סיפור בהמשכים הפאנץ' ליין

הווה פשוט

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
.
סיפור חמוד בשלשה פרקים, הכולל תפיסה אמונית פחות קונבנציונלית
מתוך נסיון אני יודע שיהיו כאלה שיתקשו לקבל את המסר, ויש שממש יתעצבנו.
אז אם החלטתם לקרוא דאגו להרחיק מסביבתכם כלים שבירים והחזיקו בהשג יד קלונקס וחצי כוס מים.
בנוסף יש לציין שהסיפור מכיל מנה מופרזת של אהבת תורה שעלולה לחלחל מבלי משים אל הקורא,
כך שאם אתה לא בקטע אל תגיד שלא הזהרתי מראש.

קריאה נעימה


.

ע15.png


.

פרק ראשון

.

אברך בעל זקנקן בלונדיני מסודר ועיניים גדולות ועייפות ישב בתחנת אוטובוס נידחת לבוש חליפה כחולה דהויה, בידו שקית ניילון קטנה שבקבוק מים מציץ ממנה, אותה הוא מנדנד בין ברכיו הלוך ושוב.

לידו מתיישב טיפוס עליז ושמנמן עם פאות מסולסלות ושומניות, עיניים שמחייכות מבעד לעדשות עבות וזקן שחור ומדובלל,
לא שאני יודע לומר מה זה 'מדובלל', אבל תהיה ההגדרה אשר תהיה, זקן זה יענה עליה בוודאות.

בידו החזיק ספר כשאצבע אחת נעוצה בין דפיו. ואת ידו השנייה הניח על הספסל בטפיחה המיועדת למשוך תשומת לב.

השניים היו כנראה חברים טובים מאד כי הם דילגו על השלום ועל המה שלומך והשמנמן אמר ישירות "לא רואים אותך לאחרונה"

הבלונדיני הרים אליו את פניו ונענע בראשו כאומר "נו אתה יכול להביט בי עכשיו כמה שתרצה".

והשמנמן אכן התבונן בו רגע או שניים ואמר "אתה יודע, יש אור על הפנים שלך".

הבלונדיני נשף בגיחוך.

"לא, באמת אני אומר, הפנים שלך ממש מאירות".

"מי שמדבר...." אמר הבלונדי, אהרל'ה השמנמן היה ידוע בפרצופו הזורח תמיד.

"ומה בעצם אתה עושה פה בשממה הזו?" שאל אהרל'ה כשהוא מחווה בתנועה רחבה על השדות הריקים שנפרשו מאחורי התחנה הבודדת, זה היה קצה העיר, שרק אזור תעשיה קטנטן ומוקף גדרות פח מרשרשות הצדיק את האוטובוס שביקר כאן לעתים רחוקות מאד.

משלא נענה נפנף אהרל'ה בספר ואמר "אני למשל באתי לפה לקנות את "ואחריתו ישגא", כאן בדפוס אפשר להשיג את זה בעשרים שקל, תעסוקה חינוכית וגם מרתקת לבין הזמנים".

"מה זה ואחריתו ישגא?" שואל הבלונדיני בפיהוק.

"סיפורי השגחה מדהימים" מתלהב אהרל'ה "אנשים שעשו מצוה וגילו שבסוף לא רק שלא הפסידו ממנה אלא הרוויחו, והרוויחו הרבה! למשל..." אהרל'ה פותח את הספר ומדפדף "אמ... אה הנה תשמע את זה" והוא מספר על מישהו שסעד זקן ערירי ואלמוני שפגש בבית חולים תוך הפסד שעות עבודה יקרות ובסוף הזקן...."

"נפטר והוריש לו מיליון דולר" הפטיר הבלונדיני

"מיליון וחצי! אז אתה מכיר את זה?"

"לא, אבל זה הסגנון המקובל"

"נשמע שהסגנון לא מוצא חן בעינך, נכון נתי?!"

"נכון" אומר נתי בקול משועמם, ואז מתנער "אתה יודע מה, בוא תשמע סיפור השגחה יפה, מכלי ראשון, וגם תבין מה אני עושה כאן, וגם תבין אמ... את ה... את האור שאולי קורן ממני" סיים בענווה.

אהרל'ה סגר את הספר הניחו על ברכיו ונשען לאחור בשילוב ידיים, נתי הביט בשעונו ובלוח האלקטרוני של התחנה הניע בראשו בשביעות רצון, הצטודד אל אהרל'ה כשהוא מקפל רגל אחת תחתיו והתחיל לספר.

"זה היה בזמן חורף קצת אחרי חנוכה, הייתי בדרך לכולל כשחלפתי ליד חנות אופניים שדלתה הייתה מוגפת, דבר שגרם לי להביט בשעון ולגלות שהיום אני מקדים להגיע לסדר ב'.

אינני נמנה על השקדנים הגדולים, וגם לא על השקדנים הקטנים, למעשה אינני נמנה בכלל על שום דבר, אני אורח שמקיים ביקורי נימוסין בבית המדרש, שותה קפה, מתעדכן בחדשות האחרונות, יושב קצת ליד הגמרא, מתמלא שעמום, מנסה להפיג אותו עם שכניי לספסל, וכשהם מצליחים להדוף את ניסיונותיי אני הולך שוב לקפה, ולסיגריה, ולקריאה חוזרת של המודעות, ועוד קפה כי מישהו הביא רוגלך.

בקיצור אני לא נמנה על הבטלנים הקטנים, וגם לא על הבטלנים הגדולים, אינני נמנה עליהם בכלל, אני פשוט הנשיא שלהם, הסמל, הדוגמא, והמופת.

אהרל'ה מדבלל במבוכה את זקנו המדובלל בלאו הכי "די נתי, אתה מגזים".

"נכון" מחייך נתי "אבל ככה מקובל לעשות בסיפורים טובים. מה, בספר הזה לא מגזימים?!" - והוא מצביע בסנטרו על "ואחריתו ישגא" שעמד להתגלש מברכיו של אהרל'ה - "מיליון דולר הוא קיבל שם?"

"מיליון וחצי" מזדקף אהרל'ה ומושך את הספר במעלה רגליו לאזור בטוח.

"טוב, בקיצר" ממשיך נתי כשהוא מציץ שוב על שלט זמן ההגעה של האוטובוס "הסדר מתחיל רשמית ב... אמ... לא זוכר בדיוק, אבל זה בטוח לפני ארבע - השעה שבה נפתחת חנות האופניים, מה שגרם לי להסתכל בשעון ולגלות להפתעתי שעכשיו שלוש ועשרים. דבר שלא קרה לי מעולם.

באותו רגע חלף לידי אחד ממתמידי הכולל פוסע בצעד נמרץ ומביט נכחו והרגשה מוזרה חלפה בי, גל של טהרה שטף אותי לפתע וכשהגעתי לבית המדרש הכמעט ריק, החלטתי לנסות לראות איך זה להיות מתמיד וגמרתי בדעתי שפעם אחת אני חייב לטעום את החוויה הזו וללמוד סדר שלם מתחילתו ועד סופו, בלי לפטפט ובלי לחלום ובלי להסתובב. והרעיון הזה ככל שהפכתי בו בדעתי הוא נראה מאתגר ומפתה מרגע לרגע.

השעה הייתה שלוש עשרים וחמש, והחלטתי לשתות קפה אחד ואז להתיישב ליד הסטנדר ולא לקום עד שבע, מיהרתי לשתות את הקפה שורף את הלשון מרוב פזיזות, ואז התיישבתי ליד הגמרא. אני לא אדבר עם אף אחד על שום דבר, יותר מזה, אני לא אסתכל מחוץ לגמרא הגדולה עד סוף הסדר.

הצצתי פעם אחרונה בשעון, שלוש שלושים וחמש, כיוונתי את הצלצול לשבע, נשמתי עמוקות ותקעתי את מבטי בגמרא הגדולה, נודר לא להוציא את המבט ממסגרת הספר למען שום סיבה בעולם, חוץ מפיקוח נפש ממש, עד שבע אפס אפס.

דפדפתי לתחילת פרק והתחלתי בהתלהבות לקרוא את המשנה, הרגעים הראשונים היו נחמדים ואז נתקעתי במשהו לא לגמרי מובן, רש"י לא עזר, ומחשבתי החלה לנדוד.

אבל לעיניים היה אסור לזוז מחוץ למסגרת של הדף הגדול, והתחלתי להרגיש עקצוצים בעורף, ריחפתי על פני גושי האותיות הצפופות ונעשה לי קצת חנוק, הייתי בבית כלא.

ואז אמרתי לעצמי - שמע, ממילא אתה כבר פה וממילא אין לך משהו אחר לעשות אז בוא באמת ננסה להתעסק עם הדבר היחיד שיש לנו כאן, עם הסוגיא.

הרי בעצם זה משהו שאמור להיות מעניין, שאלות, תשובות, הוכחות, סתירות, קיטלוגים, פלפולים, סדרות מידע. תחשוב שאתה כלוא בצינוק ופתאום אתה מגלה מתחת למזרון חוברת "שעשועי חשיבה" הרי תתנפל עליה כמוצא שלל רב.

נשמתי נשימה עמוקה והחלפתי את מצב התודעה שלי מ"משועמם מסכן" ל"אינטלקטואל חוקר".

חזרתי אל השורה הלא מובנת, היא באמת הייתה לא מובנת, אבל עכשיו הייתי צריך להגדיר מה בדיוק לא מובן, איפה החלק הבעייתי, זה לקח זמן אך המוח שאותגר עשה את העבודה הלוגית היטב. ופתאום העניין הפך מ"שורת מילים מעורפלת ומעצבנת" ל"משפט רציונלי שבאחד מפינותיו יש באג קטן".

ברגע שזה קרה, כבר עלו בי במהירות הבזק כמה כיווני חשיבה לתירוץ, ולי נותר רק לברור מתוכם את הסביר יותר, ולבדוק אם זה משתלב עם המשפטים האחרים של המשנה או ש....

בקיצור זה נהיה כיף.

התחלתי לדבר לעצמי בקול, מקשה, מחלק, מסדר, מסכם. הופך דפים קדימה ואחורה, מעיין באותיות הקטנטנות של המפרשים בסוף הכרך, ומגלה למרבה המבוכה שאני מחייך לעצמי חיוך רחב ושהאצבעות שלי מלאות בשערות שנתלשו מהזקן תוך מאמצי הפיענוח.

היו לי כמה ניסיונות באמצע.

חבר שגחן לעברי ושאל "תגיד, כמה אחיך לוקח על שבע מקומות לחצי יום?" ואני מבלי להוציא את העיניים מהספר מרים אצבע ומסובב אותה בגלגל רחב לסמן "אחר כך אחר כך", אבל הבנאדם ממשיך "הוא משכיר גם לנהגים חדשים?" ואני שוב מסובב את האצבע, קצת יותר מהר הפעם.

"רק תגיד אם הוא משכיר גם לחדשים", אני מגדיל מאד את קוטר הסיבוב ומוסיף עוד שלוש אצבעות למעגל.

"נו נתי, באמת..."

אני מתחיל לקרוא את האוקימתא השלישית של רבי זירא בקול ובהטעמה, והוא עוזב.

אני מת לראות את הבעת פניו אבל מצליח להתאפק מלהרים ראש.

היו עוד כמה פיתויים פה ושם, שיותר ויותר נהיה קל להתגבר עליהם ככל שצללתי אל תענוגי החכמה שלפניי.

אבל אל הדבר הבא ממש לא התכוננתי.

"חלוקת המלגות במשרד של הכולל מחמש וחצי עד שש", ככה זה הולך בכולל שלנו שהחלוקה באה בזמן בלתי ידוע ובלי הודעה מוקדמת.

ברור שאילו ידעתי על כך מראש הייתי אומר בקבלה שלי - חוץ מהמלגות, אבל אמרתי רק חוץ מפקוח נפש, וזה לא פקוח נפש, וקבלה היא קבלה, אחרת מה מבדיל אותנו מבעלי חיים שאוטומטית מזנקים על כל עונג ונמלטים מכל סבל, אנחנו מסוגלים לשקול, לאחר, להקדים, לווסת, ולעת הצורך גם להתעלם.

והחלטתי להתעלם.

לקחתי נשימה עמוקה וניתרתי מתוך המאבק הפנימי שהתחולל בי בקפיצת ראש מרהיבה היישר לתוך האוקימתא הרביעית של רב פפא, ותוך כמה רגעים כבר הייתי כולי עמוק מתחת למים.

הדבלולים בזקנו של אהרל'ה סובלים מהתעללות מתמשכת בזמן שעיניו מרוכזות בנתי שעצר להפוגה קצרה. רעש של קרקוש מתכות הולך וקרב אליהם, הם רואים פועל בעל קרחת מבהיקה גורר עגלת מתכת אימתנית עמוסה ארגזים שפתאום עוצר, חושב, טופח בידו על קרחתו, מסתובב ומתחיל לחזור על עקבותיו ואז מסתובב שוב אל העגלה, על פניו ניכרת מצוקה, מבטו נתקל בשני האברכים שבתחנה "צדיקים, אתם יכולים לשים עין על הסחורה, חצי דקה ואני חוזר".

"בשמחה" אומר אהרל'ה, ונתי מתבונן במסך זמני ההגעה ואומר "חצי דקה?"

"שתי דקות לא יותר, שאלוקים יברך אתכם" קורא הקירח וממהר לאזור התעשיה.

"שתי דקות זה חמש דקות לפחות" לוחש אהרל'ה.

"זה בסדר יש לנו שמונה דקות עד לאוטובוס, אני רק רוצה להספיק לגמור את הסיפור שלי"

"אנחנו לא בסוף שלו?!"

"בהתחלה ממש, אבל אם תפסיק להפריע שמונה דקות יספיקו"

"שבע" אומר אהרל'ה "נו תמשיך..."

"בקיצור, בשעה שבע בדיוק סגרתי את הגמרא וקמתי להתמתח ולעסות את העורף הנוקשה. למדתי רצוף שלוש שעות ועשרים וחמש דקות! הסיפוק היה אדיר והאושר בהתאם.

דרך בני אדם היא שכשהם מאושרים הם מרגישים דחף לשתף בו אחרים, וככל שהם מאושרים יותר כך הדחף גובר.

לכן ליד המתלים של הכובעים והחליפות ספרתי לאברך שנקלע לצידי שלמדתי עכשיו סדר שלם רצוף בלי לקום.

"אתה יודע שהייתה חלוקה?" הוא שואל ואני מספר לו על ההקרבה שלי.

"אז לך עכשיו, הראש כולל עוד במשרד"

"לא. קרבן זה קרבן, וגם לא נעים לי ממנו"

"שטויות, לך מהר, אתה לא יכול להיות גיבור על חשבון הפרנסה שלך, אחרים תלויים בך"

ירדתי למשרד ודפקתי בדלת בלי חשק, היחסים ביני לראש הכולל אינם סיפור אהבה, בטלנים אינם הטיפוסים המועדפים על ראשי כוללים. קול מבפנים קרא לי להיכנס.

"אוהו רב נתנאל, אני מעריך את זה שהגעת במיוחד מהבית בשביל הצ'ק"

"אני מגיע מהכולל"

"אה, אז הגעת לסדר רק אחרי שש?"

"הייתי כל הסדר בבית מדרש"

"אז למה לא ירדת למשרד עם כולם?"

עשיתי תנועה חסרת משמעות עם היד, ולא עניתי.

מה יכולתי לומר, שאני כזה מתמיד שלא קם מהספר?! הוא היה פורץ בצחוק כזה שהייתי נרטב כולי.

"תראה זה לא יכול להמשך כך, אין לי כוח למשחקים האלה" הוא הוציא את הצ'ק שלי מהמגירה והחזיק אותו מתוח בשתי ידיו "זה לא רק מה שקרה היום, אתה בקושי מגיע לסדרים וכשאתה כבר כן מגיע זה אפילו יותר גרוע... די, הסבלנות שלי נגמרה"

והוא קרע את הצ'ק והשליך לפח שלידו.

ומיד אחרי רגע היה נראה על פניו שהוא מתחרט על המחווה התיאטרלית הנוראית הזו, והוא מחפש דרך מהירה לקפוץ מהעץ המורעל עליו טיפס. הוא ביסודו אדם מאד טוב, אבל הכולל זה הבייבי שלו, וגם האמא הכי עדינה תחשוף שיניים כשנוגעים לה בילד.

"תעשה מאמץ החודש הזה ותקפיד על הסדרים, ואני אתן לך בפעם הבאה מלגה כפולה"

"יודע מה? אתן לך מלגה פי שלוש, פיצוי!"

"כלומר עידוד" תיקן, פיצוי זה הודאה בטעותו.

עמדתי שם בלי לדעת מה לומר, ובסוף נענעתי בראשי ויצאתי מהמשרד כשלראש כולל נפלט מהפה "תודה רבה" - הדבר הטיפשי ביותר שהיה ניתן לומר באותו רגע.

הדו קרב הסתיים

אין ניצולים.

.

המשך - בעזרת השם - יבוא.
 

הווה פשוט

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
.
.


8.png


.
.


פרק שני

.

הדו קרב הסתיים
אין ניצולים.

.
השפכטל הזה הגיע לי בלי ספק, אבל למה בדיוק עכשיו? בדיוק אחרי ההתעלות הרוחנית הכבירה שהייתה לי.
הרגשתי קדוש מעונה, ו... אגלה לך סוד?"

אהרל'ה מהנהן, פיו פעור קצת וחמש אצבעות בוחשות במעמקי דבלולי זקנו.

"... להיות קדוש מעונה זה קצת כיף.
מין תענוג מדגדג ובלתי מוסבר, איכשהו העינויים מגבירים את תחושת הקדושה, ואתה מתנשא כמה דרגות מעל כולם "אני סובל אני, שמעתם? ס ו ב ל, נא להשתחוות".

לולא דמסתפינא הייתי אומר שהתשובה לשאלה האלמותית "מדוע צדיק ורע לו", היא:
זה השכר שלו!

יצאתי לרחוב עם התרוממות הרוח הזו, ופתאום עלה לי רעיון נועז,
בוא נרביץ עוד שעה כזאת, של לימוד בלי הפסקה.
ובלי לחזור הביתה בינתיים!
איך אומרים - שתים עשרה ועוד שתים עשרה אינם עשרים וארבע.

צלצלתי לאשתי ואמרתי לה שאני נשאר ללמוד עוד שעה והיא האמינה לי בערך כמו שהראש כולל האמין לי, אבל לא עשתה קונצים, אישה טובה.

כמובן שלא סיפרתי לה על ההמחאה הקרועה, היה צריך לחכות עם זה לעת רצון.
בלילה על כוס קפה אחרי שאתן לה כמה מחמאות אספר על ההמחאות מבלי לחשוש למחאות.

הדבלולים של אהרל'ה עברו עינויים קשים כשהוא מנסה לקלוט את התעלולים המילוליים של בן שיחו חד הלשון.
ובינתיים העביר נתי את מבטו מהמסך המהבהב עם זמני האוטובוסים אל ערמת הארגזים שבעגלה המיותמת, ומשם לשער הברזל של אזור התעשיה ונאנח בכבדות.

אהרל'ה שולח חיוך של "יהיה בסדר" ו"נו תמשיך".

נתי פותח פקק, מברך ושותה,
מציע את הבקבוק לאהרל'ה, שמסרב וממתין בקוצר רוח להמשך הסיפור כשזקנו נערך להסתערות מחודשת.

"אז סיכמתי עם אשתי שאני מאחר, והיא אמרה שבסדר אבל ש...

אופס הטלפון כבה, נגמרה לי הסוללה.

יותר טוב. מה שלא שומעים לא קיים.

נכנסתי לבית כנסת אחד, והוא היה עמוס מתפללים, הלכתי לבית כנסת אחר וגם שם לא היה מקום סביר למבצע שלי.

הכולל שלי סגור בלילה, ולישיבה זרה לא נעים להיכנס.

חיפשתי הרבה זמן מקום שקט ונחמד, ובסוף מצאתי אולם ספריה חביב בבניין של איזה ארגון, בקומה השלישית, עם כסאות נוחים אור נעים ומזגן חזק, והכי חשוב, גמרות כחולות וחדשות של שוטנשטיין, פשוט אידיאלי, חסדי השם.

התרווחתי לי בכיסא המרופד פתחתי את הגמרא המשוכללת, מסגרתי את ראשי לתוך גבולות הדף על מנת שלא להוציאו משום סיבה פרט לפיקוח נפש, או אם תגיע מאיפשהו איזו מלגה...

הבטתי פעם אחרונה בשעון כיוונתי צלצול לעוד שעה, התחלתי לקרוא לאט ובריכוז, ותוך כמה רגעים נשאבתי פנימה, לתוך גן העדן של החוכמה.



קרקוש מתכתי חזק נשמע מכיוון שער אזור התעשיה

"או, סוף סוף" אמר נתי,

חתול פרץ דרך הפחונים ורץ במהירות, אחריו זינק עוד חתול ודהר בעקבותיו, ואחריו...

שקט.

"איפה הוא למען השם?" רטן נתי.

"ממש הגזים" הסכים אהרל'ה, אבל עיניו המשיכו לחייך.

"נו, ומה קרה שם בספריה?"

"מה שקרה זה שברגע מסוים אני שומע צעקה מלמטה "יש שם מישהו?" והואיל וזה לא נשמע פיקוח נפש וגם לא הגיוני שהאלמוני החליט להעניק לי מלגה אז לא הגבתי וחזרתי להתרכז בשורות שלפניי.

ופתאום כבה המזגן, וטריקת דלת כבדה הדהדה בבניין.

המשכתי ללמוד בלי לזוז עד שהשעון צלצל.


קמתי כמתוך חלום, מרגיש מלא עד גדותיי, תחושת שלווה ושלמות שלא הכרתי מעולם התפשטה בי, כמו ההבעה הזאת שרואים על פניהם של גדולי ישראל בתמונות.

נגשתי לחלון והבטתי על בתי העיר מלמעלה, הלילה כבר פרש כנפיו ובחלונות רבים ניצתו אורות, אימהות מאכילות את גוזליהן, אבות חוזרים עם סלים, בני נוער שרועים במרפסות עם טלפון, זקנים בכורסאות פעוטות בעריסות נשים עייפות מקפלות כביסה, ודמות אחת שקטה מאד ניצבת על מגדל גבוה וצופה בעיניים זכות וצלולות, דמות שנראית כבן אדם, כאברך מן השורה בשם נתי.

אבל באמת הוא מלאך, הדר בין בני תמותה וחי חיי אצילות וצריך למהר הביתה שאשתו לא תתעצבן.

והוא יורד בקלילות מלאכית את שלושת גרמי המדרגות ומגיע לדלת הבניין הכבדה ומוצא שהיא

נעולה!


הבניין הזה די מבודד, וכל החלונות מסורגים.

והטלפון בלי סוללה.

הוי לאאא!



והיצור המבוהל שלפתע ננעל

למרות שהיה כמו מלאך מעל

אבל באמת הוא אדם

הוא סך הכול בן תמותה

מתוסכל ונפחד בלי שליטה

חובט בדלת ללא אצילות

ומטלטל אותה בפראות

בחפשו דרך מילוט



מסתבר שההגדרה "מדובלל" כבר לא מספיקה כדי לתאר את ההרס והחורבן בסנטרו של אהרל'ה, ונתי שהתנשם בכבדות בחוותו שוב את הרגעים המלחיצים ההם אפילו לא שם לב למסך האלקטרוני שמעליו שחץ ירקרק הבהב בו ליד מספר האוטובוס שלהם.

הוא לגם קצת מהמים והמשיך לספר.

"אחרי שבדקתי את כל הדלתות והחלונות ופתחי החירום ואשנבי האוורור, והגיתי תוכניות חילוץ נועזות שכל אחת מתוחכמת מקודמתה, אבל הצד השווה שבהן שהן בלתי ישימות אלא אם כן אתה גמיש כמו אקרובט אולימפי או בעל אומץ של טייס יפני או רזה כמו חור של מנעול...



רעם מנוע הולך ומתחזק קטע את הסיפור, אהרל'ה ונתי קמו בבת אחת והסתכלו על האוטובוס המתקרב, ואז הסתכלו על העגלה הגלמודה, ואז הסתכלו זה על זה, ושוב על האוטובוס, שעצר ופתח את הדלת.

"אנחנו לא חייבים לו כלום"

"אי אפשר להשאיר את זה, לך תדע מה יש בפנים"

"בעיה שלו"

"אני נשאר, תעלה"

"מה פתאום, תעלה תעלה אני אשאר"

"חבל ששנינו נפסיד"

הנהג סגר את הדלתות ונסע בנהמה עצבנית, מסובב אצבע על הרקה.

"האוטובוס הבא עוד שעה"

"וזה יספיק בשביל לגמור את הסיפור?"

"אה בטח, אני כבר בסוף" עוד לגימה קטנה מהבקבוק.

"פשוט הבנתי שאני נשאר שם לילה, ובאותו רגע שהרמתי ידיים ושקעתי לתוך מצב תודעתי שליו ורגוע של ענוות הכניעה, גאה בי לפתע גל של התרוממות רוח, ורעיון נועז החל להיטוות בראשי.

התפללתי ערבית, שתיתי שתי כוסות מים בתור ארוחת ערב, וסקרתי את ארון הספרים.

הרעיון המטורף שלי היה: לגמור מסכת שלמה בלימוד רצוף בלילה אחד!

בחרתי במסכת הקטנה ביותר - מסכת הוריות, שבדיעבד התבררה כבחירה גרועה.

ניסיתי את כל סוגי הכיסאות שהיו שם, וגררתי את הכי נוח אל הסטנדר המשוכלל אותו כיווננתי בקפדנות לזווית והגובה המתאימים ביותר,

הבניין ענק ודומם, מנותק ומבודד, שלוש קומות של חדרים ריקים, מסדרונות פנויים, ושקט של בית קברות.
והנה בוקע קול נעים וברור, עולה ומתפשט, מהדהד במבוך הכתלים, וממלא את החללים החופשיים

"הורו בית דין לעבור על אחת מכל מצוות האמורות בתורה, והלך היחיד..."

רגע, הוא מעביר את העיניים לצד השוטנשטייני של הספר, יש כאן הקדמה... הוא מעיין, והשקט חוזר לבניין.

הוא סופג את הרקע, משנן את הכללים, ומכין את הקרקע לקראת כיבוש המסכת.

ושוב נרעדים הקירות להטות אוזן לניגון פעמוני המילים הצלולות הקורע את שתיקת הלילה

"והלך היחיד ועשה שוגג על פיהם"

"על פיהם על פיהם על פיהם" מתאבך ההד בין הקומות הריקות.



וכך מסתבר שבאמת באמת, הוא מלאך. המתרומם משעה לשעה,

רוחף בין רקיעים עד עולם האצילות,

שם פוגשת בו איילת השחר קושר כתרים לבוראו.

תשע שעות!

תשע שעות תמימות עד שנשמע צליל המפתחות בשער הכניסה למטה.




.

.




ההמשך יבוא, תרצו או לא תרצו...
 

הווה פשוט

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
בבחינת "בדידי הוי מעשה"?...;)
הסתפקתי אם להודות, לשקר, או להתחמק.
למעשה הואיל ואני ממילא מסתתר תחת ניק, וגם זה עלול להגביר מוטיבציה אצל מאן דהו, אז יאללה.
כן!

ענווה מזויפת היא גאווה טהורה, אמר פילוסוף צרפתי אחד
 

ר' יעקב ישראל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
עימוד ספרים
הסתפקתי אם להודות, לשקר, או להתחמק.
למעשה הואיל ואני ממילא מסתתר תחת ניק, וגם זה עלול להגביר מוטיבציה אצל מאן דהו, אז יאללה.
כן!
וואו ממש לא התכוונתי להביך,
זה היה בהלצה וחצי...
אבל תודה על השיתוף, זה לא קל, גם אחרי כל התירוצים!
 

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
כתיבה משובחת
ומרתק ממש!
לילה על כוס קפה אחרי שאתן לה כמה מחמאות אספר על ההמחאות מבלי לחשוש למחאות.
זה מעולה,
והתיזוז בכתיבה של 3 זירות במקביל (השיח והתגובות בין האנשים, הסיפור המסופר, והאלמוני עם הסחורה) ממש אומנות

מתי יעלה החלק השלישי?
 

אש קודש!

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
"... להיות קדוש מעונה זה קצת כיף.
מין תענוג מדגדג ובלתי מוסבר, איכשהו העינויים מגבירים את תחושת הקדושה, ואתה מתנשא כמה דרגות מעל כולם "אני סובל אני, שמעתם? ס ו ב ל, נא להשתחוות".

לולא דמסתפינא הייתי אומר שהתשובה לשאלה האלמותית "מדוע צדיק ורע לו", היא:
זה השכר שלו!
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
כ"כ נכון!!!
ההמשך יבוא, תרצו או לא תרצו...
רוצים! ברור שרוצים!
משתוקקים!
נואשים!
הרעיון, אבל הסיפור נופח בלי פרופורציה.
ברור.
נראה לי שגם אם תכתוב את סדר היום שלך נשב מרותקים... בלעה"ר!
 

הווה פשוט

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
כתיבה משובחת
ומרתק ממש!

זה מעולה,
והתיזוז בכתיבה של 3 זירות במקביל (השיח והתגובות בין האנשים, הסיפור המסופר, והאלמוני עם הסחורה) ממש אומנות

מתי יעלה החלק השלישי?
מחר בעזרת השם
אלא אם כן ינעלו אותי איפשהו
 

הווה פשוט

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית

הווה פשוט

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
ברור.
נראה לי שגם אם תכתוב את סדר היום שלך נשב מרותקים... בלעה"ר!
כל סופר כותב בעצם את סדר היום שלו, אם לא את זה שבמציאות אז את סדר היום הפנימי.
וכשחושבים על זה, אז זה תמיד מרתק לקרוא, איך אישיות של אדם מתפרצת ונצבעת על דפי הספר בכל מיני פרטים ודגשים קטנים,
שימו לב שלא מחשב פולט את הטקסטים אלא אדם, וזה יתן לכם חויית קריאה מדהימה ושונה
 

הווה פשוט

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
וואו, פשוט סיפור מדהים!!!
מרגש, וכתוב בצורה כל כל כובשת, וקולחת, פשוט תענוג!
במיוחד עם קריצות ההומור המשובח...
תודה על זה!!
ממש תודה
מחמם את הלב המחמאות שלך ושל כל האחרים
קחו בחשבון שהעידוד הזה דוחף אותי לכיוון של הוצאת ספר, ולכן תשתדלו להיות באמת כנים ואל תחששו מלפגוע או להעיר, כי ספר זו השקעה כספית שיש לגשת אליה בצורה מפוכחת בלי דמיונות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה