התמכרות למחשב, יש סימנים ברורים? איך מטפלים?

עיגול רבוע

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
ממה שידוע לי ריטורנו מטפל בעיות האלו, ומה שבררתי פעם בשביל משהו שהיה מכור בתחום אחר- הם מטפלים בתחום הזה במיוחד וממליצים לפנות לפני שהבעיה מחמירה.

בהצלחה.

ליבי ליבי על האישה.

בציניות

משתמש מקצוען
בן משפחתינו יושב שעות מול המחשב
המחשב שלו חסום בנתיב, חסום בשביל פריצות וכדו', אבל מספיק דברים מעניינים פתוחים שם
הוא מסתכל בחדשות ויכול לעבור שוב ושוב על אותם סרטים כמו הדברות ועוד כמה נעייס'
ופרוג....;)
(רק שלא יעיפו אותי מכאן...)

עפולה

משתמש מקצוען
בן משפחתינו יושב שעות מול המחשב
המחשב שלו חסום בנתיב, חסום בשביל פריצות וכדו', אבל מספיק דברים מעניינים פתוחים שם
הוא מסתכל בחדשות ויכול לעבור שוב ושוב על אותם סרטים כמו הדברות ועוד כמה נעייס'
לי זה נראה חסר תכלית ומטרה, אבל הוא נראה "מרותק"
איך יודעים אם זה התמכרות או שזה באמת מעניין?
מה אפשר לעשות בנידון?
תודה מראש לכל תשובה
כדאי לך לאמץ בחום את משפט החתימה שלך. בתקוה שכך הבעיה שלך תיעלם :)

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
כדאי לך לאמץ בחום את משפט החתימה שלך. בתקוה שכך הבעיה שלך תיעלם :)

לא יפה... אני מוחה... בדברים כאלו עזרה ושימת לב מהסובבים נחוצים בהחלט, זו אינה חטטנות.

עיגול רבוע

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
חשוב לזכור.
בדרך כלל, אם הבעל במצב כזה. האשה צריכה להתייחס אליו לא פחות יפה. זה לא יעזור כלום. אדרבא, הוא מסכן, והיא צריכה להתייחס אליו יותר יפה. זה יכול לעזור. יכול, אבל בכלל לא בטוח. אלא שזו הדרך הנכונה, (כמובן עם שאר ההשתדליות בנושא, לפי מה שיתברר שיש בהם צורך נכון).
כמובן שזה בכלל לא קל לה.

ואין כמו תפילות.

שמעתי סיפור מבעל המעשה, נהג בקו תחבורה פרטי בין עירוני. וכך הוא סיפר (בתקותי שהפרטים נשארו מדויקים בזכרוני לאחר כ-3-4 שנים):
"אני מעשן כבד מאד, (הבנתי שכמה חבילות ליום), ואשתי מאד מבקשת ממני שאחדל מעישון. אבל מצדי אין על מה לדבר. יום אחד אשתי מודיעה לי אני נוסעת לירושלים לכותל המערבי להתפלל שתפסיק לעשן. אמרתי לה אין שום סיכוי בעולם לדבר כזה (מה היא חושבת שהוא יפסיק לנשום ??).
במקום בו אני מסיים את מסלול הקו ומתחיל את המסלול חזור, ישנה חנות מכולת בה אני קונה באופן קבוע את הסיגריות, סליחה את חבילות הסיגריות. אני מגיע שם לקנות על תקן יום-יומי במשך שנים, והיחס ביני למוכר הוא כל כך טוב, שלא רק שאני מקבל תמיד בהקפה וכו', אני מקבל גם בלי תור. החנות עמוסה בלקוחות העומדים לפני הדלפק, ואני מגיח לרגע קצרצר בין הלוך לחזור, רק מסב את תשומת לבו של המוכר אלי, והוא - ויבהל את מנותיי לתת לי, בידידות.
אותו יום בו נסעה אשתי להתפלל לפני שומע תפלת כל פה, כל-יכול. אני נכנס למכולת, וכרגיל מבקש סיגריות. והנה... המוכר מתעצבן עלי: מה אתה לא רואה שהחנות מלאה בלקוחות, חכה בתור כמו כולם. וברוב רוגזו התחיל לשפוך כנגדי חרפות ודברי גידופין. אין לתאר את גודל הבושה שחשתי בלבי. מה שנקרא "עלה לי הדם לראש", והפיוזים וכו'. ומרוב העצבים שקבלתי לפתע באותו רגע, אמרתי: "אני נשבע שחצי שנה אני לא מכניס סיגריה לפה".
ואח"כ פתאום נזכרתי. אשתי נסעה היום לכותל..."

דברתי איתו באותה תקופה של הפסקה. הוא אמר שאשתו לא מתייאשת, היא מתכוננת לנסוע לכותל לבקשת ההמשך.

נערך לאחרונה ב:

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית

יענקי R

ספר יהלום - עימוד נוצץ ברמה אחרת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
עריכה תורנית
עריכה והפקת סרטים
משהו פה לא הגיוני: "אף פעם" - מביא לידי התוצאות הכי חמורות.
זה אולי תרגום לא מוצלח משפה אחרת.
גם בלי זה - אם זה סדר עולה/יורד - מהקל לכבד ה-4 אמור להיות "תמיד"!!!

עיגול רבוע

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
גם בלי זה - אם זה סדר עולה/יורד - מהקל לכבד ה-4 אמור להיות "תמיד"!!!
כמובן.
ולכן כתבתי שיש כאן כנראה תרגום לא נכון משפה זרה.
כוונתי היא שכנראה זה מגיע מאנגלית, שם האפשרות היא EVER, התרגום שלה הוא "תמיד", אבל המילון מציע גם את התרגום "אי פעם" (כלומר בפעם כלשהי). השלב הבא היה של מישהו שהבין ש"אי פעם", פירושו אף פעם.

נערך לאחרונה ב:

הסכת ושמע

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
בתום המבחן חבר את כל התשובות. ככל שמספר הנקודות שקיבלת גבוה יותר – דרגת ההתמכרות שלך לאינטרנט גבוהה יותר.
20-49 נקודות – אתה גולש אינטרנט ממוצע. לעיתים אתה גולש זמן רב מידי – אבל יש לך שליטה על מידת השימוש שלך במחשב.
80-100 נקודות – ההתמכרות שלך לגלישה באינטרנט היא כבדה וגורמת לך לעיתים קרובות לקשיים שעלולים להתבטא בהישגיך בלימודים, יחסיך עם בני משפחתך וחבריך ועוד… במקרה זה מומלץ שתעבור שוב על המבחן שעשית ותתמקד בשאלות שבהן מספר הנקודות שלך היה גבוה ביותר. למשל אם ענית על שאלה מספר 12 בקשר למחסור בשעות שינה בגלל האינטרנט – נסה לחשוב האם קשה לך במיוחד לקום בבוקר לביה"ס? האם אתה מרגיש לעיתים קרובות שאתה נוטה להירדם או לא להיות מרוכז בשיעורים? אם אכן זה המצב – היה אתה אדון למספר השעות שאתה מבלה מול המחשב ואל תיתן למחשב להיות אדון לבריאותך, מצב רוחך, הישגיך בלימודים וחייך החברתיים. בהצלחה!

משהוא נוסף לא ברור
יש בשאלון 18 שאלות
במחשבון שלי יוצא 18*4=72
איך יכול להיות שאם התוצאה היא בין 80-100???

גיטי ל.

משתמש מקצוען
ובכן חברי פרוג המסורים
תודה על הנסיונות לעזור
באמת הייתי מבולבלת וקיבלתי כאן זוויות ראיה חדשות ומעניינות שאין ספק שיתנו לי כח ותועלת
השאלה הראשונה היתה האם יש סימנים ברורים
ובאמת כנראה אין לכם מענה לשאלה זו
והאמת השניה שאם היו אצלנו סימנים ברורים והמצב היה קשה אז השאלה לא היתה מגיעה לכאן אלא לרב שלנו או למומחה אחר ובאופן מיידי
אני מזדהה כאן עם האמירות שאין לנו אפשרות להבין את הגברים ואת הצורך שלהם באיוורור
ובטח אסור לנו הנשים להיות המשגיח שלהם רק עניין אותי עד כמה....
ולמי שאמר לי להסתכל על החתימה שלי, תודה על התזכורת, אבל זה לא מונע ממני לנסות לעזור לעצמי לחיות חיים טובים יותר.

שרית ו

משתמש מקצוען
לכל אלו ששואלים על המבחן
לא אני כתבתי אותו!!!! (וגם לא עשיתי אותו)

פשוט היה נראה לי שהשאלות יכולות לת כיון אם האדם מכור או לא זה שאלות שצריך לשאול במצב הנ"ל.

אם יש למישהו משהו אחר יותר מוצלח והוא יעלה, אמחק בשמחה.

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לפני תקופה ארוכה היו במסגרת פרוג פרסומות של ארגון גדול שעוזר מאד בהתמכרויות מעין אלו, אני אשתדל להיזכר איך נקרא.

הארגון נקרא שמור עיניך, יש לו פעילות נרחבת, נגישה, אטרקטיבית וחכמה בנושא גמילה מאינטרנט, חינם, תוכלי לראות לבד באתר שלהם.
ראיתי שם גם מחלקה של "עזרה לבנות זוג"
והעתקתי לך מייל וטלפון: קו חם (1599-500-119), מייל תמיכה (<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>)
בהצלחה!

goli

משתמש פעיל
לי נראה שזה כן נראה כסוג מסוים של התמכרות, התמכרות יכולה להופיע בהרבה רמות.

מה הפתרונות שאפשר לנסות.
1. לבדוק דבר ראשון למה זה קורה, האם המחשב משמש כסוג של בריחה מהמציאיות- כלומר משהו לא מספיק כיף ונעים בבית/בזוגיות שעדיף לשקוע במחשב? או שבאמת הכל תקין.

2.במידה ואכן ברור שהכל בסדר והמחשב לא משמש כנתיב בריחה מהמציאות, זה יותר נראה כהתמכרות-
דבר ראשון לנסות להוביל לשיחה הכי פתוחה שיש ולנסות להסביר את הקושי (בשום שלב לא להאשים את השני אלא להגיד את הקושי שיש לי, האשמת השני בד"כ מובילה להתגוננות ולא לפיתרון)
דבר שני- ניתן למצוא ביחד הגבלות טכניות (כגון הגבלה עם קוד לשעות מסויימות) שיעזרו בשלב ראשוני לצאת מההתמכרות (קשה מאד לצאת מהתמכרות למחשב/אינטרנט ללא עזרה טכנית)
בהצלחה.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
הארגון נקרא שמור עיניך, יש לו פעילות נרחבת, נגישה, אטרקטיבית וחכמה בנושא גמילה מאינטרנט, חינם, תוכלי לראות לבד באתר שלהם.
ראיתי שם גם מחלקה של "עזרה לבנות זוג"
והעתקתי לך מייל וטלפון: קו חם (1599-500-119), מייל תמיכה (<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>)
בהצלחה!
כמדומני (לפי הקונסטלציה שעולה משמו של הארגון) שמדובר בארגון שעוסק במקרים הרבה יותר קשים, שלפי העולה מהודעת הפתיחה אין להם שייכות למקרה המדובר.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
ובכן חברי פרוג המסורים
תודה על הנסיונות לעזור
באמת הייתי מבולבלת וקיבלתי כאן זוויות ראיה חדשות ומעניינות שאין ספק שיתנו לי כח ותועלת
השאלה הראשונה היתה האם יש סימנים ברורים
ובאמת כנראה אין לכם מענה לשאלה זו
והאמת השניה שאם היו אצלנו סימנים ברורים והמצב היה קשה אז השאלה לא היתה מגיעה לכאן אלא לרב שלנו או למומחה אחר ובאופן מיידי
אני מזדהה כאן עם האמירות שאין לנו אפשרות להבין את הגברים ואת הצורך שלהם באיוורור
ובטח אסור לנו הנשים להיות המשגיח שלהם רק עניין אותי עד כמה....
ולמי שאמר לי להסתכל על החתימה שלי, תודה על התזכורת, אבל זה לא מונע ממני לנסות לעזור לעצמי לחיות חיים טובים יותר.
עם כל הדברים הנכונים שנכתבו על הצורך של הגברים באיוורור, עדיין, כפי שנכתב בשורה התחתונה, מותר לאישה לעזור לעצמה לחיות חיים טובים יותר. גם לבעל יהיו חיים טובים יותר אם אשתו תהיה שמחה, מאושרת ומסופקת.

VIZUALI

משתמש צעיר
מהתיאור עולה שביומיום הוא מתפקד רגיל, זה ממש לא נשמע התמכרות - שחייבת לגרום לו לשבת על כורחו מול המחשב גם בשעות בהן הוא אמור היה להימצא במקום המסגרת שלו. זה נראה יותר כמו חיפוש תעסוקה בעקבות שעמום גובר.

אם מדובר בתקופה ארוכה, עושה רושם שהוא לא כ"כ מרוצה מעצמו וחש שהוא די סוחב את החיים, הוא הולך לכולל כי כולם הולכים וחוזר הביתה לשגרה משעממת וטכנית, ולכן הוא מחפש תעסוקה במחשב.

אתם חייבים לקחת פסק זמן ממירוץ החיים ולבחון את עצמכם לעומק. לבדוק את מצב הזוגיות שלכם, את רמת הסיפוק שאתם חשים בחיים, ביחד וכל אחד לחוד. כנראה שם טמונה הבעיה, והמחשב הוא רק תסמין.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
קצת מכירה את הסיפורים שמטפלים בהם בהתמכרויות.
הסיפור שפותח את האשכול ברוך ה' לא אוחז שם.
ממש לא.
מה כן?
התמודדות אופיינית לדור הזה.
מאד אופיינית.
אף אחד מכל המגיבים פה לא פיתח קצת תלות יתר בפרוג, ובודק את ההתראות שלו לעיתים קרובות מדי?
ברור לי שכן.

שחררי.
הוא ילד גדול כבר...
אם את צריכה בשבילך משהו ספציפי - תבקשי.
אם זה סתם על העקרון והפרנציפ, עזבי.
תסתכלי על זה כמו השוקולד שלו.
אולי הוא מגזים ואולי זה לא בריא, זה לא אומר שיש לך את הלגיטימציה לחטוף לו מהידיים או לנעול לו את הארון.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה