים
שימו לב להבדלים ה''דקים''.
נכון. כתבתי קצת בסערת לב. אך כוונתי אחת ויחידה.
שהבן אדם סובל. הוא לא מכוון . הוא לא במקום שלו. .צריך להתפלל ולהשתדל שהוא יהיה "מרותק" , לחיים ,לאשתו , לילדיו ,
אני לא מסכים שזה מין סוג של התאווררות וכו' .
הרי הוא לא יספר לאביו, חמיו, וכדו' , ..."אני יושב כל יום וכו'.........

מרחבית

משתמש מקצוען
נעזוב את הדוגמאות ואת הניקים הספציפיים.
נדבר ברמה המאוד כללית.
אני מבינה מה הנכם מתכוונים. אדם צריך למצוא בחיים את המקום המתאים לו. המקום שם הוא 'חי', שם יש לו סיפוק. לשם הוא מחובר. שם הוא מתמלא.

מסכימה. רק חשבתי, שלא נכון ישר להציע: תפסיק להיות אברך. נראה לי שצריך קודם כל לעשות הכל כדי כן להישאר אברך.
מה זה הכל? קודם כל אם קורה שלאדם יש חוסר סיפוק או שהוא בדאון, אולי זה לא קשור לכולל? אולי למיליון דברים אחרים? אז קודם כל לבדוק דברים לאשורם. לא להחליט מיד שזה הלימוד.

ואם זה כן הכולל, אולי להחליף חברותות? אולי להחליף כולל? אולי ללמוד מסכת אחרת? אולי הלכה? אולי דיינות? אולי הכולל הנוכחי לא מספיק מאתגר עבורו? אולי הוא יותר מידי מאתגר?
לצאת מלימוד זו החלטה לא פשוטה. לגמרי לא. כל עוד אפשר למצוא את עצמו בתוך זה - לא למהר. לא לנהוג בפזיזות. לנסות מה שאפשר. לצאת תמיד אפשר. לחזור - זה קשה הרבה יותר.

חיים V

משתמש מקצוען
בן משפחתינו יושב שעות מול המחשב
המחשב שלו חסום בנתיב, חסום בשביל פריצות וכדו', אבל מספיק דברים מעניינים פתוחים שם
הוא מסתכל בחדשות ויכול לעבור שוב ושוב על אותם סרטים כמו הדברות ועוד כמה נעייס'
לי זה נראה חסר תכלית ומטרה, אבל הוא נראה "מרותק"
איך יודעים אם זה התמכרות או שזה באמת מעניין?
מה אפשר לעשות בנידון?
תודה מראש לכל תשובה
יצא לי בעבר לקרוא על זה קצת:
להלן כמה דברים שיהיו יכולים לעזור:

1. התמכרות למחשב 'באמת' זהו דבר רחוק.
2. שימוש במחשב באופן שגוי - מוגדר הרגל רע.
3. במידה ומדובר בהתמכרות - אי אפשר להוציא בלי רצון טוב כלשהו.
4. אפשר לנסות לצמצם, או להחליף חוויה בחוויה.
5. אין הגדרות מדויקות לכל התמכרות שהיא. אלא מסתכלים האם זה בא הרבה על חשבון דברים אחרים באופן חריף וחזק.
6. לא כדאי לנסות לתקן. מומלץ להמתין לשעת הרוויה, המיצוי. משם הוא ינסה לתקן את ההרגל הרע. ואז לנסות לתמוך במילים חיוביות בלבד.

אצל אחד החוויה היא השיחות הטלפוניות הארוכות ואצל השני זה אתרי חדשות או לחלופין פרוג.
העיקר ללמוד לקחת את החיים נכון.

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
בעל שבורח זה בעל שלא טוב לא במשהו.
אולי בכולל, אולי משעמם לו בבית.
אני מכיר באופן אישי בעל שלחץ הלימודים בכולל היה כל כך גבוה שדיי היה בלהחסיר יומיים מהכולל והפיגור היה בלתי ניתן להשלמה, וזה גרם לו להתייאש מאותו חודש לימודים.
המלצה לאשה:
בעלך יושב ליד המחשב, וגולש באתרים חסומים של נתיב - זה באמת כי משעמם לו. זה כמו לקרוא עלון פרסומות 100 פעמים.
הפיתרון : בפעם הבאה שזה קורה, בשקט בשקט תפתיעי אותו בערב רומנטי עם כל התפאורה.
ואחריי כמה ימים תפתיעי אותו ותצאו לההליכה + קפה באיזה מקום.
אחרי כמה פעמים שהוא יבין שאת לא נגדו, יהיה לכם הרבה יותר קל לדבר ביניכם על הרצון שלו (רצון ולא בעיה) לגלוש באתרים מסוננים.
(ועצה קטנה: אם תדברי איתו על "הבעיה" שלו, הוא יאטם ולא יסכים לשמוע מילה. אם תדברי איתו על ה"רצון" שלו להעשיר ידע (כי זה מה שיש לעשות באתרים של נתיב) וכדו', יהיה לו הרבה יותר קל לדבר איתך. וכדי להוכיח לו שאת באמת לא רואה את עצם הגלישה כדבר בעייתי אלא רק את ריבוי השעות, תראי לו התעניינות שלך בידע שהוא צובר בגלישה).
בהצלחה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בעל שבורח זה בעל שלא טוב לא במשהו.
אולי בכולל, אולי משעמם לו בבית.
אני מכיר באופן אישי בעל שלחץ הלימודים בכולל היה כל כך גבוה שדיי היה בלהחסיר יומיים מהכולל והפיגור היה בלתי ניתן להשלמה, וזה גרם לו להתייאש מאותו חודש לימודים.
המלצה לאשה:
בעלך יושב ליד המחשב, וגולש באתרים חסומים של נתיב - זה באמת כי משעמם לו. זה כמו לקרוא עלון פרסומות 100 פעמים.
הפיתרון : בפעם הבאה שזה קורה, בשקט בשקט תפתיעי אותו בערב רומנטי עם כל התפאורה.
ואחריי כמה ימים תפתיעי אותו ותצאו לההליכה + קפה באיזה מקום.
אחרי כמה פעמים שהוא יבין שאת לא נגדו, יהיה לכם הרבה יותר קל לדבר ביניכם על הרצון שלו (רצון ולא בעיה) לגלוש באתרים מסוננים.
(ועצה קטנה: אם תדברי איתו על "הבעיה" שלו, הוא יאטם ולא יסכים לשמוע מילה. אם תדברי איתו על ה"רצון" שלו להעשיר ידע (כי זה מה שיש לעשות באתרים של נתיב) וכדו', יהיה לו הרבה יותר קל לדבר איתך. וכדי להוכיח לו שאת באמת לא רואה את עצם הגלישה כדבר בעייתי אלא רק את ריבוי השעות, תראי לו התעניינות שלך בידע שהוא צובר בגלישה).
בהצלחה.
אחת הטעויות העיקריות היא לחשוב שאישה טובה/נחמדה/מספקת בבית תפתור את בעית חוסר המיצוי בחיים.
זה לא יעבוד.
זה פלסטר על בעיית עומק.

בן אדם חייב ייעוד בחיים.

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אחת הטעויות העיקריות היא לחשוב שאישה טובה/נחמדה/מספקת בבית תפתור את בעית חוסר המיצוי בחיים.
זה לא יעבוד.
זה פלסטר על בעיית עומק.

בן אדם חייב ייעוד בחיים.
??
זה אשכול מלפני שנתיים וחצי!

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
זה לא יעבוד.
זה פלסטר על בעיית עומק.

בן אדם חייב ייעוד בחיים.

נכון, רק לפעמים כשאחד מבני הזוג מתחיל בהטפות, או בפרצופים נזעמים - לבו של בן הזוג נאטם לחלוטין.
אבל אם הוא יראה לו פנים שוחקות, לבו יהיה פתוח לרווחה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכון, רק לפעמים כשאחד מבני הזוג מתחיל בהטפות, או בפרצופים נזעמים - לבו של בן הזוג נאטם לחלוטין.
אבל אם הוא יראה לו פנים שוחקות, לבו יהיה פתוח לרווחה.
מסכימה שזה בגדר 'סור מרע', ולפחות לא מעמיק את הבעיה, אבל זה מממש מממש לא פותר אותה.

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מישהו חכם אמר פעם "נהנתי להתווכח איתך, לא כי השתכנעתי בצדקת דבריך, אלא כי התשכנעתי יותר מצדקת דבריי...."
לפעמים הויכוח רק גורם להתבצרות ולא לפתיחות.
אבל אם מוכיחים לצד השני שאנחנו רוצים את טובתו, אוהבים ומעריכים אותו בלי קשר לבעיה עצמה, הוא הרבה יותר פתוח לשמוע ולקבל, כי אז זה דיון ענייני, ולא דיון בבית משפט על האישיות שלו.
הדברים תקפים לגברים ולנשים כאחד. להורים וילדים כאחד.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מישהו חכם אמר פעם "נהנתי להתווכח איתך, לא כי השתכנעתי בצדקת דבריך, אלא כי התשכנעתי יותר מצדקת דבריי...."
לפעמים הויכוח רק גורם להתבצרות ולא לפתיחות.
אבל אם מוכיחים לצד השני שאנחנו רוצים את טובתו, אוהבים ומעריכים אותו בלי קשר לבעיה עצמה, הוא הרבה יותר פתוח לשמוע ולקבל, כי אז זה דיון ענייני, ולא דיון בבית משפט על האישיות שלו.
הדברים תקפים לגברים ולנשים כאחד. להורים וילדים כאחד.
הכל טוב ויפה.
עדיין נשארת בגדר 'סור מרע' ולא התקרבת לפתירת הבעיה עצמה.

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לחלוטין.
ואת הדרך לפתור את הבעיה יכול רק בעל הבעיה בעצמו לעשות. הסביבה יכולה רק לתמוך ולכוון.
כשנופלים - לא לבקר.
כשמצליחים - לעודד
ולהזכיר תמיד שאין קשר בין ההצלחה לבין הקשר האישי (מה שלפעמים מתבלבל קצת...)

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
פתרון הבעיה:
גלישה באתרים שנתיב פותח, יכולה להיות מכמה סיבות:
(הרי אין שם סרטים וכדו' שזה ממכר, וגם לא יותר מידיי תוכן אחר)

1. שעמום.
הפתרון: למצוא תעסוקה, ולא בהכרח תורנית. אפשר לדומא ללמוד אנגלית, או חשבון. (אין כאן ביטול תורה, כי הוא בין כך לא לומד).

2. הרחבת אופקים. הוא גולש באתרים וצובר ידע.
הפתרון : אין כאן בעיה מהותית (מלבד ביטול תורה). הבעיה היא שזה בא על חשבון דברים אחרים. לכן צריך לתחם את זמני העשרת הידע, כמו שתוחמים כל דבר כדי לאפשר חיי קיום נורמליים ותקינים.

3. בריחה. הבעל / אשה אינם רוצים בקרבת בן\בת הזוג, ולכן הם בורחים למשהו אחר.
הפתרון : כל האמור לעיל. פשוט לייצר עניין בכח. שיהיה לבעל "לא שווה" לפספס את מה שאשתו מציעה. הדברים אמורים גם כשהבעיה היא האשה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה