מתכון הצילו!!! עוגה לבר ללא אפיה

יחשבאף

משתמש מקצוען
מחר יש לאחיין שלי בר מצוה והתחייבתי להכין עוגה חתוכה לבר.
חזרתי הביתה היום כדי לגלות שהתנור שלי שבק חיים לכל חי.
למי יש רעיונות שיכולים להציל את כבודי?
מה אפשר להכין לבר שיראה יפה ללא אפיה?
תודה מראש
 

אלפי תודות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חיתוכיות שוקולד וחלבה:
מתאים לתבנית חד"פ אלומיניום ענקית

4 כוסות ביסקוויטים טחונים (כ-350 גר')
500 גר' טחינה גולמית (קופסא)
400 גר' שוקולד מריר
4 כוסות פצפוצי אורז
150 גר' חלבה

הכנה:
להמיס טחינה ושוקולד על האש
לאחר ההמסה להוסיף פצפוצים וביסקוויטים ולערבב
לשטוח על תבנית
לגרד מעל חלבה במגרדת דקה
להקפיא
לחתוך לקוביות (עדיף להקפיא לפני החיתוך)

קל מאוד ונראה יפה.
המתכון יוצא עם טעם מעט מריר (בגלל הטחינה)
לטעמי יותר מידי, אבל כשהכנתי אהבו.
אם יש לך רעיון להמיר חלק מכמות הטחינה במוצר אחר, אני חושבת שעדיף.

בהצלחה!
 

אוטוטו כלה

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
מוס שוקולד


רכיבים:

5 ביצים

250 גרם שוקולד מריר

ביסקיויטים לבנים (לפי הטעם)

3 כפות מיץ תפוזים


אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים, ומקציפים בקערה גדולה את החלבון (החלק הלבן של הביצה) בלבד!

ממיסים בסיר את השוקולד יחד עם שלוש כפות מיץ תפוזים, וממתינים שתי שניות שיתקרר מעט, מוסיפים לזה את החלמון (החלק הצהוב של הביצה) ומערבבים הייטב הייטב, מוסיפים את תערובת השוקולד לקערה עם הלבן, ומערבבים היטב הייטב אך בעדינות שהקצף לא ישבר, עד לקבלת תערובת אחידה.

מפוררים הייטב את הביסקיויטים בתוך שקית אטומה, ומוסיפים לכוסיות שכבה נכבדת, שופכים את התערובת לתוך שקית, ומזליפים בעדינות לכוסיות, מכניסים למקרר עד לקבלת המוס.

לשידרוג:

ניתן לקנות קצפת מוכנה או להכין, ולהזליף מלמעלה סמוך להגשה ממש.

בתאבון!
 

שמרלינג

משתמש מקצוען
עוגת כריות
עוגה טעימה בטירוף!! בכל אירוע יש מישהי אצלינו שמתנדבת להכין והכל נאכל עד הפירור האחרון!
מה שכן זה קצת יקר- בכל זאת כריות,אפשר לעשות את זה גם עם קורנפלקס או פיצפוצי אורז.

500 גרם כריות נוגט תלמה
200 גרם חמאת בוטנים
250 גרם שוקולד מריר
1 ריץ פרווה

לטחון בבלנדר את הכריות
להעביר לקערה ולערבב ביחד היטב עם החמאת בוטנים לעיסה אחידה
לשטח בתבנית אלמוניום בינונית 35*25 בערך, ולהקפיא לשעתיים.
בנפרד להמיס את השוקולד ולערבב עם הריצ'(לא מוקצף)
לשפוך מעל שכבת הבסיס ולהקפיא עד להגשה.

בתאבון ומזל טוב!
 

bekkiback

משתמש מקצוען
הנה קחי:
עוגת חלבה שוקולדית
בסיס:
250 גר' פתיבר קרמל או רגיל + מעט לוטוס/קרמל
100 גר' מרגרינה
150 גר' אגוזי מלך גס
חצי כוס ריץ
4 כפות סוכר
150 גר' חלבה גס
לרסק ביסקויטים להמיס מרגרינה לערבב עם שאר החומרים ולשטוח על תבנית ענקית.

שכבת שוקולד:
250 גר' ריץ
300 גר' שוקולד מריר
להמיס היטב ולשטוח.
להקפיא 4 שעות לפחות ולחתוך לקוביות קטנות.

אפשר לפזר מעל סוכר צבעוני או כל קישוט.
 

אני וביתי

משתמש מקצוען
עוגת כריות
עוגה טעימה בטירוף!! בכל אירוע יש מישהי אצלינו שמתנדבת להכין והכל נאכל עד הפירור האחרון!
מה שכן זה קצת יקר- בכל זאת כריות,אפשר לעשות את זה גם עם קורנפלקס או פיצפוצי אורז.

500 גרם כריות נוגט תלמה
200 גרם חמאת בוטנים
250 גרם שוקולד מריר
1 ריץ פרווה

לטחון בבלנדר את הכריות
להעביר לקערה ולערבב ביחד היטב עם החמאת בוטנים לעיסה אחידה
לשטח בתבנית אלמוניום בינונית 35*25 בערך, ולהקפיא לשעתיים.
בנפרד להמיס את השוקולד ולערבב עם הריצ'(לא מוקצף)
לשפוך מעל שכבת הבסיס ולהקפיא עד להגשה.

בתאבון ומזל טוב!
ראו!!!! נשמע טעים ומגרה במיוחד.
תודה נשמור לחגים.
איך זה בהקפאה? יש מצב להכין עכשיו לחגים
 

ממוקד

משתמש פעיל
מחר יש לאחיין שלי בר מצוה והתחייבתי להכין עוגה חתוכה לבר.
חזרתי הביתה היום כדי לגלות שהתנור שלי שבק חיים לכל חי.
למי יש רעיונות שיכולים להציל את כבודי?
מה אפשר להכין לבר שיראה יפה ללא אפיה?
תודה מראש
המלצה גברית...
להכין מה שתכננת מראש, לדפוק אצל השכנה הכי נחמדה בבניין ולבקש ממנה להשים עוגה בתנור שלה
 

הי חבר

משתמש רשום
צילום מקצועי
עוגת כריות
עוגה טעימה בטירוף!! בכל אירוע יש מישהי אצלינו שמתנדבת להכין והכל נאכל עד הפירור האחרון!
מה שכן זה קצת יקר- בכל זאת כריות,אפשר לעשות את זה גם עם קורנפלקס או פיצפוצי אורז.

500 גרם כריות נוגט תלמה
200 גרם חמאת בוטנים
250 גרם שוקולד מריר
1 ריץ פרווה

לטחון בבלנדר את הכריות
להעביר לקערה ולערבב ביחד היטב עם החמאת בוטנים לעיסה אחידה
לשטח בתבנית אלמוניום בינונית 35*25 בערך, ולהקפיא לשעתיים.
בנפרד להמיס את השוקולד ולערבב עם הריצ'(לא מוקצף)
לשפוך מעל שכבת הבסיס ולהקפיא עד להגשה.

בתאבון ומזל טוב!
אנחנו תמיד עושים את זה עם כריות זולות וזה יוצא מצוין לא חיב הכריות של תלמה
 

פשוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
המלצה גברית...
להכין מה שתכננת מראש, לדפוק אצל השכנה הכי נחמדה בבניין ולבקש ממנה להשים עוגה בתנור שלה
:rolleyes::D:D:D
מקווה שאתן לא השכנות שלי.....

ולגבי השאלה הייתי קונה גליליות וממלאה בריץ+אינסטנט פודינג
טעים ונחטף.
 

פפרר

משתמש מקצוען
חיתוכיות שוקולד וחלבה:
מתאים לתבנית חד"פ אלומיניום ענקית

4 כוסות ביסקוויטים טחונים (כ-350 גר')
500 גר' טחינה גולמית (קופסא)
400 גר' שוקולד מריר
4 כוסות פצפוצי אורז
150 גר' חלבה

הכנה:
להמיס טחינה ושוקולד על האש
לאחר ההמסה להוסיף פצפוצים וביסקוויטים ולערבב
לשטוח על תבנית
לגרד מעל חלבה במגרדת דקה
להקפיא
לחתוך לקוביות (עדיף להקפיא לפני החיתוך)

קל מאוד ונראה יפה.
המתכון יוצא עם טעם מעט מריר (בגלל הטחינה)
לטעמי יותר מידי, אבל כשהכנתי אהבו.
אם יש לך רעיון להמיר חלק מכמות הטחינה במוצר אחר, אני חושבת שעדיף.

בהצלחה!
זה מתכון מעולה !
בפעם הראשונה שקבלתי את העוגה הסו מחברה חשבתי שזה חלבי
מרוב שהטעם היה משובח...
לא היתה שום מרירות
 

אלפי תודות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
זה מתכון מעולה !
בפעם הראשונה שקבלתי את העוגה הסו מחברה חשבתי שזה חלבי
מרוב שהטעם היה משובח...
לא היתה שום מרירות
זו באמת עוגה עם טעם משובח,
אבל אצלי בהחלט הורגשה מרירות.
אולי זה משנה עם איזו טחינה משתמשים?
אני השתמשתי עם טחינה גולמית רגילה של אחוה (לא מלאה).
 

פפרר

משתמש מקצוען
גם אני השתמשתי באחווה
איך אומרים : "על טעם וריח ...."
זו באמת עוגה עם טעם משובח,
אבל אצלי בהחלט הורגשה מרירות.
אולי זה משנה עם איזו טחינה משתמשים?
אני השתמשתי עם טחינה גולמית רגילה של אחוה (לא מלאה).
 

לוח אירועים וקורסים קרובים

למעלה