מאפים *****הרוגלך שלי(+תמונה שווה)*****

אסתי מהודר

משתמש מקצוען
היי,
שוב אני והפעם במתכון היסטרי באמת...
זה לא רוגלך רגילים עם שוקולד זה רוגלך בסירופ -למי שמכירה , ולמי שלא:
מכינים בצק-לא ממלאים בכלום ואחרי האפייה טובלים בסירופ יוצא היסטרייייייייי
טוב למה אני מחכה קבלו?:
IMG_20230928_005728_912.jpg
IMG_20230928_005518_433.jpg
IMG_20230928_005449_810.jpg

רוגלך בסירופ

לערבל :

* 1 ק"ג קמח

* 2 ביצים
* 1 כוס סוכר
* 1 שמרית- 2 כפות שמרים יבשים
* 1/2 כוס שמן
* 1 שקית ס.וניל
* 1/2 1 כוסות מים פושרים
* כפית מלח

להתפיח לרבע שעה, אח"כ לחלק ל-5 חלקים, לרדד, על כל עלה למרוח שכבה דקה של מרגרינה, לקבל למעטפה, לשים כ-6 שעות במקרר.
אחרי 6 שעות לרדד כל מעטפה לעיגול , לחלק ל-16 משולשים , לגלגל לרוגלך לאפות כ-20 דק' עד להשחמה קלה.

סירופ:

להרתיח על אש קטנה-


* 1/4 1 כוס סוכר
* 1/4 1 כוס מים
* 2.5 פקיים של ת.וניל

לטבול כל רוגלה בסירופ ולשים על רשת (כדאי לשים מתחת נייר אפייה)
בהצלחה!!!



 

efrarush

משתמש מקצוען
דבר ראשון, אנא גלי לנו איך הם יוצאים לך כאלו יפים ו-מ-ד-ו-י-ק-י-ם.

דבר שני:
* 1 שמרית- 2 כפות שמרים יבשים
הכוונה לשמרית או 2 כפות שמרים יבשים או לשמרית וגם 2 כפות שמרים יבשים.

דבר שלישי:
* 2.5 פקיים של ת.וניל
פקקים?
 

אסתי מהודר

משתמש מקצוען
דבר ראשון, אנא גלי לנו איך הם יוצאים לך כאלו יפים ו-מ-ד-ו-י-ק-י-ם.

דבר שני:

הכוונה לשמרית או 2 כפות שמרים יבשים או לשמרית וגם 2 כפות שמרים יבשים.

דבר שלישי:

פקקים?
דבר ראשון:
תודה רבה!
דבר שני:
או שמרית או 2 כפות שמרים סליחה הייתי צריכה יותר לדייק,
דבר שלישי:
פקקים
 

קוי דמיון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הייתי עושה אותם המון בעבר
אח"ה העירו לי שיש בעיה עם ברכת מזונות על זה
כי אין מילוי שניכר

אשמח אם יהיו כאן כאלה שיבברו את הענין
 

משה10 משה10

משתמש פעיל
נראה מצוין
אותו רעיון דומה נמצא בספר ניחוחות המאפה של קרייזמן
היינו מכינים את זה כשהיינו ילדים לפני 30 שנה
זה נקרא סהרונים בטעם גבינה (כי הסירופ עושה טעם של גבינה קצת)
וגם אצלינו זה מתחסל במהירות

אגב לפי המתכון שלה
אחרי שמכינים את הבצק מתפיחים (נראה לי במקרר) אח"כ מחלקים ל6 חלקים וכל חלק מרדדים לעיגול 30 ס"מ
וחותכים ל16 משולשים לגלגל ולתנור, (בלי לשים במקרר 6 שעות)
 

רק אושר!

משתמש מקצוען
היי,
שוב אני והפעם במתכון היסטרי באמת...
זה לא רוגלך רגילים עם שוקולד זה רוגלך בסירופ -למי שמכירה , ולמי שלא:
מכינים בצק-לא ממלאים בכלום ואחרי האפייה טובלים בסירופ יוצא היסטרייייייייי
טוב למה אני מחכה קבלו?:
צפה בקובץ המצורף 1469453צפה בקובץ המצורף 1469454צפה בקובץ המצורף 1469455
רוגלך בסירופ

לערבל :

* 1 ק"ג קמח

* 2 ביצים
* 1 כוס סוכר
* 1 שמרית- 2 כפות שמרים יבשים
* 1/2 כוס שמן
* 1 שקית ס.וניל
* 1/2 1 כוסות מים פושרים
* כפית מלח

להתפיח לרבע שעה, אח"כ לחלק ל-5 חלקים, לרדד, על כל עלה למרוח שכבה דקה של מרגרינה, לקבל למעטפה, לשים כ-6 שעות במקרר.
אחרי 6 שעות לרדד כל מעטפה לעיגול , לחלק ל-16 משולשים , לגלגל לרוגלך לאפות כ-20 דק' עד להשחמה קלה.

סירופ:

להרתיח על אש קטנה-


* 1/4 1 כוס סוכר
* 1/4 1 כוס מים
* 2.5 פקיים של ת.וניל

לטבול כל רוגלה בסירופ ולשים על רשת (כדאי לשים מתחת נייר אפייה)
בהצלחה!!!
באסה,
היה אמור לצאת ממש טוב,
עשיתי לפי ההוראות של האפייה שכתבת אבל שמתי ל15 דקות בלבד על 180 וזה קצת נשרף...
לדעתי זה צריך חום נמוך 15 דקות,
וחבל ממש
טעים זה טעים,אבל כבר אי אפשר להביא למארחים---
 

אסתי מהודר

משתמש מקצוען
באסה,
היה אמור לצאת ממש טוב,
עשיתי לפי ההוראות של האפייה שכתבת אבל שמתי ל15 דקות בלבד על 180 וזה קצת נשרף...
לדעתי זה צריך חום נמוך 15 דקות,
וחבל ממש
טעים זה טעים,אבל כבר אי אפשר להביא למארחים---
מבאס..
אבל את יודעת כל אחת והתנור שלה זה תלוי בזה....
 

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
היי,
שוב אני והפעם במתכון היסטרי באמת...
זה לא רוגלך רגילים עם שוקולד זה רוגלך בסירופ -למי שמכירה , ולמי שלא:
מכינים בצק-לא ממלאים בכלום ואחרי האפייה טובלים בסירופ יוצא היסטרייייייייי
טוב למה אני מחכה קבלו?:
צפה בקובץ המצורף 1469453צפה בקובץ המצורף 1469454צפה בקובץ המצורף 1469455
רוגלך בסירופ

לערבל :

* 1 ק"ג קמח

* 2 ביצים
* 1 כוס סוכר
* 1 שמרית- 2 כפות שמרים יבשים
* 1/2 כוס שמן
* 1 שקית ס.וניל
* 1/2 1 כוסות מים פושרים
* כפית מלח

להתפיח לרבע שעה, אח"כ לחלק ל-5 חלקים, לרדד, על כל עלה למרוח שכבה דקה של מרגרינה, לקבל למעטפה, לשים כ-6 שעות במקרר.
אחרי 6 שעות לרדד כל מעטפה לעיגול , לחלק ל-16 משולשים , לגלגל לרוגלך לאפות כ-20 דק' עד להשחמה קלה.

סירופ:

להרתיח על אש קטנה-


* 1/4 1 כוס סוכר
* 1/4 1 כוס מים
* 2.5 פקיים של ת.וניל

לטבול כל רוגלה בסירופ ולשים על רשת (כדאי לשים מתחת נייר אפייה)
בהצלחה!!!

תודה על המתכון

הייתי עושה אותם המון בעבר
אח"ה העירו לי שיש בעיה עם ברכת מזונות על זה
כי אין מילוי שניכר

אשמח אם יהיו כאן כאלה שיבברו את הענין

זה מזונות בלי שום קשר למילוי, זה בצק שנילוש ברוב סוכר שמן וביצים כנגד המים (1.5 מים כנגד 1 סוכר, 0.5 שמן, 2 ביצים, ושלא לדבר על המרגרינה והסוכר וניל)
וגם לאשכנזים ברכתו מזונות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה