בשרי המממ...בורגר

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
המבוגר ביתי מנצח / תהילה אביטן

החומרים:


1 קילו בשר בקר טחון

1 בצל גדול

3 שיני שום כתושות(לא חובה)

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

מלח ופלפל שחור גרוס

1 ביצה

חצי כוס סודה (לא סודה לשתיה, אפשר גם עם טעם, זה לא מורגש)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר פטרוזיליה ותבלינים.

מגרדים את הבצל בפומפיה, מוסיפים לקערה יחד עם השום (אם אתם אוהבים) ומערבבים היטב.

מעבירים למקרר לספיגת טעמים, לכחצי שעה.

מוציאים מהמקרר, ויוצרים קציצות המבורגר בגודל הרצוי.

צולים על פלנצ'ה / מחבת פסים עד להשחמה משני הצדדים.

מגישים לצד: טחינה, מלפפון חמוץ, עלי חסה, בצל טרי, פרוסות עגבניה ומלפפון, רטבים... וכל מה שבא לכם

  • את ההמבורגר ניתן גם להכין בתנור - חשוב לשמן לפני ההכנסה לתנור.
  • ניתן גם לטגן במחבת רגילה או להכין על המנגל.
  • ניתן להקפיא לפני הטיגון, להפשיר ולטגן "במקום".
בתאבון!
המבורגר 2..jpg
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אתתתתתתתתתתתת
לא נורמלית
היצירתיות והכשרונות שלך זה שילוב מיוחד
ועונג רב עבורנו!!!!


על המנגל זה לא מתפרק?
פעם עמלתי להכין המבורגרים ומשומה זה התפרק ל2 על המנגל
וואו
חייבת לנסות בהזדמנות
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
על המנגל זה לא מתפרק?
פעם עמלתי להכין המבורגרים ומשומה זה התפרק ל2 על המנגל
וואו
חייבת לנסות בהזדמנות
תודה רבה :love:

תנסי לשמן את רשת המנגל בחצי בצל טבול בשמן, ככה זה אמור להדבק למנגל או להתפרק.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אתתתתתתתתתתתת
לא נורמלית
היצירתיות והכשרונות שלך זה שילוב מיוחד
ועונג רב עבורנו!!!!


על המנגל זה לא מתפרק?
פעם עמלתי להכין המבורגרים ומשומה זה התפרק ל2 על המנגל
וואו
חייבת לנסות בהזדמנות
תלושי היטב את העיסה. ככל שלשים יותר, מתפתח הגלוטן שקושר את חלקי הבשר זה לזה.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תלושי היטב את העיסה. ככל שלשים יותר, מתפתח הגלוטן שקושר את חלקי הבשר זה לזה.
אין גלוטן בבשר, יש חלבונים שונים.
הלישה בהמבורגר אמורה להיות קצרה יחסית, לא יותר משתי דקות, אחרת הקציצה יוצאת דחוסה ולא טעימה.
סיבה ממש טובה להתפרקות של המבורגר יכולה להיות נעוצה בעובדה שמוסיפים לו כל מיני תוספות.
המבורגר הוא בעצם סטייק טחון - בשר טחון שלא מוסיפים לו כלום.
התיבול הוא חיצוני בלבד ורק בשעת הצלייה ממש.
המבורגר שמכיל ירקות או בצל הוא לא המבורגר, אלא קבב שטוח, זה יכול להיות מדהים, אבל מתפרק מאמת יותר.
 
נערך לאחרונה ב:

תילתן

משתמש סופר מקצוען
תלושי היטב את העיסה. ככל שלשים יותר, מתפתח הגלוטן שקושר את חלקי הבשר זה לזה.
לא יודעת איך השתרבב הגלוטן.
כמובן התכוונתי לחלבון.
המילה המדויקת היא "אינזים" וזה מאוד דומה ללישת לבצק רק שבבשר אין גלוטן
האינזים "קושר" את השומן לבשר ומונע שיתפרק
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  23  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה