מתכון הצילו!!! עוגה לבר ללא אפיה

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י יחשבאף, ‏10/9/19.

  1. יחשבאף

    יחשבאף משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏18/5/15
    הודעות:
    1,228
    תודות :
    1,864
    נקודות:
    174
    מחר יש לאחיין שלי בר מצוה והתחייבתי להכין עוגה חתוכה לבר.
    חזרתי הביתה היום כדי לגלות שהתנור שלי שבק חיים לכל חי.
    למי יש רעיונות שיכולים להציל את כבודי?
    מה אפשר להכין לבר שיראה יפה ללא אפיה?
    תודה מראש
     
    סבתא מהצפון מודה על התגובה.
  2. אלפי תודות

    אלפי תודות משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏14/4/18
    הודעות:
    49
    תודות :
    802
    נקודות:
    99
    חיתוכיות שוקולד וחלבה:
    מתאים לתבנית חד"פ אלומיניום ענקית

    4 כוסות ביסקוויטים טחונים (כ-350 גר')
    500 גר' טחינה גולמית (קופסא)
    400 גר' שוקולד מריר
    4 כוסות פצפוצי אורז
    150 גר' חלבה

    הכנה:
    להמיס טחינה ושוקולד על האש
    לאחר ההמסה להוסיף פצפוצים וביסקוויטים ולערבב
    לשטוח על תבנית
    לגרד מעל חלבה במגרדת דקה
    להקפיא
    לחתוך לקוביות (עדיף להקפיא לפני החיתוך)

    קל מאוד ונראה יפה.
    המתכון יוצא עם טעם מעט מריר (בגלל הטחינה)
    לטעמי יותר מידי, אבל כשהכנתי אהבו.
    אם יש לך רעיון להמיר חלק מכמות הטחינה במוצר אחר, אני חושבת שעדיף.

    בהצלחה!
     
  3. עוזר צלם

    עוזר צלם משתמש פעיל עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏12/3/13
    הודעות:
    219
    תודות :
    190
    נקודות:
    59
    מוס שוקולד


    רכיבים:

    5 ביצים

    250 גרם שוקולד מריר

    ביסקיויטים לבנים (לפי הטעם)

    3 כפות מיץ תפוזים


    אופן ההכנה:

    מפרידים את הביצים, ומקציפים בקערה גדולה את החלבון (החלק הלבן של הביצה) בלבד!

    ממיסים בסיר את השוקולד יחד עם שלוש כפות מיץ תפוזים, וממתינים שתי שניות שיתקרר מעט, מוסיפים לזה את החלמון (החלק הצהוב של הביצה) ומערבבים הייטב הייטב, מוסיפים את תערובת השוקולד לקערה עם הלבן, ומערבבים היטב הייטב אך בעדינות שהקצף לא ישבר, עד לקבלת תערובת אחידה.

    מפוררים הייטב את הביסקיויטים בתוך שקית אטומה, ומוסיפים לכוסיות שכבה נכבדת, שופכים את התערובת לתוך שקית, ומזליפים בעדינות לכוסיות, מכניסים למקרר עד לקבלת המוס.

    לשידרוג:

    ניתן לקנות קצפת מוכנה או להכין, ולהזליף מלמעלה סמוך להגשה ממש.

    בתאבון!
     
  4. עוזר צלם

    עוזר צלם משתמש פעיל עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏12/3/13
    הודעות:
    219
    תודות :
    190
    נקודות:
    59
    עסק ו-יחשבאף מודים על התגובה.
  5. עוזר צלם

    עוזר צלם משתמש פעיל עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏12/3/13
    הודעות:
    219
    תודות :
    190
    נקודות:
    59
    תהילושש, עסק ו-יחשבאף מודים על התגובה.
  6. י.ט.ו.

    י.ט.ו. משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏24/1/16
    הודעות:
    100
    תודות :
    393
    נקודות:
    69
    טארטלים ממולאים ב:
    קרם וניל
    עם חיתוכי ירקות קטנים
    קיוי
    אפרסק
    כמה גרעיני רימון
     
    עסק, יחשבאף, יוצרת כתיבה ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  7. שמרלינג

    שמרלינג משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏20/3/18
    הודעות:
    316
    תודות :
    2,155
    נקודות:
    149
    עוגת כריות
    עוגה טעימה בטירוף!! בכל אירוע יש מישהי אצלינו שמתנדבת להכין והכל נאכל עד הפירור האחרון!
    מה שכן זה קצת יקר- בכל זאת כריות,אפשר לעשות את זה גם עם קורנפלקס או פיצפוצי אורז.

    500 גרם כריות נוגט תלמה
    200 גרם חמאת בוטנים
    250 גרם שוקולד מריר
    1 ריץ פרווה

    לטחון בבלנדר את הכריות
    להעביר לקערה ולערבב ביחד היטב עם החמאת בוטנים לעיסה אחידה
    לשטח בתבנית אלמוניום בינונית 35*25 בערך, ולהקפיא לשעתיים.
    בנפרד להמיס את השוקולד ולערבב עם הריצ'(לא מוקצף)
    לשפוך מעל שכבת הבסיס ולהקפיא עד להגשה.

    בתאבון ומזל טוב!
     
  8. bekkiback

    bekkiback משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏27/12/17
    הודעות:
    450
    תודות :
    928
    נקודות:
    109
    הנה קחי:
    עוגת חלבה שוקולדית
    בסיס:
    250 גר' פתיבר קרמל או רגיל + מעט לוטוס/קרמל
    100 גר' מרגרינה
    150 גר' אגוזי מלך גס
    חצי כוס ריץ
    4 כפות סוכר
    150 גר' חלבה גס
    לרסק ביסקויטים להמיס מרגרינה לערבב עם שאר החומרים ולשטוח על תבנית ענקית.

    שכבת שוקולד:
    250 גר' ריץ
    300 גר' שוקולד מריר
    להמיס היטב ולשטוח.
    להקפיא 4 שעות לפחות ולחתוך לקוביות קטנות.

    אפשר לפזר מעל סוכר צבעוני או כל קישוט.
     
    ריקי שחור, עסק, שש ו-3 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  9. אני וביתי

    אני וביתי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏18/5/17
    הודעות:
    276
    תודות :
    1,323
    נקודות:
    149
    ראו!!!! נשמע טעים ומגרה במיוחד.
    תודה נשמור לחגים.
    איך זה בהקפאה? יש מצב להכין עכשיו לחגים
     
  10. שמרלינג

    שמרלינג משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏20/3/18
    הודעות:
    316
    תודות :
    2,155
    נקודות:
    149
    זה באמת טעיםםםםם:p
    בטח. זה מצוין בהקפאה.
     
    יוצרת כתיבה מודה על התגובה.
  11. ממוקד

    ממוקד משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏22/6/18
    הודעות:
    7
    תודות :
    718
    נקודות:
    84
    המלצה גברית...
    להכין מה שתכננת מראש, לדפוק אצל השכנה הכי נחמדה בבניין ולבקש ממנה להשים עוגה בתנור שלה
     
  12. הי חבר

    הי חבר משתמש רשום צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏8/7/19
    הודעות:
    4
    תודות :
    28
    נקודות:
    24
    סוג מצלמה:
    80d
    אנחנו תמיד עושים את זה עם כריות זולות וזה יוצא מצוין לא חיב הכריות של תלמה
     
    פפרר, א שיינפלד ו-לא אני מודים על התגובה.
  13. שמרלינג

    שמרלינג משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏20/3/18
    הודעות:
    316
    תודות :
    2,155
    נקודות:
    149
    אני טעמתי גם וגם
    יכול להיות מצוין גם בחברה אחרת אני אוהבת את התלמה.
     
  14. תילי5565

    תילי5565 משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/12/12
    הודעות:
    1,037
    תודות :
    7,804
    נקודות:
    184
    כוסות קינוח
    יפה ומרשים וללא אפיה..
     
  15. פשוט

    פשוט משתמש סופר מקצוען עריכה והפקת סרטים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏22/5/08
    הודעות:
    3,529
    תודות :
    2,553
    נקודות:
    293
    :rolleyes::D:D:D
    מקווה שאתן לא השכנות שלי.....

    ולגבי השאלה הייתי קונה גליליות וממלאה בריץ+אינסטנט פודינג
    טעים ונחטף.
     
    ריקי שחור ו-מישהי אחת מודים על התגובה.
  16. סבתא מהצפון

    סבתא מהצפון משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏29/1/19
    הודעות:
    10
    תודות :
    46
    נקודות:
    14
     
  17. פפרר

    פפרר משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏26/8/15
    הודעות:
    21
    תודות :
    650
    נקודות:
    84
    מיקום:
    אלעד
    סוג מצלמה:
    A
    זה מתכון מעולה !
    בפעם הראשונה שקבלתי את העוגה הסו מחברה חשבתי שזה חלבי
    מרוב שהטעם היה משובח...
    לא היתה שום מרירות
     
    אלפי תודות מודה על התגובה.
  18. אלפי תודות

    אלפי תודות משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏14/4/18
    הודעות:
    49
    תודות :
    802
    נקודות:
    99
    זו באמת עוגה עם טעם משובח,
    אבל אצלי בהחלט הורגשה מרירות.
    אולי זה משנה עם איזו טחינה משתמשים?
    אני השתמשתי עם טחינה גולמית רגילה של אחוה (לא מלאה).
     
    פפרר מודה על התגובה.
  19. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    367
    תודות :
    4,434
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    שימו לב למי שמקפיד על אגוזים בחגי תשרי-
    בכריות נוגט יש אגוזים.
     
    shira bira, אני וביתי ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  20. פפרר

    פפרר משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏26/8/15
    הודעות:
    21
    תודות :
    650
    נקודות:
    84
    מיקום:
    אלעד
    סוג מצלמה:
    A
    גם אני השתמשתי באחווה
    איך אומרים : "על טעם וריח ...."
     
    אלפי תודות מודה על התגובה.